Jump to content

Moto Zajednica

Kakva ispala!!!

Recommended Posts

• Drug član, 1430 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

Ljudi ja imam bolju pricu... Vidim fotografiju motora na sajtu. Zovnem coveka i za dva minuta se dogovorimo. Dodje covek u BG (drugim motorom), potpisemo ugovor, overimo u sudu, zavrsimo posao u banci... Posle sedam dana legnu mu pare na racun.... i dalje nisam video motor sem na fotografiji... posle deset dana covek mi dotera motor..... Odlican motor. Vozim ga....cujemo se i sve je u najboljem redu. Eto . Nije sve crno...

Svaka cast na hrabrosti ipak to nije mala para.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 163 postova

Kad i ako ga budem prodavao - ista prica.  Verujes ili ne verujes. Nema sanse da mi dolaze strucnjaci i majstori. Prodajes polovan motor a ne nov. Cuj fali mu ovo i ono... Pa naravno da mu fali kad je polovan. Idi bre kupi nov. Naravno kad izbrojis sve pare sedas na motor i voziiiiiiiiii. A deckic iz price s pocetka je trebao dobiti po pi***ci pa ne bi vise nikog zaj****vao. Ovo je naravno vrlo subjektivno misljenje. Ne morate me slusati ali .... Das pare pa dobijes motor i u Tunguziji ako treba. Nema parica nema motora. Obicno se vidi na prvu loptu s kim imas posla. Ako postoji i najmanja sumnja - zaboravi... Doci ce pravi kupac pre ili kasnije.

• U prolazu, 58 postova

Najgore je to sto je taj takozvani strucnjak poceo da pljuje sve najstrasnije o mom motoru, a motor kao casa! Znaci, garantujem zivotom svojim da je sve perfekcija. Al dobro, jeste zezno sam se sam, kad je bio da vidi motor, trebao je da ostavi kaparu, i posle da ostatak i dovidjenja. A ovako samo sam ispao magarac. Al nema veze, eto hteo sam to da podelim svama, da vidite sta sve ima...

• Drug član, 1359 postova

koliko sam razumeo nisi uzeo pare za motor od kupca a dao si nekom da sedne i proba ko i nije kupac vidis da nezna da vozi . sta bi bilo da je pao i izgrebao motor polomio jos nesto od kog bi trazio pare za stetu . ??? ???

• Svrati ponekad, 212 postova
  • Motocikl: Super Tenera 750 91.

Joco iz Plane me je cekao da mu zxr 750 isplatim cak cetiri mesecai .Motor mi je dao odmah da ga vozim kuci,ali nisam hteo dok ga ne isplatim ,tako da ima i dobrih ljudi jos.Ima nas raznih :-[

• Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang

prvo da te podsetim da si zaboravio 15 eura za propusten dan na poslu ;D ;D ;D

a drugo ko te terao da vozis motor u kombiju? dao si im uvod u cimanje. verovatno da bi se isto tako ponasali i da si ga dovezao ali si bar mogao da im zapusis usta sa necim.

da nije bas svuda tako crno licno sam se uverio pre par dana kada sam isao da gledam neku hiljadarku u zamenu za moj motoric. covek mi je lepo rekao da je motor dobio slajd i da nije sredjen bas najbolje, da treba da se menja guma i jos neke sitnice. razlika u ceni je bila nekih 1000 eura. otisli ja i devojka da pogledamo, stavili motor do motora, nebo i zemlja (ko je video moj motor zna o cemu pricam (nije sto je moj al je stvarno lep ;D ;D ;D)). provozali motore i ja vec cekam tvrdjenje pazara, medjutim momak sasvim korektno pita sta sad da radimo, ja u cudu, obicno sledi obostrano nabrajanje tudjih nedostataka. gledam motor, mladj i jaci od mog ali u mnogo losijem stanju. nemam srca da pljujem da bih obarao cenu. ajde reko da se odvezemo negde na pice pa da vidimo. odemo i posle pica ja ga pitam koja doplata? nemam pojma, rece lik, valjda i njemu glupo. vidim ja da od trgovine nema nista, kazem da ostane da prenoci, procaskamo jos malo pa kuci. sutradan mu se javim da odustajem.

posto sam par puta naleteo na slicnu situaciju kao i ti, doduse u trgovini autima, kada se skupi copor "majstora" pa krene ubedjivanje cija "kokoska" bolje kokodace, ovakvim postenim odnosom sam bio prijatno iznenadjen.

• Zainteresovan, 648 postova
  • Motocikl: TDM 850, DKW RT175

shanji jbg uzmi to kvacilo sredi pa onda probaj prodati!  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  salim se..... jbg cigani nisu samo romi....

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Imam utisak da je momak poveo te " njegove drugove " da mu pomognu pri kupovini u smislu da se on kao neiskusan ne bi zeznuo .  Medjutim posto iz teksta ne vidim da su pokusavali da ti spuste cenu vec su samo kudili motor - verovatno su ti njegovi " drugovi "  videli sansu da ga odgovore, a da mu posle prodaju neki motor koji su oni nasli i da pri tom oni na njemu zarade neke pare.  Mozda nisam u pravu, al ovo mi lici na to ( a i ne bi bilo prvi put da se desi ) !

Bilo bi bas zanimljivo kad bi se javio neko ko zna tog momka pa da cujemo nastavak price ( da li je kupio neki drugi motor i kako je proso sa njim ) !

• U prolazu, 58 postova

Lijane, i ja tako mislim, verovatno je tako i bilo. Al sta da se radi, motor mi nije hitno da prodam, tako da cu da se vozim do mile volje.

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

Klasicna zvaka za obaranje cene. Sva sreca poznajes svoj motor i znas u kakvom je stanju, pa nisi naseo na tu glupu pricu.

U svakom slucaju, lepo od tebe sto si hteo da ga postedis cimanja oko prenosa i transporta motora. Nemoj da se kajes jer si ispao posten, a njega ko *ebe ... ;)

• lone wolf, 526 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R
Klasicna zvaka za obaranje cene

Ali ovo je vec jedan veoma bezobrazan nacin.Razumem da se nema para i da se pokusava na razne nacine skinuti cena,ali bas ovoliko biti ne covek stvarno ne razumem.

• Drug član, 1899 postova

E ljudi cega sve ima, meni su obarali cenu za auto na tako glupe nacine i to sam cisto slucajno provalio posto su se odali u prici a jebiga pamtim detalje. Nasao se sa kupcem i sve super cak se i odgovarili oko cene samo da sutradan odemo kod majstora na proveru, ja rekoh OK moze i dijagnostika da se radi ako hoce nije problem i tako sutradan on se ne javi pa sam ga zvao i on naprasno odluci da odustaje od auta, kao jebiga izvini sto ti ne rekoh. I tako nije proslo ni pola sata zove me drugi(za koga se ispstavilo da je burazer od prog) i hoce kao sve je to ok sto ima apsolutno punu opremu ali meni to ne treba itd i nenormalno poce da ubija cenu i kad sam na kraju provalio da to rade sinhronizovano okrenuo sam se i otisao i prodao lepo prvom sledecem koji je naisao

• Enduraš, 6405 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ma kakav kralj, kupaca je puno, a moj auto/motor je samo jedan. Takvog jednog "kralja" sam glavacki izbacio iz auta. Kao zainteresovan da kupi, seo, gleda, pali, gasi, pali, gasi, pali, gasi, ja gledam u cudu sta radi. U jednom od 10 paljenja/gasenja auto zavergla 2-3 sekunde (verovatno presisao malo) i on se uhvati za to kao pijan za plot. Ja se unervozio, mislim se nece svaka budala da mi drnda auto, pa mu kazem izadji iz auta dovoljno si gledao. On se kao nesto smeje i krene ponovo da ga pali, meni se tada konacno smrke, uhvatim ga za vrat i izvucem iz auta i oteram. :(

Ne dozvoljavajte da vas niko zabedjuje za stvar koju prodajete, kome se svidja stvar i cena, taj ce kupiti, ovi sto iznalaze milion mana i nisu kupci.

• Drug član, 1899 postova

Najgore je sto kad nesto prodajes, ljudi te gledaju kao da imas vruc krompir u rukama i kao da hoces da se otarasis toga i nude 30%manju cenu u stilu budi srecan cinim ti uslugu.

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Ma ovih dana (nedelja, meseci?) svaka prodaja ide jako kilavo. Ili je tržište zasićeno, ili ljudi nemaju para ... ili po malo od oboje :(

Ja sam spreman da dam svoj Shadow u bescenje samo da se domognem Transalpa, ali niko ni da me pozove da se interesuje za motor.

Jednom ječju - NEVEROVATNO!

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova

Ma ovih dana (nedelja, meseci?) svaka prodaja ide jako kilavo. Ili je tržište zasićeno, ili ljudi nemaju para ... ili po malo od oboje :(

Ja sam spreman da dam svoj Shadow u bescenje samo da se domognem Transalpa, ali niko ni da me pozove da se interesuje za motor.

Jednom ječju - NEVEROVATNO!

Strpljen, spashen. ;):D

Strpljen, spashen. ;):D

;) I ja se vodim tom "krilaticom" u zadnje vreme.... ništa drugo mi ne preostaje ;)

No, da ne offujem....

• U prolazu, 27 postova

u jee koliko kukanja

evo ja kao KUPAC da dam svoj primer:

video u oglasima (nemam sad pojma kojim) KLE500 za 1500 (nisam bas siguran)...zovem coveka..ok kaze "ma ja imam vise motora ovaj sam uvezao i nisam vozio , odlicno stanje ...mogu ti spustim cenu na recimo 1450"

i zapucam ja u Sabac, i povedem dva drugara (vrlo bitno) koji se razumeju vise od mene skuterasa, u "velike " motore.

Kao sto sam naveo, jako malo iskustva imam sa agregatima,krivim viljuskama itd itd, pa sam poveo "ljude od struke" , cisto da ne bude da kupci UVEK vode neke sumnjive tipove da "spustaju cenu".

nadjosmo ga jedva..fin decko, ne lici na loikalnog djilkosha..istera motor , kad imamo sta da vidimo...

ja koji veze nemam , vidim da je motor truo, da su kabliovi truli ,,lik upali motor iz prve i svo vreme ponavlja "ma ja to kupio preko, registrovao na zenu, nisam ni vozio, oces  neko da ga provozam ?"

gledasmo mi to 10ak minuta, i uz "hvala , prijatno, cucemo se ako se odlucimo" napustismo coveka..

sreca pa sam usput kupio delove za kola po Sapcu, inace bih se smorio ko foka...

naravoucenije...

i medju nama kupcima ima ljudi koji se ne razumeju u ono sto kupuju, al ipak za sebe hoce najbolje (sto je i normalno). i ne idu svi na varijantu "daj da mu spustimo cenu za hiljadu evra" , vec ispadaju budale sto su posteni i sto veruju na rec.

Decko koji se pominje u prvom postu je verovatno pokusao varijantu "ovaj mora da je glup , izvacaricemo ga, cim je dosao do ovde" ali glupo je da se generalizuje skoro pa svaka tema na ovom forumu.

Nadam se da se prodavac nije smorio pa sad dr*a svakog potencijalnog kupca.

:)

...

a aj da ne pisem novi post evo jos jednog primera mene kao prodavca:

zove me covek za skuter koji sam dao na oglas i kaze "e zdravo , jel prodat motor" ..ja: "nije , tu je jos uvek"

on"pa reci mi, sta ..kako?"

ja u bunilu neznam dal covek ocekuje da imam spremnu recitaciju ili sta god..krenem da nabrajam POSTENO sta sam sve menjao i zasto i u kakvom je stanju..

lepo mu kazem "brate ja sam zamenio sve sto mi je imalo zasmetalo..stucao motor, ja zamenio diznu, opet me zezao ja zamenio kompjuter...bio mi nesto tvrd motor, oterao kod majstora,pa promenio viljusku..ogreban je onoliko koliko je normalno za to nefarbano godiste"..

i lik cuti...

ja reko "pobeze ovaj, prepao se" .."alo brate jesi tu"

a on "aha" i cuti..jedno 30 sekundi...

reko "aj brate ako te interesuje dodji u pancevo pa vidi, i spustam ti na 1000 evra i to je to

on "aha..1000 a jel to zadnja cena??" ::) ::)::)

a pocetna bila 1200..ja delove platio 720 (sto sam mu i rekao) i ladno oce jos nizu cenu...

tad sam odustao od prodaje voljenog prevoznog sredstva , i uzivam sto je bas u mojim rukama

ne bi me cudilo da za koji dan dodje u pancevo sa 4 strucnjaka i da mi spusta cenu na 500 evra...

takvih likova ce uvek biti, nazalost....

ali ima i postenih...da ne kuckam dalje...

Pozdrav

takvih likova ce uvek biti, nazalost....

ali ima i postenih...

To svakako. Ja nisam nikakav trgovac motorima ;) Ovo mi je prvi koji sam u životu kupio i prvi koji i prodajem. Znam šta sam kupio i šta sada prodajem, tako da ne bežim od motora. Isto kao ni ti od tvog skutera. Ako se ne proda po iole normalne pare, uživaću i dalje u njemu...

Druga stvar je, što nisam znao kakav motor meni treba kada sam ga kupovao. Ja kupio čopera, lep na oko, a u stvari mi treba enduro po "kozijim stazama"... a lepo mi drugari govorili "kupi enduro". Eeee, kad neću da ih slušam sad ću da vozim čopera pa da čekam pravog kupca pa tek onda kupim enduro...

Poenta je baš tako kako kažeš, ima svakakvih, kako kupaca, tako i prodavaca... Svako gleda da kupi najbolje za što manje para, a prodavci da što skuplje prodaju svoju robu...

Inače, o "vođenju sumljivih tipova sa sobom" .... NEMA ŠANSE da sam odem da kupim motor :) Da se razumem, pa ajde, ali ovakvoj neznalici kao meni bi podvalili Tomosa umesto Honde ;D

• U prolazu, 5 postova

jako mi je  zao sto u ovoj poruci vam se javljam al iskreno samo sam se zbog iste i registrovala ...

decka koji je  lepo ispljuvao celu situaciju ... jedino mogu da osudjujem jer nije doslovce ispricao sta se desilo ... mnogi su trazili dr.stranu pa evo je

dakle ...n a poziv drugara dolazimo do pumpe gde treba da se pogleda motor ( motor jos nije kupljen i decku koji je  dovozio motor je napomenuto da to sto sredjuje papire nista ne znaci )

napominjem da decko koji je  kupovao motor se stvarno nije  razumeo i isti i FALA BOGU pa smo mi dosli

ok

da nastavim

moj suprug i ja se pojavljujemo tamo ...motor je  inace dovezen u pik-upu (automobilu) a ne kombiju ...

drugo decko kad je  mene video odma se preznojio jedno par puta jer  nigde ovde nije rekao ( al ova devojka ta kvazi bajkerka  ga  je upucivala u to kako da sredi problem na motoru ) od odkljucavanja brave na istom preko kolicine ulja u stapovima i koje  ulje da sipa

isto tako i slusala raznorazne gluposti oko  zavarivanja nekih delova na stapovima itd

dakle ok nemogu da gresim dusu motor NA IZGLED je  stvarno preterano dobro izgledao al bas bas i svaka cast ( vidi se da si se potrudio ) al

po sedanju  na motor ( ne bi li ga  probala ) a vozim motore dosta dugo ...po ubacivanju u prvu  U MESTU bez pustanja  kvacila  samo sam ubacila u prvu motor se gasi ...

ok  reko  mozda je  zbog  cimanja u putu ... prevazidjemo tu pricu ..motor u prvoj dok sedis na njemu  NEMOGUCE JE  IZBACITI U LER  a ako je  u  prvoj  on vuce motor napred dakle motor ne stoji ( dok u prvoj drzite kvacilo)

jos jednom napominjem da sam upucivala decka u probleme koje ima na motoru na nekom dr.forumu tako da znam da je motor bio u velikom problemu .dakle pored svega toga stvarno moja dobra volja da ucinim obojici je bila pogazena od strane mog supruga koji je  poceo da prica ( kako nije  motor ok ... i na burno reagovanje prodavca rekao sta sa motorom nije ok) decko inace popravlja  velike BRODSKE agregate ...tako da mislim da se razume u pricu ...mada je  od besa mozda malo i preterao

pa je surovo sabio decku sve u lice (ako ces da prodas motor treba da ga sredis ...sve pod konac)

decko koji je  kupovao motor je rekao da ne zeli motor ...uredno dao Sanjiki pare ( iako ovaj nije trazio ) rekao izvini na cimanju evo ti pare za putarinu i gorivo i to je to ja  taj  motor necu

i pametno je sto ga nije uzeo

naime od VASE iz beograda je  kupio prelepog sv-a za vise para ...niko nikom nije  bio posrednik vec je  decko na isti nacin pozvao mene i supruga rekao dal da ga kupim ( skuplji je  za  1000e ) posto je  motor stvarno bio bez greske  ... vasa i on su se lepo dogovorili i to je  to

dakle niko nikome nije hteo da naudi ...decko sto je  kupovao motor stvarno ima para i hteo je da kupi nesto kvalitetno dal bi vi vasem drugaru  odabrali motor koji ima i najmanji problem za pocetak ( ako je  zacrtao sv-a )

mozda bi vam mogla i poslati nekako slike pa bi vam bilo jasno

dakle sanjika nije  ti na mestu reakcija i sam znas da sam ti licno sa mojim suprugom pomagala da dodjes do resenja za tvoj motor i onda se bunis i pljujes iza ledja ako ti nisam dozvolila da uvalis krsa mom drugaru ...

sve sve al  OBRAZ nije djon

( nadam se da ne zamerate na obilnijem pisamcetu ) necu da spamujem dalje samo me ova tema interesovala

p.s

mislim al nisam sigurna vasa ciji je  motor decko kupio  je mozda clan na bjb-u

u svakom slucaju nije prevara nije  ispala vec nisam LICNO htela da dozvolim da decko kupi taj  motor jer je  motor imao probleme ...

ako vec ima pare bilje da kupi nesto bez ulaganja a ne nesto sto je  na MAJKE MI  savrsen agregat .

• U prolazu, 5 postova

Sestro, svak čast za trud, ali ti si totalno nepismena...

svesna sam toga  ...i izvinjavam se pisamo je  na brzinu

mislim da je  bitna sustina te price

sredicu kad budem imala vremena .pozz

• U prolazu, 5 postova

posto sam tek juce saznala da ova reakcija postoji  i videla da neki ljudi ovde traze dr.stranu zato sam se i javila

sto se tice kuckanja ( ja sam motorista a ne kompjuteras pa mi malo losije ovo ide)

necu vas vide ugnjetavati dr.stranu ste culi  pozz svima i ADMINI ( molim vas banujte ovaj nalog nece vise biti u upotrebi )

hvala svima

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja