boza_kg 4748 Napisano Jul 8 Drug član, 3626 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Neće mi Dare zameriti, ako poķušam ja da odgovorim. Ako je zvono toliko spaljeno, materijal je onda promenio strukturu, dubinski. Ne ponaša se više normalno - ne širi se na toploti ravmomerno, vitoperi se, uvija, ne hvata lamele kako bi trebalo... mora da se menja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15783 Napisano Jul 8 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Odnos zazora izmedju lamela kvacila i zvona kad izadje iz fabrike nije dobar. Ostavili su veći razmak iz njima znanog razloga te lamele nešto kasnije hvataju zvono. Što kasnije lamela ostvari kontakt (na većim obrtajima) sa zvonom, to je mnogo veća šansa da dodje do spaljivanja lamela. Kad do toga dodje (neminovno je) zvono plavi, krivi se, menja strukturu. Obradom zvona kao sto je ovde uradjeno pravi se samo veće sranje no što je bilo zato što velik zazor postaje jos veći. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jul 8 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan .... a za one kojima princip rada nije poznat obrtaji u kojima skuter krece se steluju oprugicama lamela. Mekse opruge=u nizim obrtajima krece, tvrdje opruge = krece u visim obrtajima. Nije dobro ni da lamela hvata nisko, nema tu snage nista... Sve "performance" oprugice su po pravilu tvrdje od fabrickih i podizu obrtaje u kojima se skuter vozi/krece. Taj variomatski prenos i pored jednostavnog izgleda je prilicno pipav i kompleksan, sve mora u skladu biti, jacina centralne opruge i tezina rolnica, debljina ferode i tvrdoca oprugica, sirina kaisa i njegova pocetna pozicija te pozicija u vrhu (start i krajnja brzina...) Pa klizni delovi i zazor, frikcija medju njima (rolnice u svojim kanalima, bolcna varijatora, klizaci ploce, kanali otvaranja polutki kvacila....) 100 nekih varijabli za poboljsati/upropastiti 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 133 Napisano Jul 8 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Samo bih da se nadovežem na temu o delovima, što se Attile tiče, retko danas ima takvih ljudi, srdačan, strpljiv, nije mu u interesu da samo proda deo, nego da mušterija bude zaista zadovoljna, posavetovana iskreno, svaka preporuka za čoveka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4748 Napisano Jul 8 Drug član, 3626 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Suva istina! Sportske oprugice kvačila su recimo super za dobar start i ispucavanje pri polasku, ali nisu dobre ako moraš da miliš, stani kreni po gradu, sa semaforima i pešačkim prelazima na svakih 50m, i pešacima koji idu tamo vamo. Tad ti ta snaga samo smeta... Mora se ubosti prava mera, a dobro utegnut CVT je pola skutera. Sve u svemu, htedoh reći svoje mišljenje - Burgman nije dobro vozilo za po gradu. To je sprava za putovanja, a za po čaršiji - baš koliko mora. Težak je, lako mu je spaliti prenos, skupi su delovi... Jeste da mnogi kad kupuju, zamisle da će ga terati na kraj sveta, al to često to ne ispadne tako. Ako se mnogo vrtite po gradu, bolje rešenje je neki lakši, manji, agilniji skuter. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejantša 1 Napisano Jul 8 U prolazu, 7 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Suzuki burgman AN 400 Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis pre svega hvala, video sam, svaka cast na trudu i odvojenom vremenu da prikazes i objasnis sve... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 882 Napisano Jul 8 BJB Maxi Scooter Club, 2068 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan On 6. 7. 2024. at 19:18, bracabgd je napisao: 35X38X25 Требало би да су ово димензије, али ћу проверити имам код куће записано Ипак немам записано , покушао да нађем фотку, кад сам мењао али без усеха. 14771-05H01 је шифра оригиналног дела On 5. 7. 2024. at 12:50, Majesty 250DX je napisao: Jel zna neko koje su dimenzije caure - dihtunga auspuha za 400 2009 god ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShakalVA 34 Napisano Jul 8 (promenjeno) U prolazu, 63 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Trenutno pešak Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, boza_kg je napisao: Sve u svemu, htedoh reći svoje mišljenje - Burgman nije dobro vozilo za po gradu. To je sprava za putovanja, a za po čaršiji - baš koliko mora. Težak je, lako mu je spaliti prenos, skupi su delovi... Jeste da mnogi kad kupuju, zamisle da će ga terati na kraj sveta, al to često to ne ispadne tako. Ako se mnogo vrtite po gradu, bolje rešenje je neki lakši, manji, agilniji skuter. Malopre dođoh od majstora, moram da menjam lamelu... Upravo obojica dođosmo do istog zaključka. Sutra Bože zdravlja ga registrujem i stavljam na oglase. Tražiću nekog Vstroma ili Transalpa. Promenio Jul 8 član ShakalVA 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Jul 9 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Gde je taj gospodin Atila bio kad sam ja trebao delove? Kako god,lepo je da ih ima. Burgman je burgman. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShakalVA 34 Napisano Jul 10 U prolazu, 63 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Trenutno pešak Prijavi odgovor kao problematičan Jedno brzinsko pitnje, možda je malo glupo, ali nemojte da zamerite, palo mi je na pamet. Da li gasite Burgman na dugme ili na ključ? I koja je razilka između ova dva načina? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1038 Napisano Jul 10 Drug član, 376 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Isto glupo pitanje sam pitao jednom Satelisa kad sam ostavljao Beva na servis, kaže samo na ključ. U stvari pitanje i nije bilo tako glupo jer me je pre toga neko neiskusan posavetovao da gasim na kill switch jer navodno brava može da se pohebe od više hiljada pali-gasi radnji, ko je stalno po gradu zna I eto na kraju dobih pravi odgovor od pravog čoveka, tako da uvek gasim na ključ. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15783 Napisano Jul 10 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Uvek i samo na ključ ide gašenje. danas upravo reših jedan prekidač počeo je zezati 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MirchKV 9 Napisano Jul 10 U prolazu, 26 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Da li onda kill switch treba ostaviti u ON poziciju konstantno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejantša 1 Napisano Jul 10 U prolazu, 7 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Suzuki burgman AN 400 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko moze da mi pomogne, pod kojom sifrom ili oznakom mogu da porucim ova dva semeringa? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 882 Napisano Jul 10 BJB Maxi Scooter Club, 2068 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, MirchKV je napisao: Da li onda kill switch treba ostaviti u ON poziciju konstantno? Па другачије нећеш моћи упалити скутер, исто као и са ћопавим, ако није буџена. Прекида струју, пумпа не ради 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 133 Napisano Jul 10 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Dejantša je napisao: Da li neko moze da mi pomogne, pod kojom sifrom ili oznakom mogu da porucim ova dva semeringa? Koje je godište skuter ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejantša 1 Napisano Jul 11 U prolazu, 7 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Suzuki burgman AN 400 Prijavi odgovor kao problematičan 2008 burgman 400 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 133 Napisano Jul 11 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Prednji na radilici je 1-001-188-782 Zadnji na prenosu je 1-001-188-716 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2642 Napisano Jul 11 Drug član, 4746 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko moze da mi pomogne, pod kojom sifrom ili oznakom mogu da porucim ova dva semeringa?Под шифром извадиш и у радњу за гумице и семеринге па купиш по димензију.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejantša 1 Napisano Jul 11 U prolazu, 7 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Suzuki burgman AN 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Betta je napisao: Prednji na radilici je 1-001-188-782 Zadnji na prenosu je 1-001-188-716 Hvalaaaaa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefa9955 0 Napisano Jul 13 U prolazu, 37 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Piaggio x9 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima.Imam Burgman 400 2011. imam neki problem,pa mozda neko zna sta je u pitanju? Kada je motor hladan,vozim ga npr 30-40kmh i kada pustim gas,cuje se neko zveckanje.Kada se motor ugreje to prestaje..Ima li neko neku ideju sta moze biti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 133 Napisano Jul 13 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Odakle se čuje zveckanje ? Kada mu pustiš gas u smislu da usporavaš ili na leru ? Ako je iz motora neki deo ima zazora čim se nakon grejanja ne čuje više, neko od kolega sigurno može bolje da ti odgovori. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefa9955 0 Napisano Jul 13 U prolazu, 37 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Piaggio x9 Prijavi odgovor kao problematičan Kad usporava.Pa ne znam tacno odakle,deluje mi ispod mene,iz masine. Ne znam da nije mozda lanac bregaste. Inace to se nije culo kad sam ga kupio,sad je krenulo pre par dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 133 Napisano Jul 13 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Lanac ako se čuje kad se ugreje čuje se još gore, otvori prenos rasklopi upali ga bez prenosa ako se ne čuje tu ti je problem, ako se čuje onda je iz mašine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefa9955 0 Napisano Jul 14 U prolazu, 37 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Piaggio x9 Prijavi odgovor kao problematičan Hvalaa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...