Jump to content

Moto Zajednica

Sa tržišta Srbije se povlače Honda cb125na, cbf250na, cbf300na

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 262 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

195.222.98.53

BEOGRAD, 14. jula (Tanjug) - Sa tržišta Srbije povlači se motocikl marke Honda zbog, kako je navedeno na sajtu NEPRO Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine, određene neispravnosti koje mogu izazvati povrede. Reč je o motociklima robne marke HONDA - modelima CB125NA, CBF250NA i CBF300NA proizvedenim u periodu 24. novembra 2017. do 23. jula 2024. godine. Kako se navodi, na povučenim vozilima, farovi imaju konstrukciju u kojoj unutrašnje ploče mogu da rezoniraju, usled vibracije motora i tokom vožnje, zbog nedostataka određenih standarda kod dobavljača, a povremeno treperenje i gašenje farova može dovesti do povreda učesnika u saobraćaju. Opoziv proizvoda od potrošača broj 3PL, za sve šasije obuhvaćene ovom servisnom kampanjom, predviđa zamenu fara realizovanu o trošku garancije. (Kraj) mas/aut

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5058 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Opoziv ne znači da se povlači sa tržišta, već da će svi vlasnici biti kontaktirani da im se uradi zamena fara to jest otklanjaja nedostataka.

Kod nas se opoziv često pogrešno tumači kao povlačenje proizvoda sa tržišta, što je teška reč i osim povlačenja proizvoda sa sobom povlači još niz stvari (poput povrata novca, odštete, itd. itd).

Ovde je reč o jednoj sasvim "normalnoj" kampanji opoziva.

• Sviđa mi se 7
  • Hvala 1
  • Podržavam 4

• Drug član, 554 postova
  • Motocikl: V2- americki

Bas zbog tih🥲 " tehnickih izraza" dobijamo kvalitet upitan. Umesto pravicnih kazni za proizvodjaca koji pusta nebezbedan i potencijalni opasan proizvod mi dobijamo ovo,-Opoziv. Jos trebamo i da im se zshvaljujemo. Ah da, nisu oni krivi no dobavljaci😱. Jedna rec za to-TAKATA

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 4407 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Kod mene u firmi su preporučili da umesto termina "problem" koristimo termin "izazov", i eto rešenja :) 

Dakle nema problema!

Promenio član boza_kg

• Drug član, 3392 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

Nemojte kliktati na ta govna od klik bejta. 

Nemojte im davati značaj!!! 

"Povlači se honde xyz... " 🤬

Ovo je jakoooo na granici za tužbu jer narušavaju ugled brenda i proizvoda. 

Isto sam rekao i kad je bio BMW sa onim koferima, kad je pireli menjao gume itd, da ne bude da branim bilo koji brend. 

Suština je upravo u tome da svaki RENOMIRANI proizvođač ima ovakve "kampanje" za unapređenje kvaliteta proizvoda i to je normalno, jer rade na očuvanju svog imena i brenda koji decenijama grade. 

Nenormalno će biti kad budu došli ovi novi brendovi koji ne stoje iza svog proizvoda, živi bili videli. 

Ponavljam, ne treba uopšte kliktati, jer svako je danas "novinar" i samo zaglupljuju ljude smećem od informacija. 

Promenio član Andrej_Hotstepper
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 3

WWW.SD.RS

Povlači se sa tržišta Drbije maka popularnog motocikla.

Vidiš bre da je hitno i da gori, ni naslov nisu mogli da otkucaju bez slovnih grešaka, a na slici auto :) 

Poenta je da nemamo adekvatan izraz za englesku reč recall, pa se koriste neadekvatni termini, naravno i bombastične click bait "vesti".

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 554 postova
pre 27 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao:

Nemojte kliktati na ta govna od klik bejta. 

Nemojte im davati značaj!!! 

"Povlači se honde xyz... " 🤬

Ovo je jakoooo na granici za tužbu jer narušavaju ugled brenda i proizvoda. 

Isto sam rekao i kad je bio BMW sa onim koferima, kad je pireli menjao gume itd, da ne bude da branim bilo koji brend. 

Suština je upravo u tome da svaki RENOMIRANI proizvođač ima ovakve "kampanje" za unapređenje kvaliteta proizvoda i to je normalno, jer rade na očuvanju svog imena i brenda koji decenijama grade. 

Nenormalno će biti kad budu došli ovi novi brendovi koji ne stoje iza svog proizvoda, živi bili videli. 

Ponavljam, ne treba uopšte kliktati, jer svako je danas "novinar" i samo zaglupljuju ljude smećem od informacija. 

Vidi "renomirana" firma prodaje skart 10 god po ceni kvaliteta. Satro ne doznaju a u medjuvremenu bilo 25 k+ garantnih servisa istih sa masom problema. To da oni "samoinicijativno" u "duhu poslovne prakse" "dobrovoljno" rade zamenu 🤣. Verovatnije pod pritiskom tuzbi i ostalih kurcipalci zavrzlama rade isti. U medjuvremenu dosta istih motora je slupano, izakano znaci manji trosak. Imaju oni sve podatke, ne brigaj, jednostavno gledaju sta im se vise fibansijski isplati- popravljati odmah i sad, ili sacekati protok vremena pa app.

Zivot je samo iznos u valuti koji se dodaje u datu jednacinu.

Da su "RENOMIRANI" proizvodjaci ne bi se stiskala guza za sto jeftinije i nepouzdanije delove. 

• Sviđa mi se 1

• Slow rider, 972 postova
  • Motocikl: Honda NC750X 2021, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987
8 minutes ago, vex said:

Vidi "renomirana" firma prodaje skart 10 god po ceni kvaliteta. Satro ne doznaju a u medjuvremenu bilo 25 k+ garantnih servisa istih sa masom problema. To da oni "samoinicijativno" u "duhu poslovne prakse" "dobrovoljno" rade zamenu 🤣. Verovatnije pod pritiskom tuzbi i ostalih kurcipalci zavrzlama rade isti. U medjuvremenu dosta istih motora je slupano, izakano znaci manji trosak. Imaju oni sve podatke, ne brigaj, jednostavno gledaju sta im se vise fibansijski isplati- popravljati odmah i sad, ili sacekati protok vremena pa app.

Zivot je samo iznos u valuti koji se dodaje u datu jednacinu.

Da su "RENOMIRANI" proizvodjaci ne bi se stiskala guza za sto jeftinije i nepouzdanije delove. 

Nisi u pravu. Svaki automobilski i moto brend ima servisne kampanje gde menja problematicne delove. Razlika izmedju renomiranih i manje renomiranih je ta sto kod ozbiljnih brendova se objavi kampanja zamene dela. Kad si video da je PEDA ili neki drugi kinez imao opoziv zbog nekog dela? Njih to ne interesuje, znaju da su losi sa kvalitetom, pa ih klijent i ne zanima

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

• Ne silazi, 5058 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
Upravo sada, Yanco je napisao:

Nisi u pravu. Svaki automobilski i moto brend ima servisne kampanje gde menja problematicne delove. Razlika izmedju renomiranih i manje renomiranih je ta sto kod ozbiljnih brendova se objavi kampanja zamene dela. 

Upravo to. Moje mišljenje je da je proizvođač od poverenja onaj koji stane iza svoje greške i pozove na zamenu potencijalno lošijeg dela, rekalibracije softvera ili bilo šta drugo.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Istina je negde između, kao i uvek. Moja firma pravi softver na pr, proizvodnja se uvek usavršava, ali i pored svih sintentičkih testova, simulacija, živih ljudi koji klikću.., nikad se ne može pretpostaviti potpuno isti scenario i "izazovi" koji nastaju u produkcionim uslovima. I uvek ima bagova i ispravki falabogu. A to je grebeni digitalni proizvod. Mnogo je još zeznutiji složeni analogno\digitalni sklop kao što su vozila.

Al sa druge strane, velike kompanije rade kampanje povlačenja proizvoda često onda kada su pritisnute potencijalnim tužbama i rizicima od kazni. Ne baš iz altruističkih razloga. Ali sve u svemu, i to je dobro. Neka popravljaju to što ne valja, iz bilo kog razloga.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 3392 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

Ova tematika mi je vrlo bliska, jer radim u servisu vozila za svetski brend, i konstantno se rade kampanje. Svaki put kad vozilo dođe u servis - šasija u portal, proveriš dal je vozilo pod kampanjom ili nije. Da napomenem, rade se kampanje i na vozilima koja su daleko van garancije, sve zavisi šta je. 

• Drug član, 554 postova
Pre 5 sati, Yanco je napisao:

Nisi u pravu. Svaki automobilski i moto brend ima servisne kampanje gde menja problematicne delove. Razlika izmedju renomiranih i manje renomiranih je ta sto kod ozbiljnih brendova se objavi kampanja zamene dela. Kad si video da je PEDA ili neki drugi kinez imao opoziv zbog nekog dela? Njih to ne interesuje, znaju da su losi sa kvalitetom, pa ih klijent i ne zanima

Vidi kad kupujes od "RENOMIRANOG" proizvodjaca ocekujes  kvalitet jer ga naplacuju. Peda prodaje po ceni za koju znas sta ocekujes. Ovamo ti uvaljujy eko kozu, imitaciju drveta, tablete od 50 evra a naplacuju kao od zlata.

Posebna prica, satro bezbednost, a u stvari alavost kodiranje dela po VIN broju. Umesto kad crkne da uzmes polovno teraju da kupujes njihov "OEM"deo sa profitom od 1000 %

• Sviđa mi se 1

• Motocikl: Honda NC750X 2021, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987
1 hour ago, vex said:

Vidi kad kupujes od "RENOMIRANOG" proizvodjaca ocekujes  kvalitet jer ga naplacuju. Peda prodaje po ceni za koju znas sta ocekujes. Ovamo ti uvaljujy eko kozu, imitaciju drveta, tablete od 50 evra a naplacuju kao od zlata.

Posebna prica, satro bezbednost, a u stvari alavost kodiranje dela po VIN broju. Umesto kad crkne da uzmes polovno teraju da kupujes njihov "OEM"deo sa profitom od 1000 %

Ali nije to do renomiranog brenda, nego do prohteva potrošačkog društva. Čak i najkvalitetnija Toyota je dvehiljaditih imala veliki i ozbiljan opoziv zbog papučice gasa. Ne postoji nijedan sistem na svetu koji će ti garantovato 100% kvalitet proizvoda. Greške se dešavaju, čak iako kupiš auto od 100.000 evra. Tako da je kampanja opoziva normalna stvar, i redovno se dešava. Ništa strašno. Ukoliko si rizična grupa korisnika, odeš, zameniš besplatno deo, i svi mirni.

• Podržavam 1

• Drug član, 554 postova
Pre 1 sat, Yanco je napisao:

nije to do renomiranog brenda, nego do prohteva potrošačkog društva. 

Kakvi prohtevi? Da pljucnem 40+ k evra  i da budem srecan ako je sve ispravno? Moj zet kupi nov SUV dodje do stana da vodi sestru i decu na cast a on mucenik izdahnuo posle 20 km? Crko komp! 

A bre, ruše se avioni, tonu brodovi... zbog grešaka u konstrukciji i materijalu, a ne auto od 40k.

• Podržavam 1

• Integrisan, 7954 postova
  • Motocikl: TDM 900

Komponentaši... Proizvođači urnišu komponentaše, kako za količine tako i za cenu. Posle se komponentaši stiskaju na sve moguće načine i to je... 

Skoro sve što se danas proizvodi uglavnom dolazi od 20ak velikih komponentaša i manje više sve je to isto. Često čujem kako je nešto bolje od drugog a znam da se oba prave u istom mestu, od istih materijala i prave ga isti ljudi. To je posle u fabrici sklopio neki mučeni Abdul, Halil, Daniel i Miroslav... Posle ti gledaš neki BMW, idealizuješ ga, misliš to je sad nešto sišlo iz svemira, da se neko brine o tome, da ga sklapaju pod lupom, da kontrola gleda svaki mikron... 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Kod nas u Kragujevcu, pored ostalih problema, da ne kažem "izazova", ne mogu da nafataju radnike za proizvodnju u Stelantisu. Neće ljudi da rade više za tako male pare. Primaju, kažu, sad i one sa podebelim dosiJejima i nanogicama, i opet fali.

A po gradu viđam sve više crnaca, raznih indijanaca, Indonežana, Vijetnamki... ko da smo Amsterdam, božemeoprosti.

1 hour ago, boza_kg said:

Kod nas u Kragujevcu, pored ostalih problema, da ne kažem "izazova", ne mogu da nafataju radnike za proizvodnju u Stelantisu. Neće ljudi da rade više za tako male pare. Primaju, kažu, sad i one sa podebelim dosiJejima i nanogicama, i opet fali.

A po gradu viđam sve više crnaca, raznih indijanaca, Indonežana, Vijetnamki... ko da smo Amsterdam, božemeoprosti.

Nije to samo problem u Kragujevcu Stellantis... Generalno celoj industriji fale radnici

• Integrisan, 7954 postova
  • Motocikl: TDM 900

Neće niko kad mora u sekundi da ode i da se vrati sa pauze, pa subota radna, učinak se prati u komad, škart, kvalitet...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja