Jump to content

Moto Zajednica

Kako podici zadnji rep na fzr 1000?

Recommended Posts

• U prolazu, 25 postova

Dali je neko vec to pokusao bez velikih prepravki?Moze li se podici zadnji deo na jamahi bez nekih vecih prepravki?Interesuje me dali na zadnjem amortizeru postoji mogucnost prepravke one poluge,da se produzi i automatski...teoretski bi trebalo da mu se izdigne zadnji deo a mekoca ogibljenja bi verovatno ostala ista?Ajmo saveti i predlozi.Zakacicu sliku da vidite koliko je `smesan` nazad,nekako mi ne izgleda sportski...a i tocak mu je 18" sto je veoma ruzno!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1854 postova

može da se skrate pločice na zadnjem vešanju (dog bones) tad izdižeš ceo motor a ne samo rep, smanjuuješ ugao prednje viljuške i motor ti postaje upravljviji.

ne znam kakvo ti je kačenje subframe-a, kod mene su bile ubačene pločice izmešu rama i subframe-a i to rešenje podiže samo rep a geometrija ostaje ista. mogu samo da ti kažem da je jako nezgodno za vožnju jer stalno sediš na jajima a suvozač je max oslonjen na ruke tako da je prilično neudobno.

pogledaj forum na www.fzr1000.co.uk ima dosta korisnih stvari.

• Svrati ponekad, 329 postova
  • Motocikl: FZR 600

Lale mozes podici kao sto je Rasa rekao ...na nasem prevedeno su to takozvane koske..sto vezuju amortizer i viljusku.. njih skratis  i rep ide gore...a ako stavis duze rep ide dole..cisto da znas...

Iz iskustva ti govorim jer sam ja radio na FZR 600 isto to... Znaci skrati koske i dobices to sto hoces i uzivaj...a kada ih budes vario vidi da ti neko izvari argovomn jer je zilaviji i mnogo je bolje od obicnog varenja.....

E sad mozes podici i rep sam rep ali tu je vec posao malo veci i to se ne moze fakticki objasniti dok ne vidis ...bar ja ne znam objasniti a uradio sam i to na mom FZR 600..

Druze uradi sa koskama za sad pa ces videti ako treba jos onda predji na samu konstrukciju repa...

Srecno...

• Advanced Member, 791 postova
  • Motocikl: Sv650n

ja sam bio isto za tu varijantu, ali sam odustao nakon razgovora za vise majstora. kazu da je ta varijanta skracivanja opasna, jer je ogromna kolicina opterecenja na taj var. mogu se kupiti te polugice(krace) i u louis-u za nekih 60-tak evrica... takodje sam cuo da sa kracim polugicama vec oko 190kmh motor postaje vrlo nestabilan. to sam video isto na nekom forumu, ali kaze da u krivinama mnogo bolje leze... sa srecom ;) . pozdrav!

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Ako to uradis motor ce ti biti upravljiviji i po kratkim krivinama ima mnogo bolje da leze ali pri dugim i brzim krivinama moze biti mnogo nestabilan.

Imao sam priliku nesto slicno da vozim nekoliko hiljada kilometara pa zato ti ovo i kazem... ;)

Iskreno, ja bi pre dizao samu konstrukciju nego ceo motor.

• Zainteresovan, 788 postova

Drugari, nemojte skracivati i variti plocice (dogbones), ne samo da dovodite sopstvenu bezbednost u pitanje vec i unistavate fabricki proizvod i automatski gubite sansu da vratite motor na fabricke "dimenzije" za slucaj da vam se novi polozaj ne dopadne, izmerite debljinu istih, napravite skicu sa nesto kracim rasponom rupa (neka neko ko je vec radio to na fzr-u napise koliko 1cm na plocici daje cm visine na repu) i obratite se nekom metalostrugaru da vam to napravi od celika, ili jos bolje ako ste strucni uradite to sami. Najbitnije je izbusiti rupe simetricno, oblik nije toliko bitan.

Evo kako to izgleda na suzukiju napravljeno u domacoj radinosti:

uCgtZ_141g.jpg

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

A da mu malo podpilas rep, mnogo se lakse izvodi, moze i u kucnoj radinosti, ne cackas stabilnost motocikla, znaci sve ostaje isto samo rep izgleda manji iliti vise sportski zasiljen. Evo sta je Invisible uradio na svog FZR-a

post-3674-12879021457265_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 321 postova
  • Motocikl: XT

Ja sam napravio nove koskice i podigao sam ceo motor medjutim nesto me drugo zabrinjava,posto je sad zadnja viljuska u podignutijem polozaju sta se desava sa lancem??? da li ce sada da struzi viljusku????

• U prolazu, 25 postova

Neko pominje koske neko plocice,mislim da se odnosi na isto...zar ne?Malopre sam slikao kod mene i mislim da je to to!Logicno je da treba da se skrate ali `koliko`?Najbolje sto rece neko dole da se naprave nove sto je veoma lako i prosto,od ploce 4 mm,nikako nije sigurno da se skracuju i vare,ni u ludilu!Tu je veliko opterecenje i netreba se zezati sa tim.Hvala na savetima...bacam se na posao i kako kaze onaj ciga...INTERNET JE ĆUDO! :D

post-5659-12879021546838_thumb.jpg

• U prolazu, 25 postova

A da mu malo podpilas rep, mnogo se lakse izvodi, moze i u kucnoj radinosti, ne cackas stabilnost motocikla, znaci sve ostaje isto samo rep izgleda manji iliti vise sportski zasiljen. Evo sta je Invisible uradio na svog FZR-a

Moj genesis je `88 godiste i nije isti kao ovaj narandzasti,nema zadnji deo deltaboksa od aluminijema nego se stafe aluminijumske cevi i plastike su mu vece tako kad bi se podigao  rep nebi se slagale plastike sa ramom,izgubile bi pravac-ugao.

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Slobodno skrati ili napravi krace 1 sm, ja sam na tri motora podizao rep i na sva tri sam skracivao, ali je bolje da napravis jer ces mozda nekad hteti da vratis pa posle moras da pravis druge

• Uploader, 419 postova
  • Motocikl: GSXR 600

Slobodno skrati ili napravi krace 1 sm, ja sam na tri motora podizao rep i na sva tri sam skracivao, ali je bolje da napravis jer ces mozda nekad hteti da vratis pa posle moras da pravis druge

koliko se centimetra podiže vozačevo sedište kada skratiš "Dog bones" za 1cm?

• Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

koliko se centimetra podiže vozačevo sedište kada skratiš "Dog bones" za 1cm?

Oko 5 centimetra, samo nemojte da vas prevari da mislite da je to malo,prilicno se podigne  ;D

Pisao sam vec o tome na forumu,ali cu da ponovim ;)

Podignese motor u visinu koja ti odgovara tako sto se podbaci nesto pod motor,zadnja viljuska mora da bude slobodna,prednji tocak na zemlji.Kad sve to uradite izvaditi sraf sa jedne strane koske ili kako ih ko vec zove,tocak ce pasti na zemlju i tad izmeriti razliku izmedju rupe na koski i rupi na onom nosacu gde ide sraf koji ste izvadili i za toliko skratiti,tako je najbolje,jer prvo namestis visinu koja odgovara vozacu tog motora

• Svrati ponekad, 329 postova
  • Motocikl: FZR 600

Ljudi zahvaljujuci Bobanu ja sam moj rep uradio...njegovi saveti su mi pomogli i posao sam zavrsio..rep izgleda odlicno.....

Tako da slobodno ga poslusajte....i uradite kako kaze...

Pozdrav za Bobana....

• Drug član, 1854 postova

evo i boban kaže da je bolje napraviti nove pločice. to je stvarno igranje sa životom a pravljenje novih je veoma lako i jednostavno.

ako je već internet ćudo idi na onaj sajt koji sam ti predložio. ima svega za celu seriju jamaha počevši od genesisa do R1. tamo ćeš naći koja dužina tih pločica-dog bones-a treba da bude, šta se dobija, a šta gubi.

što se tiče podizanja samo repa intervencijom na subframe u slično, ja to ne bih radio jer je smrt za sedenje. jednom sam se zajebo i seo na svoj motor u trenerci, sreća da je bilo svega 1.5-2km inače bi mi oči ispale.

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Moj genesis je `88 godiste i nije isti kao ovaj narandzasti,nema zadnji deo deltaboksa od aluminijema nego se stafe aluminijumske cevi i plastike su mu vece tako kad bi se podigao  rep nebi se slagale plastike sa ramom,izgubile bi pravac-ugao.

Da ne bude zabune, nije on dizao rep, samo je isekao plastike s donje strane, znaci sve isto samo plastike repa su manje a visina sedista ostaje ista

P.S. Invisible ce da popizdi kad vidi ovo "narandzasti", kad je kupovo boju mislio je da je crvena

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja