stilihon 22 Napisano pre 10 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 96 postova Motocikl: gs500,honda hornet Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima! Trenutno smo na Tasosu i odlučili smo da odemo do Istanbula. Međutim, potpuno sam prevideo da mi je za ulazak u Tursku potreban zeleni karton za motor. Da li neko zna da li zeleni karton može da se kupi na granici Gr-Tr? Ako može, koliko otprilike košta? Planiramo da se zadržimo oko 5 dana u Istanbulu. Hvala unapred! Promenio pre 10 sati član stilihon Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Don_Kihot 574 Napisano pre 5 sati Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: Kapedunum Motocikl: Voge 525 DSX Prijavi odgovor kao problematičan Ako nešto nije menjano (nažalost mislim da nije) zeleni karton može da se kupi samo u osiguravajućoj kući gde je osigurano vozilo. To znači da ne može uvek ni na našoj granici da se uzme. Ukoliko ti je polisa recimo Dunav, a na granici imas AMSS, možeš da uzmeš AMSS polisu (duplu) i zeleni karton kod njih ali to na kraju košta poprilično jer kupuješ celu polisu zbog zelene karte. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 3150 Napisano pre 5 sati Drug član, 1400 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Ja pre neku godinu išao za Grčku i na Makedonskoj granici traže mi zeleni karton koji nemam, totalno sam zaboravio na to. Uputili su me na kućicu pored da ga kupim, koštao je €50 za 7 dana. Inače je 2-3 hiljade za celu godinu, tj. do isteka registracije ako se uzme u odiguravajućoj kući. Tad sam zaključio da bi trebalo da može da se kupi uvek na granici zemlje koja traži zeleni karton, ali možda grešim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 3169 Napisano pre 3 sati Drug član, 1381 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT Prijavi odgovor kao problematičan Može da se kupi na granici, košta 70€, prošle godine sam za motor uzeo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilihon 22 Napisano pre 3 sati Svrati ponekad, 96 postova Motocikl: gs500,honda hornet Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na odgovorima! Čitam po netu sad da cena zavisi od dužine boravka. @Cedo11 za koliko dana si ti uzeo polisu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 3169 Napisano pre 59 minuta Drug član, 1381 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da su meni dali na 4 meseca, da je to minimum. Na to graničnom prelazu iz Grčke u Tursku, sa leve strane u upravnoj zgradi na pultu predaš saobraćajnu, polisu osiguranja i pasoš, brzo bude gotovo. Možeš i karticom da platiš. Opet kažem, išao sam motorom, kolima ako ideš možda je drugačija tarifa. Takođe, proveri kako funkcioniše njihov EDS (elektronska naplata putarine), meni je to skroz konfuzni bilo, ali za motore nismo plaćali, nisu nas cimali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...