Jump to content

Moto Zajednica

Honda CB1000GT – lepota, snaga… ali da li ima dušu za put?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 389 postova
  • Motocikl: FJR1300A

Za GT sam već kod ovih predstavljanja čitao u komentarima pitanja mnogih da li će biti problem sa trošenjem ulja kao kod Horneta, a sad se već piše i o odlaganju početka prodaje zbog tih problema...

Npr:

image.png.4437c025c6285427443d922e9b524a31.png

ili 

WWW.MOTORCYCLES.NEWS

Honda is recalling the CB 1000 (SP) Hornet. Increased oil consumption can lead to engine damage, risk of falling, and fire hazard. All information about the recall.

gde kaže: It remains to be seen whether other models with a similar four-cylinder design could be affected. These include the announced but not yet available CB 1000 F and CB 1000 GT models.

Neki forum pre mesec dana:

Just had an email from the dealer !!

Hi Rob,
Not great news unfortunately.
Honda have a specific parts supply issue affecting CB1000GT. This means at the moment they are not expecting machines to arrive until June.
I am away until Saturday but wanted to give you an update as soon as I heard. This is a nationwide issue affecting all dealers.
I will give you a call on saturday to discuss further.
Please accept our apologies for this situation,

Ili sa fb grupa, itd.

image.png.0932554f130812a76739082a41bb2dec.png

Promenio član Robi
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 389 postova
  • Motocikl: FJR1300A
WWW.MOTOREVIJA.COM.HR

Èetverocilindarski motor velikog Horneta mo¾e imati neuobièajeno visoku potro¹nju ulja, ¹to potencijalno mo¾e dovesti do o¹teæenja motora

"...U ovom trenutku nije poznato jesu li servisnom akcijom pogođeni i srodni modeli CB 1000 F i CB 1000 GT. Budući da navedeni dvojac još nije dostupan na tržištu, izgledno je njihovo kašnjenje u dolasku u prodajne salone i očekujemo ih tek na ljeto."

• BJB Maxi Scooter Club, 1430 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Odmah su odložene za leto, nevezano za naše tržište. Cuclaju ulje i one i Horneti

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 69 postova
  • Motocikl: Honda NC750X DCT

Izgleda da su stigle prve porudzbine po Evropi, vidim javljaju se u nekoj FB grupi ljudi iz GB, Danske i Nemacke.

Prvi utisci su im super.

Ja sam se bas nalozio. Nadam se da ce biti uskoro u mom kraju (rurska oblast, Nemacka) neki dostupan. 

Svidja mi se ravno sediste i deluje dobar polozaj za visoke vozace. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 666 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Pre sat vremena, zoki_poki je napisao:

Izgleda da su stigle prve porudzbine po Evropi, vidim javljaju se u nekoj FB grupi ljudi iz GB, Danske i Nemacke.

Prvi utisci su im super.

Ja sam se bas nalozio. Nadam se da ce biti uskoro u mom kraju (rurska oblast, Nemacka) neki dostupan. 

Sta li je bilo sa problemom vezanim za ulje,zna li se sta?

• Drug član, 350 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021
Pre 13 sati, zoki_poki je napisao:

Prvi utisci su im super.

Jeste zanimljiv model, i meni se svidja. Ja sam u komsiluku i jos nijednu nisam video na putu. Mozda odem ovih dana da pogledam, da vidim kako izgleda uzivo. Pogotovo zadnje sediste, jer mi na slikama deluje malo. 

• U prolazu, 69 postova
  • Motocikl: Honda NC750X DCT
On 7/18/2026 at 7:42 PM, Pedja Ča said:

Sta li je bilo sa problemom vezanim za ulje,zna li se sta?

Kažu da su rešili, vidim na instagramu neke likove koji su već prošli po par hiljada, bez potrošene kapi. 

• Podržavam 1

• Drug član, 666 postova
Pre 5 sati, zoki_poki je napisao:

Kažu da su rešili, vidim na instagramu neke likove koji su već prošli po par hiljada, bez potrošene kapi. 

Nisam siguran ,cini mi se da su neke gumice bile u pitanju. Opoziv i udri.

• Svrati ponekad, 192 postova
  • Motocikl: on two wheels

Pročitao sam jedan komentar od kolege( mislim da je poljak) na yutubu da nije motor za kojim bi bacio pogled prilikom parkiranja i odlaženja od istog. Nema onog wau efekta, što se tiče pojave i izgleda(kvaliteta). On napominje izuzetno ružan prednji deo. Uglavnom za ovaj motor ljudi ostavljaju pozitivne utiske i ovo me je baš iznenadilo, a s druge strane verujem mu svaku reč po tom pitanju….znači, teško da će biti taj wau efekat “ispod” ne znam ni ja koje cifre. Kvalitet i izgled je pretrpeo ovom u “novom” dobu i šta uzeti a da ti srce zaigra….kolko se pružiti😀.

Promenio član DAR'C NS

• Integrisan, 8100 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600

Od svih proizvodjaca kao da se Honda najvise srozala sa kvalitetom. Mozda sto je imala nekada najvisi nivo pa je to sada vise primetno.

• Podržavam 1

• Drug član, 666 postova
pre 11 minuta, DAR'C NS je napisao:

Pročitao sam jedan komentar od kolege( mislim da je poljak) na yutubu da nije motor za kojim bi bacio pogled prilikom parkiranja i odlaženja od istog. Nema onog wau efekta, što se tiče pojave i izgleda(kvaliteta). On napominje izuzetno ružan prednji deo. Uglavnom za ovaj motor ljudi ostavljaju pozitivne utiske i ovo me je baš iznenadilo, a s druge strane verujem mu svaku reč po tom pitanju….znači, teško da će biti taj wau efekat “ispod” ne znam ni ja koje cifre. Kvalitet i izgled je pretrpeo ovom u “novom” dobu i šta uzeti a da ti srce zaigra….kolko se pružiti😀.

Ako cemo iskreno...Honda nikada nije imala motore koji izazivaju "wau" efekat...od kada pratim moto svet...Taj efekat je bio uvek rezervisan za druge marke. Honda je uvek akcenat stavljala na pouzdanost,izdrzljivost,dugotrajnost...A o lepoti zavisi od ukusa. Uvek su svi govorili za Hondu da je dosadna,nije zabavna i sl...

Dakle tu se nije nista promenilo. A o kvalitetu i ovo drugo sto sam naveo...za to treba vreme da prodje. Ako je pouzdana,dugotrajna i te stvari...meni ne smeta sto nije lepa...i bila bi moj izbor.

• Drug član, 666 postova
pre 8 minuta, Motorcyclist je napisao:

Imala je 90tih sa NSR modelima, VFR, CBR900RR itd.

Cbr900rr sam vozio...U drustvu blizeg okruzenja imala je i nadimke..."krmaca,debela Berta,traktor" nije mamila na uzdah...silan motor,glomazan i tezak ...po Leposti Dzamaha mi je bila lepsa...al ove Hondetine nisu mogle da se slome. Na more na kafu i nazad u cugu...mlado's ludo's.

Jebaj ga....zadnje generacije motora su blize zadnjim generacijama vozaca po Leposti...Normalno je da mi vise volimo starije modele ...a cesto i vozimo.

IMG_20200627_165607.jpg

Promenio član Pedja Ča
  • Sviđa mi se 1

• Integrisan, 8100 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600

Bilo je lepih motora, CBR600 F4i, 600RR, Shadowka, Africa. 

Po meni, previse igraju na sigurno, vecito nesto ni tamo ni vamo.

• Haha 1

Meni to za 14.000€ bi kao kupcu moralo izazvati osmeh od uva do uva, ili to ne bih uzo. Čisto da spomenem da gledajući u šumaru hajabusu, u prvi mah je nisam ni prepoznao…nakako niska i neprimetna i naravno bez wau efekta, a u pitanju je 17,500€. A moram da napomenem da gledajući teneru onu sa dva rezervoara, nisam mogao oči odvojiti koliko je to lep motor. (Po izgledu tri puta lepši od transalpa novog u najlepšoj beloj boji)

Promenio član DAR'C NS
  • Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 508 postova
  • Motocikl: Tomos Automatik 50, Peugeot Ludix 50, piaggio fly 150, Honda SW 400, Honda CBF 1000
6 hours ago, DAR'C NS said:

Meni to za 14.000€ bi kao kupcu moralo izazvati osmeh od uva do uva, ili to ne bih uzo. Čisto da spomenem da gledajući u šumaru hajabusu, u prvi mah je nisam ni prepoznao…nakako niska i neprimetna i naravno bez wau efekta, a u pitanju je 17,500€. A moram da napomenem da gledajući teneru onu sa dva rezervoara, nisam mogao oči odvojiti koliko je to lep motor. (Po izgledu tri puta lepši od transalpa novog u najlepšoj beloj boji)

Ja kada sam video hajabusu, kada su je novu raspakivali iz onog metalnog "kaveza" ostao sam bez daha. Igrom slucaja sam bio u servisu "MotoToma" U Backoj Palanci, momak pazario hajabusu, novu novcatu. Tako da taj uzdah, odusevljenje i da li vas obara s nogu efekat je u oku posmatraca. Isto vezi i za teneru i afriku, kad ih vidim ne mogu da prodjem brzo. Dok na primer kada sam video bmw gs ovaj najnoviji 1300, ostao sam hladan, ruzan motor, ne bih se za njim okrenuo nikada.

Znaci pricamo o wau efektu, da neko ne krene da objasnjava u drugom pravcu.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Ali uživo  duplo izgleda bolje, da ne kažem fascinantno. Po meni najlepši yamahin motor.

IMG_2485.jpeg

Onaj partreger na transalpu kao sa pijace, neka srebrna boja kao da su deca farbala, prelepe zlatne felne, bela, plavo sedište…sve lepo a onda taj partreger koji štrči ružnoćom. Ne bih afriku komentarisao jer 20.000 je baš dosta i jeste odličan motor ali i on zavisi od kolor šeme koja mu dodatno čini da bude kraljica puteva.

Malo sam skreno sa teme, izvinjavam se……cb1000gt jedva čekam da vidim u salonu, biće to vrlo prodavano kao i u celoj evropi…ne mogu ga dovući kolko se prodaje. Srbija- ćorak, za sada. Nema nabavke izgleda do sledeće godine. Ili će ovde poturiti boju koja nije tražena.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja