Najzli 158 Napisano Novembar 7, 2006 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Zamislite situaciju. Vrela Sahara ispred vas, bespuæe nemerljivih dimenzija. Krš i kamen, ponegde i pesak. Najbolji prijatelj, flaša vode. Ekipa za zezanje, 250 kubika, èetiri toèka, Honda FourTrax. Nikada do sada nisam imao priliku da vozim quad, a ovu priliku nisam hteo da propustim. Plan putovanja je bio polazak iz baze na ivici pustinje, vožnja do beduinskog sela, zalazak sunca, klopa i povratak nazad na obalu. Prešli smo ukupno 36 kilometara po pustinji. Utisak... aj da se presaberem. Quad. Vozilo koje ima 4 toèka, ali zbog položaja sedišta i volana više lièi na motor nego na bilo šta drugo. Za razliku od motora, gas se daje desnim palcem, kao na motokultivatoru. Desna ruka, zadnja koènica, koja se takoðe nalazi i na pedali ka desnoj nozi, leva noga - menjaè, leva ruka prednja koènica. Kako je ovaj quad bio samo jedan od više od 300 komada iz iste garaže, tako je vidno loše održavan. Koènice su mu veoma loše, plastièni delovi prilièno razdrkani, gume su mu dotrajale kao i ostali gumeni delovi na vozilu. Pustinjska lisica. Agregat je od 250 kubika i 30 konja, jedan cilindar, hlaðen vazduhom. To je loša varijanta za vozaèa dok vozilo stoji jer vreo vazduh bije u potkolenice. Ovo vozilo nije snagator, ali je malo po malo, nas dvoje podigla do respektibilnih 50kmh, što u pustinji uopšte nije malo. Zvuk je tipièan endurski, kao svaki jednocilindraš sa fabrièkim auspuhom. Test vozaè sa suprugom mu mladom. Kao što verovatno (ne)primeæujete, ovo dvoje spodoba nosi ARAI kacige koje su u ovom sluèaju izvrsna zaštita od sunca. Izgledamo kao da smo ispali iz Mad Max 2. Kada smo krenuli, primeæujem da quad ima loše kvaèilo koje spaja automatski menjaè sa 3 brzine. Quad se prilikom skretanja ne "obara" i stièe se utisak da æe svaki èas da se prevrne. Sreæom, furali smo prilièno pravolinijski. Vozilo oseæa svaku neravninu i prenosi je na putnike. Zbog malog radijusa okretanja, snaga se prenosi preko diferencijala, kardanom. Kada ga malo savladate, a posle motora, kapirate da je vožnja quada ustvari jedan prilièno dosadna rabota, sem ako ispred vas nije pustinja koju treba pregaziti. I tako dajemo gas, kreæemo (nije baš da èupa, ali ni 30 konja nije nešto naroèito) hvatamo naše mesto u koloni i pravac Beduinsko selo. Zbog velikog cimanja i neravnina, vožnja jednom rukom je gotovo nemoguæa, tako da svako nameštanje marame, naoèara ili kacige dovodi do napora za vozaèa. Ja sam sa svojim dugaèkim nogama osetio umor pre nego ostali. Sreæom, u beduinskom selu smo imali terapiju opružanja nogu tako sa smo mogli da nastavimo vožnju naših malih pustinjskih vozila. Evo kako kaže ATV svojem vozaèu... U meðuvremenu je pao mrak, te smo po meseèini vozili nazad ka obali. Farovi su katastrofa, ali je ceo doživljaj odlièan. Pesak, prljavština, rokaj, gas, koèi jebote, cepaj!!!Prašinu smo nalazili na najèudnijim mestima. (Na medenom mesecu se èesto pretresaju takva mesta) Evo još nekih slika pre nego što sam metuo aparat u džepa i nagazio mojoga quada. Ðihaaaaa! najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Novembar 9, 2006 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Eh da mi je da se dokopam nekog 'malko' veceg. Odmah bi se na dakar prijavio. No el nije bila neka ponuda da na dva tocka ides na istu turu( a da pri tom ne mislim da dobijes quad bez dva tocka) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano Novembar 9, 2006 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Najzli! Excellent, as usual Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Novembar 9, 2006 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Eh da mi je da se dokopam nekog 'malko' veceg. Odmah bi se na dakar prijavio. No el nije bila neka ponuda da na dva tocka ides na istu turu( a da pri tom ne mislim da dobijes quad bez dva tocka) Ne daju na dva toèka, kažu, bilo je i toga, ali se uglavnom vraæalo 80% ljudi koji su kretali... Pa im se ne isplati... najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Novembar 9, 2006 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan kad bi ovo izdavali ne bi imalo problema oko vracanja , nego bi svi josh vishe ishli u jednom pravcu hehehehehe stara dobra koza od motora , zlatne 87 88 89 godine paris dacar eeeeeeeeeeeeeeeeeeee deco deco Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Novembar 9, 2006 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uh sparki sto si ovo postavio, san Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Novembar 9, 2006 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan ovo bi nabavio i kroz pustinju renitrao odirao bi se od para Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Novembar 9, 2006 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Nije problem izbor motora, veæ izbor vozaèa. Na "Safari" po pustinji dolaze i žene i deca, a ministarstvo turizma Egipta je donelo zakon da se ture ne mogu organizovati sa motorima veæ samo quadovima, buggyjima i džipovima. Šteta. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Novembar 9, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast na napisanom tekstu. Stvarno imas dara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Novembar 10, 2006 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan dodjavola, al ne znam kad bi imao priliku tamo negdje da vidim ovu hondicu taj bi zakon sigurno bio voljan da prekrshim :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...