Ferty_ 570 Napisano Februar 16, 2009 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Imam, da kazem, zimsku opremu, sto je mnogo lakse kupti nego za toplije dane. Zanima me u cemu vozite kad dodju ti lepi dani? Moram da kupim neku jaknu, ali se pitam da li uzeti nesto tipa sve rupicasto, ali sa full protektorima (sto zna prilicno da produva) ili neku skroz zatvorenu tj. pun materijal D500 otprilike ako je moguce isto sa protektorima. Licno vise sam za ovu drugu varijantu sto se tice zastite jer dzabe ti rupicasto kad te probije vetar ili npr padne kisa pa si opet mokar do gole koze. Na 30+ stepeni pretpostavljam da vecina vozi u majici i slicno (makar sam tako zakljucio kroz pricu sa oklegama) Sta mislite o ovome? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6417 Napisano Februar 16, 2009 Enduraš, 6388 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kupi skroz zatvorenu jaknu sa ventilacijom. Na 30+ stepeni se vozi u jakni, sem ako neces da izgoris i budes crven kao rak Na putu nema hladovine, pa i ako te vetar hladi vrlo lako se izgori. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Februar 16, 2009 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan da da to sam vec doziveo kad sam ga kupio proslog leta vozio sam par dana u majici itd... znaci 2 dana po recimo par sati voznje i upravo se desilo sto si rekao izgoreo sam k'o stoka! Ok sad samo da se jos vise bacim na potragu takve jakne i cujem jos koji dobar savet od kolega sa foruma.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 452 Napisano Februar 16, 2009 Zainteresovan, 426 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Po meni su letnje jakne , bar za srbiju i okolinu cita glupost. Preko dana prijaju, imaju dosta ventilacije kao sto kazes rupicaste, ali dodje vece!!!! I onda se smrznec ko p...... Ja probao vise puta i odustao od iste, da ne pominjem kako je kad te uhvati brzinski pljusak od 2 min. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Februar 16, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan gledaj varijantu....krenes odmah u teretanu,kidas se steroidima,kupis protektore koji se stavljaju direktno na ruke i kornjacu....bog da te vidi,ne treba ti jakna ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomos_ATX50 1 Napisano Februar 16, 2009 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Zajecar(centar grada) Prijavi odgovor kao problematičan leti pilotska jakna spitfire-ka,a uvek u vojnickim pantalonama...a od obuce Mile Dragic pustinjske cizme,(koje nose nasi u mirovnim misijama) i mogu vam reci da su jako kvalitetne... a zimi Shellys Rangers cizme... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14417 Napisano Februar 16, 2009 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 955 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan obuci se kako god hoces ali znaj da manje pece sunce nego asfalt. minimum za leto bez obzira na toplotu jakna sa protektorima, pojas, farmerice i patike. kacigu da ti ne spominjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleTenere 49 Napisano Februar 16, 2009 Svrati ponekad, 335 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha XTZ 660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan T shirt klompe i pici, sta filozofirate ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
katerina 118 Napisano Februar 16, 2009 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: SUBOTICA Motocikl: Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan Ja za ovu sezonu nameravam uzeti protektore koji se samo "oblačim" na farmerice i maicu dugih rukava. Prosto, prošle godine sam jednom pala i to pri brzini od 5 km/h - proklizala kod bankine. Bolje da poderem maicu nego kožu. :'( Drugo krajnje je nezgodno kada ispred tebe ide neki kiper sa npr. peskom baš dobar - bolan - piling napravi. Treće dogod voziš, neosetiš da goriš na suncu a posle jao i pomagaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Februar 16, 2009 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan I cetvrto sto cini mi se svi zanemarujete...vetar PROBIJA! Licno sam iskusio. E sad da li sam mozda manje otporan ili ne...ali u prva 2 meseca voznje sam 2-3x imao problem u donjem delu ledja ( otprilike ushinuo sam se ). Mada ne bih rekao da sam manje otporan jer sam ceo zivot extreman i testiran na razna sra*a ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Februar 16, 2009 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam IXS model: X-Jacket BAMAKO link: http://www.ixs-fashion.com/b2c.asp?PageNo=DEFAULT Testiraa leti i na 35 stepeni u podne, auto put, kroz sumu, grad,.. Nema problema sem u gradu posle 3 - 4 semafora kad postaje toplo, i nocu sa planine kad se vracas bude hladno? Resenje novine na grudi i "udri" ( za nocnu voznju) za grad nemam savet. Uz njih idu i pantalone, kontak rajfeslus, zastita sve, ( i sve isto vazi, sem za nocnu voznju kada su sasvim O.K.): IXS model X-Trousers NAMIB ll link: http://www.ixs-fashion.com/b2c.asp?PageNo=DEFAULT Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
katerina 118 Napisano Februar 16, 2009 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: SUBOTICA Motocikl: Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan Izvini, u pravu si. Ja vozim malog skutera pa mi je vetar nekako slabiji. A kada se vozim sa mužem, pošto sam znatno niža od njega, totlano sam sakrivena pa na to nisam obratila pažnju. Za leđa OBAVEZNO pojas. Nije puno para a zlata vredi. Inače problem kada mi je hladno ršavam sa dobrim kišnjakom. Pošto na skuteru imam nazad kofer prtljag mi nije problem. Kofer obavezno nosimo i kada se zajedno vozimo, ako nizašta drugo ono da se udobno namestim. Druga varijanta za leđa je lepo svoju bolju polovinu na motor pa ti ona čuva leđa ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Februar 16, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan leti vozim u sorcu i kacigi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tRoUbLe 0 Napisano Februar 16, 2009 U prolazu, 4 postova Lokacija: Grčka Prijavi odgovor kao problematičan Ja leti vozim u jakni(letnjoj sa stitnicima) sa kacigom i pantalonicama do kolena ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Februar 16, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan I kad je leto obavezno nosim jaknu sa protektorima (skinuta unutrasnja postava), kaciga, rukavice, farmerke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Februar 16, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Tanja jakna sa protektorima koja se dobro luftira, do sada deblje vojne pantalone a uskoro ću kupiti tanje pantalone sa protektorima. Na nogama čizme ili dublje cipele, nikako patike. Obavezno pojas. U koferu uvek imam šuškavac i kišni kombinezon. Ako ti je ladno, trpaj novine. To je oprobana metoda i radi besprekorno. Na rukama rukavice ili po gradu rukavice bez prstiju, tek da nije gola šaka. Važno je da si dobro okololjen u smislu protektora jer je odeća tanka. Kombinuj šta voliš. Patike su njakave i u njima se lako lome noge ili se ugruvaju. Zato su bolje čizme ili dublje cipele. Ne očekuj da će ti biti taman po suncu i po ladu, u gradu i na putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Februar 16, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da o kacigi ne treba posebno govoriti. To je podrazumevano stanje pre nego što uopšte sednem na motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Februar 16, 2009 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da malo preciziram...uglavnom mislim na voznju PO gradu preko dana (guzve, semafori..) i naravno po gradu nocu. Bez extremnih brzina i slicno. Do 90-ak. Za van grada, duze ture, po planini sto neko rece zna se sta ide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikri 3 Napisano Februar 16, 2009 Svrati ponekad, 113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Po gradu ,,kaciga ,pojas za preko dana a uvece dodam i letnju jaknu i neke duze pantalone (maskirne) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gio 140 Napisano Februar 16, 2009 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: New Now City Motocikl: Suzuki SV 650 s k1 Prijavi odgovor kao problematičan Ako idem na plazhu ili tako neshto gde nemam da ostavim stvari negde onda kaciga{u tasnu},kornjacha i rukavice a ako se vozam onda kagica,rukavice i jakna. Dole bermude,farke ili trendza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikolic 3 Napisano Februar 16, 2009 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga je obavezna. Cisto da spomenem, mada se podrazumeva. E, sad, zavisi od tipa i duzine voznje: ako je duzi put, 200... 400 km, nosim full opremu, cizme, pantalone, jaknu, letnje rukavice, a po potrebi nesto od toga zamenim stvarima iz kofera. za srednje puteve, po toplom vremenu, cesto izbegnem cizme pa i moto pantalone. za laganu off-road voznju (kad ne prelazim 30-50km/h, cesta stajanja, van saobracaja...) poprilicno se olaksam od opreme za svaku, pa i najkracu voznju (od garaze preko stana do posla, 100m) uvek i samo uvek bar kacigu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Februar 16, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan zaborafvio sam da spomenem i pojas, dakle, pojas, kaciga i sorc.... nocu neka jakna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Februar 16, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan a suvozacica mora kratak sorc ili bokserice, inace nista... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Februar 16, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan a suvozacica mora kratak sorc ili bokserice, inace nista... To je noću. A danju? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Februar 16, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan i nocu i danju danju moze i kupaci tange i slicno ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...