SriverFX 65 Napisano Decembar 10 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Serbia Motocikl: BMW 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko gde ima da se nabavi koznjak (kombinezon ili dvodelni svejedno) za ljude visoke oko 2 metra? Takodje generalno oprema za visoke a vitkije, jako ju je tesko naci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4658 Napisano Decembar 10 Drug član, 2927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 29 minuta, SriverFX je napisao: Zna li neko gde ima da se nabavi koznjak (kombinezon ili dvodelni svejedno) za ljude visoke oko 2 metra? Takodje generalno oprema za visoke a vitkije, jako ju je tesko naci. Milo moto gear…oko 450€ komplet izrada kombinezona po tvojim merama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SriverFX 65 Napisano Decembar 10 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Serbia Motocikl: BMW 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Ovo deluje top. Hvala puno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 645 Napisano Utorak u 15:31 Zainteresovan, 529 postova Motocikl: ZZR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Imam isti problem. 202cm, 90kg i apsolutno nigde nisam uspeo da nadjem kozu da mi odgovara. Tekstil se nadje, koza ne. Sto se tice gore pomenutog proizvodjaca, kontaktirao sam ga i jakna je samo 450 evra. Moram da odem da vidim kako izgleda uzivo i da li vredi. @SriverFX ako nadjes nesto, molim te pisi ovde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SriverFX 65 Napisano Utorak u 15:57 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Serbia Motocikl: BMW 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan @Nightrider Z Hocu svakako. I ti javi valjaju li ovi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Paf 699 Napisano Utorak u 21:55 Svrati ponekad, 93 postova Lokacija: Zadar Motocikl: V-Strom 1000 XT Prijavi odgovor kao problematičan Neznam,svatko ima svoju prilagodbu,ja sam 198,100kg...Šlang i sexy,još uvijek,hahaha...probao sam kožu...i jednostavno mi nije odgovaralo,Textil komplet već par godina kupio,to mi odgovara...jednostavno je, skinem postave, opere se,ko novo uvijek......čak i kišu dobro podnosi do prve benz.pumpe i kišnjaka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
prezime ime 282 Napisano Utorak u 22:14 U prolazu, 69 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kada si poceo sa svako ima svoju muku rekoh osvrnuces se na nas sa ugradjenim memo san dusekom u stomak (197/130)… i tu je isto muka Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15638 Napisano Utorak u 22:32 Integrisan, 8188 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 12/10/2025 at 11:25 PM, mick said: Milo moto gear…oko 450€ komplet izrada kombinezona po tvojim merama. To šivenje po meri je odlično. Nailazio sam na te varijante po Nemačkoj. Jednom prilikom sam došao u posed ručno šivenog kombinezona. Evo tvrdim, to je najbolji komad opreme koji sam ikada video. Koža duplo deblja od konfekcije po radnjama. Štepovi i spojevi, zavrnuta koža razmak između uboda perfektan. Postava unutra od vune. Ja sam ga ovde nudio niko ga nije hteo. Na kraju sam ga poklonio burazeru. Kaže da ništa bolje nije nosio. Po etiketi radila ga neka mala radionica iz Hamburga. Tako da, ko može to sebi da priušti, vredi svaku paru. Da se koža održava, ono će trajati 50 godina. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SriverFX 65 Napisano Utorak u 22:44 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Serbia Motocikl: BMW 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan 47 minutes ago, Paf said: Neznam,svatko ima svoju prilagodbu,ja sam 198,100kg...Šlang i sexy,još uvijek,hahaha...probao sam kožu...i jednostavno mi nije odgovaralo,Textil komplet već par godina kupio,to mi odgovara...jednostavno je, skinem postave, opere se,ko novo uvijek......čak i kišu dobro podnosi do prve benz.pumpe i kišnjaka... Kako se pere kozno odelo uopste? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 22328 Napisano Sreda u 09:42 Vozim motor, nisam BAJKER, 2791 postova Lokacija: BGD-ŽKV Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan Ja bas volem kozu, stisne te skroz i svuda i osecas se kao Terminator, kao da si nepovrediv, kao da ste jedno. Naravno kada je kombinezon tvoj broj. Jako je tesko naci bas odgovarajuci, barem meni je bilo, ili odgovara jakna a ne odgovaraju pantalone i suprotno... Ja sam 182/105 i neki model nosim 54, neki 56, sanse nema da uparim i lone i jaknu isti broj. Vec par godina nosim RST odelo i prezadovoljan sam, leti samo jaknu a ispod 15C ceo komplet, i cizme RST naravno. Pranje mlakom vodom i mekom krpicom spolja, posle toga mazanje Hemel kremicom za kozu, unutra isto, samo mlakom vodom prebrisem postavu i ostavim da se osusi, srecom pa se ne znojim previse. Imam drugara koji drzi hemijsko ciscenje i pere odela ali kaze da hemija unisti kozu tj da koza izgubi mekocu i odbojnost na vodu pa ne preporucuje to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SriverFX 65 Napisano Sreda u 09:59 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Serbia Motocikl: BMW 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan @BokyBoy Kako koza podnosi kisu? Koliko mozes da vozis a da ne upije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4658 Napisano Sreda u 12:26 Drug član, 2927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, Alekre je napisao: To šivenje po meri je odlično. Nailazio sam na te varijante po Nemačkoj. Jednom prilikom sam došao u posed ručno šivenog kombinezona. Evo tvrdim, to je najbolji komad opreme koji sam ikada video. Koža duplo deblja od konfekcije po radnjama. Štepovi i spojevi, zavrnuta koža razmak između uboda perfektan. Postava unutra od vune. Ja sam ga ovde nudio niko ga nije hteo. Na kraju sam ga poklonio burazeru. Kaže da ništa bolje nije nosio. Po etiketi radila ga neka mala radionica iz Hamburga. Tako da, ko može to sebi da priušti, vredi svaku paru. Da se koža održava, ono će trajati 50 godina. Ovaj naš vidim fino radi...kontaktirao sam ga za cenu i to mi je rekao. Sa druge strane drugar je naručio ne zezam se iz Afganistana odelo...bukvalno si opisao kvalitet. Čovek sašio dvodelno odelo drugaru i poslao za Srbiju...jedino što je DHL odrapio sa poštarinom ali je cena izrade bila tipa 150e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 22328 Napisano Sreda u 15:24 Vozim motor, nisam BAJKER, 2791 postova Lokacija: BGD-ŽKV Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, SriverFX je napisao: @BokyBoy Kako koza podnosi kisu? Koliko mozes da vozis a da ne upije? Zavisi od vrste jakne, neke imaju ubacene delove materijala zbog ventilacije i tu puste prvo, pokisao sam par puta i nije propustila, naravno na kratko nesto sam kisnuo, trebalo bi da mogu da izdrze kraci pljusak,, za duzu voznju po kisi navucem kisno preko ili ne vozim, ustekam se negde i cekam da stane kisa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 962 Napisano Sreda u 17:41 (promenjeno) Zainteresovan, 747 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Nosim koznu jaknu koja je bez membrana I sl. Kad vidim da je oblak, ne stajem. Za nesto vise, kisno. Najduzi pjlusak bio oko pola sata, najvise, nije pustila nit se napila . Ps Jednom godisnje namazem je vazelinom iz apoteke. Promenio Sreda u 17:44 član Petre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Paf 699 Napisano Sreda u 19:49 Svrati ponekad, 93 postova Lokacija: Zadar Motocikl: V-Strom 1000 XT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, SriverFX je napisao: Kako se pere kozno odelo uopste? Prvi korak, povaditi sve protektore, leđnoga, u ramenima, koljena i što sve već ima. Nakon toga slijedi potapanje odijela u kadi punoj mlake vode. Ništa posebno, ionako se smoči kada se vozi po kiši. Problem sa kožom ne leži u tome već je problem sušenje i pucanje kože. Nakon ove rutinske operacije slijedi temeljito pranje izvana. Kada je odijelo već ionako cijelo mokro puno ga je lakše izvana oprati kako spada nego mrljati nekom krpicom. Gotovo sve što je dobro i za našu kožu prolazi i za ovu obrađenu. Dakle neki blagi sapun za ruke je sve što je dovoljno za pranje izvana, prije stavljanja odijela u perilicu rublja. Slijedi mukotrpno četkanje nekom mekom četkom kako bi se uklonile sve nakupljene nečistoće i sva polipljena gamad,tu po čistoći vode se vidi čistoća... Nakon što je završeno vanjsko pranje slijedi okretanje odijela naopako kako bi se u perilici dobro oprao najbitniji dio, unutrašnjost odijela. Odabran je blagi program na perilici sa puno ispiranja, temperatura pranja 40 stupnjeva jer ništa koži ne može biti na toj temperaturi. Koristio se tekući prašak za rublje, bez ikakvih omekšivača, nema potrebe za glupostima da ne oštete kožu, a tekući prašak je sasvim dovoljan da potpuno opere podstavu. Prvo jedan dio odijela pa drugi, nema šanse da bi perilica mogla sve odjednom, preteško je., osim ako nemate Bosch perilicu od bar 8kg. Nakon pranja odijelo kao da je tek izašlo iz dućana, o čistoći unutrašnjosti neću niti govoriti. Slijedi jos jedan dosadan dio, a to je mazanje kože kremama kako ne bi ispucala. Prvo treba ostaviti odijelo 24 sata da se suši u prostoriji, prirodno bez ikakvih dodatnih izvora topline, slijedeći dan se kreće sa mazanjem, dok je odijelo još lagano vlažno! Računajte da će odijelo ako ga budete prali van upotrebe biti barem 4 dana, tako da znate da nema vožnje. Mazati treba zaista obilato. Specijalizirane kreme, a ne ove za ruke. Nije dovoljno samo tanko namazati sve ravne površine već doslovno treba uliti losion u sve šavove kako bi se koža tu dobro natopila i ostala mekana inače će tu prvo popucati. Zbog toga je zgodnije za prvo mazanje imati losion koji je rjeđi, a ne kremu. Dakle sa tim ne treba štedjeti, a koža će tu kremu "popiti" već za desetak minuta. Nakon prvog dana isto ponoviti slijedeći dan, već se osjeti koliko je koža mekana i koliko joj treba kreme. Nakon toga mažem i treći dan i nakon što se sve upije odijelo je spremno. Napomena, za cijeli postupak nije dovoljna samo jedna bočica losiona, odnosno kreme. Eto to bi bilo to, posla ima za takvu glupost i preko glave. Dodao bi još, na kraju, kad je sve vraćeno...protektori, zaštite...kao novo iz dućana...otišlo odmah na oglas i odmah se prodalo...isto, tako, odmah u dućan po Textilni komplet...i dan-danas sam u njemu... ... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 554 Napisano Sreda u 20:07 Zainteresovan, 509 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Šta je bilo kad se skroz osušilo nikad nećemo saznati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...