Jump to content

Moto Zajednica

na koliko se pumpaju gume

Recommended Posts

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

evo naprimer na mojoj jami r6

Imash temu ovde na forumu na kojoj se nalaze linkovi za skidanje USER MANUAL-a za razlichite motore....

Pretraga

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 423 postova

Sve zavisi od gume a i od motora.A obicno imas zalepljeno(ti na novoj r6-ici 99 posto imas) na braniku ili tako negde koliko treba i do koliko kg itd itd....)

I u users manual takodje imas ;D

• Drug član, 1854 postova

pitanje nije naivno. pritisak zavisi od gume i nacina voznje. citao sam da nove trkacke dunlop gume idu na veoma mali pritisak, cak i kad se zagreju rade na malom pritisku (mislim da je oko 1,5 bara ali nisam siguran).

u svakom slucaju pogledaj preporuku proizvodjaca gume.

• Drug član, 4472 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

ako vozis na stazi  zadnja je uvek manje od prednje,ja pirelli pumpam zadnu na 28psi,a prednju na 29psi-30psi.Ali Michelin se pumpa skroz drugacije od svih drugih guma

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: R6

ja vozim bridgestone 002rs,promenio sam gume i zato mi je konfuzija.Vozio sam bt002pro i tu sam bio siguran,ali ovo je slicna guma ali sastav je ipak drukciji.Konsultovao sam razne likove sa dosta foruma u inostranstvu i svi otprilike kazu 30/30psi. pa bi voleo da vidim nasa misljenja,Caca uvek ima neku ideju,hvala u napred

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Pritisak u gumama zavisi od dimenzije.Jeli guma ovog ili onog proizvodjaca,to nije tako bitno.Postoje neke sitne razlike.Naj vaznije je da kontrola bude NA HLADNO (pre voznje) i da je guma uvek,uvek,uvek propisno naduvana.Vrednosti uzeti iz "uputstva za upotrebu" gde znaju vrlo cesto da budu napisani podaci za svakog proizvodjaca ponaosob.Vrlo cesto (ne uvek) na zadnjoj viljusci,stitniku za lanac,itd.stoji nalepnica na kojoj su vrednosti.Npr. za 120-70-17 (58W) 2,2-2,5 bar,za 180-55-17 (73W) 2,5-2,9 bar. CIZMA GLAVU CUVA(a i kaciga)

DA ALI ZA ORGINAL GUMU,NAPISaO SAM KOJU GUMU IMAM.ZNAM i JA Sam PROCITATI, NISAM OD JUCE,ALI GUMA JE NESTO NAJ BITNIJE ZATO SAM OVU TEMI POKRENUO(NEVICEM)

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ako vec nisi od juce, kako kazes,zasto ti je onda toliko bitno misljenje drugih?Probaj,igraj se malo, nesto sto je drugome o.k. tebi mozda nece odgovarati.

• Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

ako ti je to za ulicu onda pumpaj ovako 27psi zadnja i 29psi prednja.Polse dobre i ostre voznje guma ce se ugrejati i pritisak ce porasti za 2psi-3 psi.E da bi izmerio tacni pritisak moras imati manometar u PSI(pressure pre squer inch),ako nema da se kupi kod nas reci mi

• Svrati ponekad, 217 postova

za ulicu ide fabricki 2.5 prednja, 2.9 zadnja.. a za stazu 2.2 prednja, 1.8-2.0 zadnja, ali to napumpas azotom 2.3 prednju i zadnju na 2.2 i pun gas....

ako ti je to za ulicu onda pumpaj ovako 27psi zadnja i 29psi prednja.Polse dobre i ostre voznje guma ce se ugrejati i pritisak ce porasti za 2psi-3 psi.E da bi izmerio tacni pritisak moras imati manometar u PSI(pressure pre squer inch),ako nema da se kupi kod nas reci mi

ma samo podelimo sa 14 i to je to

ma samo podelimo sa 14 i to je to

ovo je foruma za racunjanje

psi x 0.069 = bara

bara x 14.5 = psi

• Drug član, 2318 postova

Posto sam iz prethodnih postova shvatio da se vozis sam, a vozis sporcke gume duvaj 2.1 prednju 1.9 zadnju.

Ja sam za stazu metceler i pireli duvao 2.1 prednju, 1.9 zadnju.Racunaj da ih ti po ulici neces moci zagrejati dovoljno, a svi znamo da sa temp. raste i pritisak. Takodje sam vozio i bt002 i primetio da bi ona trebala nesto manje da se duva jer se guma dosta habala.(mozda sam trebao i malo da smanjim rebound na ogibljenju).

Za mesec dana idem u Madjarsku pa cete cuti kako su se ponasale  bt003 (imam 2 para u garazi) he he.

Medjutim kao sto je Caca rekao, guma se meri kada je vruca, naravno onda ove vrednosti ne vaze. Ali sobzirom da je ulicna voznja u pitanju duvaj sa gornjim podacima.

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZRX 1200 R

U globalu za duvanje guma je presudna mera gume kao i tezina vozaca i dali putuje suvozac.Za gumu 120/70-17,pritisak je od 2,3 do 2,5 bara,dok za gumu 180/55-17,pritisak je od 2,5 do 2,9 bara,opet u zavisnosti od tezine na motoru ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja