Jump to content

Moto Zajednica

krađa motora - statistika - iskustva lična i tuđa - već ukradeni motori

Recommended Posts

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

To pisati " kako je motor bio obezbedjen " je malo skakljivo.  Svako od nas svoj motor gleda da zastiti. U tu svrhu osim vidljivih stvari ( lanci, katanci ) i slicne stvari, mnogi od nas praktikuju i kojekakve tajne prekidace , alarme, i jos puno toga.

Cak i onaj kome je motor bio ukraden u principu ne zeli da prica o tome, jer ce gledati da svoj sistem obezbedjivanja unapredi i poboljsa .  Ja za sve moje motore imam po dva lanca - za prednji i zadnji tocak, koji mozda i nisu od nekih zvucnih firmi, al vise sluze da eventualnog lopova odgovore uopste od polusaja kradje. Stara izreka kaze " Brava il katanac su za postenog coveka, a lopov ako hoce da nesto ukrade - ukrasce ga i pored 100 brava i katanaca " .

81-ve godine su mi ukrali motor. Bio je zakljucan samo bravom na volanu. Ukrali su ga momci iz komsiluka da se provozaju , i sjebali mi menjac. Momke sam poznavao licno.  Devojka od treceg momka koji je znao i mene i njih mi je rekla ko mi je maznuo motor. Prijavio sam u policiju. Sutradan mi je drugar sa kojim sam isao u skolu javio da je sreo ovu dvojicu, i da su motor ostavili parkiran " na tom i tom mestu " , pa da odem po njega.  Naravno da nisam otisao, vec sam javio policiji da mi je na tom mestu vidjen motor, i lopovi " taj i taj ".  Rekli su mi da dodjem u policiju, a da oni idu da ih hvataju.  Ja dolazim u policiju, a policajci iz jedne marice istovaruju moj motor, a iz druge izvode ovu dvojicu. Prizna li su kradju, al otstetu nisam nikad dobio , jer je otac jednog od ove dvojice radio u posti, pa nikad nisu dobili poziv za sud.  Retrovizore su mi krali vise puta, jednom sam uhvatio momka kako pokusava da mi skine retrovizor, pa sam ga opleo od batina !

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 9 postova

evo iz licnog iskustva:

nocas mi je iz dvorista ukradena Honda CBR 600 RR 2005, motor je imao disc lock i bio je pokriven ciradom, posavljem na osvetljenom mestu. Morali su da ga ponesu jer druge opcije nije bilo, a stojao je ispod komsijinog prozora uz zid, covek nije mogao da veruje kad sam mu rekao jer nista nije cuo. Iskreno sam fasciniran hrabroscu i akcijom... Tako da ja mogu samo da preporucim da stavite nesto sto pravi buku, jer onda nista vise nije tako jednostavno, a ja sad znam gde sam pogresio.

post-6829-12879030958084_thumb.jpg

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 578 postova
  • Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500

evo iz licnog iskustva:

nocas mi je iz dvorista ukradena Honda CBR 600 RR 2005, motor je imao disc lock i bio je pokriven ciradom, posavljem na osvetljenom mestu. Morali su da ga ponesu jer druge opcije nije bilo, a stojao je ispod komsijinog prozora uz zid, covek nije mogao da veruje kad sam mu rekao jer nista nije cuo. Iskreno sam fasciniran hrabroscu i akcijom... Tako da ja mogu samo da preporucim da stavite nesto sto pravi buku, jer onda nista vise nije tako jednostavno, a ja sad znam gde sam pogresio.

Strašno. Nadam se da ćeš je naći... I nju i njih...

Pretpostavljam da je na slici tvoj motor. Ako negde vidim išta slično - javljam...

Da je više ljudi pisalo svoja iskustva na baš ovu temu, možda bi i ti znao na šta da obratiš pažnju...

Ja lično ne planiram da ostavljam motor na duže ni danju ako nisam u blizini a da nije vezan lančugom oko bandere + uključen alarm + ...

Pozz - držim ti fige...

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Eto jedan zakljucak - ako drzite motor u dvoristu - izmedju ostalog nakacite jednu lancugu duzine 5 - 6 metara, a za nju pokacite sve stare serpe i lonce ( a moze i neki nakovanj ) , bar ce buku da napravi !

• Enduraš, 6391 postova
  • Motocikl: CRF300L

Moj recept je prost: glasan pas koji urlice kad neko prolazi ulicom, a hoce da se pokida kad neko nepoznat udje u dvoriste, kapija koja skripi (namerno nije podmazana), vrata garaze koja klaparaju, par patrona sitne sacme za lovacku, karabin sa snajperom, 357, i prozor spavace sobe koji gleda u dvoriste. Pa nek proba lopurda....

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja