Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki bandit 600 “budzenje”

Recommended Posts

• Hronični Motociklopata, 7678 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

Ubaciš mašinu od Katane GSXF 750, blok im je isti, sve paše, i dobijaš stotinak konja, ali je zajebancija.

Mada najbolje prodaj  Bandita i kupi brži motor, jer budženje se nikako ne isplati, a imaš gomilu jačih i bržih šestotki od Bandita za iste pare ili manje.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1330 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

Bandt može bez problema da ide 200 km/h. Sasvim dovoljno i previše. Stavi mu turbo. pa ce da let. Eto ti pravo budzenje

• Ne silazi, 3083 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Što znači, kada je sve dobro naštelovano, i u tip top stanju, može lepo da ide. Nema potrebe za budženjem...

• Podržavam 3

pre 24 minuta, bajker71 je napisao:

Dogura do 230 km/h (po brzinomeru) pri 11500 rpm bez problema.

Realno Bandit 600 jedva prebaci 200 kmh, mada to je sasvim dovoljno.

Ubrzanje mu je prilično skromno za 600ccm, to mi je najviše smetalo kod njega.

Ali zato Bandit 1200 nema taj problem, krajnja brzina je malo veća, ali ubrzanje je monstruozno.

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 8103 postova
  • Motocikl: TDM 900
27 minutes ago, bajker71 said:

Dogura do 230 km/h (po brzinomeru) pri 11500 rpm bez problema.

Pod uslovom da vozač nije vepar kao ja od 115kg :D

Budženje Bandita 600 nema smisla. Samo iz razloga što je fabrika to već uradila jer je napravila Bandita 1200. A taj motor su gurali i na 200 konja prepravkama.

• Drug član, 1817 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600
pre 12 minuta, Disko Nindža je napisao:

Realno Bandit 600 jedva prebaci 200 kmh, mada to je sasvim dovoljno.

Fabrika deklariše maksimalnu brzinu od 212 km/h za Bandit 600 s mk2.

Ja sam težak 75 kg i motor me ne oseća. Uz Rudnik sam probao da izađem 6-tom brzinom, bez problema. Za ovih pet godina mi nije nikada zafalilo snage. Naravno da je 1200 ubedljiviji u svim aspektima vožnje. Što se tiče dimenzija i rama, isti su.

Promenio član bajker71
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 2957 postova
  • Motocikl: strom 650
WWW.GEARINGCOMMANDER.COM

Motorcycle speed and sprocket calculator with bike database for gearing, sprockets, tires and chains of over 1900 bikes. Request yours to be added as well.

Može da se igra sa lančanicima veća brzina manje ubrzanje bolje ubrzanje manja krajnja brzina.

To je najavtinija igranka

pre 9 minuta, bajker71 je napisao:

Ja sam težak 75 kg i motor me ne oseća. Uz Rudnik sam probao da izađem 6-tom brzinom, bez problema. Za ovih pet godina mi nije nikada zafalilo snage. 

Ja sam +- 100kg, i podamnom Bandit lepo vuče u svakoj brzini nosi sebe i mene bez problema, samo jbg pre Bandita sam imao 600-tke poput CBR 600F-a i YZF Thundercat 600R koje su osetno prgavije, pa me Bandža malo razočarao u tom polju.

Nikad mi neće biti jasno zašto mu braća Japaneri nisu stavili Kataninu 750ccm mašinu, nego samo uradili malu seriju mk1 modela samo za domaće tržište, i posle taj 750 agregat stavili u Inazuma model za ceo svet.

Trebali su da stave agregat stare Katane koji ima 105 ks i baš je oštar. Novija "buljava" Katana ima mnogo slabiji agregat i ne bi ništa posebno dobili, par konja.

• Sviđa mi se 1

• Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

To bi bila najbolja kombinacija, 750 kubika. Osim japanskog tržišta, ima ih na ruskom. Ali zaboravljamo jednu stvar da je bandit bio napravljen da bude jeftin (3500 funti nov). 1200 kubika je ozbiljna mašina sa 5 brzina (mk1 i mk2) ume da zadnji točak prokliza i to nije motor za neiskusne. Ovu raspravu treba prebaciti u temu za Bandita, mada je i tamo već prezvakana. Bandit je fantastičan motor, zvuk možda i najlepši od svih. Ali ga vreme neumoljivo gazi, teško je naći očuvan primerak. Generacijski možda je najbolji zzr 600 i od cbr -a, koji je dosta manji. 

Bandit fabrički ima loše ogibljenje, loše kočnice, ram često hoće da zahvati korozija, fabrička farba je poprilično tanka. Plastike su kvalitetne, tvrde ali nosači bočnih plastika su svima uglavnom polomljene. Linearno ubrzava, zvuk fantastičam, nisko težište. Lako se vozi, ne umara vozača. Uljara ako je očuvan agregat, ide fantastično i otporan je na sve vremenske prilike. Od mana vremenom hoće da se stvrdnu gume zaštitne od svećica pa u kišnim danima to pravi problem, bez obzira na rupe koje treba čistiti žicom. Manžetne od karbova svima su sada već dotrajale (ispucale) i to ko god da kupi ga čega za zamenu, nove 4 komada koštaju pravo malo bogatsvo, a da nisu sa ali expresa. Sve ovo napisano važi za mk1. 

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 8103 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ali vidi, to je motor star 30 godina skoro. Uložićeš u te stvari, flanše, kablove za bobine i tako to i taj motor će da tera još 30 godina. Tutneš neku bolju oprugu napred i bude to super motorić.

A za 1200 je sve ispričano. Ja odavno pričam da će taj motor postati klasik i da sa kupi dok je još povoljan. Mislim na neki da nije izakan i da je fabrika stanje.

Nešto razmišljam, u Bandita verovatno nisu stavili agregat od stare Katane 750 pošto bi bio jači od 1200 pa on ne bi imao poentu...

Te gumene prirubnice su i meni pomalo ispucale ali ne vuče falš-vazduh pa ih za sada ne diram. Što se tiče korozije nema ni jednu tačku nigde i sve plastike, i svaka žabica je čitava i na svom mestu. Takođe, svaka sajla je fabrička, kočiona creva itd.

Prednji kraj je bio malo mlohav i spušten ali sam to rešio šrafovima koji imaju mogućnost predopterećenja opruge i sada je TOP!

Za moju težinu opruga je dovoljno jaka. 

Katana 750 na papiru ima konjskih snaga koliko i Bandit 1200, ali, to nije cela priča, jer obrtni moment je na strani 1200-tke, ima daleko više njutna, i na mnogo nižim obrtajima ih postiže, a to pravi veliku razliku u koncu.

Opet vracamo na to, da je to bio ulazni motor, jeftin. Inazuma je vec klasik i nema ih. Slazem se za to da ce ici 30 god kad se sve izmenja ali nece biti motor da se vozi godisnje 10k,vec vise paradni. A to mnogo vise kosta. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja