Forum arhiva 17697 Napisano Mart 9, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan B-King u aprilu ce biti na "spisak" K8 9500E za mene. Branko to da javljas cim ti stigne!!!! :o E dobri moj Maki, da bogdo ja kupujem B-King-a. :o Vec bih ga mogao dobiti po toj cijeni Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-Miki- 4 Napisano Mart 9, 2009 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Znaci dobija se cena bez PDVa?! A koje se dadzbine placaju? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17697 Napisano Mart 9, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan link=topic=32125.msg464448#msg464448 date=1236626178] Znaci dobija se cena bez PDVa?! A koje se dadzbine placaju? To je cijena na SPISAK Znaci tip popise par svojih drugara i naruci toliko motora iz skladista, modela iz zalihe 2008.god.,a konkretno u pitanju su B-King-ovi i to u Aprilu 2009.god.Kako mi je rekao to ce biti cijena sa PDV-om, ali u Federaciji BiH-Tuzla. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Mart 13, 2009 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Jel se dobija nesto ''cupanjem'' ( ) katalizatora i stavljanjem KN filtera. Posto vidim dosta ljudi to radi... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R1-Alone 0 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: MC Joker Prijavi odgovor kao problematičan Jel se dobija nesto ''cupanjem'' ( ) katalizatora i stavljanjem KN filtera. Posto vidim dosta ljudi to radi... Naravno da se dobija, i to ne samo zvuk Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Mart 13, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Jel se dobija nesto ''cupanjem'' ( ) katalizatora i stavljanjem KN filtera. Posto vidim dosta ljudi to radi... Par konjica. Nije vredno muke i para! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Paunovic 0 Napisano Mart 13, 2009 U prolazu, 38 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo 600,nema nista bez 750 ,prava stvar....Valjda cu promeniti u sezoni ;-) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrme 0 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha R1 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo 600,nema nista bez 750 ,prava stvar....Valjda cu promeniti u sezoni ;-) Pa ti skoro uzeo 600-ku sto ga prodajes?Ja se nadam da mog resavam sutra,eventualno u ponedeljak,al ja 600-ku kupujem. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Mart 13, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan nema nista bez 750 ,prava stvar.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Mart 13, 2009 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Jel se dobija nesto ''cupanjem'' ( ) katalizatora i stavljanjem KN filtera. Posto vidim dosta ljudi to radi... Par konjica. Nije vredno muke i para! Muka neje problem, a kol'ko para? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Paunovic 0 Napisano Mart 13, 2009 U prolazu, 38 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo 600,nema nista bez 750 ,prava stvar....Valjda cu promeniti u sezoni ;-) Pa ti skoro uzeo 600-ku sto ga prodajes?Ja se nadam da mog resavam sutra,eventualno u ponedeljak,al ja 600-ku kupujem. Da ,uzeo sam skoro.Motor je bukvalno kao nov ,zato sam ga i uzeo.Ali slabo mi a nisam bas hteo da budem bez motora ,vozim se dok ne nadjem neki 750 u stanju kao sto je ovaj 600 ... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrme 0 Napisano Mart 14, 2009 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha R1 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo 600,nema nista bez 750 ,prava stvar....Valjda cu promeniti u sezoni ;-) Pa ti skoro uzeo 600-ku sto ga prodajes?Ja se nadam da mog resavam sutra,eventualno u ponedeljak,al ja 600-ku kupujem. Da ,uzeo sam skoro.Motor je bukvalno kao nov ,zato sam ga i uzeo.Ali slabo mi a nisam bas hteo da budem bez motora ,vozim se dok ne nadjem neki 750 u stanju kao sto je ovaj 600 ... Pa culi smo se preko pp poruka,uzimam i ja isti bike pa te zanimala cena ako se secas.Zato znam da si ga skoro pazario.A ja uzimam gotovo identican kao ti sto imas.Nadam se da cu biti zadovoljan i da nece tako brzo u oglas ;D.Ajd imam prijatelja tu u Subotici koji ima 750-ku na prodaju al cini mi se k8 pa ako hoces mogu ga pitati za zamenu,ako si zainteresovan.Poz Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Mart 14, 2009 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Maki, kolko para KN? BTW, koji bi vi uzeli, gold/black or blue/white? Plavi sam video na sajmu, 600ccm, ona plava izgleda kabru dobro Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Mart 14, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Maki, kolko para KN? oko 70e Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Mart 17, 2009 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Koliko tacno ovaj motor ima konja na papiru? svugde razlicito nalazim ??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Mart 17, 2009 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Ovde pise 148, negde nalazim 156, negde 150... http://www.motorcyclespecs.co.za/model/suzu/suzuki_gsxr750%2009.htm :-\ Edit: sad nadjoh podatak da je 157 sa ram airom, da li se kod kupovine novog mora naglasiti da se zeli ram air ili ne? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Mart 18, 2009 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan mora da se salje pismo u japan ako hoces ram-air. ali preko ambasade. ;D Ram air je sastavni deo motocikla (oni usisnici) sa strane fara, i funkcija mu je da omoguci lakse usisavanje vazduha. e sad kad ides brzo povecava se pritisak vazduha u air-box-u, ecu daje vise goriva i imas vise snage. to mu dodje nesto kao da imas turbinu ali sa jako malim pritiskom. taj sistem se zvao SRAD kod ranijih modela. inace ga prvi koristi kawasaji od neke 93-e. uticaj ram air-a se tesko meri, uglavnom su to neki teorijski proracuni. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Mart 18, 2009 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Znaci novi modeli se isporucuju sa Ram-airom? A na nekim sajtovima su specifikacije bez njega, ne znam sto stavljaju samo takve podatke al ok. Uglavnom hvala na objasnjenju. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1973 Napisano Mart 18, 2009 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan Ram air je , po mom skromnom saznanju, dinamički vazduh (bukvalan prevod) i koristi se već od 90-91 na Kawama, i da se lako izmeriti, samo sa pravom opremom na motociklu u pokretu (ne na dyno-table). Sve ostalo je tačno - air box, pritisak, gorivo, snaga... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Mart 18, 2009 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan ja kad sam gledao kako mere islo je ovako.. stave senzor pritiska i mere pritisak vazduha na raznim brzina, ocitaju to pa zatim zakace motor na merni sto i ventilatorima pokusavaju da dostignu izmereni pritisak. rezultat je ako se ne varam 8 ks na kawi devetci iz 96-e. ako neko ima link sa nekim drugim sistemom merenja neka okaci. interesovalo bi me da procitam. ne mogu da tvrdim ali mislim da ram-air kao sistem ide na kawu od 93-e sa zzr serijom i zxr-om. pre toga mislim da su bili samo izvedeni usisnici radi lakseg uzimanja vazduha. e sad to ne tvrdim ali sam sistem 93-e rasturao i ima nekih raznih cevi koje sa vrha usisa vode vazduh na karbove da bi u odredjenom momentu povecali gorivo. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Mart 18, 2009 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Znaci novi modeli se isporucuju sa Ram-airom? Yes/No ? ;D nemere bez njega... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Mart 18, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Znaci novi modeli se isporucuju sa Ram-airom? Yes/No ? ;D nemere bez njega... DA! Dobijas ram-air na svakom GSX-Ru od 96 na ovamo hteo to ili ne! kod suzukija se to zove S.R.A.D. (SuzukRamAirDirect), glup naziv znam. ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Mart 18, 2009 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Možda bi samo trebalo dopuniti podatke: ram-air nije nešto što je dodatna oprema ili se posebno naručuje za ugradnju. Smatrajte ga standardnom opremom. Izmislili su ga i otada ga koriste što u marketinške, što u stvarne svrhe eksploatacije. Činjenice ja da postoji i da njegov rad donosi boljitak u snazi prilikom vožnje. Efekat je otprilike progresivan, tj. linearan - što brže ideš, više ga iskorištavaš. Gore je napisano kolika razlika može da bude u eksploataciji. Ranije su postojale dvije, a danas tri deklarisane snage motora - na radilici (to je ono što svaki proizvođač napiše u katalogu), na točku (to je ono koliko motor isporučuje prilikom vožnje i uglavnom je cca 3-8% manje u odnosu na snagu na radilici) i snagu sa ram-air-om (snaga na radilici + oni dodatni konji što se "zarade" sabijanjem zraka kroz ram-air, takođe stavka koju proizvođači navode u katalozima). Ranije su postojale samo prve dvije cifre (radilica i točak), a od pojave ram-air-a i ova treća. EDIT: Ponekad se poneko od proizvođača znao zajebati i prikazati snagu motora sa i bez ram-air-a... Treba obratiti pažnju na dvije činjenice - prikazivanje informacija je veoma individualno. Čini mi se da je Kawa (ili je to možda Suzuki bio) dugo vremena "prikazivala" istinu po pitanju snage, tj. navođena je samo cifra snage na radilici, dakle, bez ram-air-a. Takođe, niko ne navodi snagu na točku, a to obično može da se pročita i pronađe u specijalizovanim moto časopisima koji su motocikle testirali na dyno stolovima, pa su tako dobili taj podatak. I još samo jedna stvar, kad sam se već raspisao na ovu temu. Gubici u snazi i pojava razlike između snage na radilici (snage agregata) i snage na točku (upotrebljive, iskoristive snage) su različiti. Kako od proizvođača do proizvođača, tako i od modela do modela pojedinog proizvođača! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Mart 19, 2009 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Možda bi samo trebalo dopuniti podatke: ram-air nije nešto što je dodatna oprema ili se posebno naručuje za ugradnju. Smatrajte ga standardnom opremom. Izmislili su ga i otada ga koriste što u marketinške, što u stvarne svrhe eksploatacije. Činjenice ja da postoji i da njegov rad donosi boljitak u snazi prilikom vožnje. Efekat je otprilike progresivan, tj. linearan - što brže ideš, više ga iskorištavaš. Gore je napisano kolika razlika može da bude u eksploataciji. Pa bunile su me specifikacije raznih motora, jer se navode podaci sa ram-airom i bez njega, pa reko mozda moze i ovako i onako da se uzima motor. Sad mi je jasno Hvala svima, pozz. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Mart 19, 2009 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan snaga sa ram airom ti ništa ne znači. ceo taj sistem počinje da radi tek na 200+ km/h (tako kažu). i to je uglavnom marketing (tipa kawa 2008 ima 200ks, da ali sa ram airom a ovako manje). evo pa ako te ne mrzi pročitaj. u pitanju je 9-ka 95 dog. http://www.zx11.info/zx11/uk3.htm Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...