Itanhant 0 Napisano Februar 26, 2015 U prolazu, 10 postova Lokacija: Uzice Motocikl: Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Uradjeno narezivanje kljuca za Burgmana, kljuc nije kodiran Inace blanko Suzuki kljuc sam porucio preko Kupinda.. Taj slican kljuc je i kod mene, tako da je problem resen. Mozes samo cisto informativno napisati koje cene su kljuca i narezivanja.. Treba mi pomoc oko ulja Relativno kasno sam prosle sezone zamenio ulje, sredina sept je bila. Presao oko 2500km od tada. Ali bih zbog zime menjao opet, pa i filter zajedno sa time, da budem miran cele sezone. Tada sam sipao motulovo 15w50, ne ono skupo 300V. Proverio danas, izgleda da ne fali ni grama.. Ali ipak cu ga menjam. Koje da naspem sada, vidim da mnogi hvale i ipone ili castrol, da li 10w40 ili 15w50? Menjao bih i u menjacu, jer ja kako sam kupio motor nisam menjao. Nemam manual, tako da ne znam koje je fabricko, ali sam procitao negde da se sipa menjacko 75w80..? I da li gde treba jos koje da se zameni? Kocnice su mi u losem stanju, tacnije mehanicki je sve ok, ali posle zime je znatno oslabilo kocenje, tako da verujem da i tu treba ili da se menja ili da se samo stelne nesto? Sta tu raditi..? Burgman je K2, 2003 god, presao je priblizno 40000km.. I gde mi je to sve najjeftinije da porucim, u kompletu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario Gsr 92 Napisano Februar 26, 2015 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Asanja (Srem, Obedska bara) Motocikl: Honda Vfr 1200xd Prijavi odgovor kao problematičan Uradjeno narezivanje kljuca za Burgmana, kljuc nije kodiran Inace blanko Suzuki kljuc sam porucio preko Kupinda.. Taj slican kljuc je i kod mene, tako da je problem resen. Mozes samo cisto informativno napisati koje cene su kljuca i narezivanja.. Treba mi pomoc oko ulja Relativno kasno sam prosle sezone zamenio ulje, sredina sept je bila. Presao oko 2500km od tada. Ali bih zbog zime menjao opet, pa i filter zajedno sa time, da budem miran cele sezone. Tada sam sipao motulovo 15w50, ne ono skupo 300V. Proverio danas, izgleda da ne fali ni grama.. Ali ipak cu ga menjam. Koje da naspem sada, vidim da mnogi hvale i ipone ili castrol, da li 10w40 ili 15w50? Menjao bih i u menjacu, jer ja kako sam kupio motor nisam menjao. Nemam manual, tako da ne znam koje je fabricko, ali sam procitao negde da se sipa menjacko 75w80..? I da li gde treba jos koje da se zameni? Kocnice su mi u losem stanju, tacnije mehanicki je sve ok, ali posle zime je znatno oslabilo kocenje, tako da verujem da i tu treba ili da se menja ili da se samo stelne nesto? Sta tu raditi..? Burgman je K2, 2003 god, presao je priblizno 40000km.. I gde mi je to sve najjeftinije da porucim, u kompletu? Cena kljuca je bila 800 din + dostava, narezivanje 200 kinti Ja sam sipao Ipone 10.4 4t 10w40, Mozes i Motul 5000 10w40. Definitivno najeftiniji od svih Moto Bane Vrbas, covek je definitivno najpovoljniji, ima sav potrosni materijal za Burgmana, mozes uporediti cene ima svoj sajt.. Salje kurirskim sluzbama... Ulje u menjac moze i to motorno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fanky 1011 Napisano Mart 6, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova Lokacija: Beograd - Vinca Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Utisci: Presli smo oko 250km posle (drugog) sklapanja, sve stoji, nista ne curi, lepo krece, lepo ide, upoznajemo se, guramo kilometrazu na negde izmedju 1000 - 1500 pa menjamo ulje i filter a u medju vremenu cu meriti potrosnju po gradu i kad malo obasja sunce i na otvorenom, da vidimo da li se tu nesto promenilo. Plan za dalje je pronalazenje nekog auspuha a najverovatnije ce to biti neki Robertov trioval, zadnje kocione plocice i pun rezervoar 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario Gsr 92 Napisano Mart 9, 2015 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Asanja (Srem, Obedska bara) Motocikl: Honda Vfr 1200xd Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko od ljudi koji poseduju Burgmana 400 od 2003god. ima COC obrazac, i da li bi bio voljan da ga skenira da vidim kako izgleda? posto cu najverovatnije morati u Eurosumar da ga trazim za svoj motor, inace nema nista od AMSS pregleda i registracije...?! klosarska posla.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario Gsr 92 Napisano Mart 10, 2015 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Asanja (Srem, Obedska bara) Motocikl: Honda Vfr 1200xd Prijavi odgovor kao problematičan Koji je to obrazac, mislim za sta CоC је европски стандардизовани „родни лист“ (u prevodu krstenica od motora koju izdaje proizvodjac ili salon prilikom prve kupovine) возила са додатним техничким подацима. Sto prilikom pregleda za homologaciju u AMSS-u traze, inace ne mogu da urade homologaciju.. ja ga nisam imao, ako ga nemate placate im 3000-4000 din da bi ga oni navodno pronasli u njihovoj bazi podataka, ako ga oni ne pronadju onda idete kod ovlascenog uvoznika Suzuki da vam ga on nabavi, sto je procedura... Koja smo mi banana drzava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dadony 13 Napisano Mart 13, 2015 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: (napokon) Suzuki Freewind XF 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sam pronašao sve od papira što sam dobio sa motorom, ne znam šta ti treba od ovoga ako ga ima tu??? Sent from my heart using desnu pretkomoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario Gsr 92 Napisano Mart 13, 2015 (promenjeno) Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Asanja (Srem, Obedska bara) Motocikl: Honda Vfr 1200xd Prijavi odgovor kao problematičan I ja imam te knjizice, decko u amss-u mi je objasnio da taj obrazac se dobija uz motor ili se trazi od uvoznika, ili placas njima da ga oni traze, taj list izgleda ovako.. ovo je od automobila ali je isti i za automobil... Zajebavaju ljude, platio sam Amss-u 3500din da ga oni sami pronadju u njihovoj "bazi podataka", da se ne bi cimao kod uvoznika... Hvala na trudu Promenio Mart 13, 2015 član alexanto nema potrebe citirati prvi post iznad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dadony 13 Napisano Mart 16, 2015 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: (napokon) Suzuki Freewind XF 650 Prijavi odgovor kao problematičan ^^^nema problema^^^ Imam strahovit problem, motor pocinje da mi trese na nekih 25-30 km/h kakav god gas da dajem, bilo to polako ili da ga ono bas zavrnem, e sad, to nestaje na nekih 50-55 km/h, krenem polako da provjeravam: novi kais, nove rolnice, variomat odlican, novo kvacilo i prije nekoliko stavio nove oprugice, otvarao sam cak i mjenjacku kutiju i provjeravao zubcanike i sve lezajeve u njoj i od zadnjeg tocka, sipao novo ulje i opet sve isto, trese li trese... nemam vise nikakvu ideju.... ako je imao neko slicno iskustvo bio bih mu zahvalan na sugestijama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Mart 16, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Meni to mirise na kvacilo.uzmi što sitniju smirglu (ja koristim vodenu)i predjI paknOve i zvono sa unutrašnje strane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanY 41 Napisano Mart 16, 2015 U prolazu, 66 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Royal Enfield Himalayan BS6 Prijavi odgovor kao problematičan Iz ovog opisanaog tako hoce da trese kada je krivo zvono kvacila u kakvom je stanju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dadony 13 Napisano Mart 16, 2015 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: (napokon) Suzuki Freewind XF 650 Prijavi odgovor kao problematičan Meni to mirise na kvacilo.uzmi što sitniju smirglu (ja koristim vodenu)i predjI paknOve i zvono sa unutrašnje strane. ma kad sam sve probao i to cu odmah sjutra, koliko sam shvatio samo rucno bez nekih masina!? Iz ovog opisanaog tako hoce da trese kada je krivo zvono kvacila u kakvom je stanju? cini mi se ok po izgledu, mada mislim da se moze provjeriti kod nekog metalo-strugara, imaju one mjerne instrumente sto provjeravaju odstupanje kad rade na strugu, komsija mi je jedan od njih, ako ni to ne bude dodje mi da potrosim dvije litre goriva i... ODE VINCA U VAZDUH... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dadony 13 Napisano Mart 16, 2015 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: (napokon) Suzuki Freewind XF 650 Prijavi odgovor kao problematičan Prve cetiri stavke koje si naveo sam proverio danas,sve je to ok,merio sam unimerom,proveravo da li stize struja dok verglam,skidao kleme pa ih vracao,pa opet merio preko 12 je.....ali od jednom samo "klik" "klik" vise nece ni da zavergla...... skini filter vazduha, mislim da ti ispod njega dodje anlaser, zakaci plus sa akumulatora (od Burgmana) jer minus dobija preko mase (sasije) i sa ovim plusom dodirni plus kontakt na anlaseru, i vidjet ces na cemu si, ali mislim da je anlaser u pitanju, u najboljem slucaju cetkice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mr.no. 4 Napisano Mart 17, 2015 U prolazu, 15 postova Lokacija: KG Motocikl: Burgman 400 2001. Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje u vezi sijalice pošto se zaista ne razumem u to. Stavljena je nova sijalica koja je u odnosu na prethodnu užas i to blago rečeno. Ova sada ima oznake (napisaću sve šta je na metalnom delu) GK H412V/60/55W P43T 2HT UV. Mnogo slabije svetli, slabije baca i sama svetlost je neke jezivo iritantne tamno žute boje. Na prethodnoj koja je skinuta ne postoji ni jedna jedina oznaka, a "ubijala" je kako je šljakala. Vrlo jako i davala je baš belu svetlost. Milina kod noćne vožnje. E sad, pošto nije imala ni jednu oznaku stavljeno mi je ono što je dato. Šta da uradim i koju drugu da stavim. Koje oznake i šta je potrebno da gledam pošto uskoro treba ponovo da se registrujem a i sezona će već pošeti? Šta je najbolje da stavim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Mart 17, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Dobio si običnu h4 sijalicu koja bi po pravilu trebala da sija jače nego tvoja stara,što sija lošije neznam.Ti si stavio H4 55/60W a ide Hs1 35/35w(potpuno je istih dimenzija) ,mislim da ta veća potrošnja opterećuje alternator više nego što je poželjno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mr.no. 4 Napisano Mart 17, 2015 U prolazu, 15 postova Lokacija: KG Motocikl: Burgman 400 2001. Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za sugrađanina. Ma kakvi jače. Katastrofa i to nešto žuto. Ne daj Bože, kao sveća. To mi je u stvari drugi neko stavio. Potražiću ovo što si ti naveo. Samo još nešto. Da li je bitan proizvođač i da li ima neke razlike u oznakama da bi mi svetlo bilo belo? Halogenke? Ili možda znaš gde ima u KG-u da se pazari. Ova prethodna je ubijala koliko dobro radila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Mart 17, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Loše sijalice 99%. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15954 Napisano Mart 18, 2015 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Predpostavljam da si imao Osram-ove ili Xenon H4 halogene sijalice, zbog plavicastog stakla daje efekat "belog" svetla, dosta su hvaljene Osramove sijalice, samo sto ne znam da li ima 35/35w, obavezno stavi rele ako ces 60/55w, kad vec stavljas rele...turi i prekidac pa pali svetla po potrebi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mr.no. 4 Napisano Mart 20, 2015 U prolazu, 15 postova Lokacija: KG Motocikl: Burgman 400 2001. Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ovako gledao po radnjama, ali ovo sam našao na netu http://www.motomax.rs/eshop/index.php?productID=2819 i http://www.motomax.rs/eshop/index.php?productID=2817 Nisam ih još zvao jer sam u nekoj drugoj gužvi tako da nisam siguran imaju li ih na stanju. Ako nađem ove Hs1 35/35W Halogen, da li je neophodno da se posebno ugrađuje rele i prekidač koji si pomenuo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15954 Napisano Mart 20, 2015 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Za sijalice sa linka ne treba ti rele jer su 35/35w, ako planiras da stavis sijalice od 60/55w ili 80/100w ondak ti pod obavezno treba rele, pozeljan je i prekidac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mr.no. 4 Napisano Mart 24, 2015 U prolazu, 15 postova Lokacija: KG Motocikl: Burgman 400 2001. Prijavi odgovor kao problematičan Našao sam na netu OSRAM-ove 35/35W. Sada samo da stigne i da vidim šta sam konkretno dobio. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nasaStvar 217 Napisano Mart 28, 2015 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrava bajkeri ovako vozio sam manjih skutera i doslo je vreme za nesto vece lomio sam se izmedju yamahe majesty i burgmana 400 i vidim da svi prednost daju burgmanu gledao sam oglase malo konkretno mi se ovaj dopao http://www.polovniautomobili.com/motori/4834477/suzuki-burgmane sad nesto mi to malo kilometara za to godiste ? sta vi mislite vredi li to tih para i na sta se treba obratiti paznja pri kupovini?I jos me zanima sto ima 2 boje jeli to neki drugaciji model ili samo boja hvala unapred na pomoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano Mart 28, 2015 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan To je fabricka kombinacija boja,po meni najlepsa. Vidim da je 2006 godiste i po meni veomq bitno sto je kupljen nov kod nas. Cena... bem li ga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1007 Napisano Mart 28, 2015 Drug član, 1091 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Kako su meni upuceni ljudi rekli, ovakva kombinacija boja se nije radila na serijskim modelima. Tj. nema ovakvog fabricki farbanog Burgmana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nasaStvar 217 Napisano Mart 28, 2015 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Video sam dva kod nas u oglasima sa indenticnim bojama meni se dopada e sada da li je fabricki ili ne..Da pise da je kupljen u srbiji i da ima servisnu knjigu verovatno bi cena isla jos malo dole ja sam iz NSa a skuter je u SO najbolje bi bilo da ga majstor neki pogleda posto sam ja laik za te stvari a nije bas ni malo para najvise bi ga vozio po gradu mada bi se rado pridruzio i vama po skupovima vidim da uzivate... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Mart 28, 2015 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Mene zanima ima li neke razlike između Burgmana 400 za evropsko tržište i onog za američko tržište. Pošto ima u oglasima nekoliko uvezenih iz USA, da li ih treba zbog nečega izbegavati? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...