Jump to content

Moto Zajednica

TROJA express - pomoć, saveti, predlozi

Recommended Posts

• Drug član, 818 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu

Društvadijo, nakon X vožnji po Balkanu, poneka i Alpima, red je krenuti i na Istok, za dvadesetak dana :). Pa pošto nam je prvenac na tu stranu na dva točka, svaka pomoć je dobrodošla. Za početaka finansijska :lol:.

Znam da ima tema nekih, ispratio sam, ali dok iskopam sve informacije, zaboravio sam one prve :lol:. Želja da se krene na Istok dugo tinja, ali problem sa slobodnim danima je odlagao put. Kako vreme ide ništa nije bolje, pa nema odlaganja više, a produžićemo i dalje nekada kada budemo slobodniji. Na raspolaganju je 4 dana. Ako negde zaškripi imamo i pola petog za rezervu i to je max.

Gde ići za tako malo, a da je more, a da je opet Istok, a da možemo da dobacimo i da ima veliku istorijsku simboliku, jednačina je pokazala Troju. Ideja je potekla zimus, a onda je privlačila i druge i na kraju nas ide 5 motora. Ovo je plan puta

IMG_20260513_101325.thumb.jpg.dafaa43dd84e5bcadf0aa83801341dd5.jpg

Pitanja:

1. Turska granica - pored zelenog kartona na šta obratiti pažnju od papira? Da li tolerišu provlačenje motora, kako ovi u redu tako i ovi u uniformama? Da li sme nešto hrane da se unese tipa neka pršuta, kulen ili su rigorozni?

2. HGS za motore(ovo nam je jako bitno) - čitao sam u drugim temama da do 15 dana vožnje u Turskoj ne mora da se kupuje, nego se plati na granici na izlasku. Da li je to tačno i ako jeste gde na granici se plaća i koja je procedura? Može i kartica ili samo keš?

3. Za rezervacije smeštaja koristiti Booking ili nešto drugo za Tursku

4. Preporuka za noćenja Čanakale, a može i Plovdiv i Kavala. Bitno da nije skupo, da su motori bezbedni i da je lako dostupno (da nisu neke favele i uski sokaci pod strminama). Sve ostalo manje važno, da li je centar, kakva je soba i ostalo...

5. Muzej Troje - koliko vremena oduzima sam obilazak jer ga nemamo :lol:. Više me interesuje obilazak parka i ostaci grada, nego sam muzej u zgradi. Da li se karta plaća za oba dela?

6. Kako ste rešavali roming - da li uzimati E sim i ima li tu nekih caka i preporuka za operatora ili uzeti neku fizičku prepaid karticu po ulasku u Tursku

7. Šta još obići u okolini Čanakala i Dardanela, po vašem mišljenju, a da ne oduzima puno vremena. Isto važi i za neke ostale tačke duž celog puta, ako mislite da su vredne pažnje i da su ostavile utisak na vas

8. Funkcionišu li Master kartice po pumpama, mostarinama, radnjama, restoranima ili većinom da se baziramo na keš.

9. Šta bi ste možda dodali, a da sam preskočio da pitam? Da znam smorio sam :)

Pucajte, a na kraju ću da vas ocenim ko je imao tačne odgovore :lol:

Unapred hvala svima :takoje:!

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Vozac A kategorije :D, 1075 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom DL 650

Оно што сам ја лично доживио јесте да не толеришу провлачење, јасно ми је речено да код њих се чека јер знају бити прилично непријатни. Е сад, увијек постоје изузеци, тако да ја преносим моје искуство. 

Што се тиче хране и пића, нису нас претресали а имали смо и сувог меса и пића. 

Искрено ми смо купили картицу за ХГС али су нам исто тако рекли да је џабака вожња за моторе типа 7 дана. На прелазу на коме сам ја био, Ипсала, није било могућности да се купи па смо негдје у близини Цариграда купили.

Толико од мене, за сада :)

Срећан пут желим и много лијепих успомена :) 

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja