Jump to content

Moto Zajednica

Zabrana za A kategoriju

Recommended Posts

• U prolazu, 60 postova
  • Motocikl: R1200gs

Pozdrav kolege, pošto ću izgleda da malo odmorim od upravljanja A kategorijom, vrv 6 meseci, zanima me da li je to za ceo A ili ostavljaju bar AM? Ima li ko iskustva. 

Da znam da li da se đoram za neki skuterčić? 

Razlog je obilaženje na punoj, dva komada. 

Hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 220 postova
  • Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha

Ја мислим да иде одузимање дозволе а не категорије, тј да не би смео ништа да возиш. Нека ме неко исправи ако грешим

• Ne silazi, 3082 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

@dule2812

Grešiš, osim ako nisam obavešten o promeni. Oduzima se kategorija vozila kojom je učinjen prekršaj.

Za AM nisam siguran. Ranije se polagao PSP i dobijala se posebna dozvola. Glavna na čuvanju, PSP se koristi...

Promenio član Blaza

• U prolazu, 60 postova
  • Motocikl: R1200gs

Pa to, gledam sada imam nekih vazdan kategorija u dozvoli. Ako mi ide A, možda ostaje AM ili A1, ništa mi nije kasno. 

Elem, biće dobar GS dohc na prodaju 🤣

• Svrati ponekad, 220 postova
  • Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha

Ето, нисам ни ја паметан. И ја сам полагао прво псп па онда за б, знам за то, али сам мислио као оно што је било за б и ц категорију.

Ако некоме одузму б чини ми се да није смео ни ц да вози. 

• Drug član, 1041 postova
  • Motocikl: -

Uzmu i sad dozvolu, ali možeš da tražiš potvrdu na kojoj ti pišu sve kategorije.

U starim vozačkim se zabrana upisivala na samu dozvolu, ostale kategorije si mogao da koristiš normalno, pošto sad ne mogu da pišu, ide oduzimanje dozvole.

Što je meni imbecilno, sad je sve uvezano, pikni negdje na kompu da ima zabrana, i patrola to lako može da provjeri.

• Drug član, 994 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

Možda je u BiH tako, kod nas se ne oduzima dozvola. 

Ovlašćeni radnici MUP-a, na osnovu podataka iz Registra, u skladu sa zakonom, bez odlaganja, a najkasnije u roku od pet dana od dana evidentiranja mere, dostavljaju vozaču Saopštenje o vremenu trajanja izrečene mere evidentirane u Registru (dalje: Saopštenje) na obrascu čiji su sadržina i izgled odštampani uz Pravilnik i čine njegov sastavni deo.

Saopštenje sadrži podatke o:

- kategoriji motornog vozila za koju je izrečena zaštitna mera,
- trajanju mere,
- organu koji je doneo pravosnažnu odluku o izricanju zaštitne mere,
- broj i datum pravosnažne odluke,
- datum od kada mera počinje da teče i
- datum do koga zaštitna mera traje.

Dostavljanje Saopštenja vrši se prema pravilima o ličnom dostavljanju koja su propisana Zakonom o opštem upravnom postupku ("Sl. glasnik RS", br. 33/97 i 31/2001 i "Sl. glasnik RS", br. 30/2010).

Zaštitna mera je izvršena dostavljanjem Saopštenja vozaču i počinje da teče od datuma kada je vozaču Saopštenje uručeno, odnosno od datuma koji je u Saopštenju naveden kao datum od kojeg zaštitna mera počinje da teče.

Zaštitna mera se ne upisuje u saobraćajnu dozvolu kao nekada, vozač ne odlazi u prostorije nadležnog organa, već se svi podaci u vezi sa izrečenim zaštitnim merama vode u Registru u elektronskom obliku i, kao i svi ostali podaci iz elektronske kartoteke vozača, dostupni su u svakom trenutku pripadnicima saobraćajne policije koji vrše kontrolu u saobraćaju.

Vozač sme ponovo da upravlja vozilom po isteku perioda trajanja zaštitne mere, bez potrebe da odlazi u prostorije nadležnog organa.

https://www.paragraf.rs/100pitanja/prava_gradjana/izvrsenje_zastitne_mere_zabrane_upravljanja_motornim_vozilom.html 

Promenio član Mr_Wolf
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1165 postova
  • Motocikl: NEMAM

Ne uzima se fizički samo ubace u sistem. Ako te provere vide u sistemu da imaš zabranu i ako voziš pod zabranom, neka je velika kazna.

Svakako, ako je zabrana za B može da se vozi motor tj A kategorija ili obrnuto. Ovo važi za Srbiju.

• Zainteresovan, 520 postova
  • Motocikl: Varadero 1000
4 hours ago, Brale said:

Pozdrav kolege, pošto ću izgleda da malo odmorim od upravljanja A kategorijom, vrv 6 meseci, zanima me da li je to za ceo A ili ostavljaju bar AM? Ima li ko iskustva. 

Da znam da li da se đoram za neki skuterčić? 

Razlog je obilaženje na punoj, dva komada. 

Hvala

Dva komada kao dve prijave ili na jednoj prijavi dva vozila ?:)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   2 članova

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja