Jump to content

Moto Zajednica

Zeleni karton za Tursku hitno

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 96 postova
  • Motocikl: gs500,honda hornet

Pozdrav svima! Trenutno smo na Tasosu i odlučili smo da odemo do Istanbula. Međutim, potpuno sam prevideo da mi je za ulazak u Tursku potreban zeleni karton za motor.

Da li neko zna da li zeleni karton može da se kupi na granici Gr-Tr? Ako može, koliko otprilike košta? Planiramo da se zadržimo oko 5 dana u Istanbulu.

Hvala unapred!

Promenio član stilihon

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 323 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX

Ako nešto nije menjano (nažalost mislim da nije) zeleni karton može da se kupi samo u osiguravajućoj kući gde je osigurano vozilo. To znači da ne može uvek ni na našoj granici da se uzme. Ukoliko ti je polisa recimo Dunav, a na granici imas AMSS, možeš da uzmeš AMSS polisu (duplu) i zeleni karton kod njih ali to na kraju košta poprilično jer kupuješ celu polisu zbog zelene karte.

• Drug član, 1400 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2

Ja pre neku godinu išao za Grčku i na Makedonskoj granici traže mi zeleni karton koji nemam, totalno sam zaboravio na to. Uputili su me na kućicu pored da ga kupim, koštao je €50 za 7 dana. Inače je 2-3 hiljade za celu godinu, tj. do isteka registracije ako se uzme u odiguravajućoj kući.

Tad sam zaključio da bi trebalo da može da se kupi uvek na granici zemlje koja traži zeleni karton, ali možda grešim.

• Drug član, 1381 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT

Mislim da su meni dali na 4 meseca, da je to minimum.

Na to graničnom prelazu iz Grčke u Tursku, sa leve strane u upravnoj zgradi na pultu predaš saobraćajnu, polisu osiguranja i pasoš, brzo bude gotovo. Možeš i karticom da platiš.

Opet kažem, išao sam motorom, kolima ako ideš možda je drugačija tarifa.

Takođe, proveri kako funkcioniše njihov EDS (elektronska naplata putarine), meni je to skroz konfuzni bilo, ali za motore nismo plaćali, nisu nas cimali.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja