Jump to content

Moto Zajednica

Vidikovac -nacelnik policije udario skuteristu !!!!

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 237 postova
  • Motocikl: nista do daljneg. . .

Sad me zvao Ufff sa foruma da mi kaze da je u Novoj skojevskoj na Vidikovcu sivi pezo 306 isekao skuteristu,nije mu ustupio prednost !!!Decko je imao neku kinesku kacigu na glavi ,udario je u ivicnjak glavom ,odvela ga je hitna pomoc . . .KAze uff da je jedini problem sto je pandur zvao gomilu nekih pandura da lazu za njega da je skuterista kriv!!!!

Ako nekog zanima/moze da ode tamo da svedoci u njegovu korist posto je uvidja tek treba da pocne !!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1392 postova

Bio sam u kolima sa jonynovakom kad smo naisli na nesrecu.

Tu su vec bila 2 clana foruma.

Udes se desio tacno na semaforu ispred kafica dragulj u novoj skojevskoj.

Vozac skutera je isao pravo ka filmskom gradu a vozac pezoa je dolazio iz filmskog grada I hteo da skrene levo ka kaficu pa je debelo zasao u njegovu traku pre nego sto ga je uocio I zaustavio se.. ali kasno.

Momak na skutreru se zove Markovic Veljko 1982 godiste I sa ceraka je.

Nisam ga mnogo ispitivao dok smo cekali hitnu pomoc ali mi izgleda kao da je zakacio branik koji ga je bacio na visok ivicnjak desno posle cega je pao.

Bo$ko mozda zna detaljnije jer je ranije stigao.Takodje su dosli I roditelji povredjenog momka jer zive blizu.

Nagnjecenje glave sa desne strane,odran desni lakat I koleno.Od opreme samo jet kaciga za koju je Veljko sam rekao da je sranje.Nadam se d ace sve biti ok za sad ne deluje da je ozbiljnije povredjen.

Problem je bio sto je vozac pezoa (crnogorac u crnoj majici na slici) nacelnik policije pozvao 10 policajaca verovatno da svedoce u njegovu korist.

Bo$ko rece da jedan policajac nije dao ni novinaru da snima I da ga je oterao sa mesta nesrece.

Zato sam ja jos pre njih sve slikao pa ako treba idemo na sud.

Skuter smo mu oterali kuci na cerak u garazu jer nije bila velika steta I bio je u voznom stanju.

Odvezao sam ga u sorcu,majici I fila papucama bez kacige  8) ali su me Jonynovac I Bo$ko pratili I cuvali kolima.

Ostavili smo brojeve telefona porodici da nas obaveste o stanju I da se jave ako im bude trebala pomoc oko motora ili svedok na sudu.

post-1479-12879041990665_thumb.jpg

post-1479-12879041991404_thumb.jpg

post-1479-12879041992058_thumb.jpg

post-1479-12879041992791_thumb.jpg

Kazes crnogorac? Jel nacelnik crnogorske policije ili beogradske?

Evo ga u crnoj majici I sorcu pored Veljka I na drugoj slici kako gleda mene sta to radim sa telefonom

Poznajes ga?

post-1479-12879041993528_thumb.jpg

post-1479-12879041994145_thumb.jpg

Veljkova majka ga drzi u krilu sa peskirom preko glave

To je scena na koju sam naisao I odmah mi se sve okrenulo u stomaku jer sam pomislio na najgore..

:-[

post-1479-12879041994667_thumb.jpg

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Jel' radjen uvidjaj? Skrivio udes sa telesnom povredom, to se zabeležava i ide krivična prijava ako sam dobro pazio na časovima...

• Drug član, 2265 postova

Svaka cast svima koji su se nasli tu i ne zele da mu dopuste da se vadi preko veze. Cak i ako sakupi vise pandura za svedoke, bice em sumnjivo, em prica za novine.

• U prolazu, 93 postova

Ala se ovaj UFF ispraksirao odmah radi svoj uvidjaj i sve dokumentuje slikama :o :o :o

Bravo majstori sigurno ste mnogo znacili povredjenom i njegovima, a tek sto cete znaciti ako gospoda pokusaju da zataskaju slucaj.

Stvarno svaka cast 8)

• Svrati ponekad, 375 postova

Jel' radjen uvidjaj? Skrivio udes sa telesnom povredom, to se zabeležava i ide krivična prijava ako sam dobro pazio na časovima...

jesi dobro si ucio na casovima...ali nisi ucio neka druga pravila,koja su trenutno na snazi...bez obzira koliko su nama nerazumljiva,mucna i drska...

ps.necemo generalizovati i necemo biti kao oni,ali dali vam je sad zao i van zakonskih normi kad revoltirani motorista zvekne pandura?...

• Svrati ponekad, 108 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys

Kazes crnogorac? Jel nacelnik crnogorske policije ili beogradske?

Evo ga u crnoj majici I sorcu pored Veljka I na drugoj slici kako gleda mene sta to radim sa telefonom

Poznajes ga?

Ma jok, nego nas malo ima u ekoloskoj drzavi na takvim mestima? Mala sala, zelim brz oporavak momku, a i nacelniku znam da nije prijatno.

• Zainteresovan, 830 postova

Uff, svaka ti cast, to se zove naci se kolegi motoristi u nevolji!

U svakom slucaju debelo si umanji sansu panduru da napakuje stvar.

Videcemo sta ce biti, ali koliko sam skontao sa slika, totalno ga je isekao, stvar cista kao suza, ne kontam sta tvrde ti njegovi "svedoci"?

Decku sve najbolje, kako ga je isekao, moglo je katastrofa da bude!

Bio je sudski vestak

valjda mora da izadje uvek kad je udes sa telesnim povredama u pitanju

ili ga je ovaj njegov "ortak" pozvao pa su posle ostali tu u dragulju na picu

hitna pomoc je trazila da pomerimo motor da bi ga prevrnuli na nosila jer nisu hteli da ga podizu rukama

uvidjaj je uradjen posle pomeranja motora ali ja imam slike i pre i posle i mislim da to nista ne menja situaciju

• Svrati ponekad, 140 postova

Evo sedim i pišem pa mi steklo vreme i vidim da si već spomenuo ali da nemenjam tekst.

Uff ja sam stigao mislim posle tebe.Ali kad je Veljkov ćale u jednom momentu pitao jel ima očevidaca niko se nije oglasio da bi se lik u braon majici kad su oni ostišli sa hitnom razgalamio kako je on video da nije bilo kontakta sa motorom da ovaj skloni kola što mu baš nije prošlo obratio se panduru koli je bio pored mene blizu oborekog  motora koji je S.P.koji su stali zbog saobraćaja .

Ja sam pomislio pošto neznam kraj da je tu sup koliko hi se pojavilo čak sam čuo da je i sudija bio.

Jedam biser koji sam primetio .Bolničari prinose nosila da bi Veljka stavili na nosila pa u kombi ,bolničar traži da se skloni skuter da imaju mesta za nosila,kad lik crna majica crnogorac neda vrlo mu je bitan položaj skutera jer to valjda kod njih bitnije nego da čoveka stave na nosila,naravno nije mu prošlo i uredno sam ja naglasio uvićajcu da smo povukli skuter zbog nosila .Koliko sam mogao da primetim u ovom slučaju nije rađen alko test valjda zbog kolegijalnosti .

Mada je druga ekipa slikala i merila.

Na jedno metar od mene prišli su novinar i fotograf kad im je jedan u civilu rekao da ne slikaju.

Čuo sam se sa Veljkovim ocem kad smo ostavili motor.Koliko mi je na brzinu rekao nema preloma ali je dobro ugruvan i boli ga glava da će ga zadržati u bolnici.

• Svrati ponekad, 434 postova
  • Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT

Bravo Uff!Podsetio si me na Engleza koji je stao i meni pomogao kad sam se slozio u Grckoj.

Lik mindjusar,sav istetoviran a srce VELIKOOO u pm...

Pomogao mi da podignem i sklonim motor sa puta a posle dosao u bolnicu sa zenom i ponudio mi

da plati lecenje ako nemam para.

P.S.Jako je dobro sto ste bili na licu mesta i slikali.Ako nista to ce im otezati muntanje.

@NikolaCruss

@bo$ko

Mogu ti njegovi zakasneli kolege svedoci u civilu da tvrde sta god hoce

i ja sam bio tu kad se desila nesreca i sve sam video svojim ocima kao i pola foruma jel da?

• Svrati ponekad, 140 postova

Izvinjenje kolegi koji je stao sa skuterom crna Aprilija sa belom kacigom ja zaboravljam imena .

Čovek je uredno se parkirao i prišao da čuje kako je kolega.

A šta moram da primetim dok sam stajao tamo da je prošlo jedno tridesetak raznih tipova motora ali niko nije zastao ali bar njih 27 nije imalo kacigu .

Ida pozdravim kolegu na skuteru u punoj zimskoj opremi čak i šal malo je i okrenuo glavu na drugu stranu valjda se boji nečega.

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

nazalost , bojim se da nema nishta od toga , panduri su to , ortak moj juche sedeo 4 sata u stanici kao svedok tj u sobi za ispitivanje , kad im je isprichao shta je video , inache se radi o tome da je lik preshao van peshachkog ulicu i pandur kazna ovo ono momak se neshto iznerviro i pandur krene da ga pretrese uza zid shutne u nogu da se josh rashiri i malo pretera saplete dechka koji padne i slomi chlanak ... elem da se vratim na prichu o svedoku , posle njegove izjave oreginalne priche poshto ne zna aktere lichno vec se zatekao kad je ovaj pao i onesvestio se ... panduri ustaju izlaze iz sobe sa rechima razmisli dal je bash tako bilo i ostavljaju ga zakljuchanog dolaze 4 sata kasnije , ovaj opet isto i oni opet jesi siguran i krenu da izlaze ... i ortak kaze jbg da spavam u stanici ne ide ... kaze pa nisma dobro video ... nisam siguran , potpishi i slobodan si ... tako da pandur je uvek uz pandura a mi smo je**na stranka ...

• Drug član, 1694 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

Pošto sam več imao jedan takav sličan slučaj u Crnoj Gori (kolega na motoru je udario u bok auto koji je nepravilno preticao,a na uviđaju mesta nesreče se prvo pojavio potpuno neiskusan policajac - koji usput nije znao da uradi ni skicu mesta nesreče-, da bih zatim preko intervencije telefonom stigao na mesto nesreče stariji policajac i počeo da oterava i preti svedocima).....

Čisto ovako kao mala informacija šta raditi u takvim slučajevima da bi se izbegla kasnija podmetanja:

1. SLIKAJTE MESTO NESREČE ŠTO VIŠE PUTA I IZ ŠTO VIŠE UGLOVA - dandanas skoro svaki mobilni telefon ima fotoaparat,tako da slikanje ne bih trebalo da predstavlja neki problem

2. POGOTOVU SLIKAJTE MESTO KONTAKTA (tragovi razbijenih stakla,farova,žmigavaca,itd....-pogotovu njihovu poziciju na cesti),SLIKAJTE TRAGOVE KOČENJA (tragove kočenja vozila,motora,itd...-opet pogotovu njihovu poziciju na cesti)

3. SLIKAJTE MATERIALNE POVREDE NA VOZILIMA

4. UZMITE IZJAVE SVEDOKA (ako je moguče neka je napiše na bilokakav papir,), TE NJIHOVE PODATKE

5. OBAVEZNO PROČITAJTE ZAPISNIK POLICIJE SA MESTA NESREČE I AKO SE SA NJIM NE SLAŽETE NE POTPISUJTE

6. ZATRAŽITE DAVANJE IZJAVE O DOGAĐAJU POLICIJI (obično policajci ne žele uzimati izjave svedoka...u tom slučaju napišite izjavu na papir i potpišite i neka vam obavezno tu izjavu potpiše neko od svedoka.....interesantna je onda situacija na sudu, kada predočite takvu izjavu i lepo objasnite, da policajac nije hteo uzeti izjavu....kredibilnost i nepristranskost policije odmah dolazi u pitanje

7. OBAVEZNO ZATRAŽITE IME I PREZIME POLICAJCA KOJI JE NA UVIĐAJU I IZ KOJE POLICIJSKE STANICE JE - i to obično policajci ne daju rado,međutim broj značke ili broj na uniformi je zajebana stvar...

Možda se nekome sve ovo čini preterano, međutim baš zbog tih mojih postupaka je kolega u Crnoj Gori bio oprošten i dobio je povračenu svu materialnu štetu i naknadu za povrede....interesantno je to, da su svi bili protiv kolege motorista (izjave vozača koji je uzrokovao nesreču,policijski zapisnik,itd.....) dok nismo došli do sudije za prekršaje u Kotoru , gde sam predložio sve fotografije, potpisane izjave o događaju, imena te telefonske brojeve svedoka koji su bili zastrašivani sa strane policije,itd...e onda je neko u policiji u Kotoru jako crveneo te se pravdao pred sudijom.

Iz ličnog iskustva znam, da što više imaš fotografija,izjava,svedoka, to manja je šansa da ti neko podmetne i osudi, a i sudije i ostali organi baš ne vole da riskiraju svoj posao sa krivičnom osudom.....

nazalost , bojim se da nema nishta od toga , panduri su to , ortak moj juche sedeo 4 sata u stanici kao svedok tj u sobi za ispitivanje , kad im je isprichao shta je video , inache se radi o tome da je lik preshao van peshachkog ulicu i pandur kazna ovo ono momak se neshto iznerviro i pandur krene da ga pretrese uza zid shutne u nogu da se josh rashiri i malo pretera saplete dechka koji padne i slomi chlanak ... elem da se vratim na prichu o svedoku , posle njegove izjave oreginalne priche poshto ne zna aktere lichno vec se zatekao kad je ovaj pao i onesvestio se ... panduri ustaju izlaze iz sobe sa rechima razmisli dal je bash tako bilo i ostavljaju ga zakljuchanog dolaze 4 sata kasnije , ovaj opet isto i oni opet jesi siguran i krenu da izlaze ... i ortak kaze jbg da spavam u stanici ne ide ... kaze pa nisma dobro video ... nisam siguran , potpishi i slobodan si ... tako da pandur je uvek uz pandura a mi smo je**na stranka ...

Ja bi spavao u stanici!

a sledeci put kad bi usli da me pitaju da li se dobro secam ukljucio bi video snimak na mobilnom.

Nemoj da mislis da se kurcim ili foliram jer kad god me zaustave pozelim im dobar dan i saradjujem potpuno ali ako ga preteraju izguracu ga do kraja makar ja izvukao deblji kraj i makar nemao nikakve koristi samo da bi tog sto je preterao sjebao i da bi on dobio sta je zasluzio

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Ja nerazumem tu potrebu da se laze i namesta u svoju korist mesto nesrece....dobro Crnogorac je pogresio i decko je pao zbog njega ali cemu lazi i prevare..ako ima i malo savesti recice kako je bilo paltice kaznu i niko mu nece glavu otkinuti zbog toga..auto mu je osiguran i nece platiti iz svog dzepa odstetu za decka i motor...CEMU PRLJAVE LAZI?????

A bas bi voleo da je meni neki majmum rekao da ne fotkam ko kome moze da zabrani da fotka....ili je mozad to neka tajna pa se nesme fotkati???

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja