joska 63 Napisano April 19, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Inspirisan proslonedeljnom avanturom po Fruskoj Gori,a posto nisam uspeo da obidjem se sto sam zeleo,danas sam se opet prihvatio putovanja. Zbog obaveza sam opet krenuo kasnije,oko 4 popodne,ali i ovako je bilo dosta vremena da obidjem sve sto sam zeleo, pa i ono sto nisam ni imao u planu da obilazim Ali tako to krene,-neobavezno,ali na kraju se visestruko isplati. Nadomak Novog Sada gledam u nebo,koje ne obecava nista dobro,ali ipak idem dalje.Ako pokisnem,nece biti ni prvi ni zadnji put,kisno odelo je u topcase-u,a i toplo je,a meni se vozi Cist optimizam! Prelazim ponovo preko mosta slobode,i uspevam da uslikam ribarsko ostrvo Dalje se vozim Sremskom Kamenicom Toliko sam se zaneo u voznji,da sam se mahinalno uputio ka Iriskom Vencu,a ovaj put bas necu tamo! Srecom nisam puno promasio,pa se brze-bolje okrecem,i polazim u pravcu Beocina. Nebo i dalje preti,ali je za sada suvo! Mnogo puta sam prolazio ovu raskrsnicu,i uvek se pitao gde vodi onaj put koji skrece levo? E sada je dosao i taj trenutak da to saznam! Put se naglo penje,i zacas sam na 300 metara nadmorske visine! Dobro,i nije neka visina,ali sta je-tu je predeli su prelepi put je odlican Jos malo uspona.. i onda po izlasku iz jedne od mnogih krivina,vidim ovo : cak se i okrecem i vracam stotinak metara da uslikam i ovo: Znaci,-krenuo sam u nepoznato,i odmah posle km,dva nasao ono sto mi pricinjava zadovoljstvo! Posle male pauze,da se oci zasite krecem dalje ka vrhu planine. Stizem do raskrsnice,odakle mogu otici do Besenjovackog Prnjavora ili Male Remete ako idem napred,ili do Iriskog Venca ako skrenem levo, a moj cilj je da idem desno,sve dok ima puta po kojem se mogu voziti. Ali ipak,tu je jos jedan mali puteljak,i putokaz koji mi govori da taj mali puteljak vodi do odmaralista NIS-a. Pa kada sam vec ovde,idem da obidjem to mesto pre nego sto krenem dalje. Put do odmaralista je uzan i strm,a ide kroz sumu srednje gustine Ovde ima jos mnogo rizle,pa se ipak drzim volana nego foto aparata,pa nisam dalje slikao. Stizem do objekta,koji onako na prvi pogled nije nista narocito,jedino sto zapazam su mir i tisina koja ovde vlada. Za odmor je idealno. Penjem se natrag,i skrecem desno u pravcu Letenke. Pocinje slaba kisica,tek po koja kap,nista strasno. Nailazim na livadu,sa putokazom do nekog izvora Tu se parkiram,i pravim prvu pauzu.A i dosadna kisa je malo pojacala tempo pa se nadam da ce prestati dok se ja malo prosetam. Izvor ne nalazim,vidim da ima neki puteljak,ali necu sada tamo,jer sam i motor parkirao sa druge strane asfalta,a ni kljuc nisam izvadio iz brave. Potragu za izvorom cu ostaviti za neku sledecu priliku. Pravim par slika,tu se opet nalazi jedan spomenik u cast borcima iz II sv.rata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano April 19, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Kisa na svu srecu prestaje,a tako je malo palo da je i asfalt ostao suv. Divota! Dolazim do motora,slika ne bi bila nista narocita,ali moram da je podelim sa vama,ne zbog motora,nego zbog nemara izletnika,-prosto ne mogu da shvatim da neko ostavlja ovoliko smeca za sobom!Zar je toliko tesko pocistiti za sobom po zavrsenom izletu?! Ovo je okolina,-predivna suma.A onaj prizor iza ledja...ccc Idem dalje,i stizem do Letenke gde ima dosta izletnika. Zaustavljam se tek toliko da napravim koju sliku,i bezim dalje od sve veceg broja gledalaca Stizem do jos jednog vidikovca,koji bih prosao samo tako, da prosle nedelje nisam naisao na onaj kod sela Grgurevci. I sada sam "tu negde" pa pretpostavljam da se i odavde pruza isti pogled. Sa leve strane se vidi neka cistina,i posle par stotina metara nailazim na planinski put koji ide bas tamo, pa grabim priliku i idem. Napravio sam bezbroj fotografija,ali taj osecaj kamera ne moze da reprodukuje,koji me je obuzeo.Gledajuci slike, vidim da fali mnogo detalja,koji se inace vide gledajuci golim ocima. U daljini se vide planine,ne znam koliko su udaljene,jer se jedva naziru kroz izmaglicu,ali trebalo bi da su najmanje 70-100km udaljene!Na slikama se skoro i ne vide Nadmorska visina je ovde 440m,pa je logicno da se vidi dosta daleko I on je odusevljen :) Posto sam se nauzivao,krecem u nove pohode. Stizem do raskrsnice,gde levo mogu u Sremsku Mitrovicu, a desno za Banostor,i ono glavno,-mogu i pravo u predele gde jos nikada nisam bio(a zivim u blizini vec 40 god ) Odmah iza raskrsnice na stotinak metara,-iznenadjenje! Off road?!-Of course!! Ali je svega mozda 50 metara Dalje je put odlican U blizini ima manastira,i ovaj put hocu i da ih obidjem. Zanimljivo upozorenje na tabli! Mora da je zimi kada ovde zaveje,mnogo veselo Krecem ka manastiru Kuvezdin,krajolik je,-ma prosudite sami! Najzad stizem i do samog manastira Tu sam se dvoumio da li da produzim dalje do Stare Bingule, ali ipak odlucujem da se vratim na planinu,i idem do kraja puta kao sto je i prvobitni plan bio. oblaci ponovo prete... ali nista od pretnje na svu srecu. Jedino na asfaltu ima vise rupa cak stavise,-ima ih toliko,da prolazim pored puta za manastir Djipsa,pa se okrecem da se spustim i do tamo. Prolazim kroz gustu i mracnu sumu a na kraju,manastir. I jos jedan spomenik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano April 19, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Pravim malu pauzu,pa krecem dalje. Gledam kartu,put se racva,pravo napred se vise ne moze,znaci to je to Ali gde vodi onaj put levo? Krecem levo,i stizem u mesto Vizic Ovo mesto je kao slepa ulica,jedan put vodi do mesta,i dalje se vise ne moze. Verovatno nema puno prolaznika,jer dok sam stao da napravim jednu sliku,-ovu u samom centru,vec se skupilo nekoliko znatizeljnih stanovnika Verovatno su pomislili da sam zalutao,pa kada sam se okrenuo i krenuo nazad, ispratili su me mahanjem :) Koji dozivljaj! Dalje se vozim u pravcu Nestin-a,dok je sa moje leve strane drzavna granica, i u daljini se nazire Ilok u HR.Mozda sledeci put ponesem i pasos?... Pocinje voznja pored obale Dunava,pa je put ponovo krivudav Stizem u Nestin Imaju prelepo odmoriste Jorgovani vec uveliko cvetaju,i njihov opojni miris me prati celim putem Fruska Gora u daljini Stizem u Susek Tu je skretanje za jos jedno naselje iz kojeg put ne vodi nigde,jer ga nema, a to je Lug.Polako ponestaje i dnevne svetlosti,ali se ipak odlucujem da krenem tamo,to je na samo 5km. Prolazim kroz naselje,jednu dugacku ulicu,koja se stalno penje, pa sa 110m nadmorske visine ubrzo stizem do 250 na kraju ulice,odakle nema dalje. Okrecem se,i krecem nazad,ali prvo da ovekovecim trenutak! Stizem u Banostor,i ovaj put stajem u kafani na samoj obali Dunava da popijem jednu kaficu.Sav sam srecan i zadovoljan,opet sam se lepo proveo.I dok se sunce spusta na horizontu,ja krecem dalje kuci,sa obecanjem,da cu kad-tad morati da ponovim ovu turu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano April 19, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan A evo i track log-a. Fruska Gora2.zip Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1259 Napisano April 20, 2009 Zainteresovan, 926 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Mi Bacvani nikako da se zasitimo ove nase vojvodjanske lepotice Ja svaki put kada upalim motor i krenem da se vozam put me uvek nekako vuce prema Fruskoj Gori. Ta planina sto si je video u daljini sa sremske strane je Cer dole iza Sapca. Kada je dan bas, bas lep odozgo se moze videti i Vlasic (pored Cera) kao i Majevica u Bosni (cini mi se). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KNELE 14 Napisano April 20, 2009 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Kula Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Procitah ovu lepu turu sa zadovoljstvom.Poslednje mesto koje si pomenuo je Banostor posle tog Banostora ide Cerevic i u tom Cerevicu zenina majka ima roditelsku kucu u koju mi cesto dolazimo da rostiljamo i opustamo se na Dunavu.Sto puta sam hteo da obidem sve motorom ali nikako mi se nije dalo.Sada znam da cu to sigurno uraditi vrlo brzo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano April 20, 2009 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam proslog leta ovo sve skoro obisao. Tvrdim da je Fruska Gora i okolina jedno od najlepsih mesta u Srbiji. Cuvajmo prirodu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano April 20, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan U Vizicu je postojala jedna od najpoznatijih cross staza u SFRJ pa su mozda mestani na momenat pomislili sa se vracaju stara dobra vremena posto se tamo trke ne voze vec odavno :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5999 Napisano April 20, 2009 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast na akcijaškom putovanju! Tako i meni dođe da uteknem od kuće, izvitlam se malo po Avali i okolini i vratim se kući miran i raspoložen. Motorče je čudo za smirenje živaca ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano April 20, 2009 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Kakvu neistrazenu lepotu mi imamo tu ispred naseg nosa.... Svaka cast... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano April 20, 2009 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Jako lepo rado bi se prikljucio ako bude ponavljanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano April 20, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo! Samo to imam da kazem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano April 20, 2009 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan lepa tura koju vec odlazem dugo ali ce doci na red.U nedelju posle nedeljnog uskrsnjeg rucka dosadno i stacu odlucim da se provozam do miseluka stacu kao i svake nedelje a tamo bas nista i onda se malo provozao do venca i reko sada ce mo se malo vozati po fruskoj gori a nisam poneo kartu tako da opet nista ali sve u svemu lepo sa zekanom i drugovima sa foruma provedeni ovi praznici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marisav 7 Napisano April 20, 2009 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: atar Stare Pazove Prijavi odgovor kao problematičan Dajte neku kartu Srema sa istorijskim spomenicima i drugim znamenitostima. Nije problem samo vozati se brdascima i krivinama, valjalo bi usput obidji neke zanimljive usputne lokacije. Recimo da vas pita neki turista sta da obidje , sta biste mu preporucili-odgovorili. Putpis ti je ekstra! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano April 20, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam svima! @ baneBP :Hvala za info,nisam znao koja je planina u pitanju,samo sam bio odusevljen da se vidi,i to dosta dobro.Samo da nije bilo one izmaglice.. @ motoras :Pa nije ti potrebna karta ako ces se samo vozati.Prosle godine sam se provozao i uzduz i popreko do raskrsnice za SM.Naravno,onda nisam isao u offroad ;D Sledeci put ako budem isao,postavicu temu blagovremeno,pa ko hoce moze da se pridruzi.To ce biti celodnevna voznja,krenucemo od Sremskih Karlovaca pa idemo do HR granice,i usput obilazimo sve sto mozemo videti.Sve ovo tek negde u maju ili verovatnije u junu mesecu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
katerina 118 Napisano April 20, 2009 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: SUBOTICA Motocikl: Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo :) Nemoj ti tu nama sledeći put AKO već KADA budem išao .... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano April 20, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo :) Nemoj ti tu nama sledeći put AKO već KADA budem išao .... ;D ;D ;D Dogovoreno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
offroad 27 Napisano April 21, 2009 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Lopare, BIH Prijavi odgovor kao problematičan Super tura! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Korki 2 Napisano Avgust 30, 2012 U prolazu, 18 postova Lokacija: Erdevik Prijavi odgovor kao problematičan A put od Sviloša do Vizića je milina za vožnju motorom.... Od Sviloša pa skoro do onog dela gde se put odronio pa ima zaobilaznica od oko 50 m ( kad si se oduševio off-roadu) sve je nov asfalt a krivina koliko hoćeš...kao bajka...kad prodješ "Rohalj baze" skreneš levo (tamo kod manastira) samo ga ugasiš i pičiš do divoša (taj deo zovu Rastik) video si i sam koja je nizbrdica... a da si nastavio pravo, (ne skrećeš za Divoš) sa leve strane bi naisao na putić pored šume, e tu je pravi off-road, sve "partizaski" put do Erdevika.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Avgust 30, 2012 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Davno je ovo bilo Trebalo bi ponoviti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...