ApeX_DivisioN 104 Napisano Mart 28, 2009 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: TT600R Prijavi odgovor kao problematičan Potrebno mi je par saveta iskusnijih. Posto planiram da stavim kameru na motor i naravno malo da se snimam, e sad interesuje me kako da zastitim objektiv od prasine i ostalih letecih objekata ili predmeta? Cackao sam po netu i nalecem samo na neke UV filtere, gde ja mogu da porucim ta cuda i da li je bolje da uzmem te UV filtere ili neke staandardne mislim samo neko staklo ako uopste to postoji? I jos jedno pitanje, ako me strefi neki kamencic u tu zastitu dali moze objektiv da se osteti ili je to malo jace ? naravno i koja je cena posto bih uzeo par komada za svaki slucaj Objektiv mi je 37mm kamera je SONY DCR-HC90E PAL WIDE. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2122 Napisano Mart 28, 2009 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Za kamere ne znam, a za foto aparate postoje ti filteri. Samo ta milimetraza mislim da se tesko ili nikako ne moze naci. UV filter je na oko obicno staklence koje moze da ti odreadi to sto tebi treba bez da imas neke probleme. BM foto ima siroku paletu opreme pa probaj kod njih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ApeX_DivisioN 104 Napisano Mart 28, 2009 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: TT600R Prijavi odgovor kao problematičan Fala mnogo potrazicemo kod njih .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano April 7, 2009 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan koji aparat je u pitanju? UV ili SkyLight filter su "osnova" zaštite objektiva od takvih stvarčica, tako da bi to trebao uvek da imaš na aparatu. Takodje dodatna zaštita je zonerica (sonenblende, lenshood) koja pored osnovne funkcije pravljenja senke i time otklanjanja flerova (flare) ima i funkciju mehaničke zaštite prilikom pada, a u tvom slučaju eventualnih bočnih projektila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano April 7, 2009 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan isidore, napisao cika Apex da je u pitanju objektiv kamere u svakom slucaju, uzmi UV filter, jedan komad, ne lomi se to tek tako, osim ako ne igras fudbal sa kamerom umesto lopte Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ApeX_DivisioN 104 Napisano April 13, 2009 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: TT600R Prijavi odgovor kao problematičan Znaci UV filter od 37mm i to je to ... Fudbal necemo igrati ali ragbi mozda ima vide oblik na ragbi loptu Hvala vam na korisnim savetima, cim vas snimin idemo na PIVO .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...