Jump to content

Moto Zajednica

Kočione pločice

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 426 postova

Nadam se da je ovo pravo mesto za ovu temu.

Dakle želim da saznam sledeće, pre par dana sam menjao pločice na africi, platio sam 30 evre po disku(znači za par), a onda sam čuo a i shvatio da sam mogao da odnesem da mi nalepe ferodol i da bi me izašlo negde oko 600 dinara po disku. E sad ja nemam nikakvog iskustva sa ovim nalepljenim paknama, kako na motoru tako ni na kolima.

Interesuje me dali je neko imao  iskustva sa ovakvim pločicama?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Nadam se da je ovo pravo mesto za ovu temu.

Dakle želim da saznam sledeće, pre par dana sam menjao pločice na africi, platio sam 30 evre po disku(znači za par), a onda sam čuo a i shvatio da sam mogao da odnesem da mi nalepe ferodol i da bi me izašlo negde oko 600 dinara po disku. E sad ja nemam nikakvog iskustva sa ovim nalepljenim paknama, kako na motoru tako ni na kolima.

Interesuje me dali je neko imao  iskustva sa ovakvim pločicama?

Nemam, a ne bih zelio ni da pokusam imati.Dobro si uradio i ne razmisljaj o toj mogucnosti lepljenja plocica na motociklu.Valjda glava vise vrijedi od 30E po disku. ;)

• Svrati ponekad, 231 postova

Ima jedan cika u Besci koji lepi, mada ja sam lepio pakne za zadnji tocak. Mislim da nije opasno jer se skoro ni ne koristi zadnja. Koliko je izdrzljivo ne znam jer posle toga nisam skidao tocak, ali motor je i dalje kocio.  :) Sa prednjim plocicama se i svakom slucaju ne bih mnogo igrao. Ipak je vako sigurnije a i nije neka strasna cifra.

• Svrati ponekad, 197 postova
  • Motocikl: Kawasaki VN800A

Ja sam lepio na VN prednje plochice, a i dosta mojih drugova. Nema nikakvih smetnji, samo sam isek'o plochice za brza kola i nalepio, za sad je dobro...a za kasnije...proshle godine sam za 2 meseca presh'o 9.500km i potroshio 1,5cm plochice, bile neke "meke"...ove "tvrde" valjda nece da mi oderu disk  :-[

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

1.Najmekša feroda koju imaju ''nalep'' majstori je mnooooogo tvrdja od najtvrdje ikad napravljene za bilo koji motocikli! 2.Diskovi su mlogo skup sport na Afrikci! 1+2=??? Pre bi štedeo na ulju nego na pločicama. Bila tema već par puta!

• U prolazu, 4 postova

Nalepljivanje plocica to je  jeftinija farijanta. Bolje su te plocice od 30e: josh akosi kupio od poznatog prizvodjaca plocica i paknova,  lepljena plocica brzo se troshi,  izjeda disk  pravi  riseve, shkipe plocice pri kocenju. U  feradol ima dosta mensingovanih sitnih zicica (podvale  krpedzije macku u dzaku)  :)

• Drug član, 2870 postova
  • Motocikl: strom 650

Servis Romic u Petrovaradinu imaju ferode za motorcikle nije skupo al nisam probao verovatno nije kvalitet kao neke firmirane ali je taka i cena.U principu ako su dovoljno mekane i ako vozac nije preterano zahtevan to moze mada za bilo kakvu ostriju voznju nebi preporucio.

Pa i ja sam se vodio sličnim rezmišljanjem. Uvek svima kažem da motorom nije nikakav problem ubrzati, stisneš gas i piči, ali zaustaviti se e to je već nešto drugo!!!  ::)  Zato sam i dao 90 evriće. No ipak me je kopkala pomisao da bi se ceo posao mogao odraditi i za 20.

Stoga sam i postavio ovu temu.

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

po vasim pricanjima ne valja da se lepe plocice, ajde necu ni ja moje, ali gde da nadjem prednje plocice za cagivu mito?

Evo ih ovdje. :D

http://www.louis.de/_100a59cede2790baa068aacecfdf4c157a/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=220&wgr=510&list_total=4&anzeige=0&artnr_gr=10044100

• Drug član, 1359 postova

nisam lepio plocice nikad pakne jesam ali na fici . i sad na yuga stavljam lukasove plocice koje su 4x skuplje od jugoasbestovih . koliko se secam te pakne  se nisu nikad odlepile kocile su ali i pravile riseve . materijali se razlikuju cak i kad kupujes u radnji original nisu iste za grad i za otvoren put . ako imaju materijal za motocikle mozes probati imas stare pa kad sledeci put bude blizu ti promeni na starim . neki poseban komentar svakako tesko ces dobiti jer ni motori ni stilovi voznje nisu isti kao ni brzina kretanja , ako ima razlike u ceni vredi probati jer nemoze to biti lose toliko da se neces moci zaustaviti svakako .

To sa cenom je ok, sa "kvalitetom" lepljenja mislim da isto nebi trebalo da bude problema. Setio sam se da u Jovana Cvijića ima servis i prodavnica, u kojoj se kupuju upakovane pakne i pločice svih tipova dok iza u istom servisu i lepe. Međutim ostaje dva pitanja, prvi je tvrdoća ferodola, a dok to iskusim na svojoj koži eksperimentom, moglo bi me koštati diskova. A predpostavljam da postoji i razlika u pritisku klješta motor-automobil, sobzirom da su diskovi automobila znatno deblji i predpostavljam pritisak klješta znatno jači, a to opet u vezi tvrdoće ferodola.

Dakle osnovni problem po meni bi bile ta tvrdoća...

• Svrati ponekad, 299 postova

prednji tocak,guvernala,vile....to je zivot.svako eksperimentisanje po tome ima veliku cenu posle.

plocice ca automobile i motocikle se drugacije izradjuju.za motocikel se ulivaju na metal sto nije bas slucaj na sutima,razlog je sto su mnogo tanje nego na kolima,vise se greju i trpe veca opterecenja....nove guma,nocve plocice....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja