Gile 2253 Napisano Sreda u 22:27 Drug član, 1009 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: V-Strom 650 '24; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Gile je napisao: http://www.polovniautomobili.com/motori/28064992/kawasaki-kle-500 Evo cena zvanicnih za Srbiju. Najjaci utisak je da imaju dodatne pakete opreme. Ova Rally varijanta sadrzi Akrapovic auspuh koji je normalno postavljen, onako kako bi i fabricki trebalo da stoji. Ne mogu da ne pomislim da je to namerno uradjeno, samo da bi iskamcili jos koji evric od krajnjeg kupca. Odmah te namestaju da puknes jos para, jer onaj fabricki ne lici ni na sta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15496 Napisano Sreda u 22:30 Integrisan, 8154 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Momci, morate malo da budete i realni. Žičani točak, sa unutrašnjom i bez unutrašnje nisu isti. Ako hoćete tubeless na žičane felne to košta. Neće ga proizvođač staviti na ulazni model od 6500 evra. Da neko ne shvati pogrešno, moje mišljenje da je žičani točak više trend i modni detalj nego potreba. Mnogo ima tih ADV wanna be motocikala koji su samo kljakavi putni motocikli. Na starim Transalpovima 600/650 točkovi nisu upitni dok ne istrule posle 40 godina. Kako će biti sa novim motociklima Boga pitaj. Daj žičani točak sa tubeless na neki nejked, e to je lepota. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8318 Napisano Sreda u 22:47 Drug član, 2828 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 15 minutes ago, Alekre said: Ako hoćete tubeless na žičane felne to košta. Neće ga proizvođač staviti na ulazni model od 6500 evra. Ma čini mi se da sam video negde da i to može 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15496 Napisano Sreda u 23:01 Integrisan, 8154 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan To kao kad je Ford na prvoj generaciji Fokusa stavio multilink pozadi. Ovi iz VW poludeli jer auto u toj klasi ne sme da ima. Pritisak im digli 300 sa 200. Krenuće i oni da šišaju Živke, samo još malo dok izgrade imidž. Svi vole pare. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21339 Napisano Sreda u 23:18 Integrisan, 6651 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Gliga said: Nije baš neko poređenje, ali da li bi vozio automobil koji ti se sviđa ali nema baš sve vazdušne jastuke npr? Ima samo prednje i one zavese recimo. Znaš da te u specifičnom udesu neće štititi. Ali taj specifični udes ima minimalnu verovatnoću da se desi. Pucanje gume u tako katastrofalnom obliku definitivno nije nešto što samo čeka da se desi svakom od nas. Ja bušenje gume recimo uopšte ne stavljam na spisak rizika vožnje motora. Ostali učesnici u saobraćaju predstavljaju daleko, daleko realniju pretnju. Ovo sam nekoliko kilometara vozio u zadnjoj gumi na KLE pre nego što sam shvatio da se nešto dešava. A shvatio sam jer je češalo zadnju viljušku. Prošlo je nekako bočno, ušlo i izašlo iz spoljašnje. Nju sam morao da bacim. Unutrašnju je samo okrznulo. Zakrpio sam je i velika šansa da je još uvek na motoru. Ovo mi se desilo bez najave* na autoputu pri 100 na sat tokom prestizanja, sa celom porodicom unutra. Relativno nova guma. Ko tvrdi da moto guma neće uraditi isto? Srećom zadnji točak, srećom bez gubitka kontrole. *Na ulasku u tunel se promenio zvuk guma. Proglasio sam da je drugačiji asfalt jer se ništa nije osetilo u vožnji. Na izlasku iz tunela je eksplodirala. Hvala na objasnjenju. Ja sam od 16. godine vozio samo tubeless od skutera do motora i vozio sam na probusenim, sa ekserima u gumi, sa na pola pritiska u gumama, sa cepovanim i nikada nisam imao problem. Da li bih nesto tako mogao sa tube type? Vozio bih ali bih morao imati uplaceno putno to je sigurno jer gumu da zamenim nema sanse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 2854 Napisano Sreda u 23:29 BJB Maxi Scooter Club, 997 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Mogao bi, meni se desilo u NS na protestu. Bilo par rupa u unutrasnjoj.Doduvao, vozio par km, doduvao opet i tako dosao do vulkanizera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 416 Napisano Sreda u 23:31 Svrati ponekad, 356 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 godina kupio od drugara (njegov otac)prvi vlasnik apn6 sredim ga sve,dodji gume da se zamene odem lepo kupim gume,rasturim stare I krenem da namestam move,namestim nove sve ok,napumpam one ispustaju rasturim I imam sta da vidim izbusene na vise mesta,skinem felne kupim nove unutrasnje I odnesem kod vulkanizera,cirkus. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2153 Napisano juče u 07:03 (promenjeno) Drug član, 1480 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Letos drugar u Bosni pokupio ekser, nije ni znao dok nije parkirao motor i tek uvece kad je sedao primetio da nesto nije u redu. Vulkanizeri ne rade, nedelja, nije problem, 5min, udenuti crvić i teraj dalje. Mogu zamisliti da je bila unutrasnja. Mora se nositi set pajsera, skidati tocak, pritom zadnju je teze zameniti. Sve to ne mora nikad da se desi ali eto, samo hocu da kazem, tubeless tockovi su mnogo zgodniji, barem na motorima koji najveci deo vremena provode na drumu. Ako moze V Strom 650 koji je budget touring motor, da ima tubeless zicane felne, moze i Transalp primera radi... ili kle s i SE model ili bar da se bira kao kod Suzukija, hoces livene ili zicane... Ja sam isao na zicane estetike radi. Zlatna zicana felna mi je oduvek bila prelepa. Promenio juče u 07:09 član Rider000 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 289 Napisano juče u 07:48 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS Adventure LC Prijavi odgovor kao problematičan Imao u razmaku od godinu dana na dva različita motocikla dva "čepovanja" gume, tako da ne zamere kolege koje dosta voze offroad, ali meni tubeles nema alternativu ! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8318 Napisano juče u 08:02 Drug član, 2828 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Otišli smo baš u off sa pričom o gumama pa sam otvorio novu temu. Imam jedno pitanje za ljude koji su imali pucanje na velikoj brzini, pa da ne nastavljam ovde. Nadam se da će admin uskoro da je odobri (nisam znao da to treba). A možda i da prebaci neke postove odavde tamo 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8318 Napisano juče u 08:54 (promenjeno) Drug član, 2828 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Gile said: http://www.polovniautomobili.com/motori/28064992/kawasaki-kle-500 Nego da se vratimo na temu: Jel postoji negde informacija kad se očekuje u prodaji ? edit: Hm zapravo je već u prodaji - ispada. Kad se očekuje da stigne kod nas, ako je neko pitao. Takođe ova promena specifikacija mi uopšte nije jasna, nekako deluje neozbiljno ... Promenio juče u 08:55 član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 2253 Napisano juče u 09:21 Drug član, 1009 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: V-Strom 650 '24; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Vidis da vec sad primaju uplate. O rokovima isporuke sigurno znaju nesto, kad bi ih pozvao dobio bi info. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1438 Napisano juče u 10:03 Zainteresovan, 772 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljivo kako slusaju utiske i odmah uradili korekciju. Znaci digli clearance na 185mm, ali i sediste na 871mm (poput T7 koji je dosta visok), 194kg wet weight. Pise da ima i opcionih nizih sedista, pitanje koliko ovo utice na komfor, poprilicno je visoko. Ali lepo od njih sto korigovali. Nisam bas razumeo kako, smanjili su hod zadnjeg dela. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8318 Napisano juče u 10:06 Drug član, 2828 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pa to mi i nije jasno kako? Ako je već krenula prodaja, a ovi još uvek menjaju motor ?! Znači da nema gotovih ili spremnih za isporuku. Neće to skoro... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2872 Napisano juče u 10:08 Andragog, 5451 postova Lokacija: On off road Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan Smanjili su hod zadnjeg amortizera , dobar posao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21339 Napisano juče u 10:18 Integrisan, 6651 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 14 minutes ago, Blackened said: Zanimljivo kako slusaju utiske i odmah uradili korekciju. Znaci digli clearance na 185mm, ali i sediste na 871mm (poput T7 koji je dosta visok), 194kg wet weight. Pise da ima i opcionih nizih sedista, pitanje koliko ovo utice na komfor, poprilicno je visoko. Ali lepo od njih sto korigovali. Nisam bas razumeo kako, smanjili su hod zadnjeg dela. Jel 871mm ok za ljude oko 183cm? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2872 Napisano juče u 10:20 Andragog, 5451 postova Lokacija: On off road Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi od širine sedišta i od tvrdoće opruge. 183 je ok sigurno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 2854 Napisano juče u 10:29 BJB Maxi Scooter Club, 997 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam 183-4, sediste 920, sve ok. Nije široko 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1438 Napisano juče u 10:46 (promenjeno) Zainteresovan, 772 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 26 minutes ago, srbac said: Zavisi od širine sedišta i od tvrdoće opruge. 183 je ok sigurno. Da, ok je to uglavnom. Ali zavisi i od duzine nogu i debljine djona. . Jedino moze biti nezgodno van puta, kada se zaglavi i na terenima sa jacim horizontalnim nagibom moze da se zezne i padne. (kao kada padaju na Stelvio). Takodje osecaj voznje je malo drugaciji, kao da sedis na motoru, ne u motoru (ja volim ovaj osecaj vise) Promenio juče u 10:47 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...