perisicboro 262 Napisano Jul 20, 2009 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam se uspavao vec u startu kasnim, a celu rutu planiram za doruckom, i odlucujem da idem putem Golije i Pestera. Znaci polazak negde oko 11h pa krecemo. Vreme je bilo nesto promenljivo pa sam se na prvih par kilometara vec razmisljao da li da se vratim, jer se setih one stare izreke "Ne zna delija, sta je Golija!". Posto sam prethodnog dana kupio jaknu, od clana foruma, poz,, odlucujem da nastavim put, da bih testirao jaknu, i ako se oblaci gomilaju bas u pravcu u kome ja idem. Posto je vec sredina jula, odlucujem da skinem zimsku postavu, sto ce me kasnije skupo kostati :-[ . I krecem preko Guce do Ivanjice, pa preko Jankovog kamena do Poljana. Pogled sa prvog vidikovca, na putu prema karauli i dalje za Gucu. Stajem na karauli na Jelici po vodu. Ulazim u Gucu i nastavljam dalje prema Ivanjici. Prva manja pauza i odmor posle Ivanjice. Trudio sam se da fotografisem vecinu putokaza, jer razne karte i mape nemaju precizne podatke za ovaj pravac. Prvo skretanje za Goliju i odmah pocinje makadam, sto me u startu iznerviralo, jer vecina mapa tu deonicu prikazuje kao asfaltnu. Na odredjenim delovima bio je asfalt, kao i da nije. Stizem do jednog mesta gde se postavlja neka satra, odmah pored cesme. Da ne pominjem da se vec spustila neka magla ili oblaci, ne znam sta, ali temperatura sigurno nije prelazila 14 stepeni. Sledeci putokaz i nastavljam dalje prema Dugoj Poljani. Ostatci turizma na Goliji. Makadam postaje neizdrzljiv za moj skuter, a nema mi vracanja kad sam vec do ovde stigao, kamenje je ono sa pruge. :o Skrecem ka Jankovom kamenu. Da napomenem da ne bih preporucio da idete sami kao ja, nije svejedno verujte, ima mali milion nekih puteljaka, nigde zive duse, sem nekih drvoseca, koji i nisu bas raspolozeni za pricu, nisam ni smeo da pomislim sta bi bilo kad bi mi se slucajno pokvario skuter ili pukla guma. Put postaje sve losiji, sve same jame. ... a lepoti nigde kraja ... I stizem na Jankov kamen... Nista od pogleda jer su oblaci bili suvise nisko, pa se ne zadrzavam dugo... Decko se zove Suad ili Suat, ne zapamtih, sam je tu cuva stoku, a zivi kaze negde dole ispod brda, i upucuje me na put ka Dugoj Poljani i konacno asfalt... I sto bi rekli Pester se polako otvara... Hteo sam da idem do Karajukica bunara, ali mi vreme nije islo na ruku, naoblaci se i razvedri u minutu, cudan je Pester, pa sam stigao do ne znam kog mesta, jer nigde nema ni jedne table... Krecem natrag ka Sjenici, a put je idealan i prav ko... Sjenicko jezero i natrag ka Ivanjici... U daljini se vidi Mucanj... Stizem u Ivanjicu, svracam na klopu i palim za Cacak. I Ovcar u svom punom sjaju... I u daljini Cacak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Jul 20, 2009 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Bravo i hvala na lepom putopisu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 21005 Napisano Jul 20, 2009 Integrisan, 8716 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jednom sam ti vec rekao, ali moram da ponovim: pravis odlicne fotke! Inace, ovu (doduse malo prosirenu, samo kilometar-dva;) turu planiram i sam nekog od sledecih nekoliko vikenda. Mogao bi, ako te ne mrzi, da okacis sken neke karte i naznacis sta je asfalt, a sta makadam (kako bi mogli da planiramo drustvo). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sailor 6 Napisano Jul 20, 2009 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Mačvanska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan odlican izbor ture..fotke na nivou ::)ovakva lepota da ostane na marginama turizma je cist promasaj...koliko vidim ovde je mnogo lepse nego na izvikanom kopu i zlatiboru...pozdrav i hvala na putopisu ps.respect za odlucnost za voznju po onakvim putevima skuterom... ;)i Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ANTIC GM 43 Napisano Jul 20, 2009 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: cacak prislonica g.milanovac Motocikl: Super Tenera 750 91. Prijavi odgovor kao problematičan mnogo mi se svidja putopis i fotografije,ali tamo gde si ti prosao nebi voleo da idem sam.pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4969 Napisano Jul 20, 2009 Ne silazi, 5589 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ovu deonicu sam vec prosao, neke delove i vise pua. Vidim da si pogodio onaj makadam od Ivanjice... Ima tema na forumu, prosle godine jedna BJB voznja je isla bas na Goliju tim putem. Predeli su :o :o :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Jul 20, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Blago tebi kad su ti ove planine u blizini, nedavno Tara , sad Golija, zavidim ti. Ja sam trebao na Goliju za vikend, ali to propalo, idem sa drugarom do Tare, a samo da bi dosao do nje treba mi 300km, od toga pola kroz ravnici i dosadne njive. Menjaj taj skuter za neki enduro, mnogo ce ti bolje lezati, samo napred! Poz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 31 Napisano Jul 21, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je fenomenalno, moracu da se provozam ovim putem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano Jul 21, 2009 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan U toku dana okacicu mapu puta, potrudicu se da je sto detaljnije opisem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmiya 3 Napisano Jul 21, 2009 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Lazarevac/Beograd Prijavi odgovor kao problematičan dobro je da nisi poshao do Karajukica bunara,ima do tamo preko 20 km makadamom.. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano Jul 21, 2009 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Probacu da sto detaljnije opisem put od Ivanjice do Jankovog kamena. Na izlasku iz Ivanjice pratite putokaz Golija, Donja Poljana, suprotno skretanje od skretanja za Sjenicu, i vozite dobrim asfaltnim putem do putokaza gde se skrece levo na put R 272 za Dugu Poljanu, Goliju i Bele vode (ima na slici) gde skrecete levo na makadam. Odmah tu sa vase leve strane je i neka cesma. Ide se nekih par kilometara dobrim makadamom, posle cega pocinje asfaltna deonica, sa ne tako losim putem, gde cak na jednom delu se nalazi i nov asfalt. Makadam je obelezen crveno. Kod ove osmatracnice, ili sta je vec, skrecete levo iz pravca Ivanjice za Jankov kamen, ne mozete je promasiti, dok pravo produzava za Dugu Poljanu. A ceo moj put je izgledao ovako, negde oko 300 km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
puska tandzara 0 Napisano Jul 21, 2009 U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo si hrabar Lep putopis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 21005 Napisano Jul 22, 2009 Integrisan, 8716 postova Prijavi odgovor kao problematičan Probacu da sto detaljnije opisem put od Ivanjice do Jankovog kamena. Auuu, majstore... ovo se zove detaljan opis puta! Bravo! Pod hitno da nabaviš neki enduro i da se priključiš zajedničkim vožnjama... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano Jul 22, 2009 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Probacu da sto detaljnije opisem put od Ivanjice do Jankovog kamena. Auuu, majstore... ovo se zove detaljan opis puta! Bravo! Pod hitno da nabaviš neki enduro i da se priključiš zajedničkim vožnjama... Burgman je na oglasu, tako da cekamo.... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidoff 27 Napisano Jul 25, 2009 Nesvrstan, 756 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R21A Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast druze nemam reci! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sheik 23 Napisano Jul 29, 2009 U prolazu, 50 postova Motocikl: Golden Dragon Prijavi odgovor kao problematičan Drugi put kad budes isao kroz Sjenicu svrati na pice. P.S. ona krivina na sred ravnog puta na ulazu u Sjenicu je privremena, tu se sad radi neki mostic, tako da kad zavrse bice kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Velimlje Napisano Avgust 4, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Prelepe slike !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...