fibra 345 Napisano Maj 19, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Prednja kocnica mi ne radi bas najbolje. Koci, ali ne moze lepo glatko i linearno da se pritisce vec kao da nekako zapinje-poskakuje. Ne umem bas najbolje da objasnim, ali strucniji ce verovatno znati o cemu pricam. Meni pada na pamet da je cilindar prljav ili tako nesto... Molim za savet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano Maj 19, 2009 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pregledaj prvo disk da li se pravilno potrošio i da nije ispao iz tolerancija, pa zatim da nisu zarđale vođice disk pločica pa neravnomerno naležu, da li imaš vazduha u kočionoj instalaciji (iako to nisu simptomi koje ti opisuješ)...kad je i da li je ikad promenjena kočiona tečnost... Da nije slučajno problem sa ručicom kočnice i njenim ležištem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Maj 19, 2009 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prednja kocnica mi ne radi bas najbolje. Koci, ali ne moze lepo glatko i linearno da se pritisce vec kao da nekako zapinje-poskakuje. Ne umem bas najbolje da objasnim, ali strucniji ce verovatno znati o cemu pricam. Meni pada na pamet da je cilindar prljav ili tako nesto... Molim za savet. krštenica jbg ... kreni redom disk (ako je fabrički) service limit 3.5 mm (na delu gde ga najviše jedu pločice), takodje disk mora biti ravan ... pločice dali su ti istrošene (na transovoj sjajnoj kočnici istoršene pločice su pločice kojima je ostalo manje od 3-4 mm mesa) ono što se ne vidi tako lako, vazduh u crevima ?? da li imaš dovoljno kočionog ulja ... ako sve gore navedeno prodjes sa OK, kvar traži u cilindru ... takodje ti preporučujem da zameniš creva pancirnim ... i skini prednji točak i vrati ga nazad, ne znam kako ali kod mene je mnogo dobro radila kočnica posle toga (čika Arakis-ova škola ) to je to što mi pada na pamet, sve što radiš fotkaj i piši ovde leba ti svako budzenje kočionog sistema na TA je pozitivno iskustvo za nas :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Maj 19, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Promena kompletne kocione tecnosti (ulja) takodje ne bi skodila, ako ne znas kada jue to uradjeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 19, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Ovako... disk dobar, plocice dobre, ulja ima dovoljno. Za te vodjice ne znam u kom su stanju, moram da proverim. Ulje, ne znam kada je i da li je menjano, takodje ne znam ima li vazduha u sistemu... ne umem da prepoznam. :-[ Rucica kocnice ne zaglavljuje, a problem mi se cini da je u cilindru rucice kocnice pre nego kod plocica. Zardjale vodjice mi zvuce kao nesto sto bi moglo da se manifetuje ovako ali opet... pre mi se cini "pogonski" cilindar ili ta gumica. Posvetio bih se ovoj kocnici pre nego krenem da odmor motorom ali ne znam odakle da krenem i kojim redosledom. ??? Znaci, zamenio bih ulje i tu gumicu u cilindru. Da li da menjam i gumicu u donjem cilindru? Koje ulje preporucujete i koja kolicina mi treba? Gde da je nabavim gumice i treba li da ih skinem i kako pa da je ponesem i trazim istu ili to moze po katalogu? Takodje gde da nabavim pancirna creva? Da li se one spojke montiraju "na meru" kao sto to rade oni sto prave creva za vodokotlice ili moram da trazim creva bas za Transalpa? Kocnice mi deluju kao nesto sa cim se ne treba zezati i mozda nebi bilo lose da to prepustim nekome sa iskustvom. Da li mozete da mi preporucite nekoga ili je neko od vas voljan da to uradi? Naravno uz nadoknadu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 19, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Uhh... zar mora da se nosi sve to? Mogu li im poslati samo gumice? Mora da ima neko u BGu ko se bavi kocnicama. Jako tesko ce mi pasti da ne vozim motor neko vreme, pa sam u fazonu da prvo sve nabavim pa onda menjam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
smoki 0 Napisano Maj 19, 2009 U prolazu, 36 postova Lokacija: apatin Prijavi odgovor kao problematičan moze da ode i klip nasamoj rucki ili gumice pregledaj i to........ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Maj 19, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan stara gumica naraste u u ulju pa neznaci nista treba pogledati i kakva je povrsina oko gumice , moj savet menjaj sve gumice odjednom i gore i dole ako dosta vozis svake dve godine i neces imati problema sigurno . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 20, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan stara gumica naraste u u ulju pa neznaci nista treba pogledati i kakva je povrsina oko gumice , moj savet menjaj sve gumice odjednom i gore i dole ako dosta vozis svake dve godine i neces imati problema sigurno . A gde ti nabavljs gumice i da li ih sam menjas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Maj 20, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan nisam imao do sad problem da nemogu naci gumice nikad i obicno kupim original sam menjam jedino mi treba pomoc oko ispustanja vazduha , gumice menjam svake druge godine bez obzira na stanje jer sa njima se dobija mnogo bolji pritisak i ako nema drugih problema neravan disk ili lose plocice dobijas fabricku kocnicu . rasturanje nije problem jedino je bitno kod redosleda i paziti kad skidas gumicu dali ima neki konus i na koju stranu je okrenut . kad vracas klip u rucicu nije neki problem jedino ponekad nece klip u kandju da ide lako pa stavim u stegu . normalno na gumice stavi malo at ulja da neidu na suvo . ako ima neki ris i zahteva smirglu obavezno fina vodena i pokreti u krug nikako napred nazad . kad sve namestis i sipas ulje odvi sisicu dok nesidje ulje u cilindar i posle zavrni i ispusti vazduh . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
čein 3 Napisano Maj 20, 2009 U prolazu, 27 postova Lokacija: sabac Motocikl: yamaha xj600n Prijavi odgovor kao problematičan Ako ne mozes da nadjes originalne gumice bolje je ostaviti stare,pod uslovom da nisu pustale ulje.Sa tim divljim sto liju imam jako lose iskustvo jer godinama se bavim tom problematikom na automobilima. Ako nije odgovarajuci sastav gume otporan na uk-a ulja hoce da nabrekne u cilindri i eto problema.Kad izvadis klipove iz cilindra, uzmi vodenu smirglu 2000 idobro ih ispoliraj i vrati ponovo sve na svoje mesto. Odvrni sisicu dok ne krene ulje slobodnim padom, onda ispustaj vazduh kao na autu, stisni, odvrni, zavrni i tako dok ne izadje sav vazduh iz sistema. Vodi racuna da bocica ne ostane bez ulja. Ako si sve ovo znao bice valjda nekom drugom od koristi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 21, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Ne pusta nigde ulje, pa sam i sam mislio da je mozda bolje ostaviti fabricke gumice nego ugradjivati divljake. Sa druge strane, verovatno neko pravi kvalitetne gumice koje ne bubre. Hvala svima na savetima. Mislim da cu na kraju samo da zamenim ulje i ispoliram klipove, pa cu da vidim ima li napretka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Maj 21, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovi meni sto su radili nisu divljaci i verujem da su kvalitetne gumice ali videcemo kad namestim sve.Ljudi rade sa tim od 91 godine,imaju usvojene ISO standarde i licenci za to a materijal (gumi i sta li vec) uvoze iz inostranstva veruj mi ima razlike u gumicama iz zrenjanina i kotora za auto . nisu one najgore ali nisu ni najbolje , mislim da nije probrem u gumi nego tehnologiji proizvodnje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Maj 21, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Pa mogao si naruciti preko wemoto.com, ja sam preko njih narucio deo i stigao za 6 dana, ja prezadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Maj 21, 2009 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Obrati paznju na jednu sitnicu, mozda izgleda glupo ali kod mene je tako bilo. Imao sam isti osecaj u kocnici kao ti, kao tesko ide, pa propadne, osecaj kao da rucica zaglavljuje i ne propada linerano. Podmazao deo gde poluga rucice kocnice pritiska klip u cilindru i od tada je sve ok, radi bez greske. Totalna glupost, ali sam isto kao ti hteo da rasturam sve zivo, dzaba bi se mucio Ako ipak odlucis da rasturas i menjas ulje, evo uputstva kako ces najlakse da nalijes novo ulje, a da nemas problema sa vazduhom u sistemu. Uzmes veci spric (bar 50 ml, ima ih u apotekama), navuces crevo fi8 na spric, a drugu stranu creva na odvrnutu pipicu za ispustanje vazduha na klestima. Upumpas spricom ulje u sistem, gore u posudi gledas da ne preteras i to je to. Nema drukanja, nema ispustanja vazduha, kocnica je odmah tvrda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Maj 21, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Ja kad sam sipao ulje uradio bas kako Aca kaze, cini mi se da sam to procitao bas od njega na forumu, i stvarno nije bilo puno drukanja. A sto se tice wemoto-a, tamo, kad narucujes sve pise, meni je postarina izasla 6 funti, doslo je na kucnu adresu. Carinu nisam platio, jer sam ih zamolio da napisu manju cenu od 20e, pa su oni napisali 5 funti, sa sve dostavom. ;D Mada je paket kostao malo preko 20 nisam hteo da rizikujem. Platio karticom, deviznom naravno. E, skinu ti i VAT, to ti je kod nas PDV. Nadam se da sam pomogao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 22, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Obrati paznju na jednu sitnicu, mozda izgleda glupo ali kod mene je tako bilo. Imao sam isti osecaj u kocnici kao ti, kao tesko ide, pa propadne, osecaj kao da rucica zaglavljuje i ne propada linerano. Podmazao deo gde poluga rucice kocnice pritiska klip u cilindru i od tada je sve ok, radi bez greske. Totalna glupost, ali sam isto kao ti hteo da rasturam sve zivo, dzaba bi se mucio Ako ipak odlucis da rasturas i menjas ulje, evo uputstva kako ces najlakse da nalijes novo ulje, a da nemas problema sa vazduhom u sistemu. Uzmes veci spric (bar 50 ml, ima ih u apotekama), navuces crevo fi8 na spric, a drugu stranu creva na odvrnutu pipicu za ispustanje vazduha na klestima. Upumpas spricom ulje u sistem, gore u posudi gledas da ne preteras i to je to. Nema drukanja, nema ispustanja vazduha, kocnica je odmah tvrda Provericu ovo sa rucicom, mada mi malo zvuci cudno jer rucica prilicno landara. Za to nalivanje novog ulja sam vec procitao ovde ...bas zgodno. Znaci, spric 50ml je dovoljan da se napuni ceo sistem odjednom? Nekako mi se cini malo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 22, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam narucio par stvarcica sa ovog wemoto.com Oroku hvala za link. Javljam utiske kad stigne roba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Maj 22, 2009 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam narucio par stvarcica sa ovog wemoto.com Oroku hvala za link. Javljam utiske kad stigne roba. ajde ispričaj iskustva i detalje kako se obavlja narudžba pliz. i ja bih pazario neke stvari koje ne mogu nigde da nadjem, hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 22, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Nema nista posebno. Imas polje za kolicinu i dugme add parts to order. Posle ides na checkout i biras nacin placanja. Ja sam koristio paypal. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 31, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Stigla mi je porudbina sa wemoto. Prilicno brzo. 5-6 dana.Porucio sam rucicu kocnice i katadioptere migavaca. Rucica kocnice nije ni iz bliza kvaliteta kao originalna, ali radice posao. Nekako losije je odlivena, nedovoljno obradjena povrsinska zastita deluje pre kao plastifikacija ili farba nego eloksaza. Migavci su dobrog kvaliteta. Inace, iako je sve kostalo oko 1400 din sto je manje od 20 EUR platio sam PDV carinu i takse preko 700 din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Maj 31, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako su ti naplatili, jel bilo 1400din sa postarinom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 31, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Iznos u valuti 13,51 GBP Carinska osnovica 1455,49 Carina 145,55 din PDV 288,19 din Administrativna procena 350 din Ukupno dadzbina 783,50 din Ja ne znam vise. Da li neko moze da potvrdi da se sigurno ne placa ispod 20 EUR Ja relativno cesto narucujem nesto i kako kad platim. Ali nikad ranije nisam placao za ovako jeftinu robu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...