zagidr 48 Napisano Mart 10, 2009 U prolazu, 17 postova Lokacija: backa palanka Prijavi odgovor kao problematičan Kako da povezem maglenke na motoru?Interesuje me jel tu treba da ide relej ili sta?ako ih skopcam direktno sa akumulatora ne daju jacinu svetlosti kakvu bi trebale.ako neko zna neka mi objasni.Hvala.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6219 Napisano Mart 10, 2009 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kako da povezem maglenke na motoru?Interesuje me jel tu treba da ide relej ili sta?ako ih skopcam direktno sa akumulatora ne daju jacinu svetlosti kakvu bi trebale.ako neko zna neka mi objasni.Hvala.... Plus od akumulatora preko osigurača 15A ide na rele, pa na plus obe maglenke, minus od maglenki na masu. Kontakte relea - špulnu povežeš ili na poseban prekidač ili na postojeći prekidač za svetla. Akumulator kada motor ne radi ima napon od oko 12.5V, u vožnji se taj napon na akumulatoru i instalaciji popne na 13.8 - 14V, pa će maglenke jače da sijaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagidr 48 Napisano Mart 10, 2009 U prolazu, 17 postova Lokacija: backa palanka Prijavi odgovor kao problematičan E hvala. A jel ide neki poseban relej ili obican ovaj za svetla? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6219 Napisano Mart 10, 2009 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Običan, automobilski od 20-30 Ampera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zakarus 18 Napisano Mart 10, 2009 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 '99 Prijavi odgovor kao problematičan Kakve maglenke si kupio? Posto i mene zanima... I kolko parica? Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1302 Napisano Mart 10, 2009 Drug član, 1174 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Imas li slike ili si a drugi nacin testirao, upotrebljivost? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagidr 48 Napisano Mart 13, 2009 U prolazu, 17 postova Lokacija: backa palanka Prijavi odgovor kao problematičan Kakve maglenke si kupio? Posto i mene zanima... I kolko parica? Hvala! e pa nisam ih kupio,dobio sam ih od prijatelja.Nisu nesto ekstra jake,neznam tacnu snagu,ali lepo izgledaju i pomazu nocu kad je kisa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jelenko Vilotic 1012 Napisano Novembar 8, 2011 I have limited knowledge to make room for faith..., 435 postova Lokacija: Padova, Italy Motocikl: R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan jel kad se poveze ovako sa posebnim prekidacem svetla mogu da se upale i bez kontakta? ako jeste kako povezati da ne mogu da se upale kad nije dat kontakt? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6219 Napisano Novembar 8, 2011 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ne valja bez kontakta Moras da nadjes neku zicu koja dobija + 12V kada das kontakt, najverovatnije negde iza instrumenata - cajgera. odatle uzimas + i vodis na rele (broj 30), sa druge strane relea (broj 87) vodis zice na maglenke. 86 relea povezes na masu a 85 preko posebnog prekidaca na isti onaj + sa kontakta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6219 Napisano Novembar 8, 2011 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kako da povezem maglenke na motoru?Interesuje me jel tu treba da ide relej ili sta?ako ih skopcam direktno sa akumulatora ne daju jacinu svetlosti kakvu bi trebale.ako neko zna neka mi objasni.Hvala.... Plus od akumulatora preko osigurača 15A ide na rele, pa na plus obe maglenke, minus od maglenki na masu. Kontakte relea - špulnu povežeš ili na poseban prekidač ili na postojeći prekidač za svetla. Akumulator kada motor ne radi ima napon od oko 12.5V, u vožnji se taj napon na akumulatoru i instalaciji popne na 13.8 - 14V, pa će maglenke jače da sijaju. Kao sto sam i ovde napisao, , kontakte relea 85 i 86 vezes jedan na masu (moze bilo koji), drugi preko prekidaca na + sa kontakta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jelenko Vilotic 1012 Napisano Novembar 8, 2011 I have limited knowledge to make room for faith..., 435 postova Lokacija: Padova, Italy Motocikl: R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan hvala!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 249 Napisano April 25, 2012 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Može li ova šema vezivanja za maglenke da završi posao?Ako može interesuje me da li da masu vežem za (-) minus akumulatora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6219 Napisano April 25, 2012 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Šema je u redu a masu veži ili na ram ili direktno na minus pol akumulatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17430 Napisano April 25, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3708 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Arakis Postavljeno Danas, 10:22 AM Šema je u redu a masu veži ili na ram ili direktno na minus pol akumulatora. Rajko, što se tiče samog "tehničkog" dela, maglenke vezane po ovoj šemi bi funkcionisale, međutim: Bilo je ranije po propisima regulisano (a verovatno je i sada tako) da maglenke smeju da budu povezane isključivo tako, da mogu da se aktiviraju (posebnim prekidačem) jedino u situaciji kada je na vozilu već "upaljeno" kratko svetlo! To znači da bi "komandni" napon, kojim se (preko prekidača) aktivira rele, morao da se uzme sa mesta odakle se aktivira "kratko" svetlo (sa relea za "kratko", ili sa preklopnika kratko/dugo, ili sa same sijalice, ili ... ). Možda bi eventualno moglo da "prođe" i ako bi se maglenke mogle da aktiviraju i uz "upaljenu" poziciju! Ali, nije dobro da se aktiviraju potpuno nezavisno od ostalih svetala. Treba proveriti da ne bi bilo problema na tehničkom pregledu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6219 Napisano April 25, 2012 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se Žile Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 249 Napisano April 25, 2012 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo su dva fabrička konektora ostavljena za grejače ručki (4 kontakta) i maglenke (3 kontakta)..Na konektoru za maglenke su tri žice crna je masa,crvena je + i stalno je pod naponom , ima i braon koja struju dobija kad dam kontakt.Moje pitanje je :Da li da prekidač vežem na braon ,crvenu na relej,a crnu sa masom sa maglenki i releja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6219 Napisano April 25, 2012 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Crvenu i crnu kao što si napisao a braon nemoj ni da koristiš. Dovedi na prekidač žicu sa kratkih svetala pa odatle na rele. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 249 Napisano April 25, 2012 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ako baš moram da kidam instalaciju sa svetala onda ok.,mada bi radije koristio sa konektora.Hvala u svakom slučaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...