Miki PA 11 Napisano Decembar 23, 2011 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na objasnjenju i prosvetljenju o magu kineskih motocikala i motocikala uopste Jel zna neko koje su dimenzije diska tj kako se to gleda, debljina, precnik, raspored rupa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
woolf 475 Napisano Decembar 23, 2011 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Jel neko pokusao da mu ispolira ram? http://imageshack.us...9/img4210y.jpg/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dunja07 51 Napisano Decembar 23, 2011 Svrati ponekad, 241 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: HONDA VARADERO XL1000V Prijavi odgovor kao problematičan [Jel zna neko koje su dimenzije diska tj kako se to gleda, debljina, precnik, raspored rupa Saznaces uskoro samo gosn Zorge da popravi par suzukija i yamaha,pa dva italijana da ruca i javice ti! MIKIPA, gleda se debljina diska ako neznas kupi sok pa da dodjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dunja07 51 Napisano Decembar 24, 2011 Svrati ponekad, 241 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: HONDA VARADERO XL1000V Prijavi odgovor kao problematičan Bajkeri, SRECNA VAM I USPESNA 2012 GODINA I PUNO SIGURNIH KILOMETARA. Evo moje zelje!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Decembar 26, 2011 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Situacija s mojim motorčetom.... Operacija prednji točak od 21 inč uspešno završena. Spuštanje bumperima uspešno završeno. Sledi zamena njesra karburatora s delortovim, zamena ulja u prednjim štapovima i izrada crash bara za hladnjake i to bi bilo to. Majstor Zoltan kaže da ne teba dirati glavu misleći na proširenje kanala i sl... Gde bih mogao naći mekše pločice zbog boljeg kočenja ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uketic 61 Napisano Decembar 26, 2011 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: novi bgd i zvezdara,united blok 70 kineska četvrt Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f Prijavi odgovor kao problematičan Obavzno slike kad završiš a ne bi bilo loše i da snimiš neki klip Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali3maj 76 Napisano Decembar 26, 2011 zaludan, 383 postova Lokacija: Tamo Negde Prijavi odgovor kao problematičan Srecna nova i od mene, da vam se ispuni sve pozelite,a za Bozic da legne prasence jedno . @johann Slikaj da vidimo kako je ispalo, ima kod mileta Biker house odgovaraju i prednje i zadnje mislim da su Ferodo, ali promeni i kociono ulje i ocisti posude, samim menjanjem ulja mnogo ce bolje kociti. Jedno pitanje na prednjoj kocnici postoji neki ventil valjda koji simulira abs? Jel to istina i dal to ukloniti? Posle uklanjanja mnogo bolje koci?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Decembar 27, 2011 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Та зезанција је, ако је има, добро видљива. Облика је ваљка, ушрафљена је на улаз за кочионо црево, а у њу је ушрафљено само црево. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali3maj 76 Napisano Decembar 27, 2011 zaludan, 383 postova Lokacija: Tamo Negde Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja je nevidim.... Ali kada kocim cuje kao da simulira abs, ali moze tocak da zablokira..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4434 Napisano Decembar 27, 2011 Advanced Member, 1974 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Nemas ti to Meni su jednom prilikom u servisu montirali, nakon sto sam se zalio na rad prednje kocnice. Reci cu samo da je skinuto posle 5 minuta, toliko je bilo dobro i korisno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tom 7 Napisano Decembar 27, 2011 U prolazu, 23 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi pozdrav i sretni blagdani, Božić, nova godina i to... Operacija kodnog imena: Rastavi kineza na proste faktore je u toku pa da vas apdejtam. Od proširivanja cilindra i stavljanja večeg klipa sam odustao - naravno zbog financijskih problema... možda dogodine.. ali sam zato promjenio karike, složio ventile, ukratko presložio gornji dio motora, pa ako nekog zanima neki detaljčić kako se šta radi slobodno neka pita. Motor je jako jednostavan za složiti u kućnoj radinosti, nekog prostora za upgrade ima (širina stjenke cilindra je 7 mm, pa bi se mogao staviti širi klip od ovog koji je sad unutra 70 mm). Inaće izlaz sa fergareza je 30 mm, ulaz u glavu je 27mm s tim da je dihtung na fergazeru stavljen tako da mu smanjuje protok sa 5 mm i onda je to sve traljavo zašarafljeno na glavu motora, tako da ona crna cijev malo zatvori ulaznu rupu na glavi na nekih 23 mm (nemam pojma da li ste me razumjeli), uglavnom malo se proširi ulaz na glavi, malo se proširi dihtung i recimo da sad motor diše kako je to kinez zamislio:) Od ostalih kvarova na motoru, jedino što je otišlo su igličasti lageri zadnje vilice i to je otprilike to zasad... kinez oped nadmašio sam sebe:) Imam pitanje za znalce: u uputstvima piše da se ventili štelaju na 0,04 i 0,07 mm meni je to malo premalo (na yamahi se stelaju na cca 0,15) i najtanji listić, špijun ili kako se to već zove je 0,1 mm, pa me zanima da li je to štamparska greška u uputstvima ili ću morati negdje tražiti nenormalno tanke listiće za štelanje ventila? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali3maj 76 Napisano Decembar 27, 2011 zaludan, 383 postova Lokacija: Tamo Negde Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Gligo, i ja sam kapirao da nemam poznanik je to eliminisao sa keeveja, pa me ubedjuje da imam i ja, kako god kad recimo jece kocim na prednju kocnicu cuje se zujanje......ko zna sta je upitanju inace mnogo bolje koci kad mu se menja redovno ulje...... @tom Daj neku sliku.....klip je precnika 70mm a meso na samom cilindru 7mm ako sam dobro razumeo i ima neku mehanicku barjeru na usisnom ventilu? Reci mi u kakvom je stanju bio lancanik i sami ventili jel bilo garezi na ventilima? Ja sam stelovao po upustvu i opet mi se cuju mada mozda nisu ni oni......i jeste stamparska greska Tj. idu na 0.4 i 0.7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Decembar 28, 2011 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan На 'ладно и треба да се чују, да имају луфта јер се загревањем вентили продужују, па се тај луфт губи. Мало је да се забринеш ако на хладном не чујеш њихово звекетање јер када се загреју, не затварају и брзо изгоре. Што се тиче зазора, ово твоје 0,4 и 0,7 мм личи ми на штампарску грешку. Више се интересујем за оне моторе са хоризонталним цилиндрима и тамо су препоруке за зазоре типа 0,05 за усисни и 0,08 мм за издувни. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tom 7 Napisano Decembar 28, 2011 U prolazu, 23 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lančanik kao i ostatak motora je bio u jako dobrom stanju, uopce se ne vide tragovi trošenja, na cilindru su još vidljivi tragovi honovanja, na ventilima nije bilo gareži ali sam ih morao polirati, jer nisu prolazili testiranje benzinom. Karike mislim da nisu bile u najboljem stanju, jer je klip imao gareži s bočne strane između prve i druge karike. (možda sam u krivu...) evo par slika otvorenog motora (nešto me mući flickr, pa vam moram staviti samo linkove) Ventili Ventili, gornja strana klip klip 2 cilindar cilindar donja strana opet klip opet klip 2 opet klip 3 skoro pa gotovo skoro pa gotovo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali3maj 76 Napisano Decembar 29, 2011 zaludan, 383 postova Lokacija: Tamo Negde Prijavi odgovor kao problematičan @3orge Pa iskren da budem nisam bio tu kad smo radili stelovanje ventila, ali sam mu rekao na 0.4 i 0.7, bas cu da ga pitam. Ima neki zvuk neko lupkanje ali nikako da provalim sta je ventili se cuju kad je hladan, e sad to lupkane se cuje i kad je topao ali utisano dok ide ide kad stane razmisljacu. I jos jedna stavka sad kad je rastavljena masina van rama upalio sam je i saltao brzine sve do pete i dok god je u ubrzanju sve je u redu ali kad oduzmem gas u 5. toj cujese krs i lom bas cangrlja ja sam to sve do sad pripisivao lancu ali izgleda da sam gresio...... @tom U pravu si u dobrom je stanju masina, znaci ima nade za Apollase samo sto se sve ostalo raspada...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tom 7 Napisano Decembar 30, 2011 U prolazu, 23 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mali update... zadnja vilica kompletno preslozena, promjenjeni semerinzi na klackalici i iglicasti lageri na samoj vilici. Nadam se da ce pasti prva voznja za koji tjedan, ako ne padne snijeg:) sretna vam nova godina:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Januar 2, 2012 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Hvala sto si svoja iskustva podelio s nama... I tebi sve najbolje u novoj godini ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tom 7 Napisano Januar 11, 2012 U prolazu, 23 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zamrla nam nesto tema... Prije kjoi dan sam se pridruzio ekipi kojoj je procurio zadnji amortizer. Vjerojatno je bilo i vrijeme. Pitanje glasi, meni se cini da mi ulje curi skroz dolje na amortizeru, malo iznad prihvala sa klackalicom, gdje je onaj srebrni psten za podesavanje tvrdoce. Di su vama procurili? na semeringu ili dolje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali3maj 76 Napisano Januar 11, 2012 zaludan, 383 postova Lokacija: Tamo Negde Prijavi odgovor kao problematičan Zimsko doba a svi imamo sm gume..... Meni curka na semeringu jos uvek. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tom 7 Napisano Januar 12, 2012 U prolazu, 23 postova Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam slagao amortizer. Novi je inaće 100 eura, a popravaj je od 60 - 90 eura. Kao što sam već rekao procurio mi je amortizer skroz dolje na onoj matici za podešavanje tvrdoće, pa da opišem kako sam ga popravio za đabe:) Podešavanje tvrdoče radi na principu da je kromirana štanga amortizera šuplja te kroz nju ide igla a na vrhu je dizna (slično kao na fergazeru). E, sad kad stavite tvrdoču na minimum, tj. kad okrenete onu srebrnu maticu skroz lijevo igla se izvuče iz dizne i kada klip tlači ulje (ide prema gore) dio ulja ulazi u diznu i izlazi ispod klipa u donji dio amortizera i samim time se smanjuje otpor u amortizeru. Kad stavite tvrdoču na maksimum, igla zatvori diznu i ulje normalnim putem u donji dio amortizera uz veliki otpor. E sad. meni je ulje curilo na dnu te igle di je gumica da ulje koje je u štangici ne izlazi van, pa sam stavio tvrdoču na maksimum (da mi dizna bude zatvorena), a rupu s donje strane klipa sam zavario i izbrusio (taj dio ne ide kroz semering pa nema straha da če ga oštetiti) i to je ukratko to. Stavio sam otprilike jedan deci ulja za vilice u amortizer, napunio ga zrakom... za sad radi, u vožnji ću vidjeti kako to sve funkcionira. Eto, tko me je shvatio plačam mu pivu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Januar 12, 2012 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Purgeru ja mislim da sam te skužio.... A za pivu moraš da dodješ u NS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ducky590 3 Napisano Januar 12, 2012 U prolazu, 38 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: Apollo Orion RX 250 Supermoto Prijavi odgovor kao problematičan Jel zna neko mozda, jel se daju mjenjat samo zupcanici na getribi il se mjenja sve komplet? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki PA 11 Napisano Januar 12, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Dacky 590 sta ti dodje ta getriba??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kole035 147 Napisano Januar 12, 2012 AMATEUR, 293 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Ma svasta:) Prijavi odgovor kao problematičan Dacky 590 sta ti dodje ta getriba??? Menjac, tako i Nemci kazu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ducky590 3 Napisano Januar 13, 2012 U prolazu, 38 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: Apollo Orion RX 250 Supermoto Prijavi odgovor kao problematičan Dacky 590 sta ti dodje ta getriba??? Menjac, tako i Nemci kazu upravo tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...