Pedja Ča 2241 Napisano pre 13 sati Drug član, 637 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Iako nije nista novo,i bilo je toga uvek...ali u neko zadnje vreme na vise strana videh ili cuh o putnicima na dva tocka koji voze motore od 50cc. U eri kada vodimo polemiku koji je motor udobniji,dal je bolje 750,1000 ili 1300cc za putovanje, koja ogibljenja,koji modovi voznje...pored nas se provlace i krecu ljubitelji dvotockasa koji voze najmanje kubikaze a prevaljuju kilometre koje ne voze ni vozaci velikih motora. Vec sam napisao u jednoj temi o grupi od nekoliko njih na Tomosima sa PA zutim tablicama koje sam sustigao ispred Zabljaka na povratku sa moto skupa u Trebinju. Bila je to najveselija ekipa koju sam sreo tih dana. Svi u punoj opremi i sa kamerama,pice li ga pice uz Durmitor...opet na Moto Vikendu u Cacku pricam sa dvojicom Pozezana koji voze kineze neke od 50cc...isto u punoj opremi...kazu mi putujemo i idemo svuda...uzivamo i ne zurimo... Jutros se sisam i frizerka mi prica o svom suprugu koji je kupio kineza od 50cc,kupio opremu...i bez ikakvog iskustva raspalio na more,pa na Ostrog,pa izvozao Sjenicu,pa mu se prikljucilo par drugara pa hoce da idu za Trebinje,da voze obalu Cg...Hrvatsko primorje... i ne znam sta vec...kaze zena covek uziva,a ja ga podrzavam. Moj zakljucak pored toga sto mi je milo da vidim takav entuzijazam i hrabrost,osecam veliko postovanje prema ovim kolegama...Nekad i sam razmisljam dal da idem ili ne na neku duzu rutu,a ovi majstori samo gas...vedri,nasmejani,spremni. Napominjem da nije nimalo naivno ici magistralom kuda voze teretnjaci sa tako malim motoricem. Zato sam smatrao da bi trebalo da budu pomenuti na forumu. Tako da i ona prica oko pozdravljanja skuterasa i ovih manjih motora za mene nije upitna...od mene uvek pozdrav i postovanje 14 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 2054 Napisano pre 13 sati Drug član, 2989 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Davno probano 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1310 Napisano pre 13 sati (promenjeno) MZ Rider, 4158 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Beše 2022: https://youtu.be/1sSEn6c95Ks?si=thIvjaiVyRpYo4UK Promenio pre 13 sati član Šumi Zmajček 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja Ča 2241 Napisano pre 12 sati Drug član, 637 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 57 minuta, Šumi Zmajček je napisao: Beše 2022: https://youtu.be/1sSEn6c95Ks?si=thIvjaiVyRpYo4UK Mene ovakve voznje impresioniraju iskreno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4813 Napisano pre 12 sati Ne silazi, 6953 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Moj drugar je sam pre više od 50 godina Tomos automatikom išo na more, 2 dana se vozio, u to doba su još mnogi tako išli. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 22427 Napisano pre 11 sati Ne silazi, 1369 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Pedja Ča je napisao: uzivamo i ne zurimo... Ovo je ključ svega. Samo para i vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja Ča 2241 Napisano pre 11 sati Drug član, 637 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, đunta je napisao: Moj drugar je sam pre više od 50 godina Tomos automatikom išo na more, 2 dana se vozio, u to doba su još mnogi tako išli. Znam,i ja znam primere takve,i ficom se islo cela porodica se potrpa....srecno vreme,svi srecni...Danas imamo mnogo vise ali mi se cini da kolicina srece nije proporcionalna sa boljim uslovima zivota...zato su mi ljudi iz ove teme jos drazi...jer sa malim kapacitetima ostvaruju velike stvari...ne zale se,ne kukumavce...jednostavno uzivaju. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4813 Napisano pre 10 sati Ne silazi, 6953 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Tako je, išlo se Fićom i vukla kamp prikolica, bile neke male makedonske, ja ko dete sa famijiom spavali u kolima, a srariji na dušecima napolju, nije bilo ni šatora. A danas nam sve nešto fali, ni smeštaj sa 10 zvezdica nam nije dovoljan. Nekad se putovalo auto stopom ili inter reilom, ranac sa vrećom i malo stvari i ceo svet je dostupan. Bila je tema, čovek sa vespom preko Prokletija, zatam još nekih koji su putovali po svetu tako malim motorima. Nekada su se u exYu proizvodili Tomos i Rog, a Jawa uvozila, sve od 50ccm, jako masovno se vozilo i putovalo, doduše, bilo je to i jedno revulucionarno mirnodopsko vreme hipi pokreta. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 760 Napisano pre 10 sati Zainteresovan, 592 postova Lokacija: Nis Motocikl: Apn 6 Prijavi odgovor kao problematičan Jedini problem kod malih kubikaza je preticanje treba voditi mnogo racuna i autoput,inace dozivljaj je izvanredan. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 602 Napisano pre 10 sati Svrati ponekad, 348 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Jako volim da citam i gledam o ovakvim putovanjima, i postujem kolege koji ovako putuju. Na Dolomitima sam video ekipu na onim starim Vespama, svima su izmamili osmehe. Licno meni je tek na 1000cc sve selo na svoje mesto, i pojavila mi se zelja za duzim putovanjima. Al ponekad kad vidim snimke ljudi koji voze te manje motore imam utisak da sam nesto propustio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 760 Napisano pre 10 sati Zainteresovan, 592 postova Lokacija: Nis Motocikl: Apn 6 Prijavi odgovor kao problematičan Da se razumemo ovi moji snimci nisu profesionalnog tipa,ne snimam za siroke narodne mase vec za sebe,da ostanu uspomene zabelezene. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja Ča 2241 Napisano pre 9 sati Drug član, 637 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Djeronimo je napisao: Jako volim da citam i gledam o ovakvim putovanjima, i postujem kolege koji ovako putuju. Na Dolomitima sam video ekipu na onim starim Vespama, svima su izmamili osmehe. Licno meni je tek na 1000cc sve selo na svoje mesto, i pojavila mi se zelja za duzim putovanjima. Al ponekad kad vidim snimke ljudi koji voze te manje motore imam utisak da sam nesto propustio Isti trip i ja imam Nisam nikad vozio mali motor...prvi put vozio MZ nekih 3 km rvanja sa njim i sledeci na koji sam seo je CBR600F...Jednom kasnije probao skuter s oni mali tockici i nije mi se svidelo. Ali definitivno sam tu nesto propustio. Kad sedim u basti kafica i prolaze ovi motorici pogled mi luta ka njima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja Ča 2241 Napisano pre 9 sati Drug član, 637 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Bobni je napisao: Da se razumemo ovi moji snimci nisu profesionalnog tipa,ne snimam za siroke narodne mase vec za sebe,da ostanu uspomene zabelezene. Snimak je meni odlican. Sto bi rekli Raw materijal Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 760 Napisano pre 9 sati Zainteresovan, 592 postova Lokacija: Nis Motocikl: Apn 6 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala @Pedja Čaimao sam maler kada smo se vracali,odlepio mi se nosac za kameru i najlepsi deo oko kopaonika nisam snimio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
URKE 80 331 Napisano pre 6 sati Svrati ponekad, 225 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sa mojom gospođom prešpartao istočnu Srbiju uzduž i popreko na "kolosalnih" 169ccm. Problem su preticanja i ništa drugo. Bili i do Rumunije,400km tada prešli u danu. Od dva videa na you tubu sa istim odredištima,uvek odgledam onaj koji je izvezen sa slabijim motorom. Sa "odgovarajućom" kubikažom i snagom može skoro svako. Sa malom kubikažom i snagom samo pravi zaljubljenici u vožnju. Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenadbg88 1582 Napisano pre 1 sat Drug član, 1098 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 2020' Prijavi odgovor kao problematičan 50 je premalo.125 pa na gore moze da isprati putovanje duže bez problema.Probao sam sve... Od 1200 pa na dole. Ja sam se pronašao na 650. Ne postiji scenario u kom mi fali snaga. 3 kofera, suvozač, preticanje, sve je besprekorno...I ono najbitnije ne tera me u rizicne situacije.Sa 1000+ se stalno nalazim u rizicnim situacijama i velikim brzinama. Послато са 24115RA8EG помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
max80 3599 Napisano pre 1 sat Drug član, 837 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu Prijavi odgovor kao problematičan I ja se divim tim ljudima. Bio na KiM za Vidovdan i dolazi horda motora, Bajk rok misija. Kao i većinu uvek mene privlačili motori, ali pored toga što nisam imao podršku, nisam imao ni mogućnosti, osim da se povremeno grebem od ortaka. Tada već 27 godina, imao platu i samo mi klikne u glavi sad ili nikad. Kažem drugarima pored sebe sledeće godine ja u koloni. Oni se smeju. Odmah krenuo da odvajam lovu, preko zime kupim Malaguti Medison 150, krajem zime u auto školu, u maju položio, za Vidovdan u kolonu. Drugi dan povratak sam. Ukupno 700km bez da sam ikada izašao iz grada pre toga i bez da se motor nešto bunio na kilometre. Godinu kasnije već prešao na klasičan motor 50ks i produžio sa iste ture na more. Od iskustva skoro ništa, od opreme samo jakna, kaciga i rukavice, za kišu kese za đubre. Kada vratim film ništa mi nije falilo, čak i posle kada sam imao par desetina hiljada km i duplo jači motor, vozio sam možda 20% brže. Posle išao i na Dolomite i Jadran sa drugarom koji vozi skuter 350 kubika, napravili preko 2.000km u turi. Putovali ranije ljudi svuda sa danas smešnim spravama i svuda stizali, a kada se desi problem mogli večinu i sami da reše. Sada kompovi, senzori, kontrole, kada stane možeš da plačeš. Jedino pored uživanja i izazova ja vidim tu određenu proporciju rizika. Mislim da sve što može da razvije barem 120 može na bilo kakav put. Da drži putnu 80-90, da se ne muči uzbrdo i da te ne obiđe svaki šleper, da možeš i ti nekoga da pretekneš. Pre 40 godina u romantično vreme kola išla većinom do malo pre 100, moglo se i sa 50 kubika na drum, više nije tako. Danas kamioni i autobusi pune kao prosečna kola sa početka veka, a nije baš prijatno kada te obilaze. Po meni donja granica bezbednosti na putu je minimum 20ks. Ne mora litra, čuda, 150ks, ali ovo mora. Ostalima ispod toga se divim, ali nikada ne bih savetovao dalji put niti mislim da je pametno i sigurno nije bezbedno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
max80 3599 Napisano pre 1 sat Drug član, 837 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu Prijavi odgovor kao problematičan Moram samo da napravim razliku. Mi da kažeš stariji kada to radimo u biti je neki izazov, povratak u mladost, izlazak iz zone komfora, prkos potrošačkom društvu... Klinci ne svi, ali ne mali deo to rade da bi bili različiti, primećeni, skupilii što više pregleda i lajkova... To mi malo kvari sliku. I mi smo imali te nagone, ali nisu nam bili baš na prvom mestu i najbitniji već su nas druge stvari pokretale, a ovo je bilo dodatno. Ne znaju da ti ranije motori nisu bili stvar izbora nego mogućnosti. Danas ima svega. Ozbiljan motor bez ulaganja može da se kupi za 1.500e nekima od njih jedna plata. Ranije nije bilo tako. Niti je bilo toliko motora, niti su bili toliko platežno dostupni osim čuvenih Tomos serija od kojih najjači nije imao ni 100 kubika. Oni danas mogu i zaista mislim da nema potrebe da voze 50 kubika ni za prvi motor. 200-300 kubika ima ih pun đavo, za početak super, a ko neće posle jače i ovo će ga služiti i odvesti gde god poželi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...