Skocko 9 Napisano pre 13 sati U prolazu, 3 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Postovanje i pozdrav svima. Potrebne su mi informacije vezane za karburatore. Skidao sam rezervoar sa motora i susreo sam se sa 3 creva koja su spojena na karburatore. Dva creva su spojena na bocne strane karburatora a trece je spojeno izmedju oba. Zanima me cemu sluze ta creva i da li se to trece, koje ide izmedju karburatora, kaci na nesto. Kacim fotografije. Izvinjavam se unapred ako sam zapoceo Topic a vec negde postoji nesto slicno. Slobodno ga prebacite ako postoji, trazio sam ali nisam pronasao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 776 Napisano pre 12 sati (promenjeno) Drug član, 673 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Jel nisu bila zakacena nigde? to u sredini je prelivno, ide obicno negde iza fuzastera. Ova dva sa ovim plasticnim valjcicima su za vazduh, ona tako stoje, bitno samo da nisu prikljestena negde. Tj sluze da izjednace pritisak. Ako se varam nek me ispravi neko slobodno. Promenio pre 12 sati član JoeD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 16994 Napisano pre 11 sati moto merkat °°, 5033 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, JoeD je napisao: Tj sluze da izjednace pritisak. Sve je kako si napisao, samo ova creva imaju ulogu da smanje vakuum ispod membrana tj da "obuzdaju" gas, probaj bez njih odusevices se. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skocko 9 Napisano pre 10 sati U prolazu, 3 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, JoeD said: Jel nisu bila zakacena nigde? to u sredini je prelivno, ide obicno negde iza fuzastera. Ova dva sa ovim plasticnim valjcicima su za vazduh, ona tako stoje, bitno samo da nisu prikljestena negde. Tj sluze da izjednace pritisak. Ako se varam nek me ispravi neko slobodno. @JoeD Hvala na odgovoru :). Nisu bila zakacena nigde. Nagadjao sam da je tako nesto u pitanju. Da li da ga produzim do fuzastera da ne bi nekim slucajem polivalo benzin gde ne treba? 48 minutes ago, bdada said: Sve je kako si napisao, samo ova creva imaju ulogu da smanje vakuum ispod membrana tj da "obuzdaju" gas, probaj bez njih odusevices se. @bdada Hvala i tebi na odgovoru :). Kako to mislis probaj bez njih? Da im udarim cepove ili...? I da li to moze da dovede do nekog habanja ili kvara ako tako budem vozio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 16994 Napisano pre 2 sati moto merkat °°, 5033 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @Skocko bolji odziv gasa ali teza kontrola istog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skocko 9 Napisano pre 2 sati U prolazu, 3 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan 33 minutes ago, bdada said: @Skocko bolji odziv gasa ali teza kontrola istog Razumem. Videcu za to jos. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1688 Napisano pre 1 sat Drug član, 1742 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako dobro vidim ovo trece je kao sto rekose preliv i ide dole da eventulano ako dodje do prelevanja benz ne ide po motoru a ova dva ne pokusavaj da "filtriras", ja sam davno pokusao pa nisam znao sta je sa motorom. Ne mogu da se setim kod tdm-a ali vecina ima i crevo (obicno tanje) od cepa rezervara isto ka zemlji slobodno kada se prepuni rez da isto odvede visak ka zemlji. Ja sam jednom menjao sva creva na starijem tdm-u, sa onom vakum pumpom, mislim da sam kupio 2m, mozda mi jedno 20cm preteklo, imao je creva za sve pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...