Kalesin 709 Napisano Novembar 17 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Solo ride...kao i uvek Malo zakasneli putopis medjutim kako kažu..nikad nije kasno itd. 25 Juli Whatsapp zvrnda, telefon pada u nesvest.. poruka za porukom, e idemo u Barcelonu da se vidimo sa Andresom i Sarom...al znaš mi idemo kolima, bling..ja cu avionom, bling...znaš mi smo na odmoru pa...bling bling...gledam poruke...datumi se menjaju iz momenta u momenat...odluke dogovori haos. Šta meni ovo treba u životu? Mada nije loša ideja, al ja ne bih ja to tako...khmm Skrolam imenik...klik klik... Sara tebi je rodjendan 30og jel' da?... Siii chica, es el 30, por que? Hmmm primaš goste? Aaaaaaaaaa you are coming!!!..- kao da sam je čula kako vristi tamo,- rekoh Tranquila Saritaaaa , Do you need us to pick you up from the airport... Gledam pitanje i jedno veliko NE se formira pre nego počeh da mislim Nope, dolazim motorom, - prolazi minut, dva, pet... Stize poruka od Andresa, Are you fckn insane.... Ummmm, you already know the answer... I tako iznebuha odjednom, ničim izazvana sem velikom dosadom i željom da obrnem jedan "mali" krug počnem da planiram sve tako da 30 Jula budem na ručku u Barceloni. Gledam kilometražu najkraćim putem 2150km u jednom pravcu...ugh...ono šta bih ja htela i što je izvodljivo jer je već 25ti se baš i ne poklapaju. Ma izboksovaću usput nešto, volela bih videti azurnu obalu eto čisto mi ćef...San Remo, Nica, Cannes, San Trope (u sećanju mi serija Žandarm iz San Tropea) zvezdice u očima...google maps km sve veća... biće ovo jako jako zabavno. 37 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kokot 635 Napisano Novembar 18 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: Super Tenere XT1200Z Prijavi odgovor kao problematičan Sa velikim uzbudjenjem cekam nastavak. Najvece avanture se dese recimo "slucajno" tj. igrom prilika! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 22123 Napisano Novembar 18 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2770 postova Lokacija: BGD-ŽKV Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R '16 Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, Kalesin je napisao: Solo ride...kao i uvek Malo zakasneli putopis medjutim kako kažu..nikad nije kasno itd. 25 Juli Whatsapp zvrnda, telefon pada u nesvest.. poruka za porukom, e idemo u Barcelonu da se vidimo sa Andresom i Sarom...al znaš mi idemo kolima, bling..ja cu avionom, bling...znaš mi smo na odmoru pa...bling bling...gledam poruke...datumi se menjaju iz momenta u momenat...odluke dogovori haos. Šta meni ovo treba u životu? Mada nije loša ideja, al ja ne bih ja to tako...khmm Skrolam imenik...klik klik... Sara tebi je rodjendan 30og jel' da?... Siii chica, es el 30, por que? Hmmm primaš goste? Aaaaaaaaaa you are coming!!!..- kao da sam je čula kako vristi tamo,- rekoh Tranquila Saritaaaa , Do you need us to pick you up from the airport... Gledam pitanje i jedno veliko NE se formira pre nego počeh da mislim Nope, dolazim motorom, - prolazi minut, dva, pet... Stize poruka od Andresa, Are you fckn insane.... Ummmm, you already know the answer... I tako iznebuha odjednom, ničim izazvana sem velikom dosadom i željom da obrnem jedan "mali" krug počnem da planiram sve tako da 30 Jula budem na ručku u Barceloni. Gledam kilometražu najkraćim putem 2150km u jednom pravcu...ugh...ono šta bih ja htela i što je izvodljivo jer je već 25ti se baš i ne poklapaju. Ma izboksovaću usput nešto, volela bih videti azurnu obalu eto čisto mi ćef...San Remo, Nica, Cannes, San Trope (u sećanju mi serija Žandarm iz San Tropea) zvezdice u očima...google maps km sve veća... biće ovo jako jako zabavno. Toooo sekooo, samo jos malo da zacinis sa nekim fotkama... P.S. Ja celu pricu znam...a vi morate da se malo strpite...a prica je luuuudiiiiloooo! Promenio Novembar 18 član BokyBoy 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kalesin 709 Napisano Novembar 18 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Planiram rutu gledam koliko mogu u danu da prevezem...gde noćiti, kuda ići...a stići kad sam planirala, faaak moraće jedan deo autoput da se koristi. Prvobitna ideja je bila da dodjem do Milana tj sa njom sam krenula pa da se odatle spustim na Djenovu i dalje obalom...medjutim... Pošto je generalan plan napravljen sjurih se do Delte do Nacea da pogleda motorin jel sve kako treba..u medjuvremenu u Barelu uzedoh opet(negde u Bosni izgubih prošlo) kišno odelo. Zvoni telefon nepoznat broj, kurir, temu isporuka. Sreća prati lude..ovaj hrabre. Stiže car play navigacija naručena tipa sedam dana ranije (javljalo se meni da ću lungati negde) i još neke gluposti, ništa ulovim kurira negde na pola puta i pravac kući. Raskompotovah plastike KTMu kao da nije moj, jbo ih dizajner. Isprovlačih kablove za punjač za telefon sa usb C, brzi naaaajbrži , i za carplay, uspeh provući žice uz ram. Stvarno su se mnogo popravili kinezi, odličan kvalitet instalacije, debljina žice, sve top. Naravno kinezi ne bi bili kinezi malo je drndav nosač za CarPlay al preživeće...valjda... Potraja to planinarenje sa navigacijom i punjačem al vredelo. Zakačih sve i reko daj da vidim kako to radi, povezivanje sa iPhone bukvalno u jednom kliku...opaaa, kloniran fon i najvažnije apps...može da se veže i na bluetooth sluške (koje nemam)..kez od uha do uha to je to...sad imam i navigaciju. Neće se gubim...mnogo... 26 Juli Gledam gume, dobra šara al malo su za moje pojmove omatorele, izdržaće nemam kad sad menjati to. Odvaja se kit za čepovanje i pakuje u bočni džep na repnoj torbi zajedno sa klještima (bolje imati nego da zatreba). Kreće unutrašnja borba, jerbo jel'te ja volim da putujem sa samo neophodnim stvarima a treba poneti kreme (jbg put treba da se isplati nekako), i spakovati se a da mi to ne smeta pri vožnji. KTM repna već puna sa kremama i uljima...aaaaa dekatlon , forclaz gumirana torba perfektamente...sad mogu da se relaksiram još ceo jedan dan do polaska. 27Juli Spakovala se. Zaboravila da kupim nove mačke (pak tregere), ma odradiće posao i stare. Srećom i veoma atipično za mene setih se da aktiviram putno osiguranje što mi Yettel nudi besplatno uz moj paket i dobih 36GB free neta za Evropu...sreća rados'. Veče se približava i setih se da za Sloveniju treba vinjeta, pogledala razne sajtove i pronadjoh da mi Vintrica nudi vinjete za razne EU zemlje povoljno, ubaciš tablicu vozila platiš i odmah dobiješ QR kod sa vinjetom aktivan odmah (kroz cca 10min), još imaju i app pa ti sve u telefonu...phew sad mogu spavati. Alarm setovan na 5:30AM planirah poći do 6:30AM da uhvatim prazan put i hladovinu....destinacija Barcelona, prvo noćenje planirano negde oko Milana, al da ja krenem pa gde stignem. (@BokyBoy Od sledećeg posta idu slike bato moj) 26 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vojakis 69 Napisano Sreda u 17:39 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: KRAGUJEVAC Motocikl: Kavasaki EN450A Yamaha Diversion 900 Prijavi odgovor kao problematičan Prica obecava. . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kalesin 709 Napisano Četvrtak u 20:28 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke 2022 Prijavi odgovor kao problematičan 28mi je napokon svanuo, ustvari još nije svanulo lagano se razdanjuje, prtljag pregledan po drugi put i sve uvezano na motor, dobra mi je bila procena oko 6:45 se kreće na put. Sipah gorivo i pravac Batrovci, prvi dan treba preći dobar deo puta...tj sad je onaj naj dosadniji dan kad treba ići autoputem bratstva i jedinstva i za što kraće vreme preći što više km. Brzo stižem na granicu i za divno čudo nema gužve, savršeno prolazno vreme, i još nije ugrejalo kako su najavili za dan. Tako nekako proleteh kroz HR i na najbolji mogući način tj bez stajanja stigoh do SLO, vreme za prvu pauzu jerbo je KTM objavio da je žedan i da imam još nekih 60km goriva. Prva pumpa stajemo i mali odmor pre nego pretrčimo u Italiju. Dok sam plaćala gorivo naleteh na nešto što mi je izmamilo osmeh. Radenska tri srca blagi predah, protein bar i da pregledam kako mačke drže sve. Umor...nema ga još, vrućina sve veća.. i jedna pred polazak... Vožnja kroz SLO bi bila smor da nema malo krivina i da pogled nije kao iz bajke. Inače sve je patosano kamerama, slovenci voze isključivo po propisu i malo su smor, ali poštuju sve učesnike u saobraćaju. Lagano postajem vidljiva i drugim učesnicima na putu sretoh dosta kolega na motorinima uglavnom iz EU. Shvatih da sam ušla u Italiju kad se sa slovenačkog znakovi premetnuše na Italijanski, lepota nemanja graničnih prelaza. Kako je dan odmicao i temperatura rasla izgubih malo entuzijazma da ću stići do Milana GPS kaze jos 200km. Stadoh negde da sipam opet (nevolja sa Duke rezervoarom je da staje oko 14l total), pogledah smeštaj oko Milana i šlogirah se cenama i odlučih da mi je mnogo da vozim još 200km reko daj neki hostel negde zanimljivo, i tako bukujem sebi krevet u hostelu Meet Garda Lake, na jezeru Garda za celih 15€, i podjoh lagano ka tamo. Medjutim krenuo umor i usporih malo, već je popodne i vrućina nesnosna. Posle jedno 100km reko moram stati da se i motor i ja ohladimo malo. Uto videh neku pumpu rekoh mora da ima malo hladovine da stanem na po sata da se odmorim. Al ono svuda upeklo sunce, auti parkirani na sva mesta u hladovini, kad primetih pod tremom jednu Yamahahu staru Tenere dakar verziju. Videh čovek ustade sa ivičnjaka i maše kao stani ovde... stadoh sidjoh, i upoznah sličnog ludaka. Razmenismo par reči i odsedesmo u hladovini jedno 20min u tišini...svako u svom svetu, i tek onda počesmo priču, on putuje po balkanu i sad na putu kući, oduševljen Srbijom, i tako u priči kaže čovek još nije našao gde će noćiti, rekoh mu ja našla na jezeru Garda hostel pa ako hoće može samnom tamo, valjda će imati i za njega neki krevet. Kaže čovek vodi, ti rekoh mu imamo 80km al ja sam baš umorna i ne bi da vozim brzo..nasmeja se on i reče ma ni ja nisam u boljem stanju. I tako kretosmo tamo. Posle jedno sat vremena stigli u hostel, savršeno mesto za motorine pod kamerama...pitali ima li za njega krevet i voila dobi čovek istu sobu. Raspakovasmo motore i ko veli ajd malo odmora, bilo je nekih 18h kad smo stigli. Jezero perfektno, još sunce napolju, malo se živnulo posle tuširanja. Malo smo duže pričali i krenusmo u potragu za hranom. Janfilipe kaže kreće ujutru ka kući uporedismo rute i jbg on ka planinama(živi na granici FR/Swiss),a ja ka azurnoj. Kad sam pomenula gde sam namerila malo me je čudno pogledao al kaže pa ako baš to hoćeš. Jezero Garda je prelepo, voda topla, samo zato što mi je kupaći bio negde u ćošku torbe ne okupah se..samo se noge smočile Klopa u Italiji skupa užas, a ja apetita jok, uzesmo neke lokalne sendviče i krenusmo malo u istraživanje i naletesmo na rock koncert live negde izmedju zgrada. Savršen završetak prvog dana putovanja. Oboje umorni kao psi prebrojasmo današnju kilometražu...on prešao oko 750km a ja 900... kaže mi čovek nisi baš ti normalna...samo se nasmejah reko...imam cilj i delimično ga ispunih...22h pozdravismo se, jer ja krećem ujutru oko 6am a on reče lagano će jer ima svega 300km do kuće. Obećasmo da ćemo ostati u kontaktu i laku noć. 30 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2184 Napisano Četvrtak u 21:57 Drug član, 1502 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Мени је јасно што те је чудно погледао а вероватно и теби после вожње уз море... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kalesin 709 Napisano Petak u 08:34 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke 2022 Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Gajo Sevojno said: Мени је јасно што те је чудно погледао а вероватно и теби после вожње уз море... Bilo mi je jasno posle 20min vožnje al o tome u sledećem postu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...