Roki-Roki 10 Napisano Maj 4, 2009 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Njemacka Motocikl: BMW K1200R i F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Pocelo je sa neplaniranim odlaganjem puta. Umjesto u cetvrtak popodne krecemo Emilija ( moja princeza ), Suzana, Detlef i ja ,( bez Nevenke koja je, opet neplanirano, morala izostati zbog visednevog cuvanja unuke ) krecemo u petak ujutro na trodnevni obilazak Cesko-Njemacke granice. Sve ukazuje na to da se tura moze pretvoriti u jedno divno putovanje kroz prelijepu prirodu a kako i ne bi kad prolazimo kroz po tome poznate regione. Posto nam je citava tura NEPLANIRANA jedino smo znali da cemo posjetiti Cesky Krumlov a zasto videcete kasnije. Posle nekih ca 100 km granicu prelazimo kod Adorfa a malo prije toga stajemo da pojedemo nesto sa grila a ove Thüringer roster ( kobasice iz Tjuringena) ne da su dobre nego.......mmmmmmm Dalje nastavljamo i sledecu pauzu pravimo, necete vjerovat dje......... e, u BABYLON-u, nijesam mu se ni ja nadao ovdje, ali nije to nista imaju oni i ljepsih imena........ Posle lakseg rucka nastavljamo dalje a moj TOMTOM navigacioni sistem funkcionis bezprekorno i vodi nas kroz stvarno prelijepe predjele A onda se odjednom vrijeme promijeni i poce da pada ka iz rukava. Mrak se spustio, mijenjaju se kisa i grad ka da se zahebavaju s nama a Pansiona, Hotela, Motela ili kako se vec zovu ni za lijek. Ma, jesu Cesi manit narod ali isto ne toliko da bi pravili hotele po takvim vukojebinama. U zla doba nalazimo u Zelnavi nadomak Lipskog Jezera prenociste i, posle takve kise ne da je PRVA LIGA nego nemam rijeci A gazda ima i psa koji se zove Niko ( kada je nas ) i sa kojim smo se odmah sprijateljili a pogled sa prozora... kad smo stigli ni jutro nije obecavalo nesto bog zna sto, magla ali posle dorucka potpuno druga slika i onda pored Tople Vltave (tu su joj negdje izvori ) koja potom pravi Lipsko jezero ( na kom je hidrocentrala) a zatim dolinom rijeke Vltave na kojoj ima milion kanu camaca i koja je skoro sva jedan veliki brzak stizemo do naseg cilja koji se zove Česky Krumlov Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Roki-Roki 10 Napisano Maj 5, 2009 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Njemacka Motocikl: BMW K1200R i F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Česky Krumlov Sagradjen u 12-13 vijeku a prvi pisani dokazi o njemu poticu iz 1253 god. ( Dvorac u Češkom Krumlovu su sagradili feudalni gospodari pre 1250. u gotskom stilu. Posle izumiranja prvobitne porodice gospodara, 1302. dvorac je postao vlasništvo porodice Rozenberg, koji su mestu dali ružu kao simbol. Car Rudolf II kupio je Krumlov 1602. i dao ga svom nezakonitom sinu Julijusu od Austrije. Grofovska porodica Švarcenberg je preuzela Krumlov 1719. Veliki deo gradske arhitekture predstavljaju zdanja nastala od 14. do 17. veka u stilovima gotike, renesanse i baroka. Češka je zauzela Krumlov novembra 1918, po završetku Prvog svetskog rata. Češki Krumlov se nalazi na listi Svetske baštine UNESKO. Turizam je glavna privredna aktivnost) ovo kopirah iz Vikipedije, bi mi nesto lakse, ne zamjerajte a i malo poziranja a onda smo posjetili i Muzej Torture i tu mi je nampalo na Malog Radoicu i Starog Vujadina a evo zasto to je bilo ponesto od alata a ovako je izgledalo po celijama a ovo mora da je bio cuvar kadija te tuzi... kadija ti sudi... ... moli se sad Bogu Ocu kasno ti je... dokle je sve ljudska fantazija jos tada dopirala, sacuvaj me Boze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Roki-Roki 10 Napisano Maj 5, 2009 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Njemacka Motocikl: BMW K1200R i F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Nego da se vratim ljepsim stvarima jos malo setnje, poneka kafa uz razgledanje starina i ponovo na motore i nazad ka Njemackoj uz povremeno odmaranje a posto sam ja osta pravi Crnogorac i zapad me nije promijenio, ovako je izgleda zenin motor jos jedno nocenje, ali posle 2 debela sata trazenja prenocista ( sve zauzeto- vele ne bi da nisu praznici ,kao da bi i ja tu bio da nisu praznici, al ajd ) na seoskom gazdinstvu ali bjese isto dobro. Vecera, pivo ( jedno za drugim ) i ajd u aljine Sve u svemu odlicna 3 dana, predjenih 920 km ( doduse Detlef +400 )super druzenje i prelijepo putovanje PS Nijesam znao da u Ceskoj zivi poslednje pleme Hanibala, doduse specijalizovano na odredjene djelove tijela ako ja ovo nijesam nesto pobrka ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Maj 5, 2009 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ovo izgleda super. Predeli kroz koje ste rpolazili su bas zivopisni. Pravi porodicni odmor! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Maj 5, 2009 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Prelijepe slike! Svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Maj 5, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Super ste se navozali i odmorili, BRAVO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa22 6 Napisano Maj 5, 2009 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Arilje Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, momci!! Tako se zivi preko... pogotovu me odusevljava kad nasi ljudi u tim godinama i dalje zive punim plucima. A ne ceo zivot rintanje i odvajanje od usta, da bi se doslo novom "meckom" u zavicaj... I bas se ismejah ovim ceskim hanibalima... Mislim, mozda to ne znaci to, ali ne bih ja bas zalazio u mesto koje se tako zove... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Maj 5, 2009 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan A ovo je zenin motor...hahahaha!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Maj 7, 2009 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan sto bi reko onaj cigo na reklami ovaj internet je cudo.Kako je interesantno preko zice videti nase ljude u inostranstvu kako se vozaju i provode.Svaka cast predivno proveden prvi maj sa porodicom i motorima pod nogama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Roki-Roki 10 Napisano Maj 27, 2009 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Njemacka Motocikl: BMW K1200R i F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Posto mi se Krumlov mnogo svidio obisao sam ga jos jednom. Nocu izgleda ovako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasasnob 57 Napisano Maj 27, 2009 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki DL 650 V Strom Prijavi odgovor kao problematičan Ziveo prvi maj ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Maj 29, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo...hvala na putopisu...nego gledam nesto one sprave za mucenje....i razmisljam nesto...kada bi uveli to kod nas za korumpirane politicare....mozda bi narodu malo svanulo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Maj 29, 2009 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Cestitke. Putopis je izvanredan! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...