Jump to content

Moto Zajednica

Servis ovlašćeni ili sam

Recommended Posts

• Drug član, 2894 postova
  • Motocikl: strom 650

Imam sledeći problem koji treba da rešim pa me interesuju i ostala mišljenja.

Naime na mom Keewayu koji je još u garanciji do juna meseca bi po servisnom uputstvu trebalo raditi servis koji kod ovlašćenog servisera košta oko 4000 dinara.Za te pare serviser zameni ulje svećicu našteluje ventile i pregleda motor stim da ako još nešto treba da se radi to naplati preko ove cene.Sve bi to bilo lepo da ja to sam nemogu da uradim za nekih 1000 dinara stim što je u toj varijanti problem što bi izgubio garanciju.Dali se isplati izgubiti 3 meseca garancije i uraditi sam servis.

Inače je motor sad na 5000 km prthodni servis mu je rađen na 2750km  kod ovlačćenog servisera u maju prošle godine zamena ulja i svećice i potrebna štelovanja.

PS motor imam nameru da prodam tako da sam zbog toga u nedoumici da imam nameru da ga ostavim sebi nebi razmišljao nego sve to lepo sam uradio.Nebih želeo da neki budući vlasnik misli da je nešto neregularno.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6318 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

1. dovedi kod sebe (posto je sneg, pa ne moze da se vozi) nekog ko se razume vise od tebe, da ga pregleda odokativnom metodom. Ako ne treba nista vise osim nabrojanog da se menja, udri

2. 4000-1000=3000 = 3 meseca (garancije) x 1 crvena, pa vidi na sta pametnije mozes/moras da potrosis te novce

ps. zaboravih da dodam, na tvom mestu, ja bih uradio pod 1.

• Drug član, 930 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0

Da sam na tvom mestu ja bih mu sam odradio servis. Ne verujem da ce ti to umanjiti cenu kod prodaje polovnog kineza.

• Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

Odradi sam. Veruj mi. Ne isplati se tri meseca garancije. Vozio sam Keeway i radio sam taj servis kod njih. Sad iz ove perspektive savetujem ti da odradis sam jer je to vrlo prosto.

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

Ne znam kako je kod kineza, jer kad sam ja kupovao svog Keeway-a nisam ni znao da postoji servisna knjižica, ali se po mom mišljenju motor se lakše proda ako mu je lepo popunjena knjižica. Ja bi takođe sam odradio servis

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

Sam odradi servis, " majstor " u servisu (kod mene) je mnogo " strucan " pa sam se ja odlucio sam da odradim servis .... isto savetujem i tebi

• Drug član, 1125 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Honda VT750 ACE

Zbog tri meseca nema računa dati 3000 din. više a nakon isteka garancije i nije neka stavka pri prodaji koja može da odluči,tako da ako znaš da odradiš radi...

• Drug član, 2894 postova
  • Motocikl: strom 650

Bice sam samo da uzmem ulje i to je to cak sta vise jedan renomirani majstor je na komentar da se na 5000 km steluju ventili odmahnuo rukom i rekao nediraj to netreba.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja