Patak_BG 0 Napisano Decembar 8, 2006 U prolazu, 12 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Vec vidjeno po gradu-guraju se uz ivichnjak sa desne strane!! ..Daj da malo skrenemo paznju na ovo..Ne predvidivi su! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano Decembar 8, 2006 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Po zakonu koji se na ovim prostorima veoma postuhe lepo stoji da je voznja motora dozvoljena uz desnu ivicu kolovoza tj. metar od desne linije koloza je mesto kuda bi trebalo da se krece ova vrsta dragih nam 'vozila',tako da je svaki vozac u obavezi ukoliko je to moguce da im dati prostor ostavi slobodan, ovo sam napisao jer nisam razumeo prethodni post tj. sta je pesnik hteo da kaze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 963 Napisano Decembar 8, 2006 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Skuter, tek motor, nije bicikl i nema potrebe da mu se ostavlja bilo kakav prostor uz bilo koju ivicu, vec je u mogucnosti da koristi celu sirinu kolovozne trake kao i svako drugo motorno vozilo. Dakle, koliko sam ja upoznat, a obicno jesam, moto®cikl nije bicikl A sto se tice provlacenja sa desne strane, to je uzas od opasnosti. Nazalost vozaci automobila i ostalih 4tvoro i visetockassa obicno ne koriste desni retrovizor ali i ne ocekuju da im se (u opstem haosu i guzvi) jos neko ili nesto provlaci pored njih. Nisu ni oni za osudu, stvar je navike, a na tome moramo da radimo:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Decembar 8, 2006 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan tacno i ja isti cim mi talibanski bane neki skuter sa desna ja popizdim i sutnem ga da pane , pa sidjem skinem kacigu i ubijem boga u majmuna heheheheheheh e tako, pa ce nauciti, jer to mrzim i u autu kad sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 207 Napisano Decembar 8, 2006 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Jes, no nema samo skuterasa koji obilaze sa desne strane. Nisu svjesni opasnosti, uostalom ko od vas gleda u desni retrovizor i koliko cesto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MARSHAL 0 Napisano Decembar 8, 2006 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kada vozim auto ne gledam ni u levi ni u desni i uopste mi nije jasno kako nisam ubio nekog do sada??? :shock: A kad vozim motor ne obilazim samo odozdo i odozgo, cak mi je mozda to i omiljena voznja - kada se probijam kroz gradsku guzvu. A posebno kada obilazim sa desne strane i kada me neki klipan ne vidi popizdim, sviram, lupam... A jos kada ima mesta da se skloni i otvori mi prolaz - a to ne ucini JOJ onda skacem po motoru i spomenem mu sve do 16 kolena!!! :twisted: Znam da je sve to pogresnao,ali... mnogo bre volim motor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano Decembar 8, 2006 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Skuter, tek motor, nije bicikl Mare, mislim da nisi u pravu -najveci broj skutera do 50ccm je zvanicno uvezen i prijavljen kao "bicikl sa motorom", dakle vozilo koje se vozi sa B kategorijom ili sa PSPom, koje ima do 50ccm i koje ne razvija brzinu vecu od 45kmh. Druga je stvar sto to nema veze sa realnoscu, ja ovde pominjem samo formalno-pravne zavrzlame nastale nasim nebuloznim zakonima i tretiranju skutera kao "bicikla sa motorom" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 963 Napisano Decembar 8, 2006 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Andrej potpuno si u pravu, cini mi se za ovo sto si rekao, cak su do sada ATV cetvorotockasi bili reg kao traktori, a 50ccm i dalje kao bicikli sa motorom. Nisam bio precizan, sto ne prilici jednom pravniku. Provericu ovo danas ili sutra pa postaviti tacan info da znamo:) Za motorcikle nema na srecu sumnje, tretiraju se kao motorno vozilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža 160 Napisano Decembar 8, 2006 Svrati ponekad, 380 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: KTM 1090 Adv R Prijavi odgovor kao problematičan \ je napisao: ...' date='tako da je svaki vozac u obavezi ukoliko je to moguce da im dati prostor ostavi slobodan,...[/quote'] Qq, tesko tebi ako se uzdas da ce neko da ispunjava ovakve obaveze, ma koliko bile zakonom propisane... I nemojte da vredjate bicikle,i biciklista je punopravan ucesnik u saobracaju, naravno tamo gde mu je to dozvoljeno. Bicikl vozim cesto, i tu sam naucio da sam sebe cuvam a ne da racunam na to da ce me drugi cuvati, tj 'postovati', u saobracaju. :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1970 Napisano Decembar 8, 2006 Aktivirao se na času, 3279 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravljamo SVI skupa jednu JAKO bitnu stavku a to je- i 4-toèkašima i 3-toèkašima i 2-toèkašima (èak i JEDNO-toèkašima :twisted: ) je zakon propisao obavezno kretanje desnom stranom saobraæajne trake (nešto slièno se dešava u svetu zadnjih 100-tinak godina) pa mi ustvari našim nepoštovanjem toga, ostavljamo mesta ovima da fijuèu sa desne nam strane. Kad bi se svi mi kretali uz desnu ivicu/liniju niko nam ne-bi upadao u desni mrtvi ugao retrovizora :misli: :jecaj: ... :? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bikus 17 Napisano Decembar 8, 2006 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: BGD Motocikl: MTS 1200s DVT Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je provlacenje zabranjeno u svakom slucaju, kao i preticanje kolone vozila, kao i obilazenje sa desne strane, tako da, u principu, nikom ne moras da ostavljas mesta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patak_BG 0 Napisano Decembar 8, 2006 U prolazu, 12 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan eeee....vidim da imamo iskustva-ja desno a on bi kroz ja skuterom.. daj bre..da beremo ushi ili da vodimo kuci po kesh za eventualnu shtetu? nisam extrem,ali daj da objasnimo..ima i orlica koji ovo chitaju :shock: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robi 297 Napisano Decembar 9, 2006 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Becej Motocikl: FJR1300A Prijavi odgovor kao problematičan Daklem, posto je pola-pola u tumacenju ovog problema, evo malo ZOBS-a: ZAKON O OSNOVAMA BEZBEDNOSTI SAOBRAÆAJA NA PUTEVIMA Èlan 10. Pojedini izrazi upotrebljeni u ovom zakonu imaju sledeæa znaèenja: 15) biciklistièka traka je deo kolovoza namenjen za saobraæaj bicikala i bicikala sa motorom koja se proteže duž kolovoza i koja je obeležena uzdužnom linijom na kolovozu; 29) bicikl sa motorom je vozilo na motorni pogon sa dva ili tri toèka, èija radna zapremina motora nije veæa od 50 cm3 i koje na ravnom putu ne može da razvije brzinu veæu od 50 km na èas; 30) motocikl je motorno vozilo sa dva toèka, sa boènom prikolicom ili bez nje, kao i motorno vozilo na tri toèka - ako njegova masa nije veæa od 400 kg; Èlan 40. Vozaè mora za kretanje svog vozila da koristi iskljuèivo put, odnosno kolovoz ili saobraæajnu traku, odnosno stazu namenjenu za saobraæaj one vrste vozila kojoj njegovo vozilo pripada, osim u sluèaju opasnosti. Èlan 97. Vozaè bicikla i vozaè bicikla sa motorom dužni su da se kreæu što bliže desnoj ivici kolovoza, a ako postoji biciklistièka staza - po biciklistièkoj stazi, odnosno traci. I da se podsetimo :wink: Èlan 100. Vozaè motocikla ili bicikla sa motorom i lica koja se prevoze na tim vozilima moraju da nose zaštitnu kacigu za vreme vožnje na putu. I jedan od bitnijih delova zakona za kraj (nevezano za temu) Èlan 102. Stoka se ne sme ostavljati na putu bez nadzora gonièa stoke. Stoku koja se kreæe po javnom putu, goniè stoke mora da drži što je moguæe bliže desnoj ivici puta. Znaci, po meni, "male table" mogu sa desne strane da se "brze krecu u svojoj traci" (nije preticanje)... A vi, kako `te? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 963 Napisano Decembar 9, 2006 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Bravo. Crno na belo. Iako je motocikl motorno vozilo a skuter po ZOBS helikoptekamiobicklovion, ja bih ipak preoporucio da se zauzima cela kolovozna traka a da se ne bezi u desnu stranu. 1.Vozaci nisu navikli. 2.Zakon je davno pisan kada ovaj Velosiped sa pedalama nije mogao da predje 15km/h 3.Mnogo ste vidljiviji sredinom cele sirine kolovozne trake. 3. Zobs je procesu izmene. 4. Nijedan pandur vam nece pisati prijaviu zato sto se vozite sredinom. Kada se vozite skroz desno, uz ivicnjak, izazivate ih da vas preteknu i sabiju uz ivinjak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano Decembar 9, 2006 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sve stoji kako je Endurac napisao... Citiraj Èlan 102.Stoka se ne sme ostavljati na putu bez nadzora gonièa stoke. Stoku koja se kreæe po javnom putu, goniè stoke mora da drži što je moguæe bliže desnoj ivici puta. Da se ovo postuje, pola ucesnika u saobracaju bi moralo da bude pod nadzorom, i da teraju sto blize desnoj ivici puta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snoopuza 3 Napisano Decembar 9, 2006 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Prijedor Prijavi odgovor kao problematičan Bilo kako bilo, preticanje desnom stranom je zabranjeno i što je najgore, na smrt opasno. Proæi pored zaustavljenog vozila, i skrenuti desno, ( vozilo koje skreæe lijevo ili nastavlja pravo), može biti obilaženje ali proæi desno pored automobila koji ide.... nije zdravo! Valjda... :shock: Ej... a kako je prijatno kada te kolega bajker obiðe na cesti desnom stranom :evil: :evil: :evil: ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1970 Napisano Decembar 9, 2006 Aktivirao se na času, 3279 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj a kako je prijatno kada te kolega bajker obiðe na cesti desnom stranom :evil: :evil: :evil: ! E BAŠ da mi je znati ko TEBE obilazi desnom stranom :shock: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snoopuza 3 Napisano Decembar 9, 2006 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Prijedor Prijavi odgovor kao problematičan O keeeet!!! :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patak_BG 0 Napisano Decembar 10, 2006 U prolazu, 12 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ...i na trci se zna sta je faul! ajde,brzi,dajte komentar-koliko vas se okusalo na stazi da vidite gde ste stvarno? Cilj je da edukujemo....a ne da se lozimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snoopuza 3 Napisano Decembar 10, 2006 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Prijedor Prijavi odgovor kao problematičan Tako je :idea: :idea: :idea: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...