Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Princ 250 (Jinlun 250-5) i Princ 125(Jinlun 125-11)

Recommended Posts

• U prolazu, 27 postova

menjaj lezajeve ,najverovatnije su standardni lezajevi i netreba da su skupi ,to mozes i sam da proveris ,skines tocak dobos i proveris lezajeve ali 99% su oni ako imas lfta u osovini i dobosu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: VN 750 custom

"Stegnuta osovina" mislis na one srafove sastrane gde su crtice?

Tu je luft u dobosu, ali ja sam presao malo preko 2.900km?! to onda ko na jugu, moz da traje a ne mora? Postoje li neki alternativni kvalitetniji lezaji? ???

• Drug član, 2265 postova

Da, na njih mislim. U slucaju da ti padne na pamet da dotezes, da znas da ne mozes da dobijes nista time, ali mozes da iskrivis viljusku.

Skines lezajeve, vidis kakvi su. Moguce da ces naci u prodavnici autodelova neke koji ce odgovarati i trajati.

Nisam skidao to do sada ni na jednom kineskom motoru, pa ne bih znao da ti kazem kako tacno stoje stvari.

Ok

Ma mislio sam da nema slucajno nesto kao na bajsu da se malo pritegne, ali tamo su konusi. Jbg vozio bajs ceo zivot i stalno nesto pritezo, dotezo, prelazio bajsom 3.500-7.000 km godisnje pa ti gledaj koliko je tu pritezanja stelovanja za takvu voznju 15 godina jedne iste bicikle, uslo u krv, ali takodje navikao i cim uocim nesto da reagujem

Hvala

Ipak je pritezanje/dotezanje!

Olabavio se sraf osovine, stego sam ga nekih 5-6 krugova!

Uzeo sam kratak kljuc 19 posto sam jak u ruke a preplasio si me sa krivljenjem osovine, a imam obicaj rukama da kidam brezone po kolima sa onim malim kljucem od yuga!

Sad se namece novo pitanje:

- Koliko su tacne one crtice na viljusci? sa jedne strane mi je onaj usek pravo na crti a sa druge je crta na ivici onog zareza. to je 2mm mozda razlike, ali razmisljao sam se kad je vec sve razlabavljeno da malo pritegnem lanac

- Takodje sam primetio da gornji spoj amortizera nije u centru nego kao da lezi na donjem delu srafa. jel to za zamenu? cini mi se da je na forumu bila neka prica sa crevom. Ili mogu samo da okrenem onu gumu posto je gornji deo ok, nije ni ispucao a i ima ga. Koliko posle mora da se sabija amortizer da bi upao sraf? od toga me malo strah, a sutra idem na put od oko 200km kroz sela, planine i livade

• U prolazu, 27 postova

silent guma naamortizeru ista stvar kao i kod mene ali ako uspes da je izvadis probaj sa gumenim crevom ali to ti je za prvu ruku,ma sve su im stvari od gume loseg kvaliteta,neki dan skidam sijalicu fara i tamo guma koja je stiti sva ispucala,guma koja drzi oba cdi-a ispucala,koja drzi akumulator ispucala.....i.t.d nazalost loš kvalitet......

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Guma od creva za vodu ce zavrsiti posao. Amortizer ne mora da se savija, samo je potrebno da podignes zadnji deo maksimalno koliko mozes. Sam covek nema sanse da zameni, mora neko da mu pomogne.

Pogledaj u oglasu, mislim da sam video skoro na prodaji jedan od Princa.

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: kawasaki el-250

rolbar potpuno nov ti je 1200 din pa ti gledaj  a imas da narucis direkno od nabavljaca dao je bigda na prethodnoj strani  sajt sprinta

Bio juce i prekjuce na skupu u Boru. Kilometraza i nije bas nesto velika, 470km u dva dana. Do sada sam vise puta pravio tu kilometrazu u dva dana. Potrosnja opet potvrdjena 2.5 do 2.6. Zanimljivo je to sto sam 190 km presao u cugu za nesto manje od 4 sata sa pauzama od ukupno 5 minuta. Jeste da Princ ima tvrdje sediste od konkurencije ali i dalje je udoban i spreman za duze voznje ali samo sa manjom putnom brzinom. Uskoro planiram slicnu kilometrazu ali za jedan dan. Mislim da posle necu moci da sedim 2 dana  ;D. Uz tresibabu nisam pravio pauze, izasao je bez pregrevanja. Kad sam stao na vrhu radio je lepo na leru, lepo vukao. Postavicu neku sliku kako sam ga pretovario. Tako je kad mi drug vozi Apriliju rs125.

• U prolazu, 54 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman AN400 K7

Bio juce i prekjuce na skupu u Boru. Kilometraza i nije bas nesto velika, 470km u dva dana. Do sada sam vise puta pravio tu kilometrazu u dva dana. Potrosnja opet potvrdjena 2.5 do 2.6. Zanimljivo je to sto sam 190 km presao u cugu za nesto manje od 4 sata sa pauzama od ukupno 5 minuta. Jeste da Princ ima tvrdje sediste od konkurencije ali i dalje je udoban i spreman za duze voznje ali samo sa manjom putnom brzinom. Uskoro planiram slicnu kilometrazu ali za jedan dan. Mislim da posle necu moci da sedim 2 dana  ;D. Uz tresibabu nisam pravio pauze, izasao je bez pregrevanja. Kad sam stao na vrhu radio je lepo na leru, lepo vukao. Postavicu neku sliku kako sam ga pretovario. Tako je kad mi drug vozi Apriliju rs125.

Je... ga drugari , zbog posla nisam mogao na skup. A, svi silni motori prodjose kroz Svrljig... A da zlo bude vece, taj dan sam isao za Paracin, jedno selo prema Cestobrodici, sta je tamo bajkova proslo.... Zlo i bruka

Stvarno je bila odlicna posecenost, oko 1000 motora. Odlicna organizacija, svirka, pasulj, drustvo. Jedan od najboljih skupova na kojima sam bio. To vise nikako ne propustam.

Evo slike u povratku, slikao drug telefonom.

Od sad moram da nosim i tank torbu samo za fotoaparat. Prvo se napakujem a onda provalim da mi je fotoaparat na dnu  >:(.

dZj9W_34175150970614971414461.jpg

Ajde opet da pohvalim i Brickmanov nosac. Odlicno mu stoji, fenomenalno izgleda a jaci je od rama motora ;). Testirao sam ga svojom tezinom. Pre ce da popusti deo rama iza sedista nego mm da se iskrivi nosac, o pucanju i da ne govorim. Sama konstrukcija se ne vidi od bocnih kofera. Opasno me podseca na ram od suzukija sv650.

Montirao sam i 10 leda pozadi u koferu. Svi kazu da sad u mraku izgleda kao Goldwing  ;D

Haha. Drug vozi Apriliju rs125 pa sam natovario i njegov ranac i sator  :). Drugi sator, dusek i vreca su moji, u velikom koferu stvari, u desnom rezervni alat, u levom obuca  ;D.

• U prolazu, 1 post

Pozdrav svima, nov sam ovde, pa evo i ja da napisem nesto o mom Princu. Vozim ga vec skoro godinu dana, i za sada nisam imao vecih problema s njim... Ono sto me trenutno muci, je to da mi curi gorivo sa gornje strane rezervoara (ispod cepa, tamo gde je onaj sraf sto drzi onu masku), pa bih vas zamolio za savet kako to da resim, ako je neko vec imao slicnih problema nek napise. Unapred hvala na odgovorima...

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Meni je stalno curelo gorivo oko cepa i to sam resio tako sto ga nisam punio uspravnog nego na copi pa koliko stane!

Danas sam malo gario Princa. Jedno 15-20 km sam ga izvlacio do daske, sve krivine, dosta brzih zavoja, krivina od 180 stepeni, uzbrdica, nizbrdica ;D. Na 110 (realnih)u krivini Princ definitivno nije stabilan, odskace u svim mogucim pravcima i smerovima, jedva ostaje na tockovima :) ali sam Zastavu 101 ostavio na km  ;). Rekao bih da mu je prijala ova malo agresivnija voznja. Jedino mi se rollbar odsrafio od vbracija mada i nije bio pritegnut, samo prstima sam zasrafio sraf.

• U prolazu, 12 postova

Danas sam malo gario Princa. Jedno 15-20 km sam ga izvlacio do daske, sve krivine, dosta brzih zavoja, krivina od 180 stepeni, uzbrdica, nizbrdica ;D. Na 110 (realnih)u krivini Princ definitivno nije stabilan, odskace u svim mogucim pravcima i smerovima, jedva ostaje na tockovima :) ali sam Zastavu 101 ostavio na km  ;). Rekao bih da mu je prijala ova malo agresivnija voznja. Jedino mi se rollbar odsrafio od vbracija mada i nije bio pritegnut, samo prstima sam zasrafio sraf.

i ja sam primetio da posle duze gradske voznje zivne kad isforsiram na autoputu jedno 10 km. izgleda da malo "obgori" ventile i procisti. a na krivinama sam primetio da se ok ponasa. pred krivinom malo usporim, cesto zavisno od situacije i prebacim stepen prenosa za 1 nize a u temenu krivine niti dajem gas niti oduzimam samo drzim ventile otvorenima. Kad prozujis kroz krivinu i nagnes se desi se isto ko da prebacis u stepen prenosa nize pa se poveca broj obrtaja.  nikad nisam isprobavao da uletim u krivinu u 5 sa punim gasom mozda se tad desavaju cudne stvari jer broj obrtaja nema vise kud gore

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Ne bi bilo bas pametno u 5-oj punim gasom prolaziti kroz krivinu. Sta ako se nesto ispreci? Kako da otvaranjem gasa izadjes iz krivine i ispravis motor. Preporucljivo je uci u krivnu u srednjem rezimu i dosta visokim obrtajima tako da otpustanjem i zavrtanjem mozemo usporiti ili ubrzati shodno potrebi. Ovako ja a vi po svojoj navici! ;D :D;)

Mada je malo komplikovano za objasnjavanje vako na brzinu ali bih vam savetovao da odete na Kurs koj se organizuje vise puta godisnje.

Ko zna da ponovi a ko ne zna da nauci. ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja