mx_rider1990 12 Napisano Februar 17, 2009 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: ZR Motocikl: Kawasaki ZX10R Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi molio bih vas za jedan odgovor.Razgovarao sam sa puno njih o ovakvoj temi,i svako mi kaze drugacije! Voleo bih da znam,da li sa Nemackom A i B kategorijom smem da vozim motor,tj.auto koji je na srpske table?? Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Februar 17, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da da, ali do 6 meseci od dana ulaska u Srbiju!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Februar 17, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan A sto nebi mogao? Razmisli malo, rent-a-car ne bi postojao da ne mozes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mx_rider1990 12 Napisano Februar 17, 2009 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: ZR Motocikl: Kawasaki ZX10R Prijavi odgovor kao problematičan @Maki:Sta to znaci? Npr.dodjem zimi vozi 2 nedelje,vratim se u Nemacku,na prolece opet dodjem vozim,i tako u beskraj? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Februar 17, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan @Maki:Sta to znaci? Npr.dodjem zimi vozi 2 nedelje,vratim se u Nemacku,na prolece opet dodjem vozim,i tako u beskraj? Kad dodjes u Srbiju mozes 6 meseci da vozis sa stranom dozvolom! Nakon 6 meseci moras opet da izadjes iz Srbije, vratis se (napravis krug oko granice) i opet mozes da se vozas 6 meseci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mx_rider1990 12 Napisano Februar 17, 2009 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: ZR Motocikl: Kawasaki ZX10R Prijavi odgovor kao problematičan Super! Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KIBO 5 Napisano Februar 17, 2009 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan mozes kao sto je receno, po pravilu treba da nosis i pasos sa sobom kako bi se proverio na pecatu datum ulaska u zemlju, kao i prijavljen boravak preko. ali nemas frku s tim dok si ok, tj. dok ne napravis prekrsaj i dodjes nekom na zub. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KIBO 5 Napisano Februar 17, 2009 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan naravno, najbolje ti je da konsultujes auto moto savez srbije. AUTO MOTO SAVEZ SRBIJE Kneginje Zorke 58 – privremena adresa Ruzveltova 18 11000 BEOGRAD Telefoni: 011 / 3331-100 (od 7.30 do 15 časova) 011 / 3331-200 (non stop Operativni centar) 987 (za mreže 062 i 063) 987 (za mreže 064 i 065) 987 (za fiksnu telefoniju) e-mail: info@amss.org.yu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Februar 17, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan A sta da radis ako si na duze u Srbiji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KIBO 5 Napisano Februar 17, 2009 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan odes u ljermontovu, das stranu i dobijes nasu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 768 Napisano Mart 6, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Mozes da imas dva pasosa, dve licne karte ali nemoze dve dozvole.....ja vec godinama vozim sa stranom vozackom dozvolom...pokazem je uz nasu l.k. i nikada nisam imao problema......normalno uvek nosim i drugi pasos ili l.k. ako zatreba...ali nije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Mart 6, 2009 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Mozes imati dve vozacke dozvole, evo ja imam i obe mi vaze, pitanje je samo kako su stecene. Ako odneses stranu dozvolu u Sup i zatrazis domacu Sup ti uzima stranu dozvolu. Meni u NL nasa dozvola nije priznata tj ne prznaju se dozvole van EU sa izeztekom SAD,Canade i jos nekih. Tako da sam morao ponovo da polazem kompletno i testove i voznju. U prevodu moja vozacka u NL mi ne vazi tako da opet imam jednu vazecu. Ali cim izadjem iz NL svejedno mi je koju cu da pokazem obe su vazece. Kod nas u Srbiji ako imas boravak u Srbiji mozes koristiti stranu vozacku dozvolu 6 meseci od prijave boravka, nakon toga moras je menjati za nasu, ista stvar je u NL samo sto tih 6 meseci moras iskoristiti za polaganje dok se kad nas prosto samo zameni za nasu. Za voznju na Srpske table sa stranom dozvolom, moze ako ga kupis jer je na tvoje ime, ili da imas ovlascenje ako auto nije tvoj koje se vadi sa 5min, ili renta-car koji ti daje auto na koriscenje a samim tim te ovlascuje. Za auto koji kupis da bi vozio u Srbiji vazi ono pravilo o 6 meseci od prijave boravka zatim ti treba nasa dozvola, a ako imas strane papire opet 6 meseci od ulaska u zemlju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pop Milan 1 Napisano Mart 6, 2009 U prolazu, 42 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan Ma nasim pandurima mozes da pokazes i clansku kartu nekog video kluba iz Nemacke i kazes to je dozvola i prolazis 100%.Sta oni znaju sta je Nemacka vozacka ,vozi brate i bas te briga . U krajnjem slucaju i ako je neki malo pametniji policajac das mu 10-20evra i prosao si. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Mart 6, 2009 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ma nasim pandurima mozes da pokazes i clansku kartu nekog video kluba iz Nemacke i kazes to je dozvola i prolazis 100%.Sta oni znaju sta je Nemacka vozacka ,vozi brate i bas te briga . U krajnjem slucaju i ako je neki malo pametniji policajac das mu 10-20evra i prosao si. Ako ovako razmišljaš, bolje je da i ne staješ policiji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mx_rider1990 12 Napisano Mart 6, 2009 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: ZR Motocikl: Kawasaki ZX10R Prijavi odgovor kao problematičan .msg461562#msg461562 date=1236348335] Ma nasim pandurima mozes da pokazes i clansku kartu nekog video kluba iz Nemacke i kazes to je dozvola i prolazis 100%.Sta oni znaju sta je Nemacka vozacka ,vozi brate i bas te briga . U krajnjem slucaju i ako je neki malo pametniji policajac das mu 10-20evra i prosao si. :D :D ;D Ma imam ja regularnu dozvolu A i B kategoriju,samo sto je nemacka. Ja reko kad dodjem u Srbiju,da vozim sestrin auto(koji je na ZR table),ili neki motor.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pop Milan 1 Napisano Mart 6, 2009 U prolazu, 42 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan Ma nasim pandurima mozes da pokazes i clansku kartu nekog video kluba iz Nemacke i kazes to je dozvola i prolazis 100%.Sta oni znaju sta je Nemacka vozacka ,vozi brate i bas te briga . U krajnjem slucaju i ako je neki malo pametniji policajac das mu 10-20evra i prosao si. Ako ovako razmišljaš, bolje je da i ne staješ policiji... Ako cemo posteno ja u 95% slucajeva i nestajem.Ali skoro je neko pisao u nekoj temi/mrzi me da trazim/da je vozio sa clanskom kartom neke biblioteke iz neke stane zemlje, oni bre nemaju pojma pogotovu kursisti bez uvrede ali oni su dno dna,kad im pokazes crvenu oni zabalave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Mart 6, 2009 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je nasa dozvola istekla pa uvek vozim sa USA dozvolom i nikada nisam imao problema. Samo vozi i uzivaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantah 41 Napisano Mart 6, 2009 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Karaburac Prijavi odgovor kao problematičan U novom zakonu je tačka koja kaže da možeš da imaš više vozačkih dozvola (na kraju krajeva postoje zemlje gde ne važi "naša međunarodna dozvola" pa moraš da imaš njihovu) ALI ne smeš da imaš više od jedne kod sebe tokom vožnje. To znači da će svaki policajac moći da nas pretresa bilo kad i bilo gde samo da bi proverio da u nekom džepu nemamo još jednu dozvolu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6299 Napisano Mart 6, 2009 Enduraš, 6363 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ma nasim pandurima mozes da pokazes i clansku kartu nekog video kluba iz Nemacke i kazes to je dozvola i prolazis 100%.Sta oni znaju sta je Nemacka vozacka ,vozi brate i bas te briga . U krajnjem slucaju i ako je neki malo pametniji policajac das mu 10-20evra i prosao si. Ako ovako razmišljaš, bolje je da i ne staješ policiji... Sestra od mog poznanika je imala svajcarski PSP i to je svim patrolama pokazivala kao vozacku dozvolu i UVEK je prolazilo bez problema. Slabo ima nemacko- pismenih saobracajaca, tako da pop dobro razmislja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 768 Napisano Mart 6, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da ne citaju ovo inace ce se "edukovati".... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
021 0 Napisano Mart 23, 2009 U prolazu, 35 postova Prijavi odgovor kao problematičan Iz licnog iskustva, bolje polazi za ovdasnju nego sto vozis sa stranom. Posto imam australisku dozvolu sa stalnim boravkom u pasosu, oba puta kad su me rutinski zaustavili prosle godine sam se raspravljao sa njima po vise od pola sata. Inace motor je registrovan na BG na moje ime. Vecito pitanje je bilo: Kako mozes ti da zivis u Australiji i da imas motor ovde? Umno, nema sta. Prvi put sam probao na lepo, drugi put ne, krace je trajalo. Nisam hteo da im dam australisku vozacku pa sam polagao ovde, sto stvarno nije neki problem, a nije ni mnogo skupo. Kad sam otisao da mi upisu kategoriju u dozvolu, objasnili su mi da moram da vadim novu jer na mojoj, na naslovnoj strani pise SCG a ne SRB. Ajd na slikanje. Do kad vazi nova... pa isto do kad je vazila i stara. Genijalci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...