Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha tricity 300 (NOV posle dva dana upalio "check engine" lampicu)

Recommended Posts

• U prolazu, 2 postova
  • Motocikl: Yamaha Tricity 300

Kao što naslov kaže bukvalno posle manje od 48 sati upali lampicu (nije treperila već je konstantno svetlela). Po uputstvu milijardu stvari može uključiti svetlo i ako ne treperi može da se vozi. Odmah otišao do servisa gde su rekli "loše gorivo, ne brini, cepaj, samo crvena lampica kada se upali ne sme da se vozi, žute su samo obaveštenje...". Poništili grešku dijagnostikom i u toku tog dana nije se upalilo. Na moje pitanje šta ako se opet upali reče majstor da dođem i da će promeniti sondu.

Sutra na sredini naredne vožnje (gledam da ga vozim svakog dana da se što pre razradi (1000km) opet se upali svetlo. Dovezem ga ponovo. "Majtor nije tu par dana ali zamenicemo sve što treba", rekoše. Posle dva sata zovu da mi kažu da je problem otklonjen i da mogu preuzeti motor. Kada sam došao i pitao radnika da li je promenjena sonda reče da nije već da su samo poništili grešku. Na moje protivljenje da neću da dolazim 100 puta i da je dogovor bio da mi promene, po njihovim rečima, loš senzor, radnik kaže majstor nije tu bla bla. Ništa, krenem da se spremam za polazak iz servisa kada trči ista osoba da mi kaže kako su deo ipak promenili tada i da je to to. Ja sav srećan zahvaljujem se i odlazim.

Par dana kasnije (juče) lampica se ponovo pali. Blago je reći da sam poludeo. Sreća njihova pa je prošlo radno vreme. Motor radi savršeno ništa se ne čuje, lepo prima gas, malo troši... Bukvalno ne mogu da uočim bilo koji simptom. 

Da li da ignorišem svetlo i vozim (pošto će za nedelju dve da bude prvi servis)? Za njihovo dobro ne bih po treći put išao za istu stvar, jer ne bih mogao da garantujem kako ću reagovati.

Da li je neko imao slični problem? Molim kolegu @Гоша ako bude mogao da napiše da li je imao slično iskustvo (ili bilo ko vozi tricity 300).

P.S. Sve ovo se dešava u Barelu Niš.

check-engine-dashboard-warning-lights.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9501 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Nemoj čekati, idi ali ovog puta kvar prijavi putem maila.

Sve lepo napiši šta se dešavalo i da opet imaš problem.

Po opisanom..... ili nisu zamenili sondu ili je negde žica od sonde do ecu motora u problemu.

Traži da ti odštampaju dijagnostiku.

Srećno 

• Ne silazi, 4299 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Pokušaj da se ne nerviraš. Jeste frustrirajuće kad se to desi na skupo plaćenom, novom vozilu, ali zato garancija služi. Dešavaju se fabričke greške i falinke na novim motorinima. Po statistikama, tada i najčešće. Budi uporan, čak i dosadan i naporan ako treba, ali u granicama pristojnosti. Insistiraj da ti sve daju napismeno. Tako se najlakše i reši. A rešiće se, falabogu.

Promenio član boza_kg

• U prolazu, 2 postova
  • Motocikl: Yamaha Tricity 300

Hvala svima na odgovorima. Poslao sam mail. Videćemo. Napisaću šta će se dešavati, možda bude od koristi nekome u budućnosti.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja