Jump to content

Moto Zajednica

Najbolji mid-size adventure motor

Recommended Posts

• Drug član, 2789 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X

To je pitanje kad će stići...ista priča kao sa novom Africom.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1730 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Afrika koliko znam nema da se proba, u Delti makar.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Drug član, 2789 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
Pre 23 sati, Džim Džarmuš je napisao:

Voge 900dsx mu je i veci i teži od afrike  a kazu i da greje ubija,bolje onda (ako je već voge u igri) 800 ds rally novi model.

Svaki greje i ubija…euro norme su se za to pobrinule. 

• Drug član, 1655 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥
On 5. 7. 2025. at 23:47, mick je napisao:

900GS ti je Voge ds900x samo 6000e jeftiniji,

Nažalost nije isti,to je agregat koji je kopija f850,što neko reče probaj da naručiš u BMW neki deo za voge

,kao i QJ SVT 650 poređenje sa Suzukijem.

Nije ni 6000k eur  razlika jer je osnovni bmw f900gs model negde oko 13k eur.A na ovom koji je zaista skuplji 6000 k samo je vešanje toliko različito da tu ne vredi upoređivati..

Elem, ono najočiglednije,voge 900dsx je suvislo uporediti sa GSA ,ako je to baš neophodno,mislim na  poređenje,  da bi  voge bio atraktivniji za budućeg kupca.

GS je potpuno drugi ,enduro koncept koji vise naginje ka slabijem voge 800 ds rally..koji opet ima neki treći ,slabiji agregat ,vešanje..

Promenio član Džim Džarmuš

• Drug član, 1170 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Manje više svi su dobri motori danas, uglavnom prevazilaze veštine vozača. Rekao si povremeni offroad, to je vrlo diskutabilno šta je. Što je motor bolji na offroad to je uglavnon lošiji na asfaltu (slabija zaštita od vetra, neudobnije sedište i sl). Pitanje je da li vredi zbog 2 izleta na makadamu žrtvovati celu godinu na asfaltu. 

Ako je u planu neka ozbiljnija vožnja na offu, mislim da je KTM 890 Adventure R naozbiljnija mašina. Mada i na aflatu je sigurno prava zver. Ja vozim 790 i neverovatno je koliko je taj motor sposoban. 

Posle toga, tu je Tuareg, Trasalp... 

Ako je iole ozbiljniji off u pitanju, i u tehničkom smislu i u trajanju (svaki možeš da preguraš sa društvom 200m, ali ne možeš ceo dan ) onda bih iz jednačine izbacio motore tipa Strom 1050, jer stvarno ne vidim poentu ovog motora van asfalta osim mučenja.

Ako je povremeni off, vozim se asfaltom ali skrenem na neki makadam kilometar dva do nekog manastira, kafane, onda svaki radi posao.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE (u dolasku)

Pogledaj i Husqvarnu Norden 901 Expedition u sustini ista platforma kao ktm 890r isto ogibljenje malo vise naklonjena turing( u smislu bolja zastita od vetra, ergonomija drugacija...) imas tempomat, grejace rucica sedista itd itd

Cena je veca u odnosu na ktm890 adv za nekih 800€ ali ogibljenje koje je na tom motociklu vredi mnogo vise...

Trenutno imas jedan primerak u kompp co, mislim da je jedan i ostao na lager. Mozda dobijes i neki popust.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 543 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Marketing masinerija nas zamlacuje samo tako. Skoro svaka recenzija motora oko 600-700 ccm ide sa zakljuckom entry level, pocetnicki, ako ulazite u svet motociklizma bla bla. Nisu samo motocikli tu na tapeti vec generalno dosta proizvoda se forsira tako koliko primecujem ali kod motora me to nervira. Mozda zato sto vozim 300 ccm

Da ne offujem, za mid size bih glasao za novi Transalp, preko toga Afrika.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Haha 1

• Drug član, 1243 postova
  • Motocikl: Uly
On 7/4/2025 at 10:03 PM, Miyamoto_Musashi said:

...Vozim već treću godinu...i gledam mid-size adventure sa oko 100 konja, 900 kubika i cenom do 15k nov.

Za sada mi se najvise dopada KTM 890 Adventure ali ... otvoren sam i za druge opcije tipa BMW 900 GS , Trimph Tiger 900, itd.

Da li možete sa mnom da podelite iskustva sa tim tipom motor i koji bi najradije preporučili?

Ja kao večiti partibrejker mogu samo da ti kažem - kupi šta se tebi sviđa i šta tebi paše. Svi su predlozi korektni, ali i subjektivni. Stvarno sve predloženo dolazi u obzir, ali je opet sve predloženo dosta različito. 

Jesi li se ti bar 'suzio' na par nekih modela?

Kupuješ novo? Tako?

Ako si Hondom zadovoljan nema razloga da novom TransAlpičkom ne budeš zadovoljan. A opet, možda bi da promeniš   :jee:

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 617 postova
  • Motocikl: CRF 1100 D

Nakon 75 hkm na NC-u mogu da kažem da je Afrika sve ono što sam priželjkivao na NC-u.

Očekivano, sve je bolje na Africi ali ako se uzme u obzir i cena NC je za mene nabolji motor.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: Honda NC750XA
4 hours ago, PremieRacing said:

Ja kao večiti partibrejker mogu samo da ti kažem - kupi šta se tebi sviđa i šta tebi paše. Svi su predlozi korektni, ali i subjektivni. Stvarno sve predloženo dolazi u obzir, ali je opet sve predloženo dosta različito. 

Jesi li se ti bar 'suzio' na par nekih modela?

Kupuješ novo? Tako?

Ako si Hondom zadovoljan nema razloga da novom TransAlpičkom ne budeš zadovoljan. A opet, možda bi da promeniš   :jee:

Nisam jos uvek suzio, tek sad krecem sa test voznjama jer sam bio van zemlje. Manje vise mi je neki plan da probam KTM 890, Triumph Tiger, BMW 900 GS, Afriku i mozda Desert X ali je on vec preskup. Otici cu i do Kineza da vidim sta ima ali mislim da necu icu u tom smeru.

• Drug član, 1655 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Tiger 900 rally pro , sad Jovan izbaci da imaju popus"

Promenio član Džim Džarmuš
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE (u dolasku)

Prijateljski savet

Pogledaj i Haskija ako vec gledas ktm 890adv 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja