Jump to content

Moto Zajednica

Krađa motocikla nakon nesreće kod Aleksinca- Blic

Recommended Posts

• U prolazu, 26 postova

Tekst iz Blica:

Otac i dva sina iz Aleksinca ukrali su juče motocikl koji su zatekli na kolovozu nakon što je povređenog vozača odvezla Hitna pomoć a zatim su se potukli sa četvoricom ljudi koji su ih primetili.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2
  • Zbunjen 3
  • Tužan 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 6096 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Jedno pitanje: ako padnete sa motociklom, otvoren put, nema nikoga, cak se i ne povredite vi mozete dobiti prekrsajnu prijavu zbog krsenja Zakona o bezbednosti saobracaja?

• Podržavam 5

• Drug član, 1710 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Da, čak i kada stojiš na semaforu i čekaš zeleno svetlo a noga ti se oklizne i padneš u mestu....

Zbog toga, ako već mora da se zatraži medicinska pomoć, opremu skinuti i okriviti klizave stepenice za nezgodu.

Promenio član bajker71
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 4

• Drug član, 1296 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08

Umalo i ja da omastim asfalt prošle nedelje na Bul. Medijana u Nišu, da stanem na semafor - samo kliznu noga, asfalt je klizav kao led... 🥶

• Integrisan, 7869 postova
  • Motocikl: TDM 900

Dešavalo se i da ljudima kojima treba pomoć, uzmu novčanik, nakit, patike...

To je toliko nečasno, grešno i sramota za čoveka.

• Sviđa mi se 3
  • Tužan 2
  • Podržavam 1

• Hronični Motociklopata, 7592 postova
  • Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom

I taticu i sinčiće, svu trojicu poslati u američki crnački zatvor da ih karaju kurati crnci par godina, pa da dooobro razmisle sledeći put kad krenu u krađu.

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Haha 3
  • Podržavam 1

• Drug član, 1499 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014

Pre jedno 25 godina drugaru se zapali auto, dok je gasio požar u motornom prostoru, neko od posmatrača mu je zdipio kasetofon iz kola i nove Levis farmerke koje je kupio tog dana.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

• Drug član, 2548 postova
  • Motocikl: Africa RD07
58 minutes ago, bajker71 said:

Da, čak i kada stojiš na semaforu i čekaš zeleno svetlo a noga ti se oklzne i padneš u mestu....

Zbog toga, ako već mora da se zatraži medicinska pomoć, opremu skinuti i okriviti klzave stepenice za nezgodu.

Ja pao sa bajsa 2017te na magistralnom putu u CG. Bili na pripremama sa reprezentacijom. Izbio 4 zuba i rascep donje usne 4cm. Kad sam došao u bolnicu toliko sam bio svestan da sam rekao da sam pao sa stepenica. Kao sprinterice klizavo bla bla. Tad imao 21 god i stigao sam i o tome da razmišljam 😂

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 770 postova
  • Motocikl: Tomos 14 M 1981

Prilikom izlaska iz gradskog prevoza, sapleo sam se i izgubio ravnotežu, s obzirom da sam u rukama nosio kutiju sa dokumentacijom.

Prilikom pada došlo je do povrede prsta leve šake kojim sam udario u visok i oštar ivičnjak.

IMG-20250606-114137.jpg

Eventualni svedoci događaja su NN putnici, koji su nastavili da žive svoje uobičajene živote.

Jer sam odmah ustao. 😜

Promenio član feniks
  • Sviđa mi se 2

• Drug član, 1171 postova
  • Motocikl: Lep
6 hours ago, Motorcyclist said:

Jedno pitanje: ako padnete sa motociklom, otvoren put, nema nikoga, cak se i ne povredite vi mozete dobiti prekrsajnu prijavu zbog krsenja Zakona o bezbednosti saobracaja?

U tom slucaju ne zoves policiju niti hitnu. Ako mozes, sednes na motor i kuci. Po nasem zakonu cim padnes popijes kaznu, nema veze ako nisi nikoga ostetio.

Ja sam prosle godine leteo sa motora i hvala Bogu nisam apsolutni niti bilo koga niti bilo sta ostetio osim sebe i svoj motor. Dobio sam poziv, platio kaznu i na sudu mi je rekla sudinica (bilo je zbog neprilagodjene brzine itd.) da cak i ako na znaku pise 60kmh i ti vozis 59kmh da nema veze jer to znaci da si mozda trebao da vozis 40kmh, recimo magla je bila. Tako da drugim recima "usled neprilagodjene brzine" nema ti spasa osim mozda da unajmih advokata pa da se zajebavas.

Inace, ovo vazi i ako padnete sa bicikle i polomite se. Kazete da ste pali u dvoristu osim ako vas hitna nije pokupila negde.

Promenio član Abi
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000
I taticu i sinčiće, svu trojicu poslati u američki crnački zatvor da ih karaju kurati crnci par godina, pa da dooobro razmisle sledeći put kad krenu u krađu.

Šta ako im se svidi

Sent from my iPhone using Tapatalk

pre 18 minuta, Bojan_87 je napisao:

Šta ako im se svidi emoji23.png

E vidiš, tu mogućnost nisam uzeo u obzir, sve je moguće pa i to :lol:

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1171 postova
  • Motocikl: Lep

Danas bas pricam sa komsijom koji mi je cuvao motor kada je mene hitna odvezla i kaze bio je na kraju jedan auto kada se smrklo, koji se non stop vrteo (inace kilometrima nema nicega tamo). I on rekao zeni, ovaj je smeknuo motor i ceka da odemo.

Nazalost se to cesto desava. Ima tih lesinara oduvek.

• Tužan 1

• Zainteresovan, 481 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero

Ukoliko je hitna pomoć izašla na intervenciju po pozivu (obavezni su obavestiti odmah policiju), trebala je i policija automatski izaći na uviđaj i obezbeđenje saobraćaja na tom delu puta.Shodno tome policija bi trebala slikati zatečeno stanje, napraviti zapisnik, i skloniti vozilo sa puta ako je vozač teže povređen i zbrinut od strane hitne pomoći.Postoji služba koja je predviđena za sklanjanje vozila.Nemogu se vozila ostavjati na putu ili pored puta nakon saobraćajke.Nešto tu smrdi...

• Drug član, 3345 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
4 hours ago, Abi said:

Dobio sam poziv, platio kaznu i na sudu mi je rekla sudinica (bilo je zbog neprilagodjene brzine itd.) da cak i ako na znaku pise 60kmh i ti vozis 59kmh da nema veze jer to znaci da si mozda trebao da vozis 40kmh, recimo magla je bila. Tako da drugim recima "usled neprilagodjene brzine" nema ti spasa osim mozda da unajmih advokata pa da se zajebavas.

Inace, ovo vazi i ako padnete sa bicikle i polomite se. Kazete da ste pali u dvoristu osim ako vas hitna nije pokupila negde.

U našem zakonu postoji jedna rečenica koja je KRIMINALNO formulisana:

Vozač je dužan da prilagodi vožnju stanju puta

uslovima saobraćaja. 

Sve nezgode na ovom svetu ikada, ikada, popadaju pod to da nij3 ispunjeno jedno od ova dva. 

Time su dobili da je uvek neko kriv, osim onog ko je trebao da obezbedi drugačije stanje puta ili uslove saobraćaja. 😉

Promenio član Andrej_Hotstepper
  • Podržavam 3

Ta sramotna stavka u zakonu je totalno neljudska, znači sam padneš i nikom i ničemu ne naudiš sem samom sebi i država te još dodatno kazni, kao da ti nije dovoljna muka što si polomio motor i sebe, znači ne može klošarskije od toga... u najmanju ruku bi država trebala da te ostavi na miru ako već ne želi da ti pomogne.

• Podržavam 6

• Drug član, 1533 postova
  • Motocikl: SMC 300

Pre desetak godina, moj drugar popio na planini, i krene nanize kuci u selo. I kako se mantao oko radija u kolima na krivini mu desni tockovi skliznu u kanal za vodu i oljusti desnu stranu vozila od stenu. 

Pokusa da izveze auto iz kanalica, ne ide. Izadje iz auta da nekog zaustavi, kad nailazi Pajero policijski. 

I oni mu svojom sajlom iscupali vozilo, i cao caci.

"Neki davitelji se rode pod sretnom zvezdom"|

• Vinyl rider, 857 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина
pre 27 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao:

U našem zakonu postoji jedna rečenica koja je KRIMINALNO formulisana:

Vozač je dužan da prilagodi vožnju stanju puta

uslovima saobraćaja. 

Sve nezgode na ovom svetu ikada, ikada, popadaju pod to da nij3 ispunjeno jedno od ova dva. 

Time su dobili da je uvek neko kriv, osim onog ko je trebao da obezbedi drugačije stanje puta ili uslove saobraćaja. 😉

Dzoker nad dzokerima - znaci neverujete koliko pizdim na to.

Pre par godina je moja majka biciklom preticala drugog biciklistu dok je taj skretao levo (bez da pokaze rukom) , sudare se dve zene na biciklu , moja majka slomi obe ruke a drugoj zeni samo modrica - pretpostavljate da je moja majka dobila poziv za sud i naravno kaznjena. Kazu trebala je smanjiti brzinu i "pretpostaviti" da ce drugi biciklista skrenuti (tek to mi je nonsens nad nonsensima) 

• Tužan 2

• Vinyl rider, 857 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина
Pre 21 sati, Vax je napisao:

A ovo bih uveo posebnu kaznu koja bi se sastojala od ideja iz komentara i poseban krug pakla !!!

• Ne silazi, 1202 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE

Pre par godina mislim da sam i pisao o tome sam sleteo po mećavi u kanal. U stvari nisam sleteo već sam bio stao i onda skliznuo. Neko zvao policiju i kad su došli lepo mi predložili da u izjavi napišem da je auto skliznuo kad sam ja već izašao iz njega jer u protivnom ako bi napisao da sam bio u njemu morali bi da mi pišu prijavu. Kazao jedan od njih "imaš ti već dosta problema...". Ipak nisu ni policajci uvek loši.

• Drug član, 1433 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr
Pre sat vremena, Disko Nindža je napisao:

Ta sramotna stavka u zakonu je totalno neljudska, znači sam padneš i nikom i ničemu ne naudiš sem samom sebi i država te još dodatno kazni, kao da ti nije dovoljna muka što si polomio motor i sebe, znači ne može klošarskije od toga... u najmanju ruku bi država trebala da te ostavi na miru ako već ne želi da ti pomogne.

Ja se uvek čudim tom zakonu, ovde gde ja živim nesrećni slučaj je nesrećni slučaj, naravno ukoliko nema smrtno stradalih i nije uključen alkohol I dokazano brza vožnja. Osiguranje plati troškove i gotova stvar. A ako padnes sa motora i pri tom ne nacinis nikome štetu,  ni državnoj imovini, niko te neće kazniti... opet pod uslovom da nisi pijan, drogiran..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja