spredrag 1130 Napisano Januar 12, 2010 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, treba da je Drinjak. Tačno! Čovek je prilično poznat, ali mi mozak stao u trenutku. Kad ideš od Autokomande prema Banjici sa leve strane. Nije baš mnogo uočljiv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abdula 0 Napisano Januar 12, 2010 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd Motocikl: HarleyDavidson Sportster 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Mislis kada gledas u njega gore levo, kao da je blizu i da ce da kaci? Tako sam i ja mislio, reko kad stavim novi ima da kaci 100% ali nije tako veruj mi. Ja sam montirao na moj i sve je u redu, opusteno stane novi bez da kaci bilo gde. A i to sto se pomera nije nista, posto on nema maticu nego ga drzi osigurac pa moze malo da seta. Samo ako budes sam stavljao pazi kad budes vracao osigurac da dobro nalegne u zljeb, da ne daj boze ne spadne posle. Ufff... sad mi je lakshe... na trenutak sam se oladio Moracju uskoro da menjam izgleda.. sav se pojeo.. Mada ubi ova kriza A i korman se iskrivio, i sto chuda... Hvala svima na odgovorima, ovih dana cju da okrenem par telefona pa da vidim gde cje ispasti najpovoljnije... I ja se retko javljam na forum, ali shto nas je vishe mislim da cje svima koristiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano Januar 12, 2010 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Aj mi objasni kako si korman uspeo da iskrivis!?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abdula 0 Napisano Januar 13, 2010 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd Motocikl: HarleyDavidson Sportster 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ma to je josh jedan od baxuza sa ovim motorom .. Na srecju nisam nijedanput pao, al on je odluchio sam da padne ;D ;D Tachnije oduvao ga vetar.. Koju uzhas.. Iskrivio se korman i nosachi.. Reche mi majstor da je korman vecj krivljen, pa da zamenim, a nosache bi mogao da ispegla. Bar neshto da ushtedim I malo se izgrebala plastika sa strane. Jel neko koristio one korektore u obliku markera? Pitam se dal je to mozhda praktichnije nego boja u spreju za tako neke sitne ogrebotine??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Januar 13, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti ideje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abdula 0 Napisano Januar 13, 2010 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd Motocikl: HarleyDavidson Sportster 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Razmishljao sam o tim crash barovima, ali u ovom sluchaju je svejedno, bar tako mislim, poshto mi je korman bio zakljuchan, a on je shiri od ostalog tela motora, pa mislim da bi bio shiri i od tih crash barova. Jel tako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miša bmw 283 Napisano Januar 14, 2010 Svrati ponekad, 447 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: BMW R 1200 GS, Honda CB 500... Prijavi odgovor kao problematičan K`o voajer, čitam ovu temu od početka, a nikad da se javim, dok nije zatrebalo... Zna li neko može li se podešavati visina zadnjeg dela na r850r? cini mi se da on ima onu veliku maticu na amortizeru i da pomocu nje moze da se spusti pozadi.... one dve velike matice na amortizeru NE služe za spuštanje zadnjeg kraja. sa te dve matice se podešava prednapetost federa i ništa više.... Za spuštanje motora pozadi se dobijaju neki aftermarket delovi (neki čelični trokuti), gde se mesto pričvrščivanja pomera na dole. Ma ja bih da mu podignem zadnji kraj, mnogo mi je nizak... ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bane-shadow 9 Napisano Januar 14, 2010 U prolazu, 31 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Nikada do sada nisam vozio BMW.Razmisljam da uzmem F 650 97 god.Mozete mi nesto reci o njemu. Hvala u napred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Januar 20, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Umetnost restauracije BMW-a: http://motos.home.att.net/Stafford.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano Januar 20, 2010 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Nikada do sada nisam vozio BMW.Razmisljam da uzmem F 650 97 god.Mozete mi nesto reci o njemu. Hvala u napred. Reci Bane-senko sta te zanima konkretno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Februar 16, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Interesantan malisa presao samo 202.000 MILJA. http://cgi.ebay.co.uk/2001-BMW-R1150GS-YELLOW_W0QQitemZ380203530249QQcmdZViewItemQQptZUK_Motorcycles?hash=item5885e57809 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 848 Napisano Februar 16, 2010 Cuore Sportivo, 1337 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Interesantan malisa presao samo 202.000 MILJA. http://cgi.ebay.co.uk/2001-BMW-R1150GS-YELLOW_W0QQitemZ380203530249QQcmdZViewItemQQptZUK_Motorcycles?hash=item5885e57809 Ma ne valja to nista :D Aloooo PIT ! Nesto si zaboravio da opljujes... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Februar 23, 2010 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ajde da vratimo temu na vrh Imam par pitanja.....(model- F650-1997) : 1. Interesuje me tacnost sledecih podataka: - Ulje u vili 600cm3 sae 10w (600ml to mu dodje vise od 0,5l ?!) i da li odgovara bilo koje - ulje u motoru bez zamene filtera (ili bez filtera) 1.9l 20w50 (koje ulje preporucujete) - ulje u motoru sa zamenom filtera 2.1l kao sto vidite interesuje me zamena ulja u viljuskama a ujedno i semeringa pa mi trebaju semerinzi.... servisi ili bilo kakva pomoc u NS ili okolini ili neke instrukcije da to sam uradim. Izvor: http://www.louis.de/_20c3ee8c32336d90cb795b2fc5d4737562/index.php?topic=bikedb&article_context=bikedb&anzeige=0&CONTENT=technik&typ_id=F650 hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Februar 23, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Umetnost restauracije BMW-a: http://motos.home.att.net/Stafford.htm Page URL Not Found? Ne vidim nikakvu restauraciju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladas 192 Napisano Februar 24, 2010 Svrati ponekad, 373 postova Lokacija: Buenos Aires, Argentina Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan Ajde da vratimo temu na vrh Imam par pitanja.....(model- F650-1997) : 1. Interesuje me tacnost sledecih podataka: - Ulje u vili 600cm3 sae 10w (600ml to mu dodje vise od 0,5l ?!) i da li odgovara bilo koje - ulje u motoru bez zamene filtera (ili bez filtera) 1.9l 20w50 (koje ulje preporucujete) - ulje u motoru sa zamenom filtera 2.1l kao sto vidite interesuje me zamena ulja u viljuskama a ujedno i semeringa pa mi trebaju semerinzi.... servisi ili bilo kakva pomoc u NS ili okolini ili neke instrukcije da to sam uradim. Izvor: http://www.louis.de/_20c3ee8c32336d90cb795b2fc5d4737562/index.php?topic=bikedb&article_context=bikedb&anzeige=0&CONTENT=technik&typ_id=F650 hvala unapred Bile je ranije u ovoj temi ali evo link opet: BMW F650 Funduro 1994-2000, Service-Repair-Maintenance Manual http://rapidshare.com/files/231518212/BMW_f650_OCR__fuchisa__Clymer_1_.rar Front fork oil - BMW 7.5 wt. fork oil Regular suspension 600cc Lowered suspension 650cc Zamena ulja u motoru sa zamenom filtera 2.2 SAE 20W/50 (API SF, SG or SH) Zovi Radulovic NS, nikako BG (potpuni imbecili u Radulovic BG) i tamo mozes da narucis semeringe, filter, itd. ili gde ti je vec zgodno ili povoljnija cena. Ne Zaboravi da trazis kit filter ulja a ne samo filter(filter, O ring, i bakarne podloske). Kad god odsrafljujes sraf koji ima bakarnu podlosku, obavezno zameni podlosku da posle ne bi curkalo ulje. OBAVEZNO pitaj da li clan foruma spettacollo jos uvek ima 3 DVD-a sa video materijalom kako se servisira SVE na F650. Koristeci taj video materijal, i service manual ja sam sam, prvi put u zivotu zamenio vodenu pumpu, ulje, filter, itd... Ako hoces posalji mi VIN broj tvog motora pa cu da ti napravim spisak sa serijskim brojevima tako da u Radulovicu (ili gde vec budes hteo da kupis) ne moraju da misle nista. Samo da naruce i stize da 2-3 nedelje. Ili idi ovde: http://www.realoem.com/bmw/select.do?vin=&kind=M&arch=0 upisi VIN tvog motora pa napravi spisak za narucivanje. I obavezno slikaj kad budes radio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Februar 24, 2010 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Upravo ja sam kupio motor od spettacola, semeringe sam narucio vec a za filter sam kontao da ga kupim redovno u prodavnici, zar nije tako moguce? Svi dvd su kod mene (hvala spettacolo) i proucicu ih. I mozda ce zvucati glupo ali sta je VIN broj? hvala na odgovoru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Februar 24, 2010 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Upravo ja sam kupio motor od spettacola, semeringe sam narucio vec a za filter sam kontao da ga kupim redovno u prodavnici, zar nije tako moguce? Svi dvd su kod mene (hvala spettacolo) i proucicu ih. I mozda ce zvucati glupo ali sta je VIN broj? hvala na odgovoru... Broj šasije................. (Vehicle Indentification Number) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano Februar 24, 2010 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Dzoks imas filter kod Viktora u KTM sopu na futoskom putu, tamo ja uzimam stalno, ima na lageru a kosta oko 500din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Februar 24, 2010 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Hvala bobane... a koje ulje sipas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano Februar 24, 2010 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sad sam bio u garazi da ti proverim sve. Sipam Motul 15W50, to sam uzimao u Mass-u na sajmu, imaju i oni filtere ali nisu imali za f650. Filter je HifloFiltro i na sajmu i kod Viktora. Kad budes trazio filter samo reci oznaku HF151, to ti je za nase mopede. Evo na kutiji pise 590,00 din. Tako, a sad odo da se vozaaaaam!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Februar 24, 2010 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Di da uzmem filter vazduha i ostale potrepštine sličnog tipa za R 1150 Rockster, ali da nije neka kombinacija. Znači, tamo i tamo, ja odem, platim i uzmem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 848 Napisano Februar 24, 2010 Cuore Sportivo, 1337 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Di da uzmem filter vazduha i ostale potrepštine sličnog tipa za R 1150 Rockster, ali da nije neka kombinacija. Znači, tamo i tamo, ja odem, platim i uzmem. Minhen... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Februar 24, 2010 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Jes vala. Dobro i kažeš. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Februar 24, 2010 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Ajde da vratimo temu na vrh Imam par pitanja.....(model- F650-1997) : 1. Interesuje me tacnost sledecih podataka: - Ulje u vili 600cm3 sae 10w (600ml to mu dodje vise od 0,5l ?!) i da li odgovara bilo koje - ulje u motoru bez zamene filtera (ili bez filtera) 1.9l 20w50 (koje ulje preporucujete) - ulje u motoru sa zamenom filtera 2.1l kao sto vidite interesuje me zamena ulja u viljuskama a ujedno i semeringa pa mi trebaju semerinzi.... servisi ili bilo kakva pomoc u NS ili okolini ili neke instrukcije da to sam uradim. … Kolega vladas je već odgovorio na pitanja; ja samo da napomenem da ću raditi zamenu ulja u viljuškama ovih dana, pa ću uskoro postaviti slike. Sada pokušavam da završim u onoj mojoj temi o održavanju deo o proveri ventila. ... Ne Zaboravi da trazis kit filter ulja a ne samo filter(filter, O ring, i bakarne podloske). Kad god odsrafljujes sraf koji ima bakarnu podlosku, obavezno zameni podlosku da posle ne bi curkalo ulje. ... Bravo. Ne razumem ljude kojima je svaka ušteda bitnija od kvalitetnog održavanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Mart 6, 2010 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto i sam naslov kaze resih da malko doteram moga Grujicu za dolazecu nam sezonu. Posto sam pregledao kocnice i plocice i video da ima "mesa" resio sam njih da ne diram. Prva akcija je bila ledalizacija i nju sam zavrsio (naravno Joska je zavrsio) i o tome sam vec pisao: http://www.wildmangulice.org/forum/index.php/topic,1180.0.html Ali ne lezi vraze kod Joske sam saznao da mi je crkao indikator pritiska ulja u motoru. Kupih jedan za yuga 45 (180din) koji ima 12mm navoj i koji se upravo prerezuje na 10mm koliko je na oreginalnom indikatoru. Posto njega cekam ulje jos stoji i nije zamenjeno, inace sam kupio 15w-50 5100 Motul (1000din po litri -3l ) i takodje sam pazario filter za ulje (650din - u KTM - Novi Sad) i trenutno cekam da mi pristigne Indikator pa da obavim zamenu ulja. Sledeca stvar je zamena semeringa na vilama . Dugo sam se dvoumio sta da radim da li da oteram kod majistora ili da pokusam sam. Medjutim opredelio sam se da to odradim sam, ne zato sto nemam novca (nije ni da ga nesto imam preterano) nego vise zbog toga da ulozim neki svoj licni trud i rad u motor jer onda smatram da vise vredi (bar za mene licno) . Dana su mi stigli semerinzi za vile koje sam porucio od BERE iz Ade (2 komada po 10e da ne dodje do nesporazuma 2X10e-20e ) . Pa sam prionuo da iste zamenim i to sma odradio bez vecih problema. evo i koja slikica Bez vecih problema, medjutim nisam sipao nikakvo ulje u njih- treba da nadjem SAE 10W izvor informacija http://www.louis.de/_20b371f55a62fcbe938c0254a613fa36be/index.php?topic=bikedb&article_context=bikedb&anzeige=0&CONTENT=technik&typ_id=F650 sutra cu da procunjam po NS najlonu da vidim jel mogu naci neko te gradacije. Sledeca stavka je manzetne na vilama- pokusao sam preko bere da ih narucim ali on kaze da nema oreginalnih te sam proguglao po netu i malo se raspitao . Nasao sam neke u 3T racing u belosavi koje kostaju od oko 15-25e (nisam 100% siguran) ima na sajtu. takodje sam se malo raspitao i dobio odgovor da pogledam od opela suze : http://www.wildmangulice.org/forum/index.php/topic,1140.msg27918.html#msg27918 te sutra idem da pogledam mozda iskopam i nesto od toga pa postavim kad je vec to sve tu razbucano ;D Sledeca stvar je bila sredjivanje auspuha. Na mestu gde auspuh prelazi iz 2 u 1 jedna grana je zavarena a jedna je vezana selnom za spoj. Na tom mestu mi stalno , kako bih rekao, sikce motro dok radi ima dosta lufta i nekako mi je skrnavo. Pokusao sam da resim problem i sa izradom jednog prstena od 3mm koji je dosta prigusio to siktanje medjutim na jednom zarezu je ostala rupica i on sad samo sik sik sik sik sik sik i tako dok ja ludim :D . (samo da napomene da dok nisam izradio taj prsten od 3mm da zatvori veliku rupu isti je znao opasno da pukne par puta narucito kad mu oduzmem gas. Pravljenjem ovog prstena i zaglavljivanjem u taj zazor pucanje je postalo retk retka pojava) U svrhu resavanja ovog problema nabavio sam sledecu stvar : vidi se na slici i cena tricavih 180 din. Ako resi problem vredece mnogo vise (bar u mojim ocima). Umalo da zaboravim u planu je da se postavi i automatski podmazivac lanca , iz sopstvenog rezima ( elektro ventil par metara creva i dve tri akvarijumske slavinice - cena oko 600-700 din) jos samo da vidim kako cu da ga postavim jer gde god da meni odgovara nalazi se blizu auspuha tako da sam jos u fazi razmisljanja ... Takodje sam pregledao i lanac i lancanike kao i gume, sve je manje od 20% istroseno tako da sto se tice toga sam miran. Toliko za sada .... za sledece akcije ce te videti........ovde naravno .... P.S. Sve sugestije predlozi i pozdravi su dobrodosli ;D ;D ;D Ako ovo treba da bude nova tema recite...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...