Jump to content

Moto Zajednica

Laptop na motoru

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 391 postova
  • Motocikl: Versys 650, Monkey

Sledeće sezone ću na dužim putovanjima verovatno morati da nosim laptop sa sobom na motoru. Zanima me kakva imate iskustva sa vibracijama? Da li su vam pravile probleme sa hardverom?

Takođe, šta se pokazalo kao najbolje rešenje za pakovanje laptopa? Za svakodnevno nošenje koristim HP ranac koji je lepo postavljen. Hvala unapred na savetu ili preporukama iz prakse.

Promenio član Sveti Atila

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1904 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000, Peda Sniper, Voge SR3

U ranac za laptop pa u kofer/bunker, kad nisam imao, ranac na leđa, nikad problem. Mada, od kad vozim laptopove na motoru, nemam HDD već SSD, mooožda bi hdd mogao da se ošteti, ali to je već u domenu teorije. Hdd je osetljiv na vibracije kad radi, ne kad je ugašen.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Sviđa mi se 2

• Mr., 634 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black,
19 minutes ago, Sveti Atila said:

Sledeće sezone ću na dužim putovanjima verovatno morati da nosim laptop sa sobom na motoru. Zanima me kakva imate iskustva sa vibracijama? Da li su vam pravile probleme sa hardverom?

Takođe, šta se pokazalo kao najbolje rešenje za pakovanje laptopa? Za svakodnevno nošenje koristim HP ranac koji je lepo postavljen. Hvala unapred na savetu ili preporukama iz prakse.

Kakav nosac planiras? Na upravljac ili direkt na rezervar. Kako si mislio rijesiti napajanje? 🤣 Zajebavam se naravno.

Ja ga nosao svakako, i u torbi i solo u kofer, naravno ususkan u garderobi. Nikad nije bilo problema

• Sviđa mi se 1
  • Haha 3

• BJB Maxi Scooter Club, 945 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Ja ga nosim svuda, uglavnom u sleeve-u. Bio je i u rancu, i u koferu, i u repnoj torbi, i pod sedištem na skuteru - nikad nikakav problem. Ubaciš malo stvari oko njega da baš ne udara okolo i to je to. Ako nema hard disk (a ne verujem da ima), nema sta da crkne unutra, tako da samo treba paziti da se bukvalno ne polomi :) 

• Sviđa mi se 3

• Zainteresovan, 735 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Nisam imao nikada problema, stavim ga ili u ranac pa na zadnje sediste i gurtne, ili u kofer izmedju odece (Shad 58x). Idem i na teze terene van puta tako, nikada nikakav problem. Samo da ne seta po koferu i ok je. Te futrole su ok isto ako ide u kofer. Koristim MBP 13" M1.

Jednom mi je malo i voda usla u ranac, neko bas nevreme bilo ceo dan, ali preziveo. 

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja