Jump to content

Moto Zajednica

Gubitak snage

Recommended Posts

• Drug član, 1826 postova

Jos juce sam primetio da mi motor gubi snagu sa suvozacem. Solo nije strasno ali u paru, jos na uzbrdici ne vuce OK.

Kad treba da cupa, sa dve osobe, osecaju se malo vece vibracije. Kako da kazem... radi kao kad ostaje bez goriva.

Juce sam izasao na auto put da vidim kako ide pri vecim brzinama. Inace ne vozim brzo  pa nemam najbolji osecaj za odnos obrtaja i brzine, ali nekako mi nesto ne stima. 6000 rpm - 100km/h, 8500 rpm - 120 km/h i to je to. Nesto mi se ovo ne cini OK.

Inace, odlicno pali, ne cuju se nikakvi cudni zvukovi i to je sve sto mogu da kazem. Radio je odlicno od kad sam ga kupio.

Pomislio sam da nije mozda lose gorivo... a matori mi rece da je imao iste simptome jednom sa kolima, oterao ga kod mehanicara ali sve ok. Na kraju je bilo bas do loseg goriva!  >:( Ja sam simptome primetio bas tog dana kad sam sipao gorivo. Ne znam... nisam pametan. Mogu samo da nagadjam.

Imate li neki savet. Sta bih mogao da proverim sam? tj. sta bi moglo da bude problem?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6433 postova
  • Motocikl: CRF300L

jel ono 6000 obr - 100 km/h, 8500 obr - 120km/h u petoj brzini ? Ako je tako ocigledno ti proklizava lamela, mada je cudno da to ne primetis. Ako u odredjenoj brzini das gas, obrtaji skacu, a ubrzanja nema moze da bude samo do lamele.

Ljudi resio sam problem. Nisam imao mira, otisao sam do pumpe i natocio 2l supera u flasu, ispumpao sam skoro pun tank goriva i provozao se dok nisam potrosio i poslednju kap. Ulio ovo novo gorivo i problem resen. Ne zna se ko je srecniji ja ili motor. Razlika veca nego sto mi se isprva cinilo!!! Znaci, bio sam u pravu ma koliko god slabo poznajem motore. Idem sutra na pumpu gde sam natankao ovaj los benzin da im se najebem majke lopovske.  >:(

Inace, pumpa je Eko u Partizanske avijacije, koja mi je u kraju i na njoj sam najcesce sipao. Ranije nisam imao problema. Ovaj benzin koji samm poslednji uzeo je takodje sa Eko pumpe, ali one pored YUBC-a.

Da li je jos ljudi imalo problema sa losim benzinom? Kakava su vasa iskustva? Koje pumpe su stvarno pouzdane?

Meni su rekli da su Eko OK, ali ocito da to najvise zavisi od pumpadzija.

@thelord Hvala za taj sken! Inace, odakle je ta strana? Imas li jos toga?

• Zainteresovan, 557 postova
  • Motocikl: yamaha r1

takodje danas kad sam se vracao iz Novog Sada natocio sam gorivo na lukojl motor mi poludeo dok sam se vracao ubrzava extra izgleda da ovo gorivo gde sipam u SM nista nevalja

• Enduraš, 6433 postova

Sve je to lepo, a sta je sa ovim, ovo nema nikakve veze sa gorivom ?

6000 rpm - 100km/h, 8500 rpm - 120 km/h i to je to. Nesto mi se ovo ne cini OK.

Transalp u petoj treba da na 6000 obr da ide 120, a na 8500 obr 170-180 km/h, tj na tim obrtajima mu je max brzina.

Transalp u petoj treba da na 6000 obr da ide 120, a na 8500 obr 170-180 km/h, tj na tim obrtajima mu je max brzina.

Ja stvarno ne znam sta je sa tim. Aj ti mi objasni. Ono sto tvrdim je da jebeno ima veze sa gorivom.

Tacno takva situacija je bila juce. Apsolutno sam siguran da je bila 5ta brzina. Da ne bude zabune.  ;)

Danas sam, nakon sto sam sipao ovo drugo gorivo otisao na auto put da proverim kakva je situacija. Narvno, opet 5ta brzina. Nisam isao brze od  120km/h za sta je bilo potrebno oko 6000 rpm, kako si i sam rekao da je po manualu. Vise od toga nisam pokusavao, ali mi je odmah bilo jasno da je u pitanju gorivo. Nema sumnje!!! S cim je benzin krsten to ne znamo, kao ni kako taj aditiv utice na rad motora. Ono sto je jasno je da visoki obrtaji motora nisu rezultirali dovoljnom snagom. Nakon zamene goriva situacija se potpuno promenila tj. vratila na staro.

• Svrati ponekad, 335 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 660 Tenere

Ljudi resio sam problem. Nisam imao mira, otisao sam do pumpe i natocio 2l supera u flasu, ispumpao sam skoro pun tank goriva i provozao se dok nisam potrosio i poslednju kap. Ulio ovo novo gorivo i problem resen. Ne zna se ko je srecniji ja ili motor. Razlika veca nego sto mi se isprva cinilo!!! Znaci, bio sam u pravu ma koliko god slabo poznajem motore. Idem sutra na pumpu gde sam natankao ovaj los benzin da im se najebem majke lopovske.  >:(

Inace, pumpa je Eko u Partizanske avijacije, koja mi je u kraju i na njoj sam najcesce sipao. Ranije nisam imao problema. Ovaj benzin koji samm poslednji uzeo je takodje sa Eko pumpe, ali one pored YUBC-a.

Da li je jos ljudi imalo problema sa losim benzinom? Kakava su vasa iskustva? Koje pumpe su stvarno pouzdane?

Meni su rekli da su Eko OK, ali ocito da to najvise zavisi od pumpadzija.

@thelord Hvala za taj sken! Inace, odakle je ta strana? Imas li jos toga?

Ta pumpa mi j veoma cesto "usput" ali je izbegavam, jer sam i auto i motor rasturo par puta.

Dok mi zena nije jednom rekla, kada sam po ko zna koji put hteo da rasturim motor, "gde si sipao gorivo?"

Istocio i nasuo drugo, motor radi ko sat.

Ako ces da ih tuzis, bijes... samo reci

znaci 20-tak puta u poslednjih 5 godina su me namagarcili. Jedva sam se opametio da je bolje gurati, nego sipati kod njih.

Mozemo im pozvati inspekciju i traziti da urade analizu.

• Enduraš, 6433 postova

Ja stvarno ne znam sta je sa tim. Aj ti mi objasni. Ono sto tvrdim je da jebeno ima veze sa gorivom.

Tacno takva situacija je bila juce. Apsolutno sam siguran da je bila 5ta brzina. Da ne bude zabune.  ;)

Danas sam, nakon sto sam sipao ovo drugo gorivo otisao na auto put da proverim kakva je situacija. Narvno, opet 5ta brzina. Nisam isao brze od  120km/h za sta je bilo potrebno oko 6000 rpm, kako si i sam rekao da je po manualu. Vise od toga nisam pokusavao, ali mi je odmah bilo jasno da je u pitanju gorivo. Nema sumnje!!! S cim je benzin krsten to ne znamo, kao ni kako taj aditiv utice na rad motora. Ono sto je jasno je da visoki obrtaji motora nisu rezultirali dovoljnom snagom. Nakon zamene goriva situacija se potpuno promenila tj. vratila na staro.

Lose gorivo moze da utice na snagu motora, da slabo vuce i sporo postize obrtaje i brzinu, trokira, lose radi itd. Ali nikakve veze nema sa tim sto ti se obrtaji i brzina nisu pratili u petoj brzini. Ne znam sta pise u manualu, ali sam vozio Transalpa godinu dana i znam da se u petoj brzini kazaljka za obrtaje prati u dlaku sa kazaljkom za brzinu, tj u istom su polozaju na bilo kojoj brzini. Ako se desi da obrtaji skacu, a brzina ostaje ista, jedini razlog za to moze da bude proklizavanje lamele ili preskakanje lanca, mada to se i te kako cuje i lanac i lancanici mora da budu bas u losem stanju da bi se to desilo.

p.s. ima za Transalp original service manual, koji je po meni bolji od Hayens-a jer je laksi za snalazenje (iskljucivo je za TA)

Ta pumpa mi j veoma cesto "usput" ali je izbegavam, jer sam i auto i motor rasturo par puta.

Dok mi zena nije jednom rekla, kada sam po ko zna koji put hteo da rasturim motor, "gde si sipao gorivo?"

Istocio i nasuo drugo, motor radi ko sat.

Ako ces da ih tuzis, bijes... samo reci

znaci 20-tak puta u poslednjih 5 godina su me namagarcili. Jedva sam se opametio da je bolje gurati, nego sipati kod njih.

Mozemo im pozvati inspekciju i traziti da urade analizu.

Druze, ja sam za. Da bijem necu, ali bi ih prijavio. Ako nas ima bar dvojica bolje nego ja sam. Ozbiljan sam!

Samo reci kome da ih prijavimo. Ja sam sacuvao gorivo koje sam istocio, pa mogu da urade poredjenje ako hoce. Dokle bre da nas jebe kako ko stigne. Oni se voze za dzaba na nas racun.

Lose gorivo moze da utice na snagu motora, da slabo vuce i sporo postize obrtaje i brzinu, trokira, lose radi itd. Ali nikakve veze nema sa tim sto ti se obrtaji i brzina nisu pratili u petoj brzini. Ne znam sta pise u manualu, ali sam vozio Transalpa godinu dana i znam da se u petoj brzini kazaljka za obrtaje prati u dlaku sa kazaljkom za brzinu, tj u istom su polozaju na bilo kojoj brzini. Ako se desi da obrtaji skacu, a brzina ostaje ista, jedini razlog za to moze da bude proklizavanje lamele ili preskakanje lanca, mada to se i te kako cuje i lanac i lancanici mora da budu bas u losem stanju da bi se to desilo.

p.s. ima za Transalp original service manual, koji je po meni bolji od Hayens-a jer je laksi za snalazenje (iskljucivo je za TA)

Aco, posto ti tvrdis da moze samo da bude lamela, a ja sam ipak laik, onda jedino sto mogu da zakljucim je da je gorivo sa druge pumpe magicno popravilo moju lamelu.  ::)

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

Sto se goriva tice .... (ne zelim da pokrecem temu o pumpama i kvalitetu...) ja UVEK sipam na lukoilu i nikad nisam imao bilo kakvih problema sa motorom (sto se goriva tice) :)

• U prolazu, 7 postova

Nazalost vise se nezna a mozda se nikad nije ni znalo kad i gde ces naleteti na lose gorivo.

Pre mesec,mozda nesto vise vracao sam se sa moto zurke u Jarkovcu i nasuo sam skoro pun rezervoar (20 L) na Luk oil pumpi kod aerodroma. Jedva sam se dovukao do Sapca, motor bukvalno nije mogao da radi ispod 2000 obr/min a o vibracijama i da ne govorim. Problem je nestao kad sam istocio Luk- oilov benzin i nasuo drugi.

Sto se goriva tice .... (ne zelim da pokrecem temu o pumpama i kvalitetu...) ja UVEK sipam na lukoilu i nikad nisam imao bilo kakvih problema sa motorom (sto se goriva tice) :)

Ja nakon ovog iskustva mislim da bas treba pokrenuti temu o kvalitetu goriva po pumpama. Drugar mi rece da je svojevremeno bio clanak u nekom nasem moto casopisu u kom su testirali kvalitet goriva. Ako neko ima taj clanak i moze da ga skenira bilo bi od koristi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja