Jump to content

Moto Zajednica

2025 KTM 390 Adventure R

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 759 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Mislim da mališa zaslužuje posebnu temu, posle 5 godina je 390 Adventure ono što je trebao da bude od početka :)

399cc, 45ks, 39nm

21/18 

272mm klirens

WP Apex vešanje, 230mm hoda napred i nazad

175kg spreman za vožnju 

14l rezervoar (na testovima koje sam gledao do sad, 3.7-3.8 potrošnja)

6-axis IMU, tako da ima cornering ABS i cornering TC

Ride-by-wire - fabrički tempomat je oko 300e doplate

Cena 8000e. 

Uleteo mi je na deljeno prvo mesto sa 450MT za sledeći motor.

1800e za 20kg manje, veći klirens i hod vešanja i elektroniku - možda i vredi. Na otvorenom putu (barem po obrtajima) deluje da je sličan, pretpostavljam da će biti više vibracija zbog 1cyl. Na offu nema razloga da ne bude bolji.

Ne znam kada će stići kod nas (s obzirom da još rasprodaju stare) ali definitivno vredi probe ko je zainteresovan za ovu klasu.

2000000009.jpg

2000000013.jpg

2025-KTM-390-Adv-R-beauty-right.jpg

2025-KTM-390-adventure-r-3-1024x817.webp

647151-MY25-KTM-390-ADVENTURE-R-02-STATI

654148-my25-ktm-390-adventure-r-eicma-20

FS74-F2-G5-OVCJRBNVHO45-CAOKE4.jpg

KTM-390-ADVENTURE-R-News-3.jpg

Travel-KTM-2025-390-adventure-r-homepage

• Sviđa mi se 11

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1276 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Odlican paket, bas mi se svidja. 

Sad videh, je l moguce da su mu auspuh ostavili ispod....

Promenio član Rider000

• BJB Maxi Scooter Club, 6334 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Biće ovo jako zanimljivo motorče za sve one koji se, opradvdano ili ne, mršte na made in PRC. Lepo spakovan proizvod, dosta opreme, odličan potencijal za vožnju van puta a dovoljan za vožnju na putu barem do off road destinacije. Cena očekivana u odnosu na ponudjeno.

Čekamo Tuarega 457 a verujem da će se i ostali veliki igrači uključiti u kolo... Svakako, biće zanimljiv i odgovor Kineza, jer su se do sad pokazali kao vrlo okretni i konkretni u osluškivanju tržišta...

• Zainteresovan, 305 postova
  • Motocikl: Gas Gas ES 700
52 minutes ago, Rider000 said:

Odlican paket, bas mi se svidja. 

Sad videh, je l moguce da su mu auspuh ostavili ispod....

Jes glupo, ali će verovatno neko prodavati cev da se digne na pravo mesto i neko normalno lonče da prapoće.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1638 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Pratim model od pojavljivanja jer mi se svideo ,zadnjih par meseci prijavljuju da cesto ulazi u limp mode ,odjednom izgubi snagu na gasu i tako ostane da kontemplira 10 15 min.Takodje fuzasteri suvozaca klaparaju nece da ostanu gore kad se ne koriste.

Promenio član Džim Džarmuš

• Drug član, 2469 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
1 hour ago, andrej. said:

Nije ovo konkurent DRZu već 390 Enduro R, a on je 7000e

Šta je pa sad enduro r ? 😆

• Drug član, 1167 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Pratim ga i ja od kada se pojavio. Na papiru tačno ono što mi treba (sada vozim Suzuki DRZ 400 i KTM 790) da mogu da imam samo jedan motor.

Međutim, jasno je u startu da kvalitet, bar ono što se vidi, nije na pređašnjem nivou KTM (ako se to upšte može nazvati kvalitet :) ). Pojavljuje se prilično problema, pa ko je navikao na japanca neka dva puta razmsili. Sa druge strane isporučene su desetine hiljada, pa neki mora i da krepa.

Druga opcija mi je novi DRZ, ali on je znalajno skuplji. Da bi se doveo u stanje adventure 390 treba uložiti još par hiljada eur (toranj, verovatno sedište, neke sitnice), pa ode  debelo preko 10k. 

Sa druge strane, ono što mi najviše smeta kod DRZ a to su vibracije i visina sedišta, izgleda je manje više isto ostalo i na novom, jedino što su karburator izbacili.

CF moto 450 mi nije konkurencija, drugi tip, ni blizu za off roud sposoban, pretežak, a slab. Koliko para toliko muzike, dobra kupovina za švrćkanje, ne i za ozbiljnu avanturu po vukojebinama

Motori su stigli u Srbiju nalaze se u carinskom skladištu, čeka se homologacija (info od prošle nedelje). Verijem da će biti spremni početkom avgusta i nadam se da će biti neki primerak za test.

Bez testa neću kupiti, jer me brinu performanse agregata, tj mala snaga i obtni momenat u donjem režimu, do 5.000 obrtaja. Navikao sam na traktor DRZ, spreman sam za komromis ali ne ne i da je potpuno mrtav do 5.000. 

Ostalo mogu da svarim, već sam se navikao na KTM problematiku

• Podržavam 2

• Drug član, 2469 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
3 minutes ago, lemy said:

spreman sam za komromis ali ne ne i da je potpuno mrtav do 5.000. 

Bas sam onomad gledao Big Rock moto review, upravo to navodi kao manu.

Odakle sad desetine hiljada isporučenih? Ja mislio da još nije ni pošteno počela prodaja? Ili misliš na agregat samo?

Tako kaže chat gpt :). Velika je Amerika. KTM je ove godine prodao oko 100k motora. Kada se odbiju ostali modeli, ostane prilično mesta za ovog mališu.

U Americi se prodaje već nedeljama. I mislim da su ove cifre za tržišta van Indije. U indiji im ima sigurno brdo prodatih, mada nisu R ali sve osim vešanja i točkova je isto.

Selling KTM motorcycles in 2025 is expected to be strong, with the company reporting over 100,000 units sold in the first half of the year. KTM has also launched new models like the 390 SMC R, 390 Enduro R, and 390 Adventure series. Furthermore, KTM is offering special retail financing offers for qualified customers on select new 2025, 2024, and 2023 models. 

23 minutes ago, živke said:

Šta je pa sad enduro r ? 😆

Enduro R je onaj bez vizira, mali displej, klasičan enduro kao 690, kao DRZ... On je jeftiniji, košta 7.000 eur

• Drug član, 1276 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
Pre sat vremena, Džim Džarmuš je napisao:

Pratim model od pojavljivanja jer mi se svideo ,zadnjih par meseci prijavljuju da cesto ulazi u limp mode ,odjednom izgubi snagu na gasu i tako ostane da kontemplira 10 15 min.Takodje fuzasteri suvozaca klaparaju nece da ostanu gore kad se ne koriste.

Made in India, Bajaj u oklopu KTMa... To je sto je... 

Inace ovako dobro uklopljen. Deluje po snimcima da fino ubrzava. Rol torba i na tet.

• Sviđa mi se 1

@Gliga Sedište, visina i cena.

Sedište je jedno od gorih na koje sam seo (gore i od fabričkog DRZ a i njega sam promenio), uzano, tvrdo... Dosta je i visok, gledam da bude nešto niže da mogu da se nekad spasim. Visok sam 178 i muka je živa, na drz sam spustio sedište ali valjalo bi još koji cm ako može. Seo sam na Kove i jedva prstima dohvatam podlogu.

Trenutno ne mogu da svarim kupovinu kineskog motora od 450ccm za 9-10k eur. Ne kažem da ne vredi, ko zna kakav je ovaj ktm za 8k, ali psihološka barijera, malograđanstvo, šta god :) 

Kove je nekako rally bike, meni treba nešto adventure/penzioner varijanta, ne jurcam ja nigde. Mada ko zna, ako mi se ne svidi ktm možda probam i Kove...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 759 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Niska verzija Kovea ima 5cm niže sedište, verovatno si sedeo na visokoj. Sad kad razmislim da je Kove samo 500e više, malo mi se manje svidja KTM :D

• Sviđa mi se 1

• Pažljivo prati, 670 postova
  • Motocikl: Husqvarna 701 enduro
1 hour ago, lemy said:

Kove je nekako rally bike, meni treba nešto adventure/penzioner varijanta, ne jurcam ja nigde. Mada ko zna, ako mi se ne svidi ktm možda probam i Kove...

Ko je ovo napisao Mile nije sigurno ili ja ne poznam Mileta penzioner varijantu koji ne jurca ili Mileta zezaju motori pa želi da pređe ne penzioner varijantu🤣

• Haha 1

Evo kreću budzenja...ali bar ima rešenja, košta ali šta je tu je. I Kove mora da se dobudzi da bi išao kako treba

WWW.FACEBOOK.COM

From my previous post i realised a couple of people interested in the fuelx so uploading this instagram story from Outback...

Da nije tužno, bilo bi smešno, ali tačno je. Svakom nešto fali, ne znam da li to rade namerno ili slučajno. Sve te budzevine nisu u korist fabrike nego nekih drugih firmi, tako da mi ne ide u glavu što to ne naprave kako treba u startu.

Ali ovo je tema za 390 pa da offujemo. Nadam se za 2-3 nedelje da će biti nešto konkretno u Delti, i da nisu nabavili dva komada

• Sviđa mi se 1

• Advanced Member, 2119 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Pa kada bi oni u fabrici sve to uradili, gotov proizvod bi koštao više u startu. Ovako motor košta recimo 8000 i ljudima je nakako lakše da ga "nabudže" za još 1000, nego da u startu plate 9000.

Skid plate, crash bar i štitnici ručki se nekako podrazumevaju na adv motorima. A gde su koferi, auspusi, ogibljenja...

Svetla strana ovoga je što je kupcu lakše da izabere tačno one dodatke koji mu trebaju, umesto da koristi ono što je došlo (i plaćeno) uz motor. A to ujedno znači da je fabrici nemoguće da napravi "kako treba" za svakoga.

Promenio član Gliga
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Advanced Member, 2119 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Naleteh nedavno na komentar tipa:

"Neverovano kako Chat GPT zna apsolutno sve o stvarima u koje se uopšte ne razumem. I kako greši u 60% slučajeva ukoliko se radi o materiji koja mi je poznata."

• Sviđa mi se 2
  • Haha 5

Nemojte tako, chat gpt je najbolji izum posle kamena za kupus, to je sigurno :) samo mora da se kontroliše.

Da ne bude zabune, podatak o broju prodatih motocikala od 100k nije chat gpt podatak, to je zvanično objavljeno, njega sam samo koristio za procenu koliko bi od toga moglo da ode na 390,  procena je dosta

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja