alex r6 193 Napisano Mart 27, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan dali moze olovni benzin u nove motore(bez katalizatora),dobio sam trkace gorivo koje ima olova u sebi pa me interesuje dali moze da se koristi u novim agregattima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Mart 27, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kako sam ja cuo to nije dobro koristiti na novim masinama jer olovo ostavlja naslage. Verovatno je ok da se sipa jednom ili dvaput ako si bas ostao bez goriva a na pumpi nema bezolovni. Ali za neko trajnije koriscenje nije. Nekad se valjda to olovo koristilo za podmazivanje siceva ventila a sada je to drugacije reseno i upotreba istog samo steti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1240 Napisano Mart 27, 2009 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Moze, ja sam ga vozio na trkama. Uzimao sam na aerodromu jer avioni (cesne....) koriste gorivo koje je deklarisano od 105 do 115 oktana. Ali ako nisi radio nista na glavi motora, povecavao kompesiju, obavezno ga mesaj pola pola sa ovim obicnim.....dosta je suvo gorivo. Zanimljivo je da kada sam se vracao sa aerodroma jedna kanta nije dobro dihtovala, pola litra se prosulopo zadnjem sedistu, medjutim isparilo je za 1 min, fleke nije bilo i nije se osecao nikakav smrad. Mogu misliti sta bi se desilo sa obicnim gorivom.... Ipak mislim da je najbolja varijanta doterati od preko 100+ sa inostranih pumpi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Mart 27, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan tako sam i dobio Shelovo gorivo,ali covek koji mi je doneo kaze da je super 100 ali nije bezolovni,e sad gledam ga u garazi a strah me da ga sipam,znam da nemoze nista da se desi od par litara,ali ipak!?Boze sta mi sipamo na nasim pumpama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Mart 27, 2009 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan ako je super plus sigurno je bezolovni 100%................... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6869 Napisano Mart 27, 2009 Drug član, 3058 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan mozes ako nemas katalizator.Ako imas katalizator, unistices ga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komita 6 Napisano Mart 27, 2009 U prolazu, 81 postova Motocikl: Yamaha Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Moze, ja sam ga vozio na trkama. Uzimao sam na aerodromu jer avioni (cesne....) koriste gorivo koje je deklarisano od 105 do 115 oktana. Ali ako nisi radio nista na glavi motora, povecavao kompesiju, obavezno ga mesaj pola pola sa ovim obicnim.....dosta je suvo gorivo. Zanimljivo je da kada sam se vracao sa aerodroma jedna kanta nije dobro dihtovala, pola litra se prosulopo zadnjem sedistu, medjutim isparilo je za 1 min, fleke nije bilo i nije se osecao nikakav smrad. Mogu misliti sta bi se desilo sa obicnim gorivom.... Ipak mislim da je najbolja varijanta doterati od preko 100+ sa inostranih pumpi. Kolegi je puneći Utvu V-53, zaglavio pištolj sa cisterne, prosuo je nekih 30-tak litara tzv "PLAVOG GORIVA" po stajanci. Za 5 min sve je potpuno isparilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1240 Napisano Mart 27, 2009 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Ako si skinuo katalizator (a sigurno jesi jer si stavio akrapovica) sipaj i nemisli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Mart 27, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan ajde boze pomozi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1240 Napisano Mart 27, 2009 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan da budem iskren ja nisam mogao da provalim razliku u performansama na stazi.Sigurno da je ima,.....auspuh je kao mleko Ono sto mi je bilo naj bitnije je sto mi je za par stepeni smanjio temperaturu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2107 Napisano Mart 28, 2009 Skuteras, 3707 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Super + tj 100 i jeste bezolovni benzin. Samo se tako zove da se naglasi oktanska vrednost. Meni jednom istopio djon na nekoj obuci koliko je jak, a stvarno brzo isparava. Vozio ga u kolima i razlika u voznji izmedju njega i obicnog bezolovnog je kao izmedju obicnog bezolovnog i plina. Sem ako meni to nije bila autosugestija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Mart 28, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan kaze mi neki majstor da olovni benzin moze da zaprlja lambda sondu,i da radi toga ide bezolovni,a to mleko je prava stvar ipak sam poklonik starih agregata koji su imali belo sagorevanje,prava stvar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10112 Napisano Mart 28, 2009 Drug član, 4501 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan dali moze olovni benzin u nove motore(bez katalizatora),dobio sam trkace gorivo koje ima olova u sebi pa me interesuje dali moze da se koristi u novim agregattima moze samo korisit bez problema,sta mislis kako ja iskoristim visak trkaceg goriva na kraju sezone ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Mart 29, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan znaci ako caca kaze da moze onda moze,hvala matori Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Mart 29, 2009 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan I kakvi su utisci posle sipanja novog goriva???Jel si primetio neku razliku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Mart 30, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan nemam gde da probam u nedelju idem na voznju pa cu vam reci ,ovako motor dobro radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Mart 31, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan eto konsultovao sam se sa svetskim strucnjacima(forum r6)!!!,i njihova je konsultacija da moze da se vozi bez ikakvih problema ako nemas katalizator,jedino sta treba je ponovno stelovanje power comandera za svaki slucaj,sto potvrdjuje Cacinu sugestiju.Eto znamo jos nesto,sto sam jedva cekao ,belo sagorevanje,ufffff Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FULL 0 Napisano Mart 31, 2009 U prolazu, 53 postova Prijavi odgovor kao problematičan E ovako ljudi ... ako mogu pomoci. Naime ja dobijam bezolovni benzin 98+ od nekog lika koji ga kupuje preko . Gorivo je extra (provereno). Pumpe u RS imaju dobro gorivo... mnogo bolje od naseg. O nasem gorivu ne treba ni govoriti. Ako nekome bude trebalo ... mogu nesto proslediti, a da nije neka veca kolicina (cena... kao na nasim pumpama) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano April 6, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan probao sam, corbica je odlicna,zaista je olovni benzin i mogu vam reci da nikakve smetnje nemam u radu motora cak sta vise radi perfektno(a mleko)kao nekad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...