Jump to content

Moto Zajednica

10 Avgust 26 Oktobar - Most na Ðurðevića tari potpuna obustava saobraćaja informacije i detalji

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 220 postova
  • Motocikl: Bavarac R1200RT

Za sve kolege koji planiraju voziti prema Durmitoru tj. preko mosta na Ðurðevića tari trenutno je aktuelan raspored:

Za putnička vozila i autobuse uveden je izmijenjen režim saobraćaja, koji podrazumijeva potpune obustave svakodnevno u terminima od:

• 6.00 do 8.00,
  • od 10.00 do 12.00 i
  • od 14.00 do 20.00 časova.

Dok su omoguceni i dodatni termini pa je vozilima dozvoljen prolazak u 7.00, 16.15 i 18.00 časova, uprkos obustavama saobraćaja koje su na snazi zbog rekonstrukcije mosta detalji ovde.

Od 10. avgusta u šest časova do 26. oktobra 2026. godine u 12 časova biće potpuno obustavljen saobraćaj preko mosta Đurđevića Tara, zbog izvođenja radova na njegovoj rekonstrukciji, detalji ovde

Dobra strana je sto sad na Jabuci tj. Granicni prelaz Prijepolje - Pljevlja je potpuno prazan. 

Ako se ulazi u Crnu Goru 2 su opcije (u moru drugih):
1. Da se ide Prijepolje - Bijelo Polje pa dalje samo sad svi automobili idu tamo i pakao je na granici, 
2. Da se predje preko Jabuke, prodju se Pljevlja do mjesta Mijakovići i ide se prema Bijelo Polju tj. Tacnije prema Slijepač mostu. Prednosti ove rute je u tome sto je put tek rekonstruisan, sirok i dobar asfalt i nema policije(probao 2 puta) i lijepo se povozati po krajoliku (a ko je oštar na gasu, i to moze). 
image.thumb.png.919cbf7d313bae351d1da589750bf37f.png

Ne manje vazno: Čvrsto su rijesili da napune kasu ovde u CG pa sa tim:
1. Dio puta Granicni prelaz Jabuka - Pljevlja povremeno i po 2 patrole stoje sa radarom, cak i posle pravine 300 metara od stare CG granice. 
2. Dio puta Pljevlja - Ðurðevića Tara most "operiše" Marić policajac na motoru i ima radar u rukama, svakih pola sata mijenja lokaciju i pomori sve. 
 Lokalno je Marić poznat da ni rodjenom bratu ne oprasta saobracajni prekrsaj.

Promenio član kokot
  • Sviđa mi se 5
  • Hvala 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5674 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Ovaj deo što je zaokružen sam prošao dok se još radio, delom makadamom, a i sada pre 10-ak dana kada je gotov. Vrhunski užitak za vožnju. 👍

• Sviđa mi se 1

• Hronični Motociklopata, 8004 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

Ja sam konto nešto da uđem u CG preko Bosne na Šćepan Polje.

Kakav je taj put od Foče do granice? Na google mapi su snimci od prošle godine, nije baš najbolji ali deluje mi prohodno za motor tipa Fazer, kontam da se nije moglo mnogo pogoršati za godinu dana.

• Drug član, 3159 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
pre 4 minuta, Disko Nindža je napisao:

Kakav je taj put od Foče do granice? Na google mapi su snimci od prošle godine, nije baš najbolji ali deluje mi prohodno za motor tipa Fazer, kontam da se nije moglo mnogo pogoršati za godinu dana.

Eeee prijatelju ne znaš ti kakav je taj put bio pre 10 godina....sad je pista! :D 

Za motocikl je ok mada ima dosta pljavog asfalta sa peskom i mora se voditi računa, dosta je krivina, presečnog asfalta i zna biti gužva na granici. Odatle je ok da se ide kanjon Pive pa prema Nikšiću, Durmitor, Šavnik i td.

P.S. Đurđevića Tara je komplet zatvorena...

Promenio član mick
  • Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 780 postova
  • Motocikl: SV650A
36 minutes ago, Disko Nindža said:

od Foče do granice

Ja sam planirao taj put i odustao. Nije da ne moze, ali zasto se maltretirati. 

Problem je kad neki ljudi koji voze nesto tipa endura ili nikad nisu vozili nesto sa bas tvrdom suspenzijom i pored dobre volje te upute na put koji nije za neke tipove motora (nakedi, sportasi...). Jednostavno, druga percepcija. Kad sam vozio enduro nisam ni pitao za put. Sada otvaram cetvoro oci kod planiranja. Gde su me sve upucivali, katastrofa.  Pogledaj slike (kao i sto radis), videa... pitas nekog koga licno poznajes (tipa znas sta vozi/vozio, bio nedavno)... Ali ima i nesto dobro, na pr. ako moras da vadis pesak iz bubrega (ne dao Bog) :) .

Promenio član Petre
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 218 postova
  • Motocikl: SVT650X
40 minutes ago, Disko Nindža said:

ja sam u maju isao kolima na rafting, pa produzio tim putem na more.

Sada za vikend planiram opet tuda, pa na Durmitor.
Meni je ok put za proci do granice (25 km), nema jurcanja, jer ima krava i nekoliko drvenih mostova, ali ako se dobro secam nema udranih rupa. 

16 hours ago, DraganNS said:

I šta kažeš, jel si lepo ispao? 😄

Kaze mi drug trebao te je tuci radarom, tolki motor imas i samo 65 u zoni 50 :) 

• Haha 2

13 hours ago, Disko Nindža said:

Vidi, ja sam prije 2 godine tuda prosao i bio je blaga katastrofa. 

Msm nije neprohodan, samo su poskidali medje oko puta i sredinom je asfalt a okolo je makadam i sreca nema ga puno a i od granice do Pluzina je odlican put pa nadomjesti nedostatak kroz bosnu. 

12 hours ago, mick said:

P.S. Đurđevića Tara je komplet zatvorena...

o tome je tema (od 10 Avgusta). 

• Sviđa mi se 2

• Hronični Motociklopata, 8004 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom
Pre 9 sati, kokot je napisao:

Vidi, ja sam prije 2 godine tuda prosao i bio je blaga katastrofa. 

Msm nije neprohodan, samo su poskidali medje oko puta i sredinom je asfalt a okolo je makadam i sreca nema ga puno a i od granice do Pluzina je odlican put pa nadomjesti nedostatak kroz bosnu. 

Pa da, izdržaću tih 25km lošeg puta, posle je sve pesma kad se uđe u CG.

• Sviđa mi se 1

pre 45 minuta, Disko Nindža je napisao:

Pa da, izdržaću tih 25km lošeg puta, posle je sve pesma kad se uđe u CG.

Apsolutno vredi svakog kilometra ta deonica...Kanjon Pive je prelep, odatle gde se god uputiš imaćeš sate i sate sjajne vožnje. Deo od Šavnika ka Vilusima....kao da je neko nas pitao kako da napravimo put za uživanje. Od Vilusa ka Trebinju...Vilusi dole na Kotor...ako ideš prema Durmitoru...to ne treba pominjati, eto jedina glupost je zatvaranje mosta ali ok treba ga rešiti...most je bio u očajnom stanju. Definitivno tih 25km je ništa naspram količine uživanja nakon toga.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 5674 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Od Foče do Šćepan Polja, prošao baš kada i ovim gore putem, pre 10-ak dana...nije pista, ali je OK. Dobar deo puta je obnovljen asfalt(nije uradjen nov put, samo presvučeni loši delovi).

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 2049 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer, Kawasaki Versys 1000 SE GT

@kokot a zašto bi se išlo preko Pljevlja, jer ima neki razlog da se ne skrene odma' na P10 pa pored meandra Ćehotine? Ja planiram da se vraćam kanjonom Morače 17.8. pa se mislim da izbegnem gužvu na Brodarevu i skrenem tuda  pored Slijepač mosta na Jabuku.

33 minutes ago, DraganNS said:

@kokot a zašto bi se išlo preko Pljevlja, jer ima neki razlog da se ne skrene odma' na P10 pa pored meandra Ćehotine? Ja planiram da se vraćam kanjonom Morače 17.8. pa se mislim da izbegnem gužvu na Brodarevu i skrenem tuda  pored Slijepač mosta na Jabuku.

E nema, meandri Ćehotise je mjesto vrijedno da se stane/slika msm da nema nista drugo gore za radit. 

U mjestu Vrulja se odvajaju put za/preko meandra i prema Mijakovićima i generalno u maje vise isto vrijeme ce se stici na granicu, preko meandra je sa vise krivina i sa losijim asfaltom (gladak i klizav) a dok Vrulja Mijakovici msm da je ogranicenje 80kmh a moze i 130 da se vozi i da ne razmisljas. 

• Hvala 1

• U prolazu, 20 postova
  • Motocikl: Honda NC750X, 2023

Jedno pitanje. Bila sam pocetkom jula na Prstenu i ocarao me, htela bih u avgustu opet. Slabiji sam vozac, izbegavam lose podloge, planiram unapred. Ako dodjem opet na Jabuku kako najbolje do Zabljaka?

Za savet od iskusnih - hvala!

pre 15 minuta, Anchi1965 je napisao:

Jedno pitanje. Bila sam pocetkom jula na Prstenu i ocarao me, htela bih u avgustu opet. Slabiji sam vozac, izbegavam lose podloge, planiram unapred. Ako dodjem opet na Jabuku kako najbolje do Zabljaka?

Za savet od iskusnih - hvala!

Sa Jabuke moraš dosta da obilaziš jer je taj pravac zatvoren preko Đurđevića Tare. Možda ti je ok na Gacko pa u CG sa te strane da uđeš. Malo duža varijanta ali ok put. Ili...na GP Hum :D 

• Sviđa mi se 1

Cao @Anchi1965

Ako hoces preko Jabuke da ides onda ovo ti je ruta (jedino ima smisla jer nece biti guzve na granici i od granice do Slijepač mosta):

•  Jabuka -> Pljevlja -> Mijakovići -> Slijepač most -> Mojkovac -> Žabljak 
    image.thumb.png.15ed039fce22d76570ba3064e38a5493.png

A ovo su alternative:

1. Beograd -> Čačak -> Prijepolje -> Bijelo Polje -> Mojkovac -> Žabljak: Guzve i granica uzece puno vremena. 
  2. Beograd -> Čačak -> Višegrad -> Foča -> Žabljak: 20tak km Foča -> Hum losiji put ^ i dalje je, generalno nijesam bas fan tog puta. 

• Hvala 1

• U prolazu, 20 postova
  • Motocikl: Honda NC750X, 2023
pre 7 minuta, kokot je napisao:

Cao @Anchi1965

Ako hoces preko Jabuke da ides onda ovo ti je ruta (jedino ima smisla jer nece biti guzve na granici i od granice do Slijepač mosta):

•  Jabuka -> Pljevlja -> Mijakovići -> Slijepač most -> Mojkovac -> Žabljak 
    image.thumb.png.15ed039fce22d76570ba3064e38a5493.png

A ovo su alternative:

1. Beograd -> Čačak -> Prijepolje -> Bijelo Polje -> Mojkovac -> Žabljak: Guzve i granica uzece puno vremena. 
  2. Beograd -> Čačak -> Višegrad -> Foča -> Žabljak: 20tak km Foča -> Hum losiji put ^ i dalje je, generalno nijesam bas fan tog puta. 

Mnogo ti hvala!

Veliki pozdrav.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: Cbr1000rr

Mi smo prosli i probili se bez problema, haos jeste kolima licno nikad ne bi isao tamo, motorom smo valjda imali srece, ostatak puta smo vozili kako smo hteli nigde nikog, bile su dve patrole u kolima ceo put ali su bukvalno zaustavile vec nekog, tako da smo mi imali srece :D

• 4_tocka_i_karoserija, 2518 postova
  • Motocikl: -
Pre 4 sati, Bakari je napisao:

Mi smo prosli i probili se bez problema,

Gde ste se "probili" i kad?

16 hours ago, Bakari said:

4.8 mislim da samo na tom mostu bili oko 12 npr tu je jedina guzva bila da kazes 

Pa da , ja msm u 12 otvarali most za prolaz dok je jos moglo. 

Promenio član kokot

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja