Jump to content

Moto Zajednica

NEW Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• Integrisan, 7191 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600

Ja sam isto, ali davno sam presao sa 500 kubika kategorije, i znam kako povlace i kojom snagom raspolazu... Doduse na putu. Za off verovatno dovoljno. Pa da se ne razocaram posle 750 i 600 kubika.

Drugo, vozio sam 890 adventure tako da... :D

Ne bih ubacio RF medju ta dva modela... 

Promenio član Motorcyclist

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1426 postova
  • Motocikl: Tuareg 660
Pre 10 sati, Motorcyclist je napisao:

Drugo, vozio sam 890 adventure tako da... :D

E to je problem ! 😆

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 924 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Snaga je ok i ubrzanje, ovo je dosta lak motor, ima 51ks, a vrti se preko 10K (znaci kratke brzine, odlicno). Verovatno moze da dogura do 180-190kmh GPS). Na snimku na prethodnoj strani dobro ubrzava. Generalno ovi laksi motor i 50ks je dovoljno za bilo koji tempo voznje do nekih 150-160kmh, zavisno od agilnosti, mozes ga voziti kao i bilo koji tezi 100ks+ motor, verovatno i lakse na nekim deonicama. Jedino sa dvoje padaju performanse dosta. Vise snage uvek dobro dodje, ali sasvim prihvatljivo.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT

Bolje je voziti mali motor brzo nego voziti veliki motor obuzdano, ja sam se u to posle dve decenije uverio na svojoj kozi i potpisujem ovu mantru 👌

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 425 postova
  • Motocikl: Apn 6

Moj brat hoce da kupi z500 da li postoji neki servis kod Nas na jugu Srbije  gde bi mogao da radi servise dok je motor u garanciji ili bi za svaki servis morao da ide za Bgd ili Ns?

• Advanced Member, 2394 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Sve si dobro upratio :)

Novi KLE, osim što mi se sviđa izgledom, me uopšte ne privlači. Rekao bih da ima ista ograničenja za off-road upotrebu kao i stari, samo što je 35 godina novija ciklistika.

Da se razumemo, ni MT-a nisam uzeo zbog vožnje van asfalta. On je jeftino prevozno sredstvo za letnje mesece i ako se desi da odem na neku pretežno asfaltnu turu. Ali znam sebe, redovno će se dešavati da i MT-om siđem sa asfalta pa mi treba taj deo priče :)

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 924 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Ovom KLE-u agregat ispada jedan od jacih aduta naspram konkurencije. 51hp i lepa kriva snage. Ubrzanje poprilicno dobro, primetno jace od NX500. A od 450MT-a ima skoro 10ks vise.

Nego u EU ce biti ustrojen kao mnogi, za EU pise 33.4 kW {45.4 PS} / 9,000 rpm. inace je 51hp/10,000 rpm. Videcemo.

Mislim da ce Kawasaki da uleti sa lovom itd. kod dosta popularnih testera i yt kanala, nekako mi smrdi na to, pa ce biti hvale na sva usta a sakrivanje onog loseg.

• Integrisan, 8327 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ja ne vidim ništa loše u suštini sa ovom KLEčinom. Neće Pol Tares da ga vozi. Za nekog prosečnog Džoa, koji će sa njim da ide na posao, do prodavnice, eventualno malo da zagazi kroz prirodu gde već postoji put, vikend tura i sposobnost da gazi lošim asfaltom... Biće to odličan univerzalni motorić. Sve ostalo je neka fikcija za 99% ljudi.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1203 postova
  • Motocikl: Maca

Kako ja to tumačim iako me niko nije pitao a i ne razumem se dovoljno - problem sa novim KLEom je što niučemu nije dobar a u odnosu na konkurenciju u iole pristojnoj konfiguraciji je skup. Ko bude želeo japanca u većini slučajeva će kupiti NX500 i verovatno će kupiti bolji motor, a ko bude otvoren i za druge proizvođače će tek naići na raznorazne bolje opcije.

Ja sam imao ranije originalnog KLEa, i iako je imao mana bio je jako zahvalan motor. I jesam mu ubacio progresivne opruge, pancir creva, dogbone-ove koje je Gliga uradio da ga podignem malo...ali to je bio motor koji je u to vreme nov koštao 3.7k evra dok je TA bio oko 6-7k. Novi KLE nije značano jeftiniji od konkurencije a ničim se ne izdvaja...dobro možda bude bolji za nas krakate kako su neki javili pa tu nađe svoju nišu.

• Podržavam 2

A što mora da se izdvaja? Ako je univerzalan motocikl on ne bi trebao po prirodi da ima velike minuse i pluseve. Samo nek je dobar, pouzdan sklop i eto motora koji može danas do posla a za vikend preko Karpata i za dva dana kući. Ostalo su nijanse.

• Sviđa mi se 1

Japanci slabo slusaju potrosace ali eto za sledecu godinu vec vidim dva zahteva:

- povecati klirens

- tubeles gume

- 18 zadnji tocak

• Drug član, 1735 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Nije on niti bolji, niti losiji od konkurencije.

Jednostavno se mnogo ocekuje od njega. 

Ovo me potseca na trk kad se pojavio i uporedjivali ga GS-om   :)

Bio jeftin, lep, sa solidnom opremom, i "japanisti" nisu mogli da ga svare. Sad ima mnogo kineza u ponudi, onda je bio samo trk

• Ne silazi, 6767 postova
  • Motocikl: konzerviran

Na stranu klasična britanska pristrasnost za domaće..MCN je po mom mišljenju jedna od najozbiljnijih kuća kada je u pitanju test motocikala. Ima tu još italijana, španaca i francuza koji dobro rade svoj posao..ove naše, za koje postoji tema ne komentarišem.

Kako reče naslov, čini mi se...poznaje sve zanate, ni u jednom nije majstor...ocena je za ovaj motocikl. Biće to sasvim solidno za nekoga ko je prosečnog rasta, prosečnih primanja (za razvijene zemlje) i prosečnih zahteva u vožnji

Odličan je, odličan je. Radujem se svakom univerzalnom motociklu koji je pristupačan i jednostavan. To je bio koren motocikla i fale nam takvi motocikli. Najslađe se čovek na njima navoza.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja