acim 765 Napisano Maj 12, 2009 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Turiram po svadbama ;D ;D ;D Jel to kao ono, "koljem po kućama"? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6787 Napisano Maj 12, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Turiram po svadbama ;D ;D ;D Jel to kao ono, "koljem po kućama"? ;D Nosim svoj pribor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6157 Napisano Maj 12, 2009 Drug član, 3024 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Na to je trebalo da misli ranije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Maj 12, 2009 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Turiram po svadbama ;D ;D ;D Jel to kao ono, "koljem po kućama"? ;D ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Maj 13, 2009 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan U user manualu piše kako se motocikl upotrebljava a velika većina koja turira u puca po skupovima i seoskim svadbama ni ne zna šta to puca ali važno je da puca Ja sam dva Kawasakija navozao od nule do 80000km i prodao ih poptuno ispravne, R1 2004 oko 50000km i dalje se vozi tako da je sve to korektno ako se normalno upotrebljava To da R1 ima odličnu termoregulaciju a da veoma brzo diže temp i to je tačno, motor traži kretanje da bi se lepo hladio Vozač to najbolje oseća na dupetu zbog grejanja izduvnih cevi pa čak i na otvorenom putu kada je jako toplo, vozio se i mokar peškir na sedištu da pomogne malo Sve u svemu sve je to OK dobri su to motori ako se korektno upotrebljava i održava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Maj 13, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Turiram po svadbama ;D ;D ;D Jel to kao ono, "koljem po kućama"? ;D Nosim svoj pribor 10 evra doplata za dodatno pucanje iz auspuha preko razglasa ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1238 Napisano Maj 13, 2009 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan E dok sam ja pricao u temi R1 da je model 2007/08 sranje(lamela, korpa, menjac) svi ste me pitali sta imam protiv Yamahe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 140 Napisano Maj 13, 2009 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan na kawasakiju je to normalna pojava,pa se niko ne uzbudjuje niti spominje.. ;D NE DIRAJ KAWU. Nudim opkladu ... ko će da dokumentuje najviše kvarova na uredno servisiranim motorima u ovlaštenim servisima.Mislim na japance novijih godišta. Vjerovali ili ne UBJEDLJIVO "vodi" YAMAHA R6... slijedi R1. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Maj 13, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Nema toliko lošeg konja koliko ima gazde... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zLAYA-pSYCHO 7 Napisano Maj 14, 2009 U prolazu, 46 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Cb600f Hornet Prijavi odgovor kao problematičan ] NE DIRAJ KAWU. Nudim opkladu ... ko će da dokumentuje najviše kvarova na uredno servisiranim motorima u ovlaštenim servisima.Mislim na japance novijih godišta. Vjerovali ili ne UBJEDLJIVO "vodi" YAMAHA R6... slijedi R1. werojatno zato shto ih i ima tri puta wishe od ostalih marki. ne branim niti zastupam yamahu ali brale , stwarno ih ima mnogo . expanzija samim tim mora i da ih ima dosta i po serwisima . i nije bitno samo uredno serwisiranje wecc i uredno odrzzawanje i prawilno korishccenje a , morash priznati , danas motor drlja swako ko ima malo vishka para pa da se malko izexponira. shta zna swinja shta je dinja . krljaj , tuci , lomi , wuci chij se bolje chuje !!! )) i tenk se tako kwari lako pozdraw Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Maj 14, 2009 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nerazumem o kakvom vi odrzavanju pricate za motor sa 10K km? Prvi servis je zamena ulja i provera svih srafova, drugi servis takodje, koliko znam nema stelovanja ventila na drugom servisu, do treceg servisa nije ni stigao. Ovaj motor je ubijen ili stalnim odbijanjem od limitatora (pucanje) ili stalnom voznjom u crveno sto je malo nemoguce. Najgora stvar za motor je da se turira do maksimuma bio on hladan ili ne. Brzina klipa pri tim obrtajima i detonacije koje prouzrokuje ta brzina klipa su katastrofalne za lezaje, klip i klipnjacu. Nije stvar dali je to R1 ili GSXR ili Ducati ili bilo sta, nijedan motor netreba da se vrti u crveno i u limitator. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 140 Napisano Maj 14, 2009 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan Ja nerazumem o kakvom vi odrzavanju pricate za motor sa 10K km? Prvi servis je zamena ulja i provera svih srafova, drugi servis takodje, koliko znam nema stelovanja ventila na drugom servisu, do treceg servisa nije ni stigao. Ovaj motor je ubijen ili stalnim odbijanjem od limitatora (pucanje) ili stalnom voznjom u crveno sto je malo nemoguce. Najgora stvar za motor je da se turira do maksimuma bio on hladan ili ne. Brzina klipa pri tim obrtajima i detonacije koje prouzrokuje ta brzina klipa su katastrofalne za lezaje, klip i klipnjacu. Nije stvar dali je to R1 ili GSXR ili Ducati ili bilo sta, nijedan motor netreba da se vrti u crveno i u limitator. Pričamo "redovnom održavanju" zato što trećina motora na ovim prostorima ne prođe prvi servis na vrijeme, nego "gazde" voze sa fabričkim uljem ( za to ulje koristimo vojni izraz - DRNČ ;D ) par hiljada, pa i više dok se ne sjete da je "vrijeme".... Još da vidiš koliko njih na prvim kilometrima puni u crveno ??? Samo nekolicina ovlaštenih servisera zna za caku kod zamjene ulja na R 6, godište 06 i 07 ( kod nestručnog montiranja novog filtera stvori se džep i ulje ne cirkuliše odmah ) pa se motor lako upropasti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Maj 14, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Samo nekolicina ovlaštenih servisera zna za caku kod zamjene ulja na R 6, godište 06 i 07 ( kod nestručnog montiranja novog filtera stvori se džep i ulje ne cirkuliše odmah ) pa se motor lako upropasti. Hehehe, o tome je jednom Spale pričao, nisam ga baš najbolje razumeo dal je to fabrička greška ili serviserska caka, pilo se veliko točeno pivo.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 140 Napisano Maj 14, 2009 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan Samo nekolicina ovlaštenih servisera zna za caku kod zamjene ulja na R 6, godište 06 i 07 ( kod nestručnog montiranja novog filtera stvori se džep i ulje ne cirkuliše odmah ) pa se motor lako upropasti. Hehehe, o tome je jednom Spale pričao, nisam ga baš najbolje razumeo dal je to fabrička greška ili serviserska caka, pilo se veliko točeno pivo.... FABRIČKA GREŠKA. Zbog toga je mnogo "šestica" riknulo poslije "serivsa kod divljaka", ovlašteni su bili obavješteni. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Maj 15, 2009 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Samo nekolicina ovlaštenih servisera zna za caku kod zamjene ulja na R 6, godište 06 i 07 ( kod nestručnog montiranja novog filtera stvori se džep i ulje ne cirkuliše odmah ) pa se motor lako upropasti. Od juce pokusavam da na netu nadjem nesto vise o ovome, cak sam i drugara koji je diler Yamahe pitao dal' zna nesto o ovome kaze nema pojma o ovome, pregledali smo zvanicne servisne "buletine" i nismo nista nasli. Cak se i on zainteresovao pa mozda iskopamo negde nesto a mozda je to samo "evropski" problem. U svakom slucaju javicu ako nesto saznam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bucko 103 Napisano Maj 15, 2009 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW GS ADV , Yamaha T MAX Prijavi odgovor kao problematičan MORAM jace je od mene.To je motor za PISTU i tamo funkcionise savrseno , nije za voznju po gradu ,pucanje po svadbama i slicno. U saobracaju to je masina opasna za rukovanje i sa njega ljudi najcesce ginu jer je to sto rade klasicna zloupotreba.pa ta masina se topi u voznji od semafora do semafora a savrseno se i hladi i koci na 200 i vise .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BAKLAVA 11 Napisano Maj 20, 2009 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: kovin Prijavi odgovor kao problematičan jednom mom drugaru je prosle godine r6 2007 cakucala na 16000km iz cista mira!!! Redovno servisiran,mazen,pazen,nikada u blokada ali jbg! sva sreca pa je imao garanciju pa mu je servis sve odradio!!! drugom drugaru je u nedelju,dok smo se vracali sa trke R1 2003 se jednostavno ugasila!!! cuje se kad vergla da nesto lupa u motoru! jos nije otvoren ali ne mirise na dobro,a garanciju NEMA!!! jbg motor ima 6 god! moj zakljucak je da motor mora da se servisira kako treba,ne treba se stedeti na tome,a sad to kako ces da ga vozis,da li pod punim gasom ili ne... to je sve do vlasnika! ja nisam kupio motor da ga vozim 80km/h i necu ga stedeti ali ga servisiram kako treba i sta god treba menjam (nema ono,ma moze to jos da izdrzi)! ako mene neko pita suzuki i honda imaju najbolje agregate!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...