Jump to content

Moto Zajednica

Sprint FVision 125

Recommended Posts

• U prolazu, 91 postova

Ako neko ima iskustva sa ovim modelom. Prednosti? mane? Da li je bolje da jurim onaj Sprint Clasic?

Sto se tice brzine pretpostavljam da ide nekih 70-80 km ali do sad sam samo vozio Virago 125 koji sam prodao tako da sam i navikao na tu brzinu. Treba mi neki skuter koji ne kosta mnogo i da posluzi za ovo leto a dogodine nadam se necem ozbiljnijem (citaj jacem kruzeru). Naravno kupio bih polovnjaka pa na sta bi trebao da obratim paznju?

Hvala.

Laki

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Safety bike, 954 postova
  • Motocikl: nekad RS250 i AA500

Imas na forumu mislim da zoran032 prodaje svoj.

Koliko se cini ocuvan je. Mozda ti je to dobra varijanta jer neces imati troskove prilikom kupovine kada kupujes nov.

• U prolazu, 91 postova

Ma video sam ja oglase, ali me interesuje kakav je motorcic. O njemu znam samo koliko se vidi na slici :) Ne mislim samo na konkretan motor koji mi Ti predlazes vec uopsteno.

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

i ja sam se razmisljao o kupovini ovog skutera ali sam odustao sto zbog krize  ;D sto zbog promene jer ce sada sesta sezona kako vozim skutere. Pricao sam sa jednim poznanikom i kaze da se dosta dobro pokazao. potrosnja je oko trojke, ide do 80 a mozde na nizbrdici da se natera i 90. Negde sam cuo da neki imaju sitnih problema sa karburatorom i elektronikom, nista strasno.

• Safety bike, 954 postova
  • Motocikl: nekad RS250 i AA500

Ja sam hteo da ga kupim prosle godine, isao sam u sevis da pitam servisera koliko problema imaju.

Kako su meni rekli problem su felne koje dolaze na skuterima, ali da se to u garanciji menja. E da i prvo ulje koje je u agregatu je grafitno.

• Svrati ponekad, 420 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju

sad tek videh temu,

ja imam pometuti model vec godinu dana i generalno sam zadovoljan sa njim, najvise na njemu me je nerviralo to sto se retrovizori nevidjeno tresu ali sam to resio tako sto sam zavario zglobove koje i tako nisam nikad koristio, potrosnja mu se krece izmedju 3 i 4 litra sto zavisi od nacina voznje, maksimalna brzina (po njegovom satu) je 80km/h (drugar isao zamnom sa Madisonom i po njegovom satu sam isao 90 km/h) napominjem da nisam nista dirao oko blokada, ne znam ni dali uopste postoje na ovom modelu, a i mislim da brze od ovoga stvarno i ne treba, putna brzina mu je oko 60 - 70 km/h, nema nikakvih problema sa pregrejavanjem, ja sam pravio ture od 70-80 km bez pauza i nisam imao nikakvih problema, motor lepo vuce uzbrdo kako jednu osobu tako i dve prosle subote sam vozio cala do sela ja imam 80ak kg i cale ima 90ak bez problema smo savladali sve uzbrdice, inace motor je veoma okretljiv za voznju po gradu i lako se provlaci kroz guzve u saobracaju, registracija i osiguranje za ovaj motor su oko 5500 dinara, glavni razlog zasto sam kupio drugi motor je sto zelim da putujem na dalje relacije i sto hocu da vozim motor kome je putna brzina oko 80 km/h i da mu ne predstavlja problem da moze da izbije i na 100 ako treba da se pretekne neki kamion ili auto... ove godine smo nas par drugara planirali da idemo motorima na more pa je i to jedan od razloga zasto sam uzeo jaci motor...

otprilike to je to, ako te jos nesto zanima slobodno pitaj tu sam da pomognem,  a ako si u prolazu kroz cacak javi mi se i probaces i sam kako ide motor i kakav je...  8)

• U prolazu, 91 postova

Na nekom forumu sam procitao da trosi preko 5 lit i da nije startan, ali to je sve prica "rekla-kazala". Ovakav mi je odgovor trebao, iz iskustva. Onaj vizir mu izgleda sluzi samo zbog estetike, jel ima neki malo ozbiljniji vizir da se naruci ili bi morao da se pravi, ako je uopste moguce za njega napraviti (a da izgleda skladno naravno)

sto se vizira tice upravu si, ovo sluzi samo za ukras, a dali bi mogao drugi da se nabudzi iskreno da ti kazem ne znam, mozda ako bi imao nekog dobrog majstora za pleksiglas ili plastiku da iskoristi osnovu ovog i gore malo rasiri od osnove, slikacu kasnije kako to izgleda na motoru pa cu postaviti (moram sad do grada)

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Onaj vizir mu izgleda sluzi samo zbog estetike, jel ima neki malo ozbiljniji vizir da se naruci ili bi morao da se pravi, ako je uopste moguce za njega napraviti (a da izgleda skladno naravno)

Moguće je za svaki model napraviti, ima par tema u opremi i/ili garaži. Ivan ih pravi za par desetina Eura +/-...

• Zainteresovan, 550 postova
  • Motocikl: Nemam ništa :(

ewo da se prikljucim i ja pos;e duze pauze ja sa mojim skuterom sam presao oko 6000 km imao sa samo problema sa losim svecicama dok je bila sym ubijao je kako ide al vise na nju nisam naleteo nazalost ali i sa denso ide oko 90 laganica

ja sam na moj stavio NGK svecicu i zadovoljan sam, lepse pali nego sa fabrickom sto je palio e sad oko maksimalne brzine i nisam primetio neku razliku...

cini mi se da ima jedan fvision u Gornjem Milanovcu kada smo isli u uzice ja sam isao oko 100 shto mislim da je maksimalna brzina pored mene je prosao kao da stojim shta mu je radio sory za off ???

• U prolazu, 33 postova

vozio sam blago nasviran fvision 125, prednosti ide lepo , prelazi 100kmh (sa kitom 157cc i rolnicama 8g ), mane krcka plastika na sve strane, fabricke gume blago receno ocajne, visoko teziste pri udarima vetra moze da predje u susednu traku ako nisi spreman, potrosnja (sa kitom) 5+ l na 100, i umalo da zaboravim promena retrovizora " pod obavezno "

• Integrisan, 9664 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Kupih prosle godine Orion cupidon,isti skuter samo brendiran kao ORION,inace postoji i kao JONWAY uz minimalne estetske izmene...

Moped sam kupio nov,u salonu i evo utisaka_

-Izuzetno lose kocnice,

-posle 300km samo od sebe puklo sediste(tacnije presvlaka),

-u istom periodu(oko300km) pukla sajla km sata,

-u prvih mesec dana oplate(oklopi) dobijaju luft,zazor od oko 5mm,

-trosi kao 500ccm...

-nerazradjena masina ide do 70km/h.

Sve u svemu,po meni ne opravdava cenu po kojoj ga orion prodaje(137.000din na 12 mesecnih rata,u to vreme 2000e)

-dva meseca posle kupovine prodat u Bg-u upola cene.

Slike su 2-3 dana posle kupovine,raspadanje jos nije pocelo...

• U prolazu, 91 postova

Upravo ovo sto je napisao N.F.S je i moje iskustvo sa jednim primerkom koji sam pogledao pre par dana. Nisam hteo nista da pisem dok ne pogledam barem jos jedan primerak i uporedim ali ovako... Motor nije napunio ni godinu dana, a na satu je imao nesto vise od 2000km. Plastika nikako uklopljena, lufta na sve strane (da li je to nastalo vremenom ili je tako sklopljen ne znam). Prednja kocnica (disk) jos i dobro koci, zadnja (dobos) nikako. Stojim u mestu, stisnem dobos kocnicu i nogama pomeram motorce (verovatno da moze nesto da se dotegne, ili ne...). Neke plastike su popucale, to je neka maska (mislim da ju tu paljenje). Vizir je definitivno samo ukras, a retrovizori landaraju na sve strane :) (to mi bas bilo simpaticno). Sediste i kad je zakljuceno ima lufta od oko 1 cm (klapara), a za potrosnju sam na nekoliko mesta procitao da ide i preko 5 lit (kao sto kaze N.F.S-trosi kao da ima 500ccm) ali ovde sam dobio malo drugacije informacije. Bilo je tu jos par sitnica, neki poklopci , cepovi itd itd...

Sve u svemu malo sam bio razocaran (da napomenem da sam vozio Viraga 125 10 godina starog i bio je utegnut kao pracka, nista ne klapara i nista ne trese). Sa druge strane za te pare (oko 600-700eur) mislim da nema boljeg a bogami i lepseg polovnjaka od 125ccm tako da cu pogledati jos koji primerak dok odustanem od ovog motorceta.

Po meni prednost mu je dizajn, ne znam zasto ali bas mi je zanimljiv na izgled. Ima nesto i tim antenama ovaj retrovizorima :)

necu da ispadne da lazem po forumu (kao ono ciga svoga konja hvali) pricam realno o konkretno mom motoru, zato ko god da ne veruje u ono sto sam rekao u prethodnim postovima vezano za ovaj motor moze da dodje u Cacak i da proba sam motor, ne kazem ni ja da je savrsen, daleko je od toga, ali za te pare za koje se prodaje je korektan... e sad moguce je da sam ja naleteo na solidan primerak, meni je potrosnja  izmedju 3 i 4 litra i nikad nisam dosegao tu cifru od 5l na 100 km (u periodu razrade jeste trosio malo vise, ali ni tad nije dosezao cifru od 5 l), velika mana ovog motora je mali rezervoar (oko 5 l) pa zato mora cesto da se sipa i onda se verovatno stvori utisak da mnogo trosi, problem sa tresenjem retrovizora se resava tako sto se zavare zglobovi kod bilo kog plasticara koji vari branike od automobila(samim tim se gubi mogucnost prelamanja retrovizora u zglobu ali se mnoooooooogo smiruju, tako da vibriraju u granicama normale, sto se plastika tice jesu losijeg kvaliteta i to mislim da sam naveo u prvom mom postu u ovoju temi, ali sve se dotezanjem da resiti nisam imao sa njima nekih problema koji su vredni pomena, takodje se slazem sa N.F.S.-om za kvalitet skaja na sedistu (kad sam kupio motor skaj je bio pukao ali takav kakav je bio onda takav je i sad, nije se sirilo), ali sto se tice klimanja sedista i lufta, toga kod mene nema, sto se vizira tice, mislim da sam i ja rekao da je tu asmo zbog ukrasa i da nicemu ne sluzi,plocice na prednjoj kocnici jesu losije ali to se resava prelepljivanjem drugih, a sto se dobos kocnice tice ona se mora nastelovati a to nije neki problem, dovoljno je samo zategnuti maticu na srafu (imao sam slican problem (stisnes zadnju kocnicu i guras nogama i motor ide), ali sam ga jednostavno resio zatezanjem malopre pomenute matice). generalno gledano ja sam sa ovim skuterom zadovoljan, opet naglasavam da ne dodje do zabune, nisam imao prilike da vozim drugi fvision osim mog tako da se ogradjujem od drugih (jer kao sto vidim nekima je bas zapao naopak motor (ili su mozda samo bila stelovanja u pitanju zbog lose odradjenog ako je uopste i odradjen nulti servis)), svako ko sumlja u moj post pozvan je u Cacak da se uveri da pricam istinu...i opet ne uveravam nikoga da je ovo savrsen motor i da je najbolji, ipak je ovo kinez i sto se zavrsne obrade tice je tacno da je losa, ali na sve se naviknes, a ono sto ti smeta se da lako srediti, na kraju krajeva opet svak ko kupuje motor zna za sta (mislim na namenu) ga kupuje...uz redovno odrzavanje motora vlasnik nece imati problema...

cena novog motora je oko 1000-1100e nisam siguran (polovnjaci se krecu od 650e do 800e), ako neko ima neko pitanje rado cu da izadjem u susret i odgovorim...

ja se se potpuno slazem sa zoranom ko ne veruuje kako ide neka dodje da proba ja sam u lajkovcu a potrosnja je 3.3 kad se tera non stop oko 90 km/h

• U prolazu, 91 postova

Kao sto sam rekao "samo sam jedan primerak pogledao" i zato nisam hteo da pisem bilo sta, ali eto N.F.S napisao post i video sam da je imao slicne probleme kao i ovaj sto sam malo provozao. Za vizir jesi napisao i sad sam se licno i uverio, za retrovizore takodje ali ima predvidjeno mesto na volanu pa bi mogli da se nakace i neki drugi (mada meni ovi savrseno izgledaju na njemu :) pa bi verovatno pristupio tvom resenju -zavario bi ih ). Za dobos kocnicu sam i napisao da verovatno treba samo da se dotegne, a za plastike -pa to je vec poznato. I da citiram sebe

Sa druge strane za te pare (oko 600-700eur) mislim da nema boljeg a bogami i lepseg polovnjaka od 125ccm tako da cu pogledati jos koji primerak dok odustanem od ovog motorceta.

Sto se tice potrosnje od preko 5 litara ni ja nisam mogao da poverujem samo sam preneo sta sam procitao na nekim drugim forumima, koji su doduse opsteg karaktera a ne moto forumi, a eto i ovde sam procitao jedno takvo iskustvo pa...

Poslao: nikolanixy 

ja se se potpuno slazem sa zoranom ko ne veruuje kako ide neka dodje da proba ja sam u lajkovcu a potrosnja je 3.3 kad se tera non stop oko 90 km/h

Ide 90km/h iskreno nisam se ni tome nadao, nije to lose. Koja mu je kruz brzina, da ide a da se ne muci  ;D

Inace skuter mi treba cisto za zezanje, malo da se vozikam po kraju i tako... I hvala na pozivu i na ponudjenoj test voznji, ne verujem da cu svracati previse je posla a odmora nema, ali ipak hvala.

necu da ispadne da lazem po forumu (kao ono ciga svoga konja hvali) pricam realno o konkretno mom motoru

Nemoj druze ovo "lazem" - niko nije ni rekao to ovde. Samo ima vise misljenja i iskustava o pomenutom motoru. U ostalom a sto ne bi hvalio svog konja, ja sam mog Viraga prodao, ima 20 dana ali ja ga i dalje hvalim  ;D  Da sam imao svoju garazu nikad ga ne bi prodao, verovatno bi se vremenom sakupilo parica za nesto ozbiljnije ali Yamahica bi uvek ostala moja.

Pozdrav

Laki

Laki prijatelju ja se tebi izvinjavam, ja sam pogresno protumacio situaciju jer u dva posta sam video velike razlike u odnosu na moj motor i motore iz vasih iskustava, pa nisam hteo da ispadne da lazem, znam da nikog niste prozivali ali ja sam morao da kazem moje iskustvo

Jos jednom se izvinjavam...

• Integrisan, 9664 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Da,drugari sve se da srediti sediste,kocnice,plastike...Ja sam izneo probleme koji su se desili odmah nakon kupovine novog mopeda.Nisam govorio u globalu vec samo za model koji je meni"zapao".

Sretna voznja,pozdrav Nenad.

• Друг члан, 636 postova
  • Motocikl: Honda Transalp

Evo da napisem svoje iskustvo sa fVision (iako sam se u temi Garaza zalio).

Neko vreme sam vozio Longbo 50cc (kit na 74), klasican mali kinez, koji me nikad nije prodao (osim pucanja sajle gasa jednom). Merkao sam neko vreme taj fVision i Piaggio NRG. Ipak sam se odlucio za fVision,lepo bas izgleda, a i odgovara mi maxi skuter, jer je prakticno cesto za dvoje (ja 95kg i devojka 60kg).

Kupljen je pocetkom godine, registrovan pre mesec i po, i konacno sam polozio za A i seo da ga vozim. Odradio sam obavezni servis na 100km (stavljena svecica NKG i ulje10w40) kod ISE (komsije) za "samo" 2700 din i pritom osim zamene, koju sam sam mogao da uradim, nije nista drugo pregledao. Sada je presao 220km. Na 200km  mi se desilo sledece:

1. zastitne folije su na 30% farova i vizira zalepljene i ne mogu de skinu vodom.

2. u toku voznje, iako drzim gas motor se gusi. Kada pustim gas, ugasi se. Nakon 5 min, opet se upali. Desilo mi se 3 puta u toku dana.

3. upalilo se stop svetlo koje ne moze da se ugasi (prekidac leve rucice je crkao?)

4. kada sam posle svega toga zaustavio motor, nije hteo da upali (nije bacao varnicu na svecicu)

5. od prvog dana, nece da pali na akumulator, ako stoji duze od 2-3 sata (ISA mi je rekao da ce se to napuniti).

Zvao sam ovlasceni servis, i prebacili su mi motor kod Ljube na Dorcol i rekli su mi da ce sve biti zamenjeno (ali pitanje je kada). Bili su izuzetno azurni, i istog dana su mi organizovali i transport do servisa, jer su se ti problemi desili tako brzo. Zaista korektan odnos, ali opet, kada sam zvao majstor Ljubu, rekao mi je da nema predstavu kada ce to biti gotovo, iako ga ovi iz Massetehnik-a pritiskaju da sredi sto pre. Tako da, iako sam cuo pozitivna iskustva sa Sprintovima, moje nije bilo toliko dobro. Iskreno se nadam da ce se utisak ispraviti i da ovu sezonu necu provesti u servisu, a sledece vec nemam garanciju.

Inace, motor je osetno tezi od malih skutera, ali mnogo se lepse vozi. Maksimalna brzina je po satu 70km/h, ali nisam stigao da preko GPS-a proverim cajger. Ono sto sam ocekivao od njega, je da nas dvoje povuce uz brdo (Karadjordjev park, Lj. Bogdana) i sto se toga tice, zadovoljan sam. Zavrsna obrada je losa, sto sam i ocekivao, plastike, zazor od 2cm izmedju sedista, farovi slabo rade (mozda bi zamena sijalica pomogla)...ali opet, koliko para toliko muzike. Ali ovo sa kvarovima je ipak neprihvatljivo.

:-[

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

1)To je star model tako da je dosta stojao na suncu.

2)Meni lici kao da uvlaci fals vazduh

3)Standardno za kineske skutere. (meni na oba crkao prekidac posle par stotina kilometara)

Mislim da se taj model nije bas nesto dobro pokazao. Naj verovatnije su ga zato zamenili sa skoro istim modelom Grizi

• Друг члан, 636 postova
  • Motocikl: Honda Transalp

Posle 2 nedelje kod Ljube u servisu Kart moto, na 30km od kuce na Novosadskom putu mi je opet stao. U guzvi u saobracaju gubi struju...katastrofa.

Generalno, ovi iz Massetehnica su prilicno ljubazni i insistirali su da ga preuzmu i da sve oni sami rese. Njihov "predstavnik" u Beogradu je izuzetno nekulturan i neprofesionalan (zato sam i otisao za NS da uplatim motor, jer je hteo da cekam 20 dana da bi podigao cene).

Zivi bili pa videli, posle svih sitnica na njemu, stvarno ne mogu da prihvatim da ne smem da krenem negde sa motorom...da ne znam kad ce da stane.

• Svrati ponekad, 191 postova
  • Motocikl: Suzuki Intruder M800 K5

pozz. Ja imam Jonway astro 125 model koji je sličan ovom motoru, ali iz mog iskustva mnogo bolji. Motor sam kupio pre dva meseca i jedini problem koji sam imao je bila elektronikam ICD koja mi se pokvarila usred grada. Pozovem servis da vidim o čemu se radi i na moje veliko iznenadjenje serviser dodje do mene na licu mesta i popravi motor, svaka čast.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja