Jump to content

Moto Zajednica

CFMOTO 700 MT vs QJMOTOR SVT 650X vs Benelli TRK 702

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 105 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 F, Yamaha 600 thundercat, Honda X11

Voleo bih da čujem iskustva od ljudi koji voze, ili su vozili neki od ovih motora. 

Razmišljam o kupovini jednog od ovih motora, ili TDM 900. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2790 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X

Sva tri motora vrlo pristojna...SVT je najjači sa 76ks i V2 agregatom. Sva tri imaju dobre kočnice, fina ogibljenja...opet SVT ide sa crash barom što nije slučaj sa 700MT i 702.

Ne znam koliko su uporedivi sa TDM900...stari motor, za cenu za koju se prodaje ne znam da li opravdava u odnosu na ova tri gore.

• Hvala 1

• BJB Maxi Scooter Club, 783 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

700MT ide sa crash barovima, nosačima bočnih, grejačem ručica i sedišta, T-Boxom, metalni skid plate, TPMS..

• Hvala 1

• Drug član, 1734 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
700MT ide sa crash barovima, nosačima bočnih, grejačem ručica i sedišta, T-Boxom, metalni skid plate, TPMS..
Skidplate je plastični. Ostalo stoji :-)

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Zbunjen 1

• Nemanja Stojanović, 1730 postova
  • Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500

Vozio sam novi 700MT i utisak je da je težak dok ne krene, kad krene onda ide kao traktor :) 

Vozio sam i TRK702 i utisak je da je težak dok ne krene, kad krene onda je sasvim ok.

Za QJ nemam pojma.

Ova dva sam vozio jer sam i razmišljao o posedovanju.

Ali polazeći od sebe, pa preko izbora žena tako i za izbor motora - ne volim višak kilograma, pa sam ih preskočio.

• Hvala 1
  • Haha 2
  • Podržavam 2

• Integrisan, 6295 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Da uzimam novi razmislio bih ozbiljno o 700MT. Svidja mi se kao i 450mt. Kad vec nemam za polovni GS :D

Promenio član Motorcyclist
  • Hvala 1

Pre 2 sati, mick je napisao:

Sva tri motora vrlo pristojna...SVT je najjači sa 76ks i V2 agregatom. Sva tri imaju dobre kočnice, fina ogibljenja...opet SVT ide sa crash barom što nije slučaj sa 700MT i 702.

Ne znam koliko su uporedivi sa TDM900...stari motor, za cenu za koju se prodaje ne znam da li opravdava u odnosu na ova tri gore.

Jeste stari TDM, ali proveren. 

Ovi tek treba da se pokažu. 🙂

Pre 1 sat, Skittles je napisao:

Vozio sam novi 700MT i utisak je da je težak dok ne krene, kad krene onda ide kao traktor :) 

Vozio sam i TRK702 i utisak je da je težak dok ne krene, kad krene onda je sasvim ok.

Za QJ nemam pojma.

Ova dva sam vozio jer sam i razmišljao o posedovanju.

Ali polazeći od sebe, pa preko izbora žena tako i za izbor motora - ne volim višak kilograma, pa sam ih preskočio.

U kom smislu kao traktor?

Ja sam najpre za 700MT, cena za nov motor je smešna. 

Problem možda može biti dostupnost delova. 

Beneli je ipak u Italiji, pa verovatno lakše i brže može da se dođe do delova. 

Pre 1 sat, Motorcyclist je napisao:

Da uzimam novi razmislio bih ozbiljno o 700MT. Svidja mi se kao i 450mt. Kad vec nemam za polovni GS :D

Istog sam razmišljanja. 

• Drug član, 1734 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Cfmoto i QJ imaš test vozila dostupna, verovatno i Beneli. Probaj ih pa odluči, moj glas za CF, po dva puta sam testirao njega i QJ, mislim da je u celini bolji paket. TRK 702 mislim da košta malo previše kad se uporedi sa ova dva. Nisam ga probao, možda vredi te novce.

Pre 2 sati, StrahinjaS je napisao:

Jeste stari TDM, ali proveren. 

Ovi tek treba da se pokažu. 🙂

To stoji oko TDM-a a ovi što treba da se pokažu...SVT gazi oko 80k na satu, TRK je već sad na preko 100k...CF ako gledamo od 650MT pa na dalje sve je to provereno samo je pitanje mentalnog sklopa kupca.

Ja ne bih CF razmatrao samo zbog dilera jer nema nikakav lager delova...servis im je bio očaj (makar kad sam ja posedovao CF) što su i oni znali a oko cene servisa ne bih da govorim. Džabe manja cena u startu kad ti on odvali običan servis 18000rsd pri tome prepolovi servisni interval pa sve to ide X2.

Realno svi ti motori su sasvim dobri i nema potrebe na 5k da se radi servis.

• BJB Maxi Scooter Club, 6355 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT
Pre 7 sati, StrahinjaS je napisao:

Beneli je ipak u Italiji, pa verovatno lakše i brže može da se dođe do delova. 

Benelli bio u Italiji pre 30+ godina... Sad je naturalizovani Kinez ;)

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 7954 postova
  • Motocikl: TDM 900

Što se TDM-a tiče... Ne znam odakle ga ubaci ovde ali ajd. Prve serije 900-ke su već stare preko 20 godina ali... Ceo koncept TDM-a je takav da je to prvi motocikl na svetu koji je namenski dizajniran da pokrije skoro sve načine vožnje. To je bilo 1991. godine kada je izažao 850 3WD ali je tek kasnije sa modelom 900 taj koncept delimično prihvaćen jer tada tržište nije razumelo takav koncept u eri kada su bile popularne specijalizovane klase motocikala. Danas ti je ta klasa motocikla gde pripada TDM najpopularniji segmet motocikala. Tako da je TDM iako star, po konceptu nije zastareo motocikl ni najmanje.

Naravno nije za poređenje sa ovim što si naveo ali...

Agregat ti je na TDM-u osetno snažniji. Crossplane dvocilindraš sa čuvenim genesis konceptom sa 5 ventila po cilindru. Tri usisna - dva izduvna ventila. Ima bolji protok na usisu, mekše opruge ventila pa se ceo sistem brže otvara i zatvara. Što rezultira time da se taj motor poprilično agresivno zaleti kroz obrtaje za jednog velikog dvolindraša. Klipovi su od kovanog aluminijuma, klipnjače su cementirane i cilindri su presvučeni keramikom. Staje skoro 4 litra ulja u njega. Odmah da ti kažem iako ne zvuči skromno, agregat takvih specifikacija nije baš česta pojava u vremenu kada se štedi na svakom šrafu.

Ram ti je deltabox kao sa čistokrvnog sportskog motocikla, kompletan od aluminijuma i ceo motor ima 223kg što je impresivno i dan danas. Kočnice sa R1, monoblok klješta iz jednog dela. Istresaju sline i možeš da kočiš sa njima kako god, ni staza im ne smeta. Motor je pravljen i sklapan u Japanu. 

E sad, od opreme nema ništa fabrički, nema elektronike, bukvalno ništa, klot. Prednja vila premekana za tako jake kočnice i mogu reći da joj fali da isprati ostatak motocikla. Ima klasičnu hidrauliku napred i ona je limitirana. Dobra stvar je što je to rešivo AKO TI JE TO BITNO i ako želiš da se maješ sa time. Traži da se vuče kvačilo u prvoj, ceo motor traži čvrstu ruku i odlučne reakcije na upravljaču i gasu. Da li će to da se svidi, to ne može niko da ti kaže. Potpuno analogni motocikl osim elektronskog ubrizgavanja.

Ako ćeš da se voziš u paru, natovaren, TDM svakako. Za solo, mislim da ti nije preko potreban. Naravno, ako voliš da imaš gedžete, gomilu opreme koju za TDM moraš da dokupiš (a nije jeftina ni malo) a nešto toga i ne postoji, onda gledaj kineze. Na to dodaj da treba i  da nađeš dobar mlađi primerak a kad ga nađeš moraćeš i solidno da ga platiš.

Sve u svemu, sedi ti lepo sam sa sobom pa raskrsti šta su ti prioriteti. Posle ćemo lako. Toliko mogu da ti pomognem kao neko ko vozi TDM, za ovo ostalo, napisaće ti ostale kolege.

Promenio član Alekre
  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

Pre 16 sati, Gordak985 je napisao:

Cfmoto i QJ imaš test vozila dostupna, verovatno i Beneli. Probaj ih pa odluči, moj glas za CF, po dva puta sam testirao njega i QJ, mislim da je u celini bolji paket. TRK 702 mislim da košta malo previše kad se uporedi sa ova dva. Nisam ga probao, možda vredi te novce.

Definitivno moram ići da probam. 

Pre 14 sati, mick je napisao:

To stoji oko TDM-a a ovi što treba da se pokažu...SVT gazi oko 80k na satu, TRK je već sad na preko 100k...CF ako gledamo od 650MT pa na dalje sve je to provereno samo je pitanje mentalnog sklopa kupca.

Ja ne bih CF razmatrao samo zbog dilera jer nema nikakav lager delova...servis im je bio očaj (makar kad sam ja posedovao CF) što su i oni znali a oko cene servisa ne bih da govorim. Džabe manja cena u startu kad ti on odvali običan servis 18000rsd pri tome prepolovi servisni interval pa sve to ide X2.

Realno svi ti motori su sasvim dobri i nema potrebe na 5k da se radi servis.

Zbog tih delova se i razmišljam da li njega odabrati. 

To za servis je čist bezobrazluk. 

Pre 9 sati, alexanto je napisao:

Benelli bio u Italiji pre 30+ godina... Sad je naturalizovani Kinez ;)

Znam da je QJ vlasnik Benelia, ali ipak je proizvodnja u Italiji, a ne u Kini. Trebalo bi da delovi budu dostupniji. 

• Haha 1

pre 4 minuta, andrej. je napisao:

Jedino ako je Wenling postao Italijanska provincija :D

Ipak nije u Italiji? 

pre 14 minuta, StrahinjaS je napisao:

Znam da je QJ vlasnik Benelia, ali ipak je proizvodnja u Italiji, a ne u Kini. Trebalo bi da delovi budu dostupniji. 

Prijatelju....ni BMW se ne proizvodi u Nemačkoj :D a i oni koji se kao proizvode...svi delovi se dovlače iz Kine i kao se sklapaju negde izvan Kine.

idi ti lepo da probaš sve što si naveo pa se odluči...svakako su to sve solidni motori, kao i svaki drugi imaju dečijih bolesti koje se rešavaju a što se tiče servisa...realno ako se na prvih 12 meseci (dve sezone) motor pokaže kako treba...biraj servis koji želiš.

• Hvala 1
  • Podržavam 2

Pre 8 sati, Alekre je napisao:

Što se TDM-a tiče... Ne znam odakle ga ubaci ovde ali ajd. Prve serije 900-ke su već stare preko 20 godina ali... Ceo koncept TDM-a je takav da je to prvi motocikl na svetu koji je namenski dizajniran da pokrije skoro sve načine vožnje. To je bilo 1991. godine kada je izažao 850 3WD ali je tek kasnije sa modelom 900 taj koncept delimično prihvaćen jer tada tržište nije razumelo takav koncept u eri kada su bile popularne specijalizovane klase motocikala. Danas ti je ta klasa motocikla gde pripada TDM najpopularniji segmet motocikala. Tako da je TDM iako star, po konceptu nije zastareo motocikl ni najmanje.

Naravno nije za poređenje sa ovim što si naveo ali...

Agregat ti je na TDM-u osetno snažniji. Crossplane dvocilindraš sa čuvenim genesis konceptom sa 5 ventila po cilindru. Tri usisna - dva izduvna ventila. Ima bolji protok na usisu, mekše opruge ventila pa se ceo sistem brže otvara i zatvara. Što rezultira time da se taj motor poprilično agresivno zaleti kroz obrtaje za jednog velikog dvolindraša. Klipovi su od kovanog aluminijuma, klipnjače su cementirane i cilindri su presvučeni keramikom. Staje skoro 4 litra ulja u njega. Odmah da ti kažem iako ne zvuči skromno, agregat takvih specifikacija nije baš česta pojava u vremenu kada se štedi na svakom šrafu.

Ram ti je deltabox kao sa čistokrvnog sportskog motocikla, kompletan od aluminijuma i ceo motor ima 223kg što je impresivno i dan danas. Kočnice sa R1, monoblok klješta iz jednog dela. Istresaju sline i možeš da kočiš sa njima kako god, ni staza im ne smeta. Motor je pravljen i sklapan u Japanu. 

E sad, od opreme nema ništa fabrički, nema elektronike, bukvalno ništa, klot. Prednja vila premekana za tako jake kočnice i mogu reći da joj fali da isprati ostatak motocikla. Ima klasičnu hidrauliku napred i ona je limitirana. Dobra stvar je što je to rešivo AKO TI JE TO BITNO i ako želiš da se maješ sa time. Traži da se vuče kvačilo u prvoj, ceo motor traži čvrstu ruku i odlučne reakcije na upravljaču i gasu. Da li će to da se svidi, to ne može niko da ti kaže. Potpuno analogni motocikl osim elektronskog ubrizgavanja.

Ako ćeš da se voziš u paru, natovaren, TDM svakako. Za solo, mislim da ti nije preko potreban. Naravno, ako voliš da imaš gedžete, gomilu opreme koju za TDM moraš da dokupiš (a nije jeftina ni malo) a nešto toga i ne postoji, onda gledaj kineze. Na to dodaj da treba i  da nađeš dobar mlađi primerak a kad ga nađeš moraćeš i solidno da ga platiš.

Sve u svemu, sedi ti lepo sam sa sobom pa raskrsti šta su ti prioriteti. Posle ćemo lako. Toliko mogu da ti pomognem kao neko ko vozi TDM, za ovo ostalo, napisaće ti ostale kolege.

TDM mi je opcija ako budem kupovao polovan motor. Gledam da bude sa ABS-om. Po mogućstvu negde oko 2010-og godišta.

Visok sam 196 cm, treba mi neki turing motor. 

Hvala na opisu TDM-a. 

pre 5 minuta, andrej. je napisao:

Nije odavno, ne bi se prodavali po toj ceni :) "dizajniran u Italiji, proizveden u Kini"

Nisam najbolje ispratio. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja