BMXBandit 43 Napisano Utorak u 18:14 Svrati ponekad, 137 postova Lokacija: BG Motocikl: YBR 250 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, kupio sam početkom jula Hondu CBF 500 2004. god, držim ga parkiranog u garaži u kojoj sam i pre imao već jedan motor, i otkad sam smestio drugi motor garaža je počela da se oseća na benzin. Proveravao sam da li negde benzin intenzivnije kaplje i kolko sam video to se ne dešava. Ovo mi je za sada problem s tim motorom koji mi najviše smeta, i hteo bih pošto poto da ga otklonim, ukoliko je to uopšte moguće. Da li je neko imao sličnu situaciju, i da li je uspeo da reši problem ? Konsultovao sam ChatGPT i on je naveo da može biti više razloga, među kojima je i stanje karburatora. Ovaj model Honde nema slavinicu za gorivo, nego ima, kolko sam shvatio, neki vakuumski mehanizam ili šta već, da ne otiče gorivo dok je motor parkiran. Unapred zahvalan za svako podeljeno iskustvo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20247 Napisano Utorak u 18:28 Integrisan, 6324 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Moze biti cep rezervoara, a pogledaj da ne kaplje na loncice karburatora ili prelivno crevo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11149 Napisano Utorak u 18:30 Hronični Motociklopata, 7606 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Možda ne kaplje intenzivno, ali dovoljno je da ti negde na nekom spoju vlaži i to će se osetiti, isprati sva creva izmedju karburatora, slavine (vakumske slavine) i rezervoara. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMXBandit 43 Napisano Utorak u 18:49 Svrati ponekad, 137 postova Lokacija: BG Motocikl: YBR 250 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima. Moram da priznam da se jako malo razumem u neke konkretnije radnje u vezi motocikala i uvida u stanje motocikla, mene bi za sada najviše zanimalo da li je neko imao ovakav problem sa svojim motociklom i uspeo efikasno da ga reši. Bojim se da ne bude ono "to ti je što ti je kad si već kupio tako star motor" ili da ovaj problem bude rupa bez dna u finansijskom smislu, a da pokušaj da rešim ovaj problem bude osuđen na propast kao pokušaji praviti od babe devojku Evo konkretno, motocikl sam kupio za 2575 evra, a pre svega sam se odlučio zato što je bio iz Beograda, gde i ja živim, a uložio bih do kraja ove godine do 700 evra u sređivanje ovog motocikla, pa šta se da srediti za tu lovu. Oterao sam ja motor već kod majstora, i trenutno je tamo a majstor se vraća sa odmora oko 20tog avgusta. Nego, evo ja ljudi vas cimam, jer prosto nemam mira da živim u neizvesnosti da li se ovaj problem može rešiti ili ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11894 Napisano Utorak u 19:53 Ne silazi, 2745 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Gledaj gde je vlazan .Vakum slavina ne bi trebalo da pusta.Ostaje rezervoar i crevo za gorivo.Crevo cesto istruli i pusta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 12948 Napisano Utorak u 19:57 Drug član, 1743 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ako znaš sam da majtorišeš oko motocikla, pa makar nekada i nešto zeznuo, za tu sumu možeš da ga komplet obnoviš i imaš pouzdan motocikl. ako ne znaš, kao što kažeš, ta će se suma novca brzo istopiti kod raznih majstora i teško ćeš sve da pretreseš. Smatram da je za početnika nov motocikl najbolja opcija. Što se tiče mirisa benzina, što rekoše kolege, isprati vizuelno i ispipaj (omiriši) celu trasu kuda ide gorivo i sigurno ćeš naći šta je u pitanju. I majstor bi tako tražio... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMXBandit 43 Napisano Utorak u 20:33 Svrati ponekad, 137 postova Lokacija: BG Motocikl: YBR 250 '08 Prijavi odgovor kao problematičan 22 minutes ago, bajker71 said: Ako znaš sam da majtorišeš oko motocikla, pa makar nekada i nešto zeznuo, za tu sumu možeš da ga komplet obnoviš i imaš pouzdan motocikl. ako ne znaš, kao što kažeš, ta će se suma novca brzo istopiti kod raznih majstora i teško ćeš sve da pretreseš. Smatram da je za početnika nov motocikl najbolja opcija. Što se tiče mirisa benzina, što rekoše kolege, isprati vizuelno i ispipaj (omiriši) celu trasu kuda ide gorivo i sigurno ćeš naći šta je u pitanju. I majstor bi tako tražio... Slažem se da ta suma novca može brzo da ode, ali to je ulaganje do kraja godine, od sledeće planiram da uložim još, ukoliko se ispostavi da problemi uopšte mogu da se reše. Ima još nekih stvari koje mi smetaju, pored ovog mirisa benzina. Ja sam i dalje početnik, i slažem se da je nov motocikl najbolja opcija za početnika, ali ja i jesam kupio nov motocikl kad sam počinjao da vozim, samo što sam zbog nedostatka vremena vrlo malo vozio, pa sam Yamahu YBR 125 koju sam kupio novu 2011.god prodao 2016. god sa pređenih 3600 km, po skoro duplo nižoj ceni. Tada sam kupio polovnu Yamahu YBR 250 2008.god i njom sam bio prezadovoljan, i i dalje je čuvam (da ne kažem vozim), jer mi je taj motor baš legao. Ali hteo sam da probam nešto jače, a kako sam skoro svu ušteđevinu potrošio na kupovinu garaže prošle godine, kupio sam ovu vremešnu Hondu. I baš bih voleo da je dovedem u što bolje stanje, pa makar prelazio 200km godišnje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 576 Napisano Utorak u 21:11 Svrati ponekad, 280 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Malo offtopic, kako si kupio garažu? Da budem precizniji, živiš npr u Jerkoviću, a garaža ti je zasebna negde u Žarkovu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMXBandit 43 Napisano Utorak u 21:19 Svrati ponekad, 137 postova Lokacija: BG Motocikl: YBR 250 '08 Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, markommarko said: Malo offtopic, kako si kupio garažu? Da budem precizniji, živiš npr u Jerkoviću, a garaža ti je zasebna negde u Žarkovu? Garaža mi je nekih 300m od zgrade gde živim. Par godina sam pratio oglase, ponuda je bila vrlo slaba, kao i sad što je, a od korona krize cene su se više nego duplirale. Pogotovu što sam hteo zidanu i uknjiženu garažu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 576 Napisano Utorak u 21:25 Svrati ponekad, 280 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ok, to me zanimalo. Ja na Vračaru mogu samo kitu da kupim 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 2009 Napisano Sreda u 08:34 Zainteresovan, 504 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Proveri nivo ulja u motoru i da li se ulje oseća na benzin. Ako vakumska slavina ne drži a iglica u karburatoru ne zatvara potpuno dovod goriva, moguće da ti preliva karburator i naliva benzin u cilindre a onda se slije u karter i to već može ozbiljan problem da napravi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMXBandit 43 Napisano Sreda u 15:24 Svrati ponekad, 137 postova Lokacija: BG Motocikl: YBR 250 '08 Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, VLAD81 said: Proveri nivo ulja u motoru i da li se ulje oseća na benzin. Ako vakumska slavina ne drži a iglica u karburatoru ne zatvara potpuno dovod goriva, moguće da ti preliva karburator i naliva benzin u cilindre a onda se slije u karter i to već može ozbiljan problem da napravi. Hvala druže, od srca na smernici. Motor sam već oterao kod majstora, kao što rekoh on se vraća sa odmora oko 20tog avgusta. Da li možeš da mi kažeš da li to sa vakuumskom slavinom i iglicom karburatora, može nekako da se reši ? Zamenom nekih delova, ili nekim podešavanjem, npr. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 2009 Napisano Sreda u 16:28 Zainteresovan, 504 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno. Vakumska slavina se menja ili ubaci elektroventil a za karburatore, menja se iglica i ispolira ležište iglice a može da bude i da je samo potpalo nešto, ako ima nekih nečistoća u rezervoaru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8734 Napisano Sreda u 16:48 Drug član, 1823 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan I uvek kreneš od najbanalnijeg, najjednostavnijeg i, najčešće, i najjeftinijeg za rešavanje uzroka problema. To bi bilo ovo što Vlad81 kaže, samo obrnutim redosledom. Nego, da ti proveriš da li u susednoj garaži neki komša ne drži kanister pun benzina koji ne zaptiva dobro? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMXBandit 43 Napisano Sreda u 17:29 Svrati ponekad, 137 postova Lokacija: BG Motocikl: YBR 250 '08 Prijavi odgovor kao problematičan 48 minutes ago, VLAD81 said: Naravno. Vakumska slavina se menja ili ubaci elektroventil a za karburatore, menja se iglica i ispolira ležište iglice a može da bude i da je samo potpalo nešto, ako ima nekih nečistoća u rezervoaru. Hvala druže, na podršci, stvarno si ekspert i poznavalac problematike. Ja mnogo poštujem majstore, i žao mi je što se nisam školovao za majstora, jer bio sam jako ponosan na svog dedu po majci koji je bio mašinbravar, i kod njega i babe sam provodio letnje raspuste kad sam bio mali, nego eto životni put me je odveo ka matematici, bio sam đak generacije u osnovnoj, išao na mnogobrojna republička i savezna takmičenja iz fizike i u osnovnoj i u srednjoj školi, završio Matematičku gimnaziju u BG, i posle Elektrotehnčki fakultet. Ali izađoh sa vrlo malo praktičnog znanja sa tog kurče**g fakulteta, potpuno nespreman za tržište rada, a imao sam prosek 8,76 i sa potpuno izdrilovanim mozgom. I nisam jedini koji je takvog stava a završio taj usrani ETF. Sad imam problema sa leđima, jer sam ceo život sedeo nad knjigom i za kompjuterom, i kad radim polukružno sa motorom, ako mi se naglo zaustavi motor ili naglo zakočim u krivini, toliko me secne u kičmi kad treba da zadržim motocikl da ne padne, da sam počeo da imam zent da ću ostati invalid, što mi je i doktorka fizijatar rekla. Eto malo offtopic-a o meni, ne zamerite 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMXBandit 43 Napisano Sreda u 17:32 Svrati ponekad, 137 postova Lokacija: BG Motocikl: YBR 250 '08 Prijavi odgovor kao problematičan 42 minutes ago, DraganNS said: I uvek kreneš od najbanalnijeg, najjednostavnijeg i, najčešće, i najjeftinijeg za rešavanje uzroka problema. To bi bilo ovo što Vlad81 kaže, samo obrnutim redosledom. Nego, da ti proveriš da li u susednoj garaži neki komša ne drži kanister pun benzina koji ne zaptiva dobro? Dobro kažeš druže, ali što je još gore, komšija garaža do mene, tu drži neku robu široke potrošnje, rentira garažu kao magacin, pa se plašim da i njemu i sebi ne napravim još veći problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 2009 Napisano Četvrtak u 05:44 Zainteresovan, 504 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan @BMXBandit Zanimljiva životna priča. Žao mi je zbog zdravstvenih problema koje imaš ali manje više sve nas muče slične tegobe. Ja sam svojevremeno položio prijemni za ETF i upao na budžet ali nisam hteo da se upišem , ko zna zašto je to dobro. Nego, ako imaš mesta u toj garaži da ubaciš jedan radni sto, set ključeva, set odvijača, čekić, koja klješta, neka stegica i polako, zanimacija. Da te vrati u detinjstvo a i to je odlična antistres terapija. Vremenom dođe iskustvo pa po malo se proširi asortiman alata i eto za čas i majstora i radionice 3 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka9905 1971 Napisano Četvrtak u 07:02 Drug član, 362 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nema vozila na karburator koje mi se nije osećalo na benzin kada ga ostavim u garaži. Ako u kompletnom sistemu nigde ne vlaži, i na čepu rezervoara dihtuje dobro, prihvatio bih taj miris kao normalnu okolnost. Kada postoji odliv, curenje, taj miris bude nepodnošljiv, pogotovu u ovim uslovima vrućine. Bude baš jakog intenziteta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 435 Napisano Četvrtak u 11:27 Zainteresovan, 468 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Dodao bih, čak i na otovrenom, a ne u garaži... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 9261 Napisano Četvrtak u 18:35 nekrunisani kralj moto cigana, 3261 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, plumber.ns je napisao: Dodao bih, čak i na otovrenom, a ne u garaži... Meni se zzr tako osećao u dvorištu, ali ne uvek. I jednom sedim, nepodnošljivo. Gledam, sve suvo, nigde ne curi, krenem, skinem bočne plastike i vidim suvu fleku na ramu, drndam sve redom i nađem: Kod zzr je slavina zanitovana za rezervoar i tu je popustilo. Zadrmusam slavinu, ona otpadne, gorivo iscuri na rupicu... Odneo rezervoar u Zavod za zavarivanje, oni mi zapušili dve rupice. Slavina je posle visila u vazduhu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11894 Napisano Četvrtak u 18:45 Ne silazi, 2745 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Luftiraj garazu ,manje ce da smrdi na benzin. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2809 Napisano juče u 05:48 Drug član, 1249 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan On 7. 8. 2025. at 7:44, VLAD81 je napisao: @BMXBandit Zanimljiva životna priča. Žao mi je zbog zdravstvenih problema koje imaš ali manje više sve nas muče slične tegobe. Ja sam svojevremeno položio prijemni za ETF i upao na budžet ali nisam hteo da se upišem , ko zna zašto je to dobro. Nego, ako imaš mesta u toj garaži da ubaciš jedan radni sto, set ključeva, set odvijača, čekić, koja klješta, neka stegica i polako, zanimacija. Da te vrati u detinjstvo a i to je odlična antistres terapija. Vremenom dođe iskustvo pa po malo se proširi asortiman alata i eto za čas i majstora i radionice Mislio si nesto slicno ovome. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 18259 Napisano pre 19 sati Ne silazi, 1302 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Na "vremešnom" motoru dno rezervoara može biti dovoljno trulo da uvek bude vlažno. Ne curi, ne kaplje ali je stalno vlažno. I smrdi benzin. A to je najlakše proveriti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...