Jump to content

Moto Zajednica

dali se ljudi prave da nevide zmigavce

Recommended Posts

• U prolazu, 28 postova

znaci do sada xx puta sam mogao imatii saobracajnu nesrecu dali zbog toga sto ljudi nekada stvarno nevide ili se prave da nevide zmigavac na motorciklu,kakva su vasa iskustva sa ovim??

dali ste ikada imali ovakav problem?

znaci krecem se desnom stranom puta a kuca mi sa leve strane,dam levi zmigavac sigurno 20m pre nego sto cu skrenuti,i uvek se nadje neko pametan koji krene sa autom da me obilazi,pa se nekada i preprecimo jedan drugome,rukom mu pokazem na zmigavac a on meni  srednji prst...dali je narod stvarno tako bezobrazan i nas motorcikliste nimalo nepostuju?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3078 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Identican problem. Jos je kod mene krivina, puna linija, ne sme da me pretice /ispred kuce je linija isprekidana, znaci imam pravo da skrenem/. Jedan matori me je zamalo otkinuo i jos je hteo da se svadja. Posto sam bio vrlo neprijatno narogusen, gospodin se vratio u svoj auto i otperjao pre nego sto sam mu se priblizio. I tako skoro svaki put kad skrecem.

• U prolazu, 42 postova

Pa danas imate  ljude koji voze a i da neznaju sta znaci kad neko da zmigavac.Mnogo je ljudi u poslednjih 15-20godina kupilo vozacke  dozvole  pa se zato to i desava , jednostavno oni neznaju da se  normalno ponasaju u saobracaju.  Vidim da se ovde uobicajio termin da nema vozacke kulture kakva crna kultura ubi nas neznanje.

• Balkan Hard Enduro, 600 postova
  • Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i

Vide migavce uglavnom svi,ali kao nacija nemamo osnovnu kulturu u saobracaju...A prave se ludi i za autobus i kamion,medjutim ja licno tu primenjujem drugu taktiku(naravno kad sam za volanom busa ili slepera-kamiona),posle odredjenog vremena rada migavca kad vidim da NECE da me puste da se prestrojim,ili ukljucim..u dr traku, opusteno krecem kao da nema nikog(vise da ih uplasim nego sto bih stvarno pregazio nekog)...e pa da vidite kako se odmah nadje mesto..Jednostavno kod nas se mora bezobrazno na bezobrazno,ili ces da cekas do sutra.

• Drug član, 1737 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Cist javasluk, primitivizam i osionost jer ko sto rece Dexter, gle cuda al kad sleper, dzip il kombi manevrsiu vide odlicno i bez zmigavaca pa ustpupaju prvenstvo prolaza ::)

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Zato ja dajem žmigalec, kulturno, a onda pokažem i rukom kulturno kao u stara vremena i kad me ne puste, što je redovna pojava, priđem kasnije i pokažem mu rukom sve što treba da vidi. Naravno, ovakvom "edukacijom" se bavim kad imam vremena. Ne smem više da pričam ovakve stvari, banovaće me jer propovedam nasilje. Laže stoka da ne vidi žmigavac i prave se blesavi jer znaju da su jači na 4 točka. Retko ko ume zaista da vozi. Najviše je stoke nekulturne i bezobrazne koja srlja u tebe jer ga boli k..c za tebe. A ista ta stoka ume i te kako da cvili kad ga pričepiš jer tačno zna šta je uradio. Banovaće me, majke mi. Aj zdravo

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Kakav crni migavac,ne vide ceo motocikl.Problem je ocigledno svetskih razmera,imam nalepnicu jedne americke moto asocijacije,kaze ovako "Motorcycles do exist,START seeing them!"

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Ja dam migavac i pocnem da se prestrojavam pre usporavanja, uglavnom palim migavac 50m pre skretanja, tako da onemogucim pametne da pokusaju da me obidju, bez da potpuno napuste svoju traku. Problem jedino nastaje ako sam u koloni, bilo autom ili motorom, ocu da skrenem i treci ili cetvrti iza mene odluci da obidje cjelu kolonu i umalo me pokupi.

• U prolazu, 28 postova

Isti ti likovi vrlo dobro vide migavce na šleperima i autobusima. No comment.

bas to vide zmigavac na sleperu a na motorciklu ne...znaci haos... >:(

a ima i tih veoma pametnih pa krenu da obilaze kolonu...

sta da se radi nemoze se tu nista,samo nezelim da izgubim glavu zbog takvih kretena!!!

• Çelebi, 2415 postova

Psisologija ti je čudo. FAP 2226 svi vide, ne moraš ni žmigavac da daš. Stare trole, takođe. Iveco Trakker je nov, beo, prede, ne čuri crno iz auspuha i niko te ne jebe 2% iako je iste "veličine" kao i FAP.

Pouka: treba biti strašan da bi te se plašili i onda sve vide i sve znaju.

• Drug član, 1137 postova

mene uglavnom svi pustaju...

sto se tice migavaca, ne oslanjam se na njih nego na stopaljku, ako cu da skrecem na zeznutom mestu , dobrih 50tak metara ranije krenem da usporavam i blicam migavcem

takodje, ostajem u sredini trake kada skrecem, tj blokiram bilo kakav pokusaj obilazenja...

rekao bih da nema velicina veze, nego kako se postavis i kako izgledash...

• Svrati ponekad, 184 postova

takodje, ostajem u sredini trake kada skrecem, tj blokiram bilo kakav pokusaj obilazenja...

Tako i treba. Volim kad bajker ima samopostovanja i odredjenu dozu ponosa. Da budemo svi jednaki u saobracaju. Bravo, sszgo!

Nego, kako zakon kaze kada je u pitanju voznja motorciklom ili mopedom. Kada vozimo normalno desnom stranom otvorenom cestom. Da li motor ima pravo da se vozi sredinom svoje trake, ili mora da vozi od ivice.. recimo sad lupam, pola metra max.  Jer primetio sam sto se vise sklanjas prema desnoj ivici, vozaci automobila su bezobrazniji i izguruju bajkere sve do ivice. Mnogo su bahati vozaci automobila.   Ajde neka mi neko odgovori.

dok sam vozio enduro isao sam sredinom, da niko ne moze da me obidje

sad kad vozim r, niko ne moze da me stigne tako da vozim bilo kuda

• nezavisan, 348 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Ja imam veći problem kad ljudi ne daju migavce kad skreću, to me dovodi do ludila, uopšte ne znam koje su mu namere kad počne da koči iz čista mira i onda odjednom skrene, ne daj bože da krenem da ga obilazim kao što mi se jednom desilo, zamalo da se sudarim sa budalom... Posle mi se izvinjavao, kao nije me video a išao sam iza njega 5km noću s upaljenim farovima...

Moje migavce uglavnom vide jer su iz 80tih, ogromni...

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer

Evo jedne anegdote:

Prošle sezone je u Čačku bila jedna Bajkerska svadba, 30-tak motora ide kroz grad, na raskrsnici svi uredno daju levi žmigavac i skreću jedan za drugim, kad odjednom Golf III pretiče kroz raskrnicu i pokušava da se uglavi negde na sredinu kolone. Ortak mu priđe, udarcem leve ruke odvali retrovizor, ovaj se zaustavi a kolona ode dalje.

Kada su se svi parkirali ispred crkve, stiže gore pomenuti Golf i parkira se iza nas. Ja već konto biće svašta, kad iz Golfa izlazi POP, kasnio na NAŠE venčanje, pa se malo glupirao po gradu.

Ladno je prošao pored nas, bez reči, mada je za vreme ceremonije više gledao ovog ortaka nego sveto pismo.

To je možda jedini lek za gmazove, vozi se u grupi, tuci i ne pitaj.

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Ja dok sam pocinjao, vozio sam uz desnu ivicu ulice, do 1m od ivice kakvo je pravilo. Za to vreme imao sam par prilika da se nadjem u kanalu, jer vozac automobila vozi paralelno samnom, a onda kad mu naleti neko iz suprotnog smjera krene na desnu stranu to jest na mene. Od tada ja vozim sredinom trake, osim kad ispred mene nema vise auta a iza se pojavi neko ko vozi brze, pa se povucem desno da ga propustim. Kad skrecem prvo migavac pa prestrojavanje skroz do linije tako da neko ako oce da me prodje moze slobodno to da odradi s desne strane, kako bi i trebalo, a ja normalno skrecem kad propustim vozila iz suprotnog smera. Inace po pravilu bi i trebao da se prestrojis motorom pre nego skrenes, a sto se tice voznje uz desnu ivicu, za to te nece niko zaustavit, jedino bi bilo fer od tebe ako si znatno sporiji da propustis brze od sebe tako sto ces se povuci desno, a ne ko neki skuterasi 45km/h i trebaju im obe trake...

• Çelebi, 2415 postova

Bogami od pre par dana vše ne vozim desnom polovinom trake. Tetkascuba i ja smo išli u Tempo preko Gazele u 2 popodne kad je gužva. Idem krajnjom levom trakom jer desna i srednja gotovo stoje a preko kola vidim da leva mili nešto brže. Tip iza mene u nekoj škodi felacio od pre Hrista, ide i lepo ga vidim u retrovizorima jer je tačno iza mene. Čim sam malčice otišao desno ka razdelnoj liniji da obiđem neke rupe, eto ti njega pored mene, pretiče me sa leve strane u levoj traci i ladno nas izgura u srednju. Sva sreća pa je čovek u srednjoj video i pustio me a i sam se pomerio što je više mogao u svoje desno. Reko, što nisam sam na motoru pa da te stignem negde i prepeglam, kad mi tetkasuba kaže da tip ne trepće i ne pomera pogled. Valjda se i on usrao da će dobiti batine pa ko veli daj da begam kako znam. Bez žmigavca, bez sirene, bez ablenda, mrtav ladan nas je izgurao i nastavio. Da je bilo kako stavio do znanja da hoće da prođe, ja bi se mako. Ovako, dobro ću razmisliti kad ću se sledeći put pomeriti skroz desno jer mi se čini da što više odeš desno, to će te više gurati s puta dok te skroz ne izguraju.

• Mistik, 297 postova
  • Motocikl: Honda CBF1000A 2007

Kad sam seo na motor i ja sam po propisu vozio uz desnu ivicu .

Medjutim zbog silnih "uvlakaca"  >:(  sad se lepo zacementiram po sred srede

i uzivam .

Zmigavci su vec standardna prica, ko da ljudi misle da se trose pa ih ne ukljucuju, isto i svetla  ???

Nikad se ne lepim vec vozim u z odredjeni razmak i predvidjam potez onog ispred mene .

Stalno mi se desavaju iznenadna skretanja tako da sam vec navikao .

• U prolazu, 45 postova

Pa u Indiji voze bez svetala. Kazu ako gore onda posle nekog vremena pregore pa moras da ih menjas. Ovde se neko zezne s' vremena na vreme pa i upali nekakvu svetlosnu signalizaciju.

Znam da nije po propisu ali vozite po sredini. Kao kola da imate. Pa ja tako i gledam da obilazim ljude na motoru kada vozim kola. Frka mi da prolazim blizu, kola ako malo zakacim nije strasno, mozda izgrebem farbu ali od toga niko nece nastradati. Ali motociklistu dosta je malo da poremetim i on pade pod tockove ovome iza.

Znaci pamet u glavu i po sred trake.

• Svrati ponekad, 184 postova

Vecina vas moze ici sredinom jer imate brze motore. Ja sa APN bas i ne mogu sredinom, vec hvatam desnu stranu, koja ima dosta rupa i ulegnuca.

CIm sam kupio motor ja sam odmah ugradio migavce (sva 4) i dodatni retrovizor, tako da imam dva retrovizora.  Cudi me da fabrika Tomos kao standardnu opremu nije ubacila relej sa migavcima.  Bezbednost je na prvom mestu pa nisam zalio love da to ugradim. Kada vozim otvorim cetvoro ociju.  8)

• Çelebi, 2415 postova

More frka je i sa vecim motorom jer ima budala koji ti se zavlace u dupe na pola metra. Ali ti je dzabe i desno i po sredini jer ce takav da te juri dok te ne prestigne ili ce te sasvim izgurati sa kolovoza jer mu smetas ili te prosto mrzi sto postojis. Na zalost, sto veci motor, to te vise mrze i vise im bodes oci. Kako god okrenes, 4 tocka su jaca i tesko moze shut sa rogatim. Pamet u glavu i bulju uza zid jer nas niko nece zastititi osim nas samih.

ne slazem se...

vozio enduro (veci) i r (manji)

od r beze cim te vide ili cuju, niko mi se ne zavlaci, ustvari bio je jedan dok se nisam okrenuo i pogledao ga, tad je nestao 50 m iza mene...

jedina kola od kojih ja bezim su jugici i lade bez retrovizora ili gde su dede / babe vozaci...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja