cezarpa 11961 Napisano Jun 1 Ne silazi, 2784 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Isto kao na automobilu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlatkojov 1238 Napisano Jun 1 Zlaja, 295 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha xj6 Prijavi odgovor kao problematičan Mogli su da naprave da sam menja ulje i ne bi dolazilo do zabune (veci ,manji) sraf. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 693 Napisano Jun 1 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha Prijavi odgovor kao problematičan За господина Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mindseek 0 Napisano Avgust 15 (promenjeno) U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan edit :d brisite Promenio Avgust 15 član mindseek Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16964 Napisano Subota u 17:38 Integrisan, 9576 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jedan ali vredan Cruisym 300 Sta bi se tu moglo reci a da vec nije receno, pali, radi, ide, koci fenomenalno, na oko ostrih plastika prgavog izgleda pitomog zvuka, sediste bi moglo biti mekanije jer amorti boje odradjuju no kod honde. meni su nekako svi "oni" tu negde isti, slicni, pre bi rekao znak ih razlikuje presao ispod haube rdovno tanje svecica je za zamenu f vazduha takodje fascinantno mi je koliko strafova treba skinuti/staviti za f.v. iza f.v. ima tragova ulja a to je zato sto se vozi na visokim obrtajima CVT .... f. prenosa oprati lezaj dekle iznenadjujuce dobar, ocistiti, prebrisati kad kazem da se vozi na visokim obrtajima na ovo mislim nacin polaska treba promeniti jer ovo nije dobro kais zameniti oprati ovde se mnogo toga moze procitati sve spremio, sve pripremio... kais, klizaci tj svi delovi sem svecice su oem Ovde moram zastati i reci koju.... Otisao do Eurosumara, video se nasim dobrim @slobasuper9 te fino prozborili koju dok su momci iz magacina pripremali delove. Uzeh f. vazduha, prednje plocice (2 seta ima), zadnje plocke, klizace i kais za nesto preko 30Krsd. Od toga za kais sam dao skoro 18.000din, plocice su nesto preko 5Krsd. Za moj dojam ovo je previsoka cena onako bas bas jer u toj klasi poredjenja radi kais za Piaggio kosta duplo manje od 18K, plocice su od 800-1.500din, f vazduha 3x jeftiniji. Mozda, ne bi bilo lose da rukovodici kadrovi procitaju ovaj tekst, stave prs malo na celo pa porazmisle malo..... nije fora samo prodati! Ostale moto radnje koje sam izvrteo.....niko gotovo nema nista na stanju, vec je princip "mozda odgovara od nekog"..... i onda kad odes bude jbg stativa za malo. sezame zatvori se svecku kupio u mass-u iridijumac trajace dosta duze i tu sezama zatvaramo napadaju se ostae tekucine oprati, opiljaka nema za max 3K opet zameniti diferencijal takodje prelazak na kocnice, antifriz nece se dirati prvo zadnje dokacile metal ondak sledi klasika vs & vs u zoni dobrg tj Ok sve jedno menjamo, nije 100 dukata jer novo je novo koristih napred... zanimljivo resenje sa racvanjem nadjoh neke vezice koje ne trebaju tu biti senzor ocistiti odmetala stanje ne znam sta da mislim, razlika je ocigledna u potrosenosti trebace sredjivanje ziv nisam da vidim stanje za 10K ovo zaista radi odlicno na drumu.... koci odlicno bez preterivanja kroz sistem ka i nazad zamenjena tekucina delovi pod sic reset intervala gume ok s pritiskom... moze proba S motorce je sve Ok, moze da pici blago cici, stender tj gumeni odbojnik treba vratiti na svoje mesto. Stender kad se sklopi lupi odozdo, odbojnik "visi" u vazduhu. jos jedna stvar Ovo nije dobro, nemojte preterivati sa privescima na kljucu jer ova kugla ima finu tezinu tj pravi opterecenje na mehanicki deo brave..... u voznji to je dobar teg. 7 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5987 Napisano Subota u 19:10 Ne silazi, 4456 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis za Cruisym odgovara Hiflo HFA5107 filter vazduha, povoljniji je dosta od originala, pa pribeleži da imaš info. Što se tiče kaiša, OEM realno jeste poprilično skup. Ima i zamenskih, ali pišu ljudi da takvi nisu ni blizu trajnosti ni kvalitetu originalnog. OEM bi trebalo da traje ~25.000 km, nije to tako često za zamenu, pa ima smisla staviti original. Kočione pločice, rolnice, klizače, trebalo bi da mogu da se nađu zamenski, ali i treba probunariti falabogu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16964 Napisano Subota u 19:24 Integrisan, 9576 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm sad smo već u dilemi jer..... Kad se pogleda km predjena i stanje kaiša, teško da bi mogao dogurati 25K. Ovo slično, gotovo isto smo imali pre neku godinu sa pojavom Kimkovog modela od 300ccm koji je takodje išao pod maskom Kawe J300. Jbg nov model, male izmene pa dok se sve uhoda tako je kako je. Kruisima nema još u kataligu, kad ga bude bilo a biće ga.....povoljnije će bit sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5987 Napisano Subota u 20:00 Ne silazi, 4456 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan SYM je iz nekog razloga vazda imao skup OEM potrošni materijal. Čak i u Grčkoj, gde je i najpopularniji. Ali da ga imam, odavno bih istražio alternative i gde ih nabaviti. Ovako samo gledam. Sve u svemu, sasvim je OK motorče i stanje, rekao bih. Ništa to nije lošije, ako nije i bolje od Hondi i Yamaha koje radiš. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Korto Malteze 319 Napisano juče u 06:04 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Svuda po svetu, gde god me puste. Motocikl: SYM CRUiSYM α 300, Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Sada malo laički komentarišem, ali neverovatno mi je da je sve to za zamenu na nepunih 10.000km. Odličan komentar, nije fora samo prodati.Inače, i ja imam samo reči hvale za ovaj skuter. Baš me lepo služio nekih tri godine.Sent from my SM-S926B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5987 Napisano juče u 06:21 Ne silazi, 4456 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan 10.000 km pređenih mahom po gradu i ili 10K mahom po otvorenom putu, uopšte nisu iste brojke 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 336 Napisano juče u 07:16 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Kaiš baš loše izgleda za 10K 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3670 Napisano juče u 08:14 Drug član, 1827 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Prokomentarisao je @Satelis da je ovde u pitanju vožnja u visokim obrtajima i nagli startovi (sa semafora pretpostavljam). Takva vožnja sigurno ubrzava propadanje prenosnog sklopa.Sent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 7169 Napisano juče u 08:48 Drug član, 1554 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Sta bi rekao za atv vozila/ Kod mene na kvadu od 400kg i 750cc remen je ka nov na 8500km. Plocioce nisu za zamenu, ali ima jako dobro motorno kocenje tim istim remenom. Remen nije nista deblji od tog. Jos kineski Ali kako se samo i kuda vozi kvad... Doduse na nekim zvekne na 3/4000km. Po ,eni na skuteru bar 30.000km treba i mora da traje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 184 Napisano pre 10 sati Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Ono zvono nije od ubrzanja, nego od slabog gasa na startu, te se pregrejalo. A ostale komponente su potrošene srazmerno stilu vožnje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3670 Napisano pre 5 sati Drug član, 1827 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Uf, loše sam onda protumačio, način "polaska treba promeniti" s obzirom na ostatak priče. Nema, bilo i ostalo da je pretpostavka majka svih zajeba.Sent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5987 Napisano pre 2 sati Ne silazi, 4456 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @Gordak985 ti si skuteraš pripravnik, oprošteno ti je Šalu na stranu, nije zgoreg ponoviti, radi novih vozača - klasični skuteri imaju centrifugalno kvačilo. Korisnik bi trebalo da zna kako to radi i da ima tu sliku u glavi. Ako cinculiraš mali gas, centrifuga ne savlada oprugice do kraja, i lamele onda prečesto klize po zvonu, prave previše trenja, pregrevaju zvono, glaziraju pakne... sve u svemu pregrevaju sklop. Dakle, treba steći naviku da se gas pri kretanju otvara odsečno, da lamele "zalepe" za zvono. Takođe, u koloni po gradu, bolje "prckati" gas povremeno, pa kliziti na leru, nego držati gasić na 5 na sat... A i takođe, ne mora da se ispucava sa semafora pun gas, pa onda kočiti iz sve snage na crvenom svetlu na sledećem. Em nije tako bezbedno, em trpi kočioni sklop, gume, arči se gorivo... Dovoljno je da se prati brzina saobraćaja. Skoro svaki skuter je startniji od automobila, ali daleko lošije koči od četvorotoškača, pa treba imati to u vidu... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3670 Napisano pre 1 sat Drug član, 1827 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nije šala, tako je :-) Prvi skuter u životu kupio u subotu a pre toga probao x-max 200 metara. Bukvalno pripravnik. Hvala za pojašnjenje o odsečnom gasu na startu, ima smisla i logike. Generalno vozim kako si opisao, tako ću i da nastavim, mooožda samo malo jači gas u startu.Sent from my SM-S911B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...